Szerző Téma: Érdekességek  (Megtekintve 630840 alkalommal)

0 Felhasználó és 2 vendég van a témában

Ju

• Pókfej
Re:Érdekességek
« Válasz #3320 Dátum: 2013. március 02. - 20:44:40 »
Egy 3D portálon láttam nemrég ezt a reklámot. :) Technikailag zseniális, de szerencsére apróságokon látszik, hogy azért még közel sem tökéletes a technológia mögötte. :)

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #3321 Dátum: 2013. március 02. - 20:53:27 »
Évek óta szó van egy új Bruce Lee filmről is ezzel a technológiával.

VTomi

• Pókfej
« Válasz #3322 Dátum: 2013. március 04. - 11:58:37 »
Egy 3D portálon láttam nemrég ezt a reklámot. :) Technikailag zseniális, de szerencsére apróságokon látszik, hogy azért még közel sem tökéletes a technológia mögötte. :)
Pl hol látszik?
De most ez tényleg 100% számítógép grafika? Vagy régi felvételek vannak bevagdosva? Arra vagyok kíváncsi, hogy amit látok, az animáció-e. animált 3d modellel, bőr textúrával, stb

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #3323 Dátum: 2013. március 04. - 12:41:05 »
Előbbi. Végig animáció.

VTomi

• Pókfej
« Válasz #3324 Dátum: 2013. március 04. - 12:46:28 »
Bahkker! de gondolom csak a feje. és a végén a száj igazi.

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #3325 Dátum: 2013. március 04. - 13:12:22 »
Nem biztos. A szemet leszámítva az emberi alak számítógépes animálása egy ideje elég élethűen megvalósítható. Nézd meg ezt, itt elmagyarázzák. :)
http://www.youtube.com/watch?v=UYgLFt5wfP4

Ju

• Pókfej
« Válasz #3326 Dátum: 2013. március 04. - 13:30:57 »
Pl hol látszik?

Csak két dolgon. A szemén és a száján. Ha megfigyeled, nincsenek apró mimikai izmok a szeme mellett, vagyis a formájuk soha nem változott. Ezt a legnehezebb észrevenni, mert az erős smink miatt csak a fekete szemhéjtust fogod észrevenni. A szeménél még annyi van, hogy túl gyorsan és kicsit gépiesen pislog. Normál esetben nem teljesen egyenletes sebességgel pislogsz, hanem a mozdulat közepén gyorsabban. Ha kipróbálod, állati nehéz úgy pislogni, ahogy ő csinálja.
A szájánál csak annyi van, hogy a mimikai izmok nem érnek el az arcáig. Amikor mosolyog, csak a szája 1-2 mm-es környezete mozog, az arca többi része (a szemei is) mozdulatlan.
Az mondjuk külön jó, hogy sok smink "van rajta", mert így valóságosabbnak hatnak a shaderek. :)
Egyébként kicsit sem akarom fikázni a készítőket, mert zseniális munka, és bárki 3x kitépné az összes haját, amíg csak ennyi árulkodó jel marad benne.

Idézet
De most ez tényleg 100% számítógép grafika? Vagy régi felvételek vannak bevagdosva? Arra vagyok kíváncsi, hogy amit látok, az animáció-e. animált 3d modellel, bőr textúrával, stb
A nő teljesen. A többi vegyesen élőszereplős és grafikus. Meg rengeteg utómunka van rajta.

Akkor már a teste is, úgy egyszerűbb. A végén a száj meg szintén CGI. ;)

VTomi

• Pókfej
« Válasz #3327 Dátum: 2013. március 04. - 13:35:41 »
Pl hol látszik?

Csak két dolgon. A szemén és a száján. Ha megfigyeled, nincsenek apró mimikai izmok a szeme mellett, vagyis a formájuk soha nem változott. Ezt a legnehezebb észrevenni, mert az erős smink miatt csak a fekete szemhéjtust fogod észrevenni. A szeménél még annyi van, hogy túl gyorsan és kicsit gépiesen pislog. Normál esetben nem teljesen egyenletes sebességgel pislogsz, hanem a mozdulat közepén gyorsabban. Ha kipróbálod, állati nehéz úgy pislogni, ahogy ő csinálja.
A szájánál csak annyi van, hogy a mimikai izmok nem érnek el az arcáig. Amikor mosolyog, csak a szája 1-2 mm-es környezete mozog, az arca többi része (a szemei is) mozdulatlan.
Az mondjuk külön jó, hogy sok smink "van rajta", mert így valóságosabbnak hatnak a shaderek. :)
Egyébként kicsit sem akarom fikázni a készítőket, mert zseniális munka, és bárki 3x kitépné az összes haját, amíg csak ennyi árulkodó jel marad benne.

