Szerző Téma: Érdekességek  (Megtekintve 630447 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

Jaymz

• Grizzly
  • *
Re:Érdekességek
« Válasz #3400 Dátum: 2013. április 19. - 14:27:07 »
Nohát, íme:

« Utoljára szerkesztve: 2013. április 19. - 14:28:41 írta Jaymz »

Kit Walker

• Kraven
  • " The Ghost Who Walks. "
« Válasz #3401 Dátum: 2013. április 19. - 15:27:28 »
Ha gondolod, lehetünk barátok.  ;D

Gratulálok, ez egy nagyon szép és értékes ereklye.

" Man who looks Phantom in the face will surely die. "  OJS

mikka

• Fórum Tag
  • Bűnölő
« Válasz #3402 Dátum: 2013. április 19. - 15:34:47 »
Nem negatívkodni akarok, és nem is értek az aláírások hitelességének vizsgálatához, de gondolom, van valamennyi esélye annak, hogy az aláírás egy profi által írt szignó.?
Avagy, meg lehet ítélni 100%-os valószínűséggel, hogy az eredeti Stan Lee aláírás (még ha van is róla hivatalos állásfoglalás)?
"Én vagyok James Dean, kapcsolom a hármat"

Kit Walker

• Kraven
« Válasz #3403 Dátum: 2013. április 19. - 15:49:38 »
Csak akkor lehetsz benne biztos, ha te íratod alá. De abban sem lehetünk biztosak, hogy ő találta ki a Pókembert, mert nem voltunk ott. Én roppant örülnék egy ilyen képregénynek, és biztos nem kutatnám az eredetiségét. Pedig ha valaki szkeptikus, én az vagyok.

mikka

• Fórum Tag
  • Bűnölő
« Válasz #3404 Dátum: 2013. április 19. - 15:56:27 »
Miért, Ő találta ki a Pókembert? :o
Teoretikus kérdés volt, úgy általánosságban, hogy ez kideríthető-e. De én is hajlok arra, hogy ez csak a helyszínen volt "tesztelhető".
(Én nem örülnék semmilyen tintának a képregényemen/ben, de a korábbi comment-ekből látszik is, hogy e tekintetben 2 táborra oszlunk. Ha alá is íratnék egy képregényt, az olyan lenne, amiből 2 példányom van ;) vagy mint ebben az esetben, vennék egy szűz példányt - feltéve, hogy beszerezhető...vagy ez ritka?)
« Utoljára szerkesztve: 2013. április 19. - 16:00:29 írta mikka »

Jaymz

• Grizzly
  • *
« Válasz #3405 Dátum: 2013. április 19. - 16:08:36 »
Gratulálok, ez egy nagyon szép és értékes ereklye.

Köszi szépen :)

Nem negatívkodni akarok, és nem is értek az aláírások hitelességének vizsgálatához, de gondolom, van valamennyi esélye annak, hogy az aláírás egy profi által írt szignó.?
Avagy, meg lehet ítélni 100%-os valószínűséggel, hogy az eredeti Stan Lee aláírás (még ha van is róla hivatalos állásfoglalás)?

Teljesen jogos a kételkedés, bennem is mindig felmerül, ha nem az orrom előtt történik a szignózás. De úgy gondolom (legalábbis bízom benne), hogy ha a mycomicshop kiállít egy igazolást az eredetiségről, akkor annak lehet hinni. Ha nem az enyém lenne, én is szkeptikusabb lennék  ;)

Tom Fireheart

• Fórum Tag
  • Pókfej
« Válasz #3406 Dátum: 2013. április 19. - 16:30:10 »
Gratulálok, Jaymz, szép szerzemény. :)

Ez jópofa. Még jó, hogy nem lopták el a csomagot. :lol:
A türelem olyan fa, melynek keserű a gyökere, de édes a gyümölcse.

Kit Walker

• Kraven
« Válasz #3407 Dátum: 2013. április 19. - 16:33:54 »
Teoretikus kérdés volt, úgy általánosságban, hogy ez kideríthető-e. De én is hajlok arra, hogy ez csak a helyszínen volt "tesztelhető".
(Én nem örülnék semmilyen tintának a képregényemen/ben, de a korábbi comment-ekből látszik is, hogy e tekintetben 2 táborra oszlunk. Ha alá is íratnék egy képregényt, az olyan lenne, amiből 2 példányom van ;) vagy mint ebben az esetben, vennék egy szűz példányt - feltéve, hogy beszerezhető...vagy ez ritka?)

Magam is a két példányos dolog felé hajlanék, de ilyen esetekben tudok kompromisszumokat kötni. A Botond Fazekas Attilától mindig aláírva érkezik és nem hogy nem zavar, de ha anélkül jönne, hiányozna.
Egy szerző aláírása az én szememben semmiképp nem firkálmány, tehát nem egyenlő a szomszéd Pistike krikszkrakszaival.  ;)
Értéknövelő eszmei szinten mindenképp, hisz nem csak egy másolat a művéről, hanem valóban a kezében tartotta. Ennyi erővel a festmények alján lévő aláírásnak is zavarónak kéne lennie.

