Szerző Téma: Vasember  (Megtekintve 362134 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

pepo05

• Pókfej
  • Felicia Hardy Lover
Re:Vasember
« Válasz #860 Dátum: 2010. április 30. - 09:38:19 »
Én is láttam.

A véleményem első és utolsó bekezdése:
Többet, mozgalmasabbat, nagyobbat, viccesebbet, látványosabbat, hangosabbat (jobbat?) – kvázi így írható le az a recept, ami alapján mostanság a nagy költségvetésű, nagy sikerű blockbuster filmek folytatásai készülni szoktak. A zárójelbe tett rész pedig nem véletlen: hiába hangzik ez így jól, a kevesebb néha több, hisz ritka kivételtől eltekintve az szokott történni, hogy a nagy, az első részt görcsösen túlszárnyalni szándékozó igyekezetben pont maga a film veszik el, és az oly fontos egyensúly. A Vasember 2 is ezen az úton halad,  bizony neki is minden esélye megvolt arra, hogy a túlzsúfoltság súlya alatt összeroppanjon és kaotikusan, kártyavárként omoljon össze. Jelentem, nem tette. Bár néha rezgett a léc, és nem éri el a folytatás az első rész színvonalát, azt a célt mégis képes maradéktalanul teljesíteni, amit az út végére kitűzött: A könnyed szórakoztatást.....

....Összességében a  Vasember 2 nem elég kiforrott és aprólékosan kimunkált ahhoz, hogy vele Jon Favreau rendező ismét friss, új, erőtől duzzadó lendületet pumpáljon a szuperhősös zsánerbe, de ez az érdemeiből mit sem csorbít. Még mindig élvezet nézni, mert tömve van fasza jelenetekkel, beszólásokkal, akciókkal, emlékezetes pillanatokkal, és a hiányosságai, részleges aránytalanságai ellenére még mindig nagyon szórakoztató. Bár az első rész által nagyon magasra tett lécet nem sikerült megugrani, és sajnos elérni sem, azért ez nem sokon múlott. A katarzis elmaradt, de a Vasember 2 töltené be azt a szerepet, a tökéletes példát, amit a szórakoztató, látványos popcorn filmre lehetne hozni; Nem pedig egy Transformers 2, vagy egy Titánok harca, amelyek fojtogató hiányosságai totálisan elnyomják a soványka pozitívumokat, az élményt. A Vasembernél ez szerencsére nem sikerült.

A többi itt: http://filmuniverzum.avpuniverzum.hu/?p=8432
"Az elme mindig hamarabb adja fel, mint a test. A titok nyitja, hogy az elméd neked dolgozzon és ne ellened"

venom75

• Pókfej
« Válasz #861 Dátum: 2010. április 30. - 12:30:12 »
Micsodát?

Olyan lapot ahol a vasember több oldalról le van rajzolva. Farkasos is érdekelne . Kellenének a méreteik, magasság , súly stb.

holloo

• Sakál
  • "Free Genosha"
« Válasz #862 Dátum: 2010. április 30. - 13:14:22 »
Bár az első rész által nagyon magasra tett lécet nem sikerült megugrani, és sajnos elérni sem, azért ez nem sokon múlott.
Tetszik ez a mondat.  ;D ;D ;D Mivel én nem igazán értem, hogy miért van mindenki annyira elszállva az elsőtől (nekem már az sem volt nagy szám - persze nem rossz, de nem kiemelkedő a képregényes filmáradatból), de mindegy. Csak egy kérdés? Mégis mit vártatok?  :stupid: Nagyobb páncél, jobb páncél... nagyobb páncél, jobb páncél... ezt körülbelül a 10. részig ismételgethetik. Lényegében erről szól a Vasember. ;)
« Utoljára szerkesztve: 2010. április 30. - 13:19:38 írta holloo »

Todd

• Pókfej
« Válasz #863 Dátum: 2010. április 30. - 16:27:21 »
Szerintem teljesen korrekt film volt, hozta a szinvonalt, amit elvárta tőle, pkolian szórakoztatóra sikerült, és ez nagyon bejött.
Pár dolog nekem sem tetszett, de összességében a mérleg pozitív.

pepo05

• Pókfej
  • Felicia Hardy Lover
« Válasz #864 Dátum: 2010. április 30. - 16:55:43 »
Idézet
nagyobb páncél, jobb páncél... ezt körülbelül a 10. részig ismételgethetik. Lényegében erről szól a Vasember.
Igen? Akkor nagyon szegényesek lehetnek a vasember füzetek? Mert ezt az irányt mégegyszer nem nagyon húzhatják meg, mert a nagyobb páncél...jobb páncél,nagyobb páncél, jobb páncél dolog baromi unalmas lesz már a folytatásban.