Idézet
A nő teljesen. A többi vegyesen élőszereplős és grafikus. Meg rengeteg utómunka van rajta.

Akkor már a teste is, úgy egyszerűbb. A végén a száj meg szintén CGI. ;)
Köszi! Úgy érzem magam mint a nagyim, hogy ez tök hihetetlen. úgy értem azt hittem azért kiszúrom az ilyesmit. de csak most harmadszori nézésre vettem észre, hogy fura a feje, amikor a kék napernyő előtt van amikor leszáll a buszról(de ha az egész cg akkor miért? :headscratch:), illetve még ez előtt a buszon furán bólint a fejével.
Mert ha tudom, hogy mi a mű és már azon sem veszem észre az durva. PL a Game of Thronesban nem vettem észre a trükköket, mert nem is tudtam, hogy van. Ott olyan tök jó dolgokra használják, mint sátrak, és hadsereg megsokszorozása, köd stb

Nem biztos. A szemet leszámítva az emberi alak számítógépes animálása egy ideje elég élethűen megvalósítható. Nézd meg ezt, itt elmagyarázzák. :)

Ez a nő is cgi?

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #3328 Dátum: 2013. március 04. - 13:38:42 »
Én elsősorban a fejbiccentésén veszem észre. Az tök videojátékos.

Ju

• Pókfej
« Válasz #3329 Dátum: 2013. március 04. - 13:59:10 »
Köszi! Úgy érzem magam mint a nagyim, hogy ez tök hihetetlen. úgy értem azt hittem azért kiszúrom az ilyesmit. de csak most harmadszori nézésre vettem észre, hogy fura a feje, amikor a kék napernyő előtt van amikor leszáll a buszról(de ha az egész cg akkor miért? :headscratch:), illetve még ez előtt a buszon furán bólint a fejével.

Na jó, de te nem is 3D grafikával foglalkozol. :) Én évek óta az ennyire apró részleteket figyelem, úgy még jó, hogy rááll a szemem. ;)

Idézet
Mert ha tudom, hogy mi a mű és már azon sem veszem észre az durva. PL a Game of Thronesban nem vettem észre a trükköket, mert nem is tudtam, hogy van. Ott olyan tök jó dolgokra használják, mint sátrak, és hadsereg megsokszorozása, köd stb

Ott alapból jön az egészhez, hogy sok CGI lesz benne, és azt már annyira fotorealisztikusan tudják csinálni, hogy engem is simán be lehet csapni vele. A titka igazából az, hogy a főszereplők ott valódiak, a többi dologgal meg már nehéz lebukni. :D

Idézet
Ez a nő is cgi?
*bólogat* És (ahogy mondja) nem érzékelőket használnak, hanem videoanalízist, ami meg nekem egy különösen nyálcsorgatós dolog. :)

VTomi

• Pókfej
« Válasz #3330 Dátum: 2013. március 04. - 14:19:39 »
Nem igazán értem mit mond angolul, csak szavakat. A szeme fura volt, de azt hittem, hogy csak fehérre festette a szempilláit.
Az érzékelős az a motion capture (mozgás követés), mint az Avatarban. A videóanalízis az milyen?

zozi56

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
  • Őrszem
    • HálóZsák
« Válasz #3331 Dátum: 2013. március 04. - 14:30:34 »
Nem igazán értem mit mond angolul, csak szavakat. A szeme fura volt, de azt hittem, hogy csak fehérre festette a szempilláit.
Az érzékelős az a motion capture (mozgás követés), mint az Avatarban.
Van markerless motion capture is. Az Avatarban ilyet is használtak. Gondolom, ezt hívják a marketingesek "videonalízisnek" (és rajtuk kívül valójában senki más).

Idézet
hanem videoanalízist, ami meg nekem egy különösen nyálcsorgatós dolog
Sosem gondoltam volna, hogy a nők a munkámra fogják csorgatni a nyálukat. ;D
Man is mortal, and doomed to death and failure and loss.
This lies beyond our comprehension - why do you not despair?

