Szerző Téma: Érdekességek  (Megtekintve 631345 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

Ju

• Pókfej
Re:Érdekességek
« Válasz #1960 Dátum: 2011. február 03. - 16:26:53 »
Az a vicces ebben a sztoriban, hogy a sofőr (lehet, hogy akaratán kívül) jól kezelte a helyzetet. :) Nem beszéltem még öngyilkosjelölttel, de van egy olyan pszichológiai elmélet, ami szerint pont így kell bánni velük ahhoz, hogy észhez térjenek. Merthogy (bár nincsenek tudatában) ez náluk egy figyelemfelkeltési mód, ugyanis rögtön mindenki elkezdi őket sajnálni és foglalkoznak velük, pátyolgatják a lelküket. Így tovább tudják húzni ezt a fonalat és lehet, hogy egyszer sikerül is megölniük magukat. Míg, ha azt látják, hogy ezzel nem érnek el semmit, akkor valamennyire leesik nekik a tantusz, hogy ezzel nem tudnak figyelmet zsarolni maguknak.

venom75

• Pókfej
« Válasz #1961 Dátum: 2011. február 03. - 16:53:50 »
Az öngyilkosokat ( ez az én véleményem , és van egy kis tapasztalat mögötte ) nem nagyon kell menteni , mármint azokat akik komolyan gondolják , mert csak halva találjuk meg őket. Akik felmásznak bizonyos építményekre azok csak feltűnősködni szeretnének , sosem vagy nagyon ritkán gondolják komolyan.

Ju

• Pókfej
« Válasz #1962 Dátum: 2011. február 03. - 17:01:51 »
Akik felmásznak bizonyos építményekre azok csak feltűnősködni szeretnének , sosem vagy nagyon ritkán gondolják komolyan.
Egyetértek.

Todd

• Pókfej
« Válasz #1963 Dátum: 2011. február 03. - 17:50:42 »
Hát azért volt pár kivétel. Például nem olyan régen az a csóka, aki felgyujtotta magát, aztán leugrott valamelyik híd pilléréről.

venom75

• Pókfej
« Válasz #1964 Dátum: 2011. február 03. - 17:56:35 »
Azért írtam , hogy ritkán.

Kanaszta

• Pókfej
« Válasz #1965 Dátum: 2011. február 03. - 18:44:47 »
Bocsánat kérő lap:

VTomi

• Pókfej
« Válasz #1966 Dátum: 2011. február 03. - 22:03:33 »
Szerintem a villamosvezető azért kezelte jól a helyzetet, mert felhívta a nő figyelmét arra, hogy másra is hatással van az öngyilkosságával.

pepo05

• Pókfej
  • Felicia Hardy Lover
« Válasz #1967 Dátum: 2011. február 04. - 00:56:51 »
Idézet
Így tovább tudják húzni ezt a fonalat és lehet, hogy egyszer sikerül is megölniük magukat. Míg, ha azt látják, hogy ezzel nem érnek el semmit, akkor valamennyire leesik nekik a tantusz, hogy ezzel nem tudnak figyelmet zsarolni maguknak.
Fene se tudja, mert reagálhatott volna máshogy is az öngyilkosjelölt. Gondolok itt arra, hogy ha korábban tényleg csak figyelemfelkeltésnek szánta, az eset után átfordult a dolog valós szándékba, mivel a szerencsétlen még az őt majdnem elgázoló villamosvezetőtől is mit látott? Nem azért pofozta fel, hogy ugyan már, ne legyen hülye, ne legyen öngyilkos, csak egy élete van, ne dobja el, hanem azért, hogy ne az ő villamosa előtt. AMúgy meg le se szarja, hogy mit csinál. Ez egy újabb, és elég emlékezetes jel lehetett volna neki, hogy mennyire nem törődnek vele az emberek.
"Az elme mindig hamarabb adja fel, mint a test. A titok nyitja, hogy az elméd neked dolgozzon és ne ellened"

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #1968 Dátum: 2011. február 04. - 10:04:17 »
Van benne igazság.

Ju

• Pókfej
« Válasz #1969 Dátum: 2011. február 04. - 11:11:14 »
Ez egy újabb, és elég emlékezetes jel lehetett volna neki, hogy mennyire nem törődnek vele az emberek.
Igen, ez is lehetne... de valahogy mégis az a cél, hogy összeszedje magát, az meg nem működik úgy, hogy csak becézgeted. Sokkal nagyobbat üt az az embernek, ha leesik neki, hogy "húbazz de hülye voltam". Persze ez nem kicsit Csernus módszer, de az alapja annak sem hülyeség.

venom75

• Pókfej
« Válasz #1970 Dátum: 2011. február 04. - 12:49:18 »
Nálunk is kell egy kicsit pszichológusnak is lenni. Volt , hogy egy kútba ugrott emberkét mentettem , és ahogy az élet megkövetelte ( és a helyzet ) szitkozódnom  kellett vele ,egy perc múlva imádkoznom. Fél óra szórakozás és kötélen lógás után bírtam így rávenni , hogy segíteni szeretnék rajta.