Én annyit vártam, hogy legyen olyan jó, mint az első. nem lett. DE a mérleg szerintem is pozitív. Az első nálam 8/10, a második 7/10. Tisztességes folytatás.
"Az elme mindig hamarabb adja fel, mint a test. A titok nyitja, hogy az elméd neked dolgozzon és ne ellened"

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #865 Dátum: 2010. április 30. - 20:58:24 »
Mivel én nem igazán értem, hogy miért van mindenki annyira elszállva az elsőtől (nekem már az sem volt nagy szám - persze nem rossz, de nem kiemelkedő a képregényes filmáradatból)
Végre valaki. Azt hittem, már egyedül vagyok vele. Szerintem sem volt rossz, de közel nem volt kiemelkedő. Ráadásul tele következetlenségekkel.

pepo05

• Pókfej
  • Felicia Hardy Lover
« Válasz #866 Dátum: 2010. április 30. - 21:48:43 »
A többi Marveles filmben is legalább van ennyi, mint amennyi a Vasemberben volt.

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #867 Dátum: 2010. április 30. - 21:50:08 »
Tudom, de itt (számomra) sokkal szembetűnőbb volt. Ami vagy azt jelenti, hogy szembetűnőbb volt, vagy azt, hogy kevésbé kötött le a történet, hogy ezek szemet szúrtak közben.  ;)

pepo05

• Pókfej
  • Felicia Hardy Lover
« Válasz #868 Dátum: 2010. április 30. - 21:51:41 »
Nálam pont fordítva. Maga a film volt olyan jó, hogy meg tudjam emészteni a hülyeségeit. Ha nem lett volna jó, ez biztosan nem sikerült volna.

Holdlovag

• Vezér
    • Movie Tank
« Válasz #869 Dátum: 2010. május 01. - 11:06:19 »
Láttam én is a Vasember kettőt. Nekem ez a rész is nagyon tetszett. Hasonlóan, mint az első, bár az egy fokkal tényleg jobb.

Pádi

• Keselyű
  • **
« Válasz #870 Dátum: 2010. május 01. - 17:48:16 »
Ha sok embernek tetszik az miért tömeges elszállás? Szeretik mert szórakoztat, ennyi, senki sem kéri hogy jelöljék Oscarra vagy hasonlók, egyszerűen tetszik az embereknek és kész, aki meg túllihegi arról úgyis mindenki látja hogy hülye.

BuB

• Pókfej
« Válasz #871 Dátum: 2010. május 01. - 22:38:32 »
Na nekem is megvolt a Vasember. Hát így most elsőre nem tudom eldönteni, hogy jobban tetszett e mint az 1, vagy hogy rosszabb volt-e... az biztos, elég lassan indult be a sztori, és ez a lassúság végig ott volt a filmen, vhogy nekem nem pörgött. Mondjuk az hogy láttuk Tony-t vívódni szenvedni nem volt rossz, a Nick Fury-s jeleneteket mind élveztem, mint egy kisgyerek végig vártam, milyen infó morzsákat ejt el. Scarlett jeleneteit is mind élveztem :brow: a végén a verekedése különösen látványos volt.
A harcok jobban bejöttek mint az egynél, de gondolom legfőképpen azért, mert ezúttal kerültem a trailereket és a spotokat, így nem nagyon lőtt le sokat belőle. De tény, rohadt kevés volt belőle. Rourke sztem jól hozta a karit, csak tényleg keveset szerepelt, és a hang is illett hozzá. Viszont a Hammert alakító színész ádáz volt, tetszett, ahogy próbálta adni a laza fickót fűzni a csajokat, és totál nem jött be semmi neki, teljesen Tony ellentéte. :hehe: ( a rakéta fegyver felvezetése és a végén a poénnal nagyot ütött. ;D)
Az új Rhodey viszont nagyon nem jött be, sztem totál nem illett a szerepre... a hangja amikor először megszólalt azt hittem sírni fogok, de aztán rájöttem, hogy ugyanez a fickó szerepelt az Ocean Eleven filmben is, ugyanezzel a hanggal, így elfogadtam, jobban bejött ezután, mintha most vmi más hangot adnak neki, azt soha nem szerettem...
A vége jelenet nem volt rossz, bár semmi köze nem volt Vaspofához, ez kicsit fájt, amit Ben mondott először, hogy bemutatják neki Stevet meg Thort, vhogy jobban tetszett volna. ;D