Ja, és igen Stan Lee találta ki a Pókembert.
« Utoljára szerkesztve: 2013. április 19. - 16:37:07 írta Kit Walker »

mikka

• Fórum Tag
  • Bűnölő
« Válasz #3408 Dátum: 2013. április 19. - 16:38:56 »
Hát igen, nem vagyunk egyformák. Én már attól a hajamat téptem, hogy a limitált SW folytatásért 10 ezreket kiadnak emberek, és a hátulján ott díszeleg F Attilla aláírása.
A festményes példa nem jó sztem, mert az a mű része, ugyanazzal az ecsettel "vési" bele, amivel a mű készült és nem golyóstollal ;D
De meghajlok: ez az ASM #53 megérte még így is a pénzét, nem dobnám ki a kukába magam se ;D

Kit Walker

• Kraven
« Válasz #3409 Dátum: 2013. április 19. - 17:03:25 »
Hát igen, nem vagyunk egyformák. Én már attól a hajamat téptem, hogy a limitált SW folytatásért 10 ezreket kiadnak emberek, és a hátulján ott díszeleg F Attilla aláírása.
A festményes példa nem jó sztem, mert az a mű része, ugyanazzal az ecsettel "vési" bele, amivel a mű készült és nem golyóstollal ;D
De meghajlok: ez az ASM #53 megérte még így is a pénzét, nem dobnám ki a kukába magam se ;D

Nem ugyanazzal az ecsettel, hisz akkor nem látszana a képen. Másik színű a festék is. ;D
Nem is feltétlenül a mű része, hisz van olyan festmény ami nincs aláírva.
De ez már tényleg csak szőrszálhasogatás.   :hehe:
Lényeg a lényeg: ez egy szép ereklye Stan Lee-től meg pláne.

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #3410 Dátum: 2013. április 19. - 17:46:49 »
Jelenlegi tudásunk szerint igen, de a nevéhez fűződő sztorielemek nagyját (pl. Zöld Manó) nem. Inkább a Fantasztikus Négyesnél kérdőjeleződött meg, hogy Lee ötlete volt-e.
Ja, és az aláírás nagy bizonyossággal eredeti, az öreg egy időben ezerszámra firkantott alá füzeteket, más alkotóhoz képest kegyetlen sok van forgalomban ilyenekből.
(Amúgy a MyComicShop is aranyos… 4.0 mint Very Good… :))
« Utoljára szerkesztve: 2013. április 19. - 17:48:45 írta talgaby »

Kanaszta

• Pókfej
« Válasz #3411 Dátum: 2013. április 20. - 00:11:25 »
Jaymz, szerinted mennyi az ára most ennek a füzetnek? Mármint ha el kellene adnod, mennyiért adnál túl rajta?

Todd

• Pókfej
« Válasz #3412 Dátum: 2013. április 20. - 07:28:05 »
Én amikor csak tudom aláiratom az alkotóval a képregényt, sokszor rajzot is kapok bele. Nyilván ez magyar alkotókat jelent, de szerintem ez semmiképpen sem csökkenti, vagy rontja a képregény értékét.
Amúgy meg néha mondhatjuk is, hogy a képregény része. 5Panels kiadványokban mindig van hely hagyva a dedikációnak, és a következő kiadványomban én is rögtön beletervezem ezt.

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #3413 Dátum: 2013. április 20. - 09:05:18 »
Heh, én meg néha pont ezért nem kérek bele, mert a kis példányszámos terjesztés miatt van, hogy a dedikálatlan a ritkább. ;D

Todd

• Pókfej
« Válasz #3414 Dátum: 2013. április 20. - 11:26:33 »
Gondolod, mi ezt nem tudjuk? Csak elővigyázatosak vagyunk. Mert egy olyan Isten Ostorát, amiben már beleírtam, hogy Bélának szeretettel tuti nem lehet már újra értékesíteni.  ;D

Jaymz

• Grizzly
  • *
« Válasz #3415 Dátum: 2013. április 20. - 13:36:56 »
Jaymz, szerinted mennyi az ára most ennek a füzetnek? Mármint ha el kellene adnod, mennyiért adnál túl rajta?

Hmmm... Egyszáz milliárd dollár. Mwuhahahaha  :twisted:

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #3416 Dátum: 2013. április 20. - 13:48:56 »
Hát, ha a milliárdot leveszed, az kb. a piaci ára lehet amúgy. :)

Ju

• Pókfej
« Válasz #3417 Dátum: 2013. április 21. - 12:35:46 »
Szerintem mondjuk a dedikálás egy személyes dolog. :) Ha találkozom az alkotóval és nekem írja alá, az egy élmény, és igazából egy emlék arról, hogy találkoztatok. Rendelhetnék dedikált könyvet, de az nekem nem adna sok pluszt.

Gondolod, mi ezt nem tudjuk? Csak elővigyázatosak vagyunk. Mert egy olyan Isten Ostorát, amiben már beleírtam, hogy Bélának szeretettel tuti nem lehet már újra értékesíteni.  ;D
Hát ja. :D Én hozzáteszem, hogy ami nekem van dedikálva, azt nem is akarnám továbbadni, mert onnantól az én "drágaszágom". ;)

Kanaszta

• Pókfej
« Válasz #3418 Dátum: 2013. április 21. - 12:51:54 »
Hát ja. :D Én hozzáteszem, hogy ami nekem van dedikálva, azt nem is akarnám továbbadni, mert onnantól az én "drágaszágom". ;)

Neked mindig öröm dedikálni Ju! :)

Jaymz

• Grizzly
  • *
« Válasz #3419 Dátum: 2013. április 21. - 14:25:06 »
Hát, ha a milliárdot leveszed, az kb. a piaci ára lehet amúgy. :)

Igazából sejtettem, hogy egy "kicsit" magasabb árat írtam :) Az Austin Powers c. filmből próbáltam idézni, de lehet, hogy ez csak a fejemben hangzott jól, és olvasva nem adja vissza a poént.
Amúgy fogalmam sincs, mennyit érhet.

Rendelhetnék dedikált könyvet, de az nekem nem adna sok pluszt.

Én is jobban örülnék neki, ha a nevemre szólna, de nekem azért így is egész sok pluszt ad