Szerző Téma: Vasember  (Megtekintve 359366 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

Ben Reilly

• Pókfej
Re:Vasember
« Válasz #460 Dátum: 2010. március 10. - 08:33:55 »
Az aláírásodban még az oldalad régi címe szerepel.  :D
Viszont ez a Tíz vezér dolog érdekes felvetés.

holloo

• Sakál
  • "Free Genosha"
« Válasz #461 Dátum: 2010. március 10. - 08:39:23 »
Tényleg a költözést el is felejtettem. :uhoh: Kösz, hogy szóltál Ben, már javítva is van. ;)

VTomi

• Pókfej
« Válasz #462 Dátum: 2010. március 10. - 10:49:44 »
Az aláírásomra kattintva többet is olvashatsz Hadigépről (reméljük a filmben is ez lesz a neve). ;)

Csatagépnek nem hívják sehol? vagy ezt csak én találtam ki? Mert szerintem jól hangzik.

Összevont üzenet ideje: 2010. március 10. - 10:51:16
WM mindig is kicsit keményebb vonalat képviselt Vasemberrel szemben, hogy így mondjam.

Giondoltam. Talán a getlingből a vállán:) De szerintem ezt jól kifundálták a filmben.
« Utoljára szerkesztve: 2010. március 10. - 10:51:16 írta VTomi »

Ben Reilly

• Pókfej
« Válasz #463 Dátum: 2010. március 10. - 11:26:35 »
Az aláírásomra kattintva többet is olvashatsz Hadigépről (reméljük a filmben is ez lesz a neve). ;)

Csatagépnek nem hívják sehol? vagy ezt csak én találtam ki? Mert szerintem jól hangzik.

War-Machine magyar nevére rengeteg variáció létezik, és elég sokat fel is használtak itt-ott. Gépágyú, Csatagép, Hadigép stb. De azt hiszem az általánosan elfogadott az utóbbi.

Todd

• Pókfej
« Válasz #464 Dátum: 2010. március 10. - 11:33:16 »
Kiváncsi leszek, a filmben melyiket használják (most is Kaine dönti majd el?).

Ben Reilly

• Pókfej
« Válasz #465 Dátum: 2010. március 10. - 11:36:19 »
Az sem biztos, hogy egyáltalán nevesítik majd a páncélt. Az Iron Monger-t sem nevezték nevén.

Todd

• Pókfej
« Válasz #466 Dátum: 2010. március 10. - 11:37:26 »
Ez is igaz.

VTomi

• Pókfej
« Válasz #467 Dátum: 2010. március 10. - 16:05:11 »
általában Kaine-t vagyis Tomit hívják, ha honosítani akarnak egy filmet?

Ben Reilly

• Pókfej
« Válasz #468 Dátum: 2010. március 10. - 16:09:31 »
A Szpájdörmen esetében őt hívták, és tudtommal az X-Menhez is. Az X2 végén például bemondják, hogy "szakértő: Harza Tamás".

VTomi

• Pókfej
« Válasz #469 Dátum: 2010. március 10. - 16:34:32 »
Értem. Hallottam arról, hogy mindannyiunk fájó pontja, "Farkas"  :D egy közvélemény kutatás miatt van. Mi a helyzet Ciklonnal? Ő miért nem Vihar lett?
És ha már itt tartunk, tudod esetleg, hogy mi az oka annak, hogy Pókember nem hálóvetőből lövi a fonalat?

Ben Reilly

• Pókfej
« Válasz #470 Dátum: 2010. március 10. - 16:42:46 »
Raimi nem akart egy olyan jelenettel vacakolni, amelyben Peter intellektuális (értsd alkotó szelleme) is látható, pedig a fillmhez készítettek rendes hálóvetőt is. Raimi szerint felesleges lett volna bemutatni, hogyan fejleszti ki Peter a hálóvetőt. Az organikus hálót később aztán az Other alatt átvette a Marvel is, aztán szépen retconolták az egészet.:

Holdlovag

• Vezér
    • Movie Tank
« Válasz #471 Dátum: 2010. március 10. - 17:11:37 »
Pedig jól néz ki.
« Utoljára szerkesztve: 2010. március 10. - 17:14:19 írta Holdlovag »

VTomi

• Pókfej
« Válasz #472 Dátum: 2010. március 10. - 18:20:01 »
Raimi nem akart egy olyan jelenettel vacakolni, amelyben Peter intellektuális (értsd alkotó szelleme) is látható, pedig a fillmhez készítettek rendes hálóvetőt is. Raimi szerint felesleges lett volna bemutatni, hogyan fejleszti ki Peter a hálóvetőt. Az organikus hálót később aztán az Other alatt átvette a Marvel is, aztán szépen retconolták az egészet.