Ja, és a Kap pajzsát így megalázni... :hehe:
SO SAY WE ALL! - LORDS OF KOBOL

Ben Reilly

• Pókfej
« Válasz #872 Dátum: 2010. május 02. - 12:38:00 »
Aki látta már a Vasember 2.-t az talán tud válaszolni néhány kérdésemre:
Olivia Munn végül is kit játszik a filmben?
Hogy a pékbe lett Rhodey-ból alezredes, mikor az első részben ezredes volt? Vagy a színészcserével lefokozás is járt?
Mire szolgálnak a szürke részek a Mark VI-on?

Psycho

• Fórum Tag Top
  • Zöld Manó
« Válasz #873 Dátum: 2010. május 02. - 13:04:12 »
Csak a 3.-ra tudom a választ :):
Azért szürkék azok a részek, mert Whiplash túl hamar indít támadást az Expo ellen, így nem marad idő a páncél átalakításának befejezésére, az új Arc reaktor elkészülte után. Még Jarvis is elmondja Tonynak, hogy nincs kész a páncél, de őt nem érdekli, megy megmenteni a népet. :)
A 2. kérdésedre a válasz valószínüleg az, hogy ez egy hiba, amit benne hagytak.

Ben Reilly

• Pókfej
« Válasz #874 Dátum: 2010. május 02. - 13:05:30 »
Ja, akkor csak
festékhiányos?
 ;D
Mi meg itt napokig ötlet börzésztünk hogy miféle komoly oka lehet.  :lol:

Psycho

• Fórum Tag Top
  • Zöld Manó
« Válasz #875 Dátum: 2010. május 02. - 13:08:32 »
Igen, ezen én is jót röhögtem, de valahogy számítottam rá, hogy ilyen triviális magyarázat lesz a rá. ;D

BuB

• Pókfej
« Válasz #876 Dátum: 2010. május 02. - 15:38:57 »
Rhodey-t meg lehet lefokozták, csak tipp. De lehet kiderült, hogy fedezte az Iraki akcióját... :headscratch:
SO SAY WE ALL! - LORDS OF KOBOL

Holdlovag

• Vezér
    • Movie Tank
« Válasz #877 Dátum: 2010. május 02. - 16:23:24 »
Nekem se jött be amúgy az új Rhodey.

Kanaszta

• Pókfej
« Válasz #878 Dátum: 2010. május 02. - 18:12:04 »
Énis láttam a filmet, sokatokkal egyettértek, énsem tudom eldönteni, hogy melyik rész tetszett jobban... talán egyformán bejött mind2 ;)
A történet tényleg kicsit lassan indult be, és még az akciójelenetekkel is spórolósan bántak... :-\ Viszont a páncélok nagyon jól néztek ki, a póonék nagyon nagyon ütöttek, az utalások is jók voltak! Úgyhogy szerintem majd az érettségik után, újra megnézem kicsit nyugisabban ;)

killingjoke

• Kaméleon
  • **
« Válasz #879 Dátum: 2010. május 02. - 19:35:55 »
Az első rész nekem jobban tetszett, de ez is jó volt. Magasan kiemelkedett a mostani ostoba CGI áradatból.
Örültem volna egy kicsit több drámának, és ha Rourke papa motivációit kicsit jobban kidolgozzák. Don Cheadle-nek respect (Traffic, Hotel Ruanda, Ütközések), de erre a szerepre véleményem szerint nem volt valami szerencsés választás. Jamie Fox talán jobb lett volna. Mindezekkel együtt korrekt munka.
7/10
"Live for nothing or die for something, your call."