Szerző Téma: Érdekességek  (Megtekintve 630316 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

VTomi

• Pókfej
Re:Érdekességek
« Válasz #3120 Dátum: 2012. december 26. - 14:55:30 »
Illetve nem tudnánk róla, hisz ahogy Lovasi is énekli "beszél aki keres, hallgat aki talál" :D

zozi56

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
  • Őrszem
    • HálóZsák
« Válasz #3121 Dátum: 2012. december 26. - 15:10:32 »
Nem mondtam, hogy biztos. Csak elképzelhetőbbnek tartom, mint a többit.
Mivel az univerzumban egy civilizáció létezéséről már tudunk.

A második és a harmadik az emberek halálfélelme miatt terjedhetett el, és azért, mert nehéz elfogadni, hogy az életünk véges. Ezt persze már régen is felismerték, a vallások túlnyomó többségében megfigyelhető a halál utáni élet ígérete, amit megkapunk, ha bizonyos feltételeket teljesítünk.

Négy, öt, hét.

A hatodik megítéléséhez nincs elég fizikai ismeretem. Abban viszont biztos vagyok, hogy úgy, ahogy a vele egyetértő 31% gondolja, ez is az előző kategória.

Én elképzelhetőnek tartom az összeset
Egy másik grafikonon azt is látni, hogy a nők nagyobb arányban hisznek az összesben, mint a férfiak. :)
« Utoljára szerkesztve: 2012. december 26. - 15:13:37 írta zozi56 »
Man is mortal, and doomed to death and failure and loss.
This lies beyond our comprehension - why do you not despair?

VTomi

• Pókfej
« Válasz #3122 Dátum: 2012. december 26. - 15:29:35 »
Nekem mindig az jut eszembe, hogy a világot csupán öt érzékszerven keresztül érzékeljük. Vagyis csak azokat a hatásait érzékeljük, amiket ez az öt szenzor venni képes. Mi van ha van több hatás is, csak nincs rá receptor a testünknek. Hogy a Mátrixot ne is hozzam fel, amiben azt mondja Morpeus: "mi a valóság? Hogyan határoznád meg? Agyad által megfejtett jelhalmaz csupán"

zozi56

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
  • Őrszem
    • HálóZsák
« Válasz #3123 Dátum: 2012. december 26. - 15:42:10 »
Nekem mindig az jut eszembe, hogy a világot csupán öt érzékszerven keresztül érzékeljük. Vagyis csak azokat a hatásait érzékeljük, amiket ez az öt szenzor venni képes. Mi van ha van több hatás is, csak nincs rá receptor a testünknek.
Ezért készítünk magunknak szenzorokat, amik érzékelik valahogy a valóságot, majd a jelet átalakítják úgy, hogy az érzékszerveinkkel felfoghassuk. Például ez.

VTomi

• Pókfej
« Válasz #3124 Dátum: 2012. december 26. - 15:45:50 »
Nekem mindig az jut eszembe, hogy a világot csupán öt érzékszerven keresztül érzékeljük. Vagyis csak azokat a hatásait érzékeljük, amiket ez az öt szenzor venni képes. Mi van ha van több hatás is, csak nincs rá receptor a testünknek.
Ezért készítünk magunknak szenzorokat, amik érzékelik valahogy a valóságot, majd a jelet átalakítják úgy, hogy az érzékszerveinkkel felfoghassuk. Például ez.
Igen, nekem is eszembe jutottak a gépek. Mint pl a nem látható színtartományok, amiket nem látunk, de tudjuk, hogy vannak és érzékelik a gépeink. De ezeknél tudjuk, hogy mit keressünk és mire gyártsuk a gépet.

zozi56

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
  • Őrszem
    • HálóZsák
« Válasz #3125 Dátum: 2012. december 26. - 15:51:19 »
Igen, nekem is eszembe jutottak a gépek. Mint pl a nem látható színtartományok, amiket nem látunk, de tudjuk, hogy vannak és érzékelik a gépeink. De ezeknél tudjuk, hogy mit keressünk és mire gyártsuk a gépet.
Csak azóta tudjuk, mire kellene gépet készíteni, mióta felfedeztük a jelenségeket. Felfedezetlen jelenség természetesen még lehet.