VTomi

• Pókfej
« Válasz #3332 Dátum: 2013. március 04. - 15:11:06 »
Itt csak az arc cg nem?

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #3333 Dátum: 2013. március 04. - 15:41:08 »
Nem, az egész. Csak a hangja igazi.
Valószínűleg. Igazából a mesterséges hangok is elég sok ideje túl vannak a Microsoft Samen. :)
« Utoljára szerkesztve: 2013. március 04. - 15:43:01 írta talgaby »

VTomi

• Pókfej
« Válasz #3334 Dátum: 2013. március 04. - 18:37:01 »
NAgyon durva haja meg a ruhája is. Én azt hittem ez akettő a legnehezebb (avatárban minden állat csupasz :D) és ezt könnyű kiszúrni.

Ju

• Pókfej
« Válasz #3335 Dátum: 2013. március 04. - 22:03:12 »
Van markerless motion capture is. Az Avatarban ilyet is használtak. Gondolom, ezt hívják a marketingesek "videonalízisnek" (és rajtuk kívül valójában senki más).
Jaja, valószínű. :) Hasonlót csinálnak az MTA-n is, csak nem ilyen szintű realizmussal.

Idézet
Sosem gondoltam volna, hogy a nők a munkámra fogják csorgatni a nyálukat. ;D
Most mondjam, hogy a többségre tényleg nem jellemző? :uhoh: :lol: De nekem olyan egy 3D labor, mintha kocsit vezethetnék a Marson. ;D
(Kár, hogy a videoanalízisről is határértékek meg ek-k jutnak először eszembe.  :roll:)

Itt csak az arc cg nem?
Ha arcot tudtak csinálni, akkor a testét még könnyebben is. ;)

zozi56

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
  • Őrszem
    • HálóZsák
« Válasz #3336 Dátum: 2013. március 04. - 22:18:52 »
(Kár, hogy a videoanalízisről is határértékek meg ek-k jutnak először eszembe.  :roll:)
Addig jó, amíg nem idősorok meg végtelen dimenziós terekbe képező skalárszorzatok, mert akkor már tényleg menthetetlen lennél. :lol:

Ju

• Pókfej
« Válasz #3337 Dátum: 2013. március 04. - 22:40:05 »
Addig jó, amíg nem idősorok meg végtelen dimenziós terekbe képező skalárszorzatok, mert akkor már tényleg menthetetlen lennél. :lol:
Néha örülök, hogy mégsem vállaltam be a 8 félév analízist az elte-n. :lol:

Ju

• Pókfej
« Válasz #3338 Dátum: 2013. március 07. - 22:53:01 »
Találtam egy matek feladatot, és valami nagyon nem stimmel a megoldásommal, de fogalmam sincs, hogy mit gondolok rosszul.
Ha valamelyikőtök érez késztetést, kíváncsi lennék, ti hogyan állnátok hozzá. :)

Itt van a leírása:
https://www.hackerrank.com/matheletics/challenges/Math04

Ez a megoldásom:
Egy négyszöget kell feldarabolnod N számú egyenlő darabra úgy, hogy a lehető legkevesebb vágást használod.
Szerintem ezt meg lehet feleltetni ezzel a sorozattal:
(fn)=( floor [ (n+2) / 2.0 ] * ceiling [ (n+2) / 2.0 ] ) ; n>=0 ==> 1, 2, 4, 6, 9, 12, 16, 20, 25, 30, 36, 42, ...

zozi56

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
  • Őrszem
    • HálóZsák
« Válasz #3339 Dátum: 2013. március 08. - 01:13:52 »
Én először a vágást definiálnám. :) Elég sokféleképpen lehet érteni. Pl. 5-re ez legális feldarabolás (felülről nézve)?
||=

De azt se látom, miért kellene síkban dolgozni, 8-ra térben 3 vágás elég, síkban biztosan nem.

f nálad a szükséges vágások számát jelöli? Az 1-re 0, 2-re 1, 3-ra 2, nálad itt jóval nagyobb értékek jöttek ki. Sőt, f=O(n) (síkban is), nálad viszont négyzetes. Nem sqrt(n)-t akartál írni?

Szerk.: Egyébként ennél a síkbeli megoldásnál, amire gondoltál, nem sqrt(n)-t kell közelíteni, hanem n prímtényezőiből kell valamit kihozni.

Szerk2: Megoldottam. :)
« Utoljára szerkesztve: 2013. március 08. - 02:17:10 írta zozi56 »