"Az organikus hálót később aztán az Other alatt átvette a Marvel is, aztán szépen retconolták az egészet" Akkor ezt  most magyarul is légyszi:)
Felesleges lett volna bemutatni?! Dehát ezek az alapvető jellemvinásainak egyike. Vicceskedő szószátyár, Zseni feltaláló.
Az alkotó szellemét megvillantotta amikor megvarrta azt a ruhát. Tejóég! Miért nem a pankrációs igazgatótól kapott egy jelmezt. Egy ilyen ruhát kiszabni megvarrni a speciális anyagot beszerezni, kiönteni a hálómintát gumiból és szemlencsét legyártani nem kis teljesítmény.
Tetszik az első képen, ahogy elkülönül a kék és piros rész. a képregény ben derékszögben találkozik a "kesztyű" és az oldalsó függőleges poros csík.

Holdlovag

• Vezér
    • Movie Tank
« Válasz #473 Dátum: 2010. március 10. - 19:15:15 »
Raimi nem akart egy olyan jelenettel vacakolni, amelyben Peter intellektuális (értsd alkotó szelleme) is látható, pedig a fillmhez készítettek rendes hálóvetőt is. Raimi szerint felesleges lett volna bemutatni, hogyan fejleszti ki Peter a hálóvetőt. Az organikus hálót később aztán az Other alatt átvette a Marvel is, aztán szépen retconolták az egészet.

"Az organikus hálót később aztán az Other alatt átvette a Marvel is, aztán szépen retconolták az egészet" Akkor ezt  most magyarul is légyszi:)

Az Other, magyarul Másik az a Pókember történet, amit most ad ki Tomi.

zozi56

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
  • Őrszem
    • HálóZsák
« Válasz #474 Dátum: 2010. március 10. - 19:18:38 »
A retcon meg ez.
Man is mortal, and doomed to death and failure and loss.
This lies beyond our comprehension - why do you not despair?

Holdlovag

• Vezér
    • Movie Tank
« Válasz #475 Dátum: 2010. március 10. - 19:22:27 »
VTomi, remélem most már mindkét kérdésedre kielégítő választ kaptál. ;) :D

VTomi

• Pókfej
« Válasz #476 Dátum: 2010. március 10. - 19:29:23 »
Igen köszi! Vagyis Rozsi csontkarmai is egy retcon.
És Cikolon miért nem lett Vihar? És a pókember akciófiguráknak miért ezüstszínű a hálómintája? És nem is offolnám tovább a témát :D

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #477 Dátum: 2010. március 10. - 21:50:07 »
Engem hívtak a Pókemberhez, X-Men 2-3-hoz, Hulk 1-hez, Szellemlovashoz, Fenegyerekhez, F4-hez, Supermanhez, Batmanhez. Éppen azért, mert annyi felháborodott hang szólt az X-Men 1 után a nevek miatt.
A szerves hálót Raimi azzal magyarázta, hogy a filmben nem lenne életszerű, hogy egy 15 éves srác feltalál egy hálóvetőt és hálófolyadékot. Bármekkora zseni is.
Vasembert nem az Intercom terjeszti (csak ők hívnak engem), úgyhogy abba nincs beleszólásom (ahogy a Transformersbe se volt).

Tom Fireheart

• Fórum Tag
  • Pókfej
« Válasz #478 Dátum: 2010. március 10. - 22:39:20 »
A szinkronos trailerben Rourke magyar hangja nagyon gáz. :uhoh: Remélem a filmben jobb lesz a szinkron...
A türelem olyan fa, melynek keserű a gyökere, de édes a gyümölcse.

VTomi

• Pókfej
« Válasz #479 Dátum: 2010. március 10. - 23:48:14 »
A szinkronos trailerben Rourke magyar hangja nagyon gáz. :uhoh: Remélem a filmben jobb lesz a szinkron...
Ezért kell felirattal nézni. Néha elvesznek dolgok a szinkron miatt, kis gesztusok a színsz játékában. De pl vasember amikor beszél a páncélban el van torzítva a hangja.  Legjobb példa erre a transzformers. Én teljesen rákattantam a filmre annak idején mint kisgyerek a játékhírdetésre, de inkább a robotok hangja mint a látvány miatt. Azokat a több szólamú, robothangokat magyarban nem tudják visszaadni, nincs elég jó felszerelés hozzá.

A szerves hálót Raimi azzal magyarázta, hogy a filmben nem lenne életszerű, hogy egy 15 éves srác feltalál egy hálóvetőt és hálófolyadékot. Bármekkora zseni is.

Én ís így hallottam. Bezzeg azt a  ruhát meg tudta varrni:)