Szerző Téma: Érdekességek  (Megtekintve 632455 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

pepo05

• Pókfej
  • Felicia Hardy Lover
Re:Érdekességek
« Válasz #2840 Dátum: 2012. március 03. - 00:21:43 »
Nemtom, akkor se áll össze. Ha minden színhez rendel egy szót, és az adott oldalon abból a színből több van, viszont ugyanazt a szót felhasználva meg értelmetlen lesz a sztori, akkor mi van? De jó, legyen értelmes, viszont azt szinte tuti, hogy  oldalanként azért az adott szín már mást fog jelenteni, kockánként meg pláne. HOgy lehet megjegyezni, hogy ez a szín ezen az oldalon, ezen a kockán ez a szó, a másik oldalon, a másik kockán amaz, a harmadikon megint más stb. Nyilván egy színnel még megy, kettővel is, de enniy színnel ez már megint nagyon sok infó. Bár kétségtelenül jóval kevesebb, mintha képszerűen memorizálná.

Viszont ha ritkán cseréli a szín-jelentés párok tagjait, akkor meg annyira zagyva lesz a sztori, hogy azért nehéz megjegyezni.
« Utoljára szerkesztve: 2012. március 03. - 00:24:23 írta pepo05 »
"Az elme mindig hamarabb adja fel, mint a test. A titok nyitja, hogy az elméd neked dolgozzon és ne ellened"

Tom Fireheart

• Fórum Tag
  • Pókfej
« Válasz #2841 Dátum: 2012. március 03. - 00:42:09 »
Szerintem nem a színekhez rendeli a szavakat, hanem a kirakás lépéseihez, a mozdulatokhoz. Mittudomén, egy adott szó jelenti azt, hogy "függőlegesen a jobb szélső részt elforgatom 90°-kal", vagy akár több szó együttesen adja meg az irányt, pl egy szó hogy függőleges vagy vízszintes tekerés, egy másik szó pedig azt jelöli hogy melyik oszlopot (vagy sort) forgatja el a kockán. Én valahogy így képzelem el.
Vagy lehet, hogy egy-egy szó egy bizonyos kirakási algoritmus részeit jelenti, így egy vagy két mondattal egy teljes kocka kirakási algoritmusát kódolhatja. Például az első kockánál az általa említett két mondat a kocka teljes kirakásának algoritmusát is jelentheti. Nagyon gyorsan forgat ki egy-egy kockát, kb annyi idő alatt, amíg két-három mondatot elmondasz. Vagyis egy algoritmust biztos le tud írni pár mondattal. 
A türelem olyan fa, melynek keserű a gyökere, de édes a gyümölcse.

zozi56

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
  • Őrszem
    • HálóZsák
« Válasz #2842 Dátum: 2012. március 03. - 00:56:38 »
Pepo: nyilvánvalóan nem laponként kódolja el magának. :) De nem is a kirakás műveletét raktározzák el, ahogy Tom írta. A kocka adott állapotát le szokták fedni (számukra) jól ismert patternekkel, azokból pedig már adódik a megoldás.
Man is mortal, and doomed to death and failure and loss.
This lies beyond our comprehension - why do you not despair?

BlackArrow

• Kaméleon
  • **
  • Fekete ruhás
« Válasz #2843 Dátum: 2012. március 03. - 01:32:34 »
Gondolom, a kifinomult tapintás is szerepet játszik, hogy minimális különbség érzékelhető ezeknél a kockáknál. Főként más a felültük (pl: egyik ragasztott, másik festett), a sorrend is ezért lehet fontos. A kockák memorizálása pedig lehet úgyis, hogy a Ki?Kivel?Hol?Mikor?Mit csinál? Játék alapján rendeli hozzá a szavakat. Nem az a lényege, hogy értelmes legyen a mondat, hanem a nyelvtani alapszabályoknak megfelelően könnyen megjegyezhető.

VTomi

• Pókfej
« Válasz #2844 Dátum: 2012. március 03. - 22:10:58 »
„2x2-est azért könnyebb kirakni, mert kevesebb oldala van?”.  ;D  Annak is csak 6 oldala van

kzoli

• Sakál
« Válasz #2845 Dátum: 2012. március 04. - 07:20:20 »
Ez a Rubik-kocka-kirakás egyszerűen hihetetlen. Nekem sohasem sikerült. Pontosabban egyszer: szétszedtem darabokra,majd úgy raktam össze,hogy szépen színre tettem az oldalakat.  ;D

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #2846 Dátum: 2012. március 04. - 11:14:43 »
Nekem 45 mp a rekordom, de csak egyszer sikerült úgy. Általában olyan 3 percre van szükségem hozzá.

