Szerző Téma: Érdekességek  (Megtekintve 630161 alkalommal)

0 Felhasználó és 2 vendég van a témában

Todd

• Pókfej
Re:Érdekességek
« Válasz #4420 Dátum: 2016. december 21. - 17:22:05 »
Láttátok már a Wolksvagen új reklámfilmjét?

VTomi

• Pókfej
« Válasz #4421 Dátum: 2016. december 21. - 20:02:09 »
Gondolom ezt nem adják le tv-ben :D
Miért mentek át a csomagtartóba?  :headscratch:

Todd

• Pókfej
« Válasz #4422 Dátum: 2016. december 22. - 09:33:45 »

Todd

• Pókfej
« Válasz #4423 Dátum: 2016. december 22. - 12:30:38 »
Plusz azért, a végén megnéztem volna, ahogy a szénné égett testével előmászik még Rozsi! ;D
Na az ominózus Wolverine Vs. Wonder Woman videóhoz megjött az alternatív befejezés, amit mindenki várt, vagyis valami olyasmi...
« Utoljára szerkesztve: 2016. december 22. - 13:10:16 írta Todd »

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #4424 Dátum: 2016. december 22. - 13:14:37 »
Nagy baromság. Leégett az alsóteste, de a felső nem? A keze annyira megmaradt, hogy kapaszkodott is vele? Kár, hogy elrontották.

VTomi

• Pókfej
« Válasz #4425 Dátum: 2017. március 09. - 20:20:45 »
Azt hittem már a Marvel Studios régi képek alapján csinálta a posztereket. AZtán rájöttem, hogy a poszterek alapján csinálták a retro rajzokat. Kár, így semmi értelme...

VTomi

• Pókfej

Todd

• Pókfej
« Válasz #4427 Dátum: 2017. március 26. - 19:51:20 »
Mi a gond a megfogalmazással? Mivel ezek mind hivatalos remakek és nem engedély nélküli rip-offok, így szerintem használható a jelző.

VTomi

• Pókfej
« Válasz #4428 Dátum: 2017. március 27. - 11:26:25 »
Fognak egy jó sztorit, és átültetik a saját közönségük közegébe, hogy nekik is termelje a pénzt. Erre van jobb művészibb példa, és olyan, mint az indián Párizsban. De lehet, hogy a különbség csak abban van, hogy én melyiket ismerem, vagy szeretem jobban :D

D az inspiráció nem adaptálást jelent.

danosh

• Grizzly
  • *
« Válasz #4429 Dátum: 2017. április 11. - 10:44:24 »
Sziasztok!

Régóta szerettem volna már egy ilyesmit:

http://comicsvalue.blog.hu/

A véleményeket, javaslatokat szívesen veszem!
Üdv:
D

Sepi

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #4430 Dátum: 2017. április 11. - 22:41:48 »
Szerintem egy kicsit túlértékeltél pár képregényt. Oké, hogy ennyiért is el lehet adni némelyiket, de a legtöbbnek alacsonyabb ára van.

danosh

• Grizzly
  • *
« Válasz #4431 Dátum: 2017. április 12. - 08:32:41 »
Ha megkérlek kifejtenéd bővebben melyikekre gondolsz, ami túlértékelt? Nem tudom itt lehet-e összeoffolni a topicot ezzel, vagy privátban, vagy a blogomon ?
Érdekes mert pl. egy másik itteni kolléga szerint viszont pont alulértékelt 1-2 darab.
Az árak meghatározását egyébként nem hasra ütésszerűen csináltam. Figyelembe vettem, hogy jelenleg van-e belőle eladó valahol, ha igen mennyiért és régóta követem az eladási árakat.
Sőt figyelembe vettem esetleg adott bolt kínálatát is.
De természetesen minden javaslatot megnézek, mert a célom az, hogy nagyjából up-to-date legyen és realisztikus és tényleg valahol a hazai "kis" képregényközösség érdekeit is szolgálja. Nem csak a magam szórakoztatására csináltam/csinálom.
Nagyon szívesen fogadom mindenki javaslatát, meglátását, eltérő véleményét!
Nem feltétlen csak abból indulok ki, hogy jelenleg mennyiért árulják. Pl. van egy szám amit árulnak kb, fél éve 10e Ftért ugyanaz az eladó. Ha fél éve árulja 10e Ftért akkor nem gondolom azt, hogy az adott kiadásnak 10e Ft az értéke. Persze lehet, hogy egyszer megveszi valaki, de ezt úgy értelmezem, hogy értéken felül árulják.
Üdv
D