Psycho

• Fórum Tag Top
  • Zöld Manó
« Válasz #3126 Dátum: 2012. december 26. - 16:02:03 »
Érdekes, hogy pont  a legvalószínűbb dologban ( földönkívüli élet ), "hisznek" a legkevesebben. Az utolsó azért kérdéses, mert ki számít gyógyítónak? Aki rendelkezik, annyi empatikus és kommunikatív képességgel, hogy csupán beszélgetéssel viselkedésével segít emberek lelki betegségeiben, akár erősíti a placebo hatás miatt a gyógyulást, az nevezhető gyógyítónak? Ha igen, akkor viszont az utolsó teljesen lehetséges. ( persze  a veleszületett része hülyeség, ehhez kellenek a megfelelő környezeti feltételek, hogy valaki ilyen készségekre tegyen szert )

Ju

• Pókfej
« Válasz #3127 Dátum: 2012. december 26. - 16:22:38 »
Csak azóta tudjuk, mire kellene gépet készíteni, mióta felfedeztük a jelenségeket. Felfedezetlen jelenség természetesen még lehet.
Ezért gondolom úgy, hogy nem jelenthetjük ki, hogy minden jelenséget felfedeztünk és már meg tudunk figyelni. A felfedezetlen jelenségek között meg simán lehet olyan, ami megmagyaráz ma tök hülyeségnek tűnő dolgokat, mint a horoszkóp. Az jut eszembe, hogy 100 évvel ezelőtt magyarázhattuk volna a wifit, és hirtelen hatalmas ezoterikus guruk lettünk volna. :D

Egy másik grafikonon azt is látni, hogy a nők nagyobb arányban hisznek az összesben, mint a férfiak. :)
Igen, ez jellemző a nőkre, sokszor olyan mértékben, amitől én is fogom a fejem. :omg: És rögtön hoznak minden pontra 3 példát a saját életükből... ez már nekem is a bullshit kategória. ;)
Én inkább úgy fogalmazok, hogy nem tudom kizárni azt a lehetőséget, hogy ezek a jelenségek léteznek, és igazából létezhetnek, de szerintem az sem valószínű, hogy gyakoriak.
Másik részről, nem szeretem azokat, akik az egész világot csak szellemek/energiák szintjén nézik és nem foglalkoznak a fizikai világgal. De az, hogy ők ki sem látnak belőle, még nem bizonyítja, hogy az egész elmélet lehetetlen. :)

Az utolsó azért kérdéses, mert ki számít gyógyítónak? Aki rendelkezik, annyi empatikus és kommunikatív képességgel, hogy csupán beszélgetéssel viselkedésével segít emberek lelki betegségeiben, akár erősíti a placebo hatás miatt a gyógyulást, az nevezhető gyógyítónak?
Én is ezt kérdeztem rögtön. :) Az én logikám szerint igen, természetesen. Az igazsághoz hozzátartozhat, hogy nem mindenki erre gondol, hanem az "eldugott tibeti faluban élő, kézrátétellel rákból kigyógyító öregember" képére.

VTomi

• Pókfej
« Válasz #3128 Dátum: 2012. december 26. - 16:32:59 »
Másik részről, nem szeretem azokat, akik az egész világot csak szellemek/energiák szintjén nézik és nem foglalkoznak a fizikai világgal. De az, hogy ők ki sem látnak belőle, még nem bizonyítja, hogy az egész elmélet lehetetlen. :)

De a fizikai anyag is enrgia/rezgés, csak nagyon durva, alacsony rezgészámú nem?
 Van egy kedvenc idézetem, nem tudom honnan, de elgondolkodtató: "Nem létezik természet feletti, mert minden ami történik a természetben történik." :)
« Utoljára szerkesztve: 2012. december 26. - 17:32:35 írta zozi56 »

zozi56

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
  • Őrszem
    • HálóZsák
« Válasz #3129 Dátum: 2012. december 26. - 17:01:10 »
Az jut eszembe, hogy 100 évvel ezelőtt magyarázhattuk volna a wifit, és hirtelen hatalmas ezoterikus guruk lettünk volna. :D
Sok helyen még ma is...