dr samson

• Dr. Octopus
    • Samson Comics
« Válasz #1971 Dátum: 2011. február 04. - 18:37:45 »
Lehet, hogy én nagyon le vagyok maradva, de tudtátok, hogy Észak-Koreának van egy saját, Vörös Csillag nevű, Linux alapú operációs rendszere? Ma délután bukkantam rá egy cikkben. Sőt, állítólag még egy Hazám nevű böngésző is van hozzá... :)

zozi56

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
  • Őrszem
    • HálóZsák
« Válasz #1972 Dátum: 2011. február 04. - 18:44:34 »
Aha, én tudtam. Kubában is van ilyen, meg mintha az oroszoké is készülőben lenne.
Man is mortal, and doomed to death and failure and loss.
This lies beyond our comprehension - why do you not despair?

Psycho

• Fórum Tag Top
  • Zöld Manó
« Válasz #1973 Dátum: 2011. február 04. - 21:13:40 »
Persze ez nem kicsit Csernus módszer, de az alapja annak sem hülyeség.
Csernus módszere azért olyan hatásos mert nem egyedül csinálja. A módszer lényeges része, hogy ketten vannak és kooperálnak. A másik pszichológus Csernus előtt megvizsgálja a (")beteget(") és ha arra alkalmasnak találja, hogy kibírja, hogy az igazságot a fejéhez vágják könyörtelenül,  elküldi a kollégájának: Csernusnak, aki kezelésbe veszi. Ezt az egyik tanárom mesélte, aki  közeli ismertségben van vele. Természetes Csernus a hagyományosabb módszereket is használja, de van egy ilyen csapatmunkás része a munkájának.
« Utoljára szerkesztve: 2011. február 04. - 21:15:19 írta Psycho »

pepo05

• Pókfej
  • Felicia Hardy Lover
« Válasz #1974 Dátum: 2011. február 04. - 23:35:57 »
Idézet
Igen, ez is lehetne... de valahogy mégis az a cél, hogy összeszedje magát, az meg nem működik úgy, hogy csak becézgeted. Sokkal nagyobbat üt az az embernek, ha leesik neki, hogy "húbazz de hülye voltam". Persze ez nem kicsit Csernus módszer, de az alapja annak sem hülyeség.
Ööö...én nem a pofozás helyességét vitattam. Azt nagyon is helyeslem. Én azt vetettem fel, hogy a pofozás után talán nem azt kellet volna mondani, hogy ne az ő villamosa előtt csinálja, hanem azt, hogy egy élete van, egyáltalán ne csinálja. :D
"Az elme mindig hamarabb adja fel, mint a test. A titok nyitja, hogy az elméd neked dolgozzon és ne ellened"

VTomi

• Pókfej
« Válasz #1975 Dátum: 2011. február 05. - 19:40:29 »

Nagyon érdekelne, hogy ilyesmit ők hol gyakorolnak? Milyen keretek közt? Ők most kaszkadőrök és bérelnek egy termet ahol van ilyen felszerelés? Gumiasztal, szivacsok, stb
« Utoljára szerkesztve: 2011. február 05. - 19:43:20 írta VTomi »

Kanaszta

• Pókfej
« Válasz #1976 Dátum: 2011. február 05. - 19:43:48 »
 YEAH! :clap:

Ju

• Pókfej
« Válasz #1977 Dátum: 2011. február 05. - 20:47:54 »
Csernus módszere azért olyan hatásos mert nem egyedül csinálja. A módszer lényeges része, hogy ketten vannak és kooperálnak.
De jó, ezt nem tudtam. :) Azon különben én is gondolkodtam, hogy van-e valami ilyen kiegészítése a módszernek.

Ööö...én nem a pofozás helyességét vitattam. Azt nagyon is helyeslem. Én azt vetettem fel, hogy a pofozás után talán nem azt kellet volna mondani, hogy ne az ő villamosa előtt csinálja, hanem azt, hogy egy élete van, egyáltalán ne csinálja. :D

Ja, értem, én először nem ezt vágtam le abból, amit írtál, bocsi. :) Így már persze igazad van, és szerintem is.

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #1978 Dátum: 2011. február 05. - 22:22:18 »
Fura, hogy ha már egyszer azt hangoztatjuk, hogy "egy életed van", akkor érdekes módon gyakran hallom ilyen témánál rögtön utána, hogy "el ne dobd már". Valahogy mindig lenyűgözött ez a páratlan oximoron, mely szerint közöljük vele, hogy az élete az övé, majd megmondjuk neki, hogy ő nem dönthet róla, ergo mégse az övé.

venom75

• Pókfej
« Válasz #1979 Dátum: 2011. február 06. - 07:04:14 »
Előbbi kaszkadőr jelenethez.

Nekem nagyon tetszik .