kzoli

• Sakál
« Válasz #2847 Dátum: 2012. március 04. - 13:13:57 »
Egy teljesen összekevert bűvös kockát 3 perc alatt kirakni nem semmi!   Minden tiszteletem!  :bravo:

Tom Fireheart

• Fórum Tag
  • Pókfej
« Válasz #2848 Dátum: 2012. március 04. - 14:09:40 »
Pontosabban egyszer: szétszedtem darabokra,majd úgy raktam össze,hogy szépen színre tettem az oldalakat.  ;D
Ja, cheattel könnyű. ;D Én nem csaltam benne, egyszerűen csak nem sikerült. Valahogy nem állt rá az agyam. Olvastam, hogy ha valaki rájön a kirakás logikájára, akkor állítólag könnyű, egyszer-kétszer neten is utánanéztem ilyesminek, de nekem valahogy nem nagyon ment.
A türelem olyan fa, melynek keserű a gyökere, de édes a gyümölcse.

kzoli

• Sakál
« Válasz #2849 Dátum: 2012. március 04. - 15:19:53 »
Ehhez nem kis szerencse kell. No meg némi magabiztosság és tudás sem árt.
http://videa.hu/videok/sport/ilyen-a-tokeletes-kapasloves-fenerbahce-foci-gol-NbBuqROH1ddb1eqZ

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #2850 Dátum: 2012. március 04. - 20:50:06 »
A bűvös kockát nem lehet gondolkodás útján kirakni. Szisztémák vannak, amelyekkel összeállnak a sorok, oszlopok. Én is megtanultam egyszer, és nem felejtettem el.

zozi56

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
  • Őrszem
    • HálóZsák
« Válasz #2851 Dátum: 2012. március 04. - 21:30:29 »
A bűvös kockát nem lehet gondolkodás útján kirakni. Szisztémák vannak, amelyekkel összeállnak a sorok, oszlopok. Én is megtanultam egyszer, és nem felejtettem el.
Igen, léteznek algoritmusok, amikkel bármilyen kezdőpozícióból ki lehet rakni. Gondolom, te is megtanultál egy ilyet, és azt csinálod mindig. Ezért tart 3 percig. Ezekben az algoritmusokban épp az a jó, hogy nem kell hozzájuk gondolkodni, csak mechanikusan végrehajtani, cserébe viszont nagyon sokáig tartanak. Azon kell gondolkodni, hogy lehet minél kevesebb lépésből kirakni (bizonyított, hogy húszból mindig kirakható).
« Utoljára szerkesztve: 2012. március 04. - 21:37:52 írta zozi56 »
Man is mortal, and doomed to death and failure and loss.
This lies beyond our comprehension - why do you not despair?

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #2852 Dátum: 2012. március 04. - 21:42:33 »
Az első oldal az, amihez nincs módszerem, azt mindig fejből rakom ki, illetve utána a felső sort is. A 2-3. sorokhoz van szisztémám.
20-ból? Az nem gyenge! :)

Ben Reilly

• Pókfej
« Válasz #2853 Dátum: 2012. március 05. - 08:23:44 »
Superman vs Hulk ahogy mindig látni akartuk

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #2854 Dátum: 2012. március 05. - 10:56:21 »
Jó bunyó. :)

VTomi

• Pókfej
« Válasz #2855 Dátum: 2012. március 05. - 11:55:14 »
Szép!
------------
Ezt találtam. Elhunyt Ralph Mcquarrie A SW concept artistja.
http://9gag.com/gag/3130887
« Utoljára szerkesztve: 2012. március 05. - 11:59:27 írta VTomi »

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #2856 Dátum: 2012. március 05. - 16:24:59 »
Gyönyörűen rajzolt, és fantasztikus fantáziával rendelkezett.

kzoli

• Sakál
« Válasz #2857 Dátum: 2012. március 05. - 18:13:28 »
Van folytatása a Hulk vs. Superman 2-nek is?

VTomi

• Pókfej
« Válasz #2858 Dátum: 2012. március 05. - 19:11:38 »
Gyönyörűen rajzolt, és fantasztikus fantáziával rendelkezett.
Igen ez az űrfantasi téma nagyon magával ragadó dolog. sci-fi első ránézésre, de valójában fantasy és óriási lehetőségek vannak benne. Mostanában Boris Vallejo képeket nézegettem :)
http://vallejo.ural.net/1980/show.php?013
http://vallejo.ural.net/

kzoli

• Sakál
« Válasz #2859 Dátum: 2012. március 05. - 19:17:35 »
Chilében egy laza 81.000 négyzetméteres medencét építettek...
http://www.tozsdeforum.hu/szines/chilei_a_vilag_legnagyobb_medenceje