Idézet
Az utolsó azért kérdéses, mert ki számít gyógyítónak? Aki rendelkezik, annyi empatikus és kommunikatív képességgel, hogy csupán beszélgetéssel viselkedésével segít emberek lelki betegségeiben, akár erősíti a placebo hatás miatt a gyógyulást, az nevezhető gyógyítónak?
Én is ezt kérdeztem rögtön. :) Az én logikám szerint igen, természetesen. Az igazsághoz hozzátartozhat, hogy nem mindenki erre gondol, hanem az "eldugott tibeti faluban élő, kézrátétellel rákból kigyógyító öregember" képére.
Természetesen, mert ez a jelentés adódik a kontextusból. Horoszkópos meg szellemes kérdések közé nem illik egy "élnek-e született autószerelők" típusú.

VTomi

• Pókfej
« Válasz #3130 Dátum: 2012. december 26. - 17:29:47 »
Tökre nem értem, hogy az én előző hsz-em miért így van megjelenítve.

Krizli

• Fórum Tag
  • Kaméleon
  • Aardvark
« Válasz #3131 Dátum: 2012. december 26. - 18:07:36 »
Há' pedig ezöknek igaznak kő' lennie, me' a Gyurcsók úr megjósóta (5. pipa), hogy huszonegyedikén itten vót a világvége és ha ő aztat mondotta, akkó' az is vót. Csak mostan mindannyian megdöglendtünk vala, oszt mint a Brúszvilisz filmbe', egyikünk se veszi észre, hogy szellemként tengettyük napjainkat itten az üres Fődön. (2. & 3. pipa) A Gyurcsók úrnak meg lehet hinni, mer' ő született gyógyító. (7. pipa) Biztosan a fődőnkívüliek erőszakóták meg az idesannyát, oszt' onnan vannak nekije ezek a képességei. (1. pipa) Nekem mútkó' megjósóta a horoszkópbú' (4. pipa), hogy meg vagyon írva a sorsomba (6. pipa), hogy evísznek oszt engöm is megerőszakónak azok a civilizálatlan (1. mégse) pernahajder ufókok, oszt' így is vót, ha én aszondom.

Ju

• Pókfej
« Válasz #3132 Dátum: 2012. december 26. - 18:09:20 »
De a fizikai anyag is enrgia/rezgés, csak nagyon durva, alacsony rezgészámú nem?
Az én látásmódom szerint igen. :)

Idézet
Van egy kedvenc idézetem, nem tudom honnan, de elgondolkodtató: "Nem létezik természet feletti, mert minden ami történik a természetben történik." :)
Ismertem valahonnan, nagy részben egyet is értek vele.

Sok helyen még ma is...
Tény... (az egyik munkahelyemen én voltam a számítógép-zseni, mert meg tudtam nyitni egy file-t pendrive-ról... :omg:)

Ben Reilly

• Pókfej
« Válasz #3133 Dátum: 2012. december 28. - 20:55:24 »

VTomi

• Pókfej
« Válasz #3134 Dátum: 2012. december 28. - 21:08:53 »
Jó! ez cosplay ugye? nem digiart.
A haján kicsit látszik a bluebox, de amúgy szépen be van rakva a háttár elé. Az ilyen annyira ciki amikor a tv-ben látni a virtuális stúdiókban forgatott műsoroknál. ott sokkal durvább.

Krizli

• Fórum Tag
  • Kaméleon
  • Aardvark
« Válasz #3135 Dátum: 2012. december 28. - 21:27:08 »
Jó! ez cosplay ugye? nem digiart.

Photoshop. Egészen pontosan "photo manipulation", szóval digiart, nem cosplay.

VTomi

• Pókfej
« Válasz #3136 Dátum: 2012. december 28. - 21:43:34 »
Akkor a blueboxot benéztem  ;D

Tom Fireheart

• Fórum Tag
  • Pókfej
« Válasz #3137 Dátum: 2012. december 28. - 21:49:11 »
Nagyon jó kép. ;D
A türelem olyan fa, melynek keserű a gyökere, de édes a gyümölcse.

VTomi

• Pókfej
« Válasz #3138 Dátum: 2012. december 28. - 22:54:31 »
Spiderman, Spiderman, friendly neighborhood...
(ja, a link kimaradt)
« Utoljára szerkesztve: 2012. december 29. - 17:09:18 írta VTomi »

hudekira

• Rengető
  • *
« Válasz #3139 Dátum: 2013. január 03. - 00:51:05 »