Sepi

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #4432 Dátum: 2017. április 12. - 09:43:21 »
Nem feltétlen csak abból indulok ki, hogy jelenleg mennyiért árulják. Pl. van egy szám amit árulnak kb, fél éve 10e Ftért ugyanaz az eladó. Ha fél éve árulja 10e Ftért akkor nem gondolom azt, hogy az adott kiadásnak 10e Ft az értéke. Persze lehet, hogy egyszer megveszi valaki, de ezt úgy értelmezem, hogy értéken felül árulják.
Ebben teljesen egyetértek veled. Főleg, hogy ezek az olyan emberek akik mesterségesen generálják a képregények árát. Most már a hazai piacon is megjelentek az olyan emberek, akik befektetési célzattal vásárolnak képregényeket, hogy azoktól rövid időn belül, jókora haszonnal túladjanak, amint a kiadóknál kifogytak a készletek. De persze erre szokták azt mondani, hogy mindennek megvan a gazdája, akinek az kell és nem sajnálja rá a pénzt, az meg fogja venni jóval az értéke felett.

Érdekes mert pl. egy másik itteni kolléga szerint viszont pont alulértékelt 1-2 darab.
Erre pedig pont az előbb kifejtett véleménnyel is válaszoltam, és ahogy te is mondtad, vannak akik igencsak túlértékelnek egy-egy képregényt vagy kötetet a valós értékénél. Ilyen például az Arkham elmegyógyintézet, amire 20 ezret írtál (gondolom itteni sugallatra, mert mintha először kevesebbet láttam volna), de reálisan nézve nem ér többet 10 ezer forintnál. Erre mondtam, hogy persze, el lehet adni ilyen áron is, de ahhoz olyan vevő is kell. Ez ugyanaz az eset, hogy a PPP első számaiból is tudok több olyanról is, ami 10+ felett kelt el (néha nem is kevéssel).

De hogy nagyjából mondjak valami konkrétat is, akkor azt mondanám, hogy például a CsodaPók első szériából a 2-5 számokat mondanám 1000 Ft-ra, azokat is elég nehéz beszerezni, a többit nagyjából 700 és 1000 Ft közé mondanám. A 62-es számot kihagytad a felsorolásból, ott szintén két borító volt. A szuperhősös verzió a nehezebben beszerezhető, az kb reálisan ér 1000-1500 Ft-ot. A 100-as számot nem mondanám 2500-re, inkább 1500 körül reálisabb. A jubileumi szám ellenére is elég könnyen beszerezhető. A 100 és 120 közötti sima számok is inkább 1000 Ft-ot érnek, a 120-125 számokat is inkább egy ezressel lejjebb mondanám, az utolsó két szám magas ára pedig szintén eléggé irreális. Azok se érnek többet 2000-2500-nél.

Az X-Mennél a 13-as számot emelném ki, abban volt a Titkos Háború első része, emiatt elég nehéz beszerezni. Kb a Kravenes számok szintjén mozog, ezért az is megér 1500-2000 forintot. Viszont a 36-os számot nem mondanám 4000-re, az is inkább 2000-2500. Ugyanígy a Marvel Extra 24 is.

danosh

• Grizzly
  • *
« Válasz #4433 Dátum: 2017. április 12. - 10:18:20 »
Az Arkhammal kapcsolatban nem csak és kizárólag a sugallatra hagyatkoztam. Jelenleg is van érvényben licit egy hazai aukciós portálon belőle és 22.800Fton áll és nem csak egy ember licitált rá! Főleg ebből indulok ki. Én sem hinném, hogy pl. 10e Ftnál többet adnék érte, de jelenleg úgy néz ki el lehet adni 20eFt ért is.
A Csodapóknál 1000Ftnál olcsóbban szép (gyűjteményi) darabokat nem nagyon szoktam látni (börzén is nézegettem).
A 62es számra köszönöm a tippet, nemsokára orvosolom is a dolgot!

