Szerző Téma: Érdekességek  (Megtekintve 630316 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

Ben Reilly

• Pókfej
Re:Érdekességek
« Válasz #2240 Dátum: 2011. május 16. - 15:59:49 »
My baseball sense is tingling

Ju

• Pókfej
« Válasz #2241 Dátum: 2011. május 16. - 16:03:54 »
Élethű grafitrajzok.

Így sajnos nem többek a fotóknál amiket lemásolt.  :'(
Értelek. Gyönyörű és megdöbbentő, amiket csinál, de nincs benne saját maga (vagy nagyon is benne van, de az megint elmond róla valamit és ez már más téma...), valahogy hiányzik az alkotás egyedisége. Tökéletes, de merev, steril és rideg.

venom75

• Pókfej
« Válasz #2242 Dátum: 2011. május 16. - 16:50:04 »
Szépek a rajzok , de kellene egy kis fantázia és sokkal jobb lenne.

VTomi

• Pókfej
« Válasz #2243 Dátum: 2011. május 16. - 17:20:04 »
My baseball sense is tingling

Áááá! :oh:  ezt nem hiszem el! nagyon kemény!
Csak felvetés: Lehetséges, hogy az ütő szándékosan oda üsse a labdát ahova akarja? Persze akkor ha a dobó is a kezére (ütőjére) játszik.

Ben Reilly

• Pókfej
« Válasz #2244 Dátum: 2011. május 16. - 17:22:29 »
A zsákra is betettem ott ott tartanak hogy szerintük fake, de szerintem egy profi baseball játékos akár ütő akár fogó akár dobó a több évnyi edzés és játék során kifejlesztett olyan képességeket amelyek ilyesmit eredményezhetnek. Szerintem valódi és a srác pokolian profi.

Tom Fireheart

• Fórum Tag
  • Pókfej
« Válasz #2245 Dátum: 2011. május 16. - 17:47:29 »
Nagyon durván tehetséges a srác, némelyik képre tényleg azt hittem hogy fénykép.

Ezt azért így nem mondanám. A beleölt munka (mind időben, mind energiában), és az ilyen kép elkészítéséhez szükséges tehetség teszi többé ezeket a képeket egy sima fotónál. Egy fotót bárki tud készíteni, de egy ilyen rajzot nem sok ember tudna utánacsinálni valszeg.
Szerintem az van, hogy manapság, a fényképezőgépek és a fotosopp világában már nem értékeljük annyira ezt a fajta tehetséget, mert "nincs rá szükség". Minek másolnál le valamit pontosan ceruzával, ha egyszer egy gombnyomással lencsevégre kaphatod? De ha ez a srác a fényképezőgép feltalálása előtti időkbe születik, akkor most tuti világhírű művész lenne (nem kizárt, hogy így is azzá válik).
Egyébként szerintem nem biztos, hogy nincs fantáziája a srácnak, vagy ne tudna egyedit alkotni, inkább arról lehet szó, hogy ő ebben leli örömét, ebben éli ki magát. Mint a makettkészítők, akiknek általában szintén az eredeti tárgy pontos lemásolása a céljuk.

A baseballos videó hatalmas. ;D
de szerintem egy profi baseball játékos akár ütő akár fogó akár dobó a több évnyi edzés és játék során kifejlesztett olyan képességeket amelyek ilyesmit eredményezhetnek. Szerintem valódi és a srác pokolian profi.
Szerintem is. Ezek az egész pályafutásukat labdahajigálással töltik, sok év edzés után szerintem már reflexből elkapnak ilyen labdákat. :D Ebben inkább az a durva, hogy ha nincs ott a srác, a csajt simán fejbe találta volna a labda. ;D

(A srác nevét először Eva Longoria-nak olvastam. :lol: )
« Utoljára szerkesztve: 2011. május 16. - 17:54:42 írta Tom Fireheart »
A türelem olyan fa, melynek keserű a gyökere, de édes a gyümölcse.

VTomi

• Pókfej
« Válasz #2246 Dátum: 2011. május 16. - 19:05:28 »
Nagyon durván tehetséges a srác, némelyik képre tényleg azt hittem hogy fénykép.

Ezt azért így nem mondanám. A beleölt munka (mind időben, mind energiában), és az ilyen kép elkészítéséhez szükséges tehetség teszi többé ezeket a képeket egy sima fotónál. Egy fotót bárki tud készíteni, de egy ilyen rajzot nem sok ember tudna utánacsinálni valszeg.
Nagyon profin rajzol a srác az biztos. Iszonyatos technikai tudással bír,de az ez csak szolgai utánzás. Persze nincs ezzel semmi baj, ha a művészete nem csak ezekből a képekből áll. hanem ez csupán egy mutatvány úgymond (nem negatív értelemben)

Szerintem az van, hogy manapság, a fényképezőgépek és a fotosopp világában már nem értékeljük annyira ezt a fajta tehetséget, mert "nincs rá szükség". Minek másolnál le valamit pontosan ceruzával, ha egyszer egy gombnyomással lencsevégre kaphatod? De ha ez a srác a fényképezőgép feltalálása előtti időkbe születik, akkor most tuti világhírű művész lenne (nem kizárt, hogy így is azzá válik).
Egyébként szerintem nem biztos, hogy nincs fantáziája a srácnak, vagy ne tudna egyedit alkotni, inkább arról lehet szó, hogy ő ebben leli örömét, ebben éli ki magát. Mint a makettkészítők, akiknek általában szintén az eredeti tárgy pontos lemásolása a céljuk.
Mivel ezek fényképről készültek, nem sokra ment volna a fénykép feltalálása előtt. Ezt nem csak azért mondom, mert nyilván egy hírességről csak fotó alapján tud portrét rajzolni, hanem, mert az ilyesmi látszik.
Amúgy szerintem valamilyen vetítőt használ, vagy világító asztalt, legalább a vázlathoz, mert annyira pontos. Az ilyen fotó utáni rajzok mindig el vannak rajzolva, ezek viszont nem. Ez persze nem csalás vagy ilyesmi, ne értsétek félre. Ez ugyanolyan eszköz csupán mint maga a ceruza. A reneszánszban pl rácshálót használtak, vagy vetítőt.

Krizli

• Fórum Tag
  • Kaméleon
  • Aardvark
« Válasz #2247 Dátum: 2011. május 16. - 20:19:31 »
Rengetegen vannak, akik így tudnak rajzolni, a srácban semmi különleges sincs.
Az egyik legegyszerűbb dolog, amit egy "művésznek" tudnia kell az az, hogyan másolja le a valóságot, nem véletlenül gyakoroltatják a modell alapján rajzolást művészeti sulikban.
Hasonlóképpen, mint az általános nagyszemű manga stílusnál: Gyakorlatilag azt is egymástól másolják a rajzolók. Rájuk lehet fogni, hogy "hú, de jól rajzolnak", de valójában a legtöbben csak a megszokott és bevált mintát sajátítják el.
Amihez tehetség kell, az a saját stílus kialakítása, vagy amit ennél is nagyobbra becsülök: Realisztikus, de nem minta alapján. Ennek csak az első lépése az, amit a fenti linkeken láthattunk, a gyakorlás.
Egyébként a minta használatát és a másolást nem nézem le, én is rengetegszer csinálom, amikor rajzolok, mert a végeredmény általában számomra fontosabb, mint az alkotással járó dicsőség. Pl. egy képregénynél a lényeg, hogy jól nézzen ki, nem az, hogy ki mennyit vesződött vele.

venom75

• Pókfej
« Válasz #2248 Dátum: 2011. május 16. - 21:06:21 »

Nem tudom láttatok már ilyet , de nekem nagyon tetszik. Balatonnál diákok ezzel keresték a költeni valót.

VTomi

• Pókfej
« Válasz #2249 Dátum: 2011. május 16. - 21:10:13 »
Igen, pont most volt Egerszeg Fesztiválon is egy srác. ezek szerint ez elterjedt jelenség

venom75

• Pókfej
« Válasz #2250 Dátum: 2011. május 16. - 21:16:27 »
Nagyon tuti dolgokat tudnak csinálni .

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #2251 Dátum: 2011. május 16. - 21:57:49 »
Én vagy 8 éve láttam ilyet a spanyol tengerpartnál. Tényleg percek alatt készen volt vele, és tök sokfélét tudott csinálni fejből. Ennyi kelléke volt, mint itt, plusz egy kaparó, amivel a sziklák töréseit véste bele. Gyönyörű festmények.

Kanaszta

• Pókfej
« Válasz #2252 Dátum: 2011. május 16. - 22:08:44 »

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #2253 Dátum: 2011. május 16. - 22:27:09 »
Ez nagyszerű volt Kani, köszi!  ;)
Az ötlet is jó, a kivitelezés profi, nagyon jó, ahogy az is, hogy megtalálták ezeket a helyszíneket.
Vicces volt látni egy régi Volgát (már el is felejtettem, hogy volt ilyen), meg azt, hogy mennyire romosak voltak már akkor a körúti házak, erre még most is állnak. :)
A "ne köpködj az utcán" felirat mond valamit, és még nem volt tilos a villamos lépcsőjén utazni. :)

Ben Reilly

• Pókfej
« Válasz #2254 Dátum: 2011. május 17. - 08:51:05 »

venom75

• Pókfej
« Válasz #2255 Dátum: 2011. május 17. - 14:06:32 »
A Budapesti képek nagyszerűek, nagyon jó megoldás.

Ben Reilly

• Pókfej
« Válasz #2256 Dátum: 2011. május 17. - 15:49:34 »
Ez valami óriási.

Röviden: A srác valami igazán romantikus dolgot akart kitalálni arra, hogy megkérje a kedvese kezét. Ezért mivel kis közösségben élnek, a mozival megdumálták, hogy amikor a lány a barátaival elmegy megnézni egy filmet, a filmek előtti előzetesek között beteszik  a srác lánykérését, majd azt ahogyan elmegy érte.  :)

Psycho

• Fórum Tag Top
  • Zöld Manó
« Válasz #2257 Dátum: 2011. május 17. - 16:41:41 »
Igen, ez hatalmas. Nagyon jól összehozták.  ;) (Figyeltétek az X-Men reklámot? :) )

Mero

• Thanos
  • Főállású szülői példakép
« Válasz #2258 Dátum: 2011. május 17. - 16:49:37 »
Az a kukorica evés futás közben túlzás volt egy picit,de az ötlet rohadt jó. :bravo:
Lakcim : Access Denied - Directive 5 Biometrikus Információ  Pszichológia Profil : -Cinikus -Szarkasztikus -Marháranagyonvicces (-nek hiszi magát ) Szuper Képesség :Bárkit, bárhol, bármikor felidegesíteni 5 percen belül

Genzo

• Puma
  • **
    • Genzo Comics
« Válasz #2259 Dátum: 2011. május 17. - 18:26:43 »
Ez nagyon szép. :)

Genzo Comics - Ahol a képregények vannak becélozva