A 100dik számnál pont személyesen vagyok érintett! :) A börzén vettem egyet 2500Ftért és ez alatt mostanában nem nagyon szoktam látni majdnem hibátlan darabokat.
Tudom, hogy ismételten hivatkozom rá, de szerintem ez az árszórás tényleg lehet az minőségi skála miatt!
A Csodapók 127es számával kapcsolatban szintén érintett vagyok, kb fél éve vásároltam 5eFtért (hibátlan db) és valakinek az orra elől vittem el. Hogy abból évek óta nem találsz 2-2500Ftért hibátlan darabot abban majdnem biztos vagyok! Szóval 5e Ftért kb. 1 napig se kellene árulnom!

Az X-men és Marvel Extrákon nemsokára átfutok megint és korrigálok!
Köszönöm az eddigi építő jellegű meglátásaidat!

Üdv
Danosh

Todd

• Pókfej
« Válasz #4434 Dátum: 2017. április 12. - 10:24:18 »
Számomra ez kicsit mindig rejtélyes, hogy mi vezérli ezeket a vevőket.
Nem tudnak angolul? Mert akkor ugye 5000-ért megvehetnék a külföldi kiadást. Vagy akkora gyűjtők, hogy csak a magyar kiadás érdekli őket, akkor hogyhogy lecsúsztak róla, csak nemrég kezdték el a gyűjtést?
« Utoljára szerkesztve: 2017. április 12. - 10:59:42 írta Todd »

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #4435 Dátum: 2017. április 12. - 10:50:50 »
Az, meg a ritkaság. A PPP ára is a kis példányszám miatt szállt el irreálisan. Pár fumaxos régi kötetet, amik nem lettek sikeresek, megkaphatsz szinte 1-200 forintért, a 72 oldalas paninis HiPók 27-ért meg szemrebbenés nélkül kifizetnének sokan 10e-t vagy még többet is.
Mondom, hogy a hazai képregényes élet totálisan megrekedt az 1994-es amerikai szinten. :D

danosh

• Grizzly
  • *
« Válasz #4436 Dátum: 2017. április 12. - 12:12:32 »
A Bosszú Angyali Káosz beárazásán kérnék egy kis segítséget!
Köszönöm!
Szerk.:
Továbbá szeretnék kérni jelentkezőt, jelentkezőket, aki hajlandó bemutatni a gyűjteményét nekem (nem személyesen, szóban) és tudok vele csinálni egy blog riportot!

Üdv
Danosh
« Utoljára szerkesztve: 2017. április 12. - 13:08:22 írta danosh »

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #4437 Dátum: 2017. április 12. - 13:13:07 »
Nagyon fontos kiemelned, hogy ezek az árak a gyűjtői, vagy nyomdai minőségű képregényekre érvényesek. Talán még az is megfontolandó, hogy raksz mellé egy "használt" árat is. Mert az áraid nagy része rendben van gyűjtői minőségnél, de ezt soha senki nem fogja figyelembe venni (ha azért csinálod, hogy hivatkozási alapként szolgáljon), amikor elad egy képregényt, csak azt, hogy "de hát ott ennyi van rá írva". Ez még csak nem is sunyiskodás, egyszerűen ha egy ár van írva, akkor az lesz a hivatkozási alap. Annak idején Bécsben is a régi képregényeket a Wizard új minőségű árai alapján árazták be, még a hulladék állapotú volt is.
Árakat úgy érdemes meghatározni, hogy ha valaki feltesz/kitesz egy képregényt xy áron,és ha azonnal rácsapnak öten, akkor annál többet ér. Ha van rá érdeklődés, akkor pont jó, ha csak egy ember veszi meg annyiért, akkor magas.
A Káosz jelenleg 3-4000 között mozog, de már nem sokáig.

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #4438 Dátum: 2017. április 12. - 14:07:38 »
Hacsak nem nyomsz belőle újat, az is megindul majd szépen felfelé. A Kitörés már bőven elhagyta a borítóárát, ha jól rémlik.

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #4439 Dátum: 2017. április 12. - 14:29:37 »
Nem annyira, 5-6000 körül láttam belőle. A Káoszból az elfogyás előtt sem igazán adtam már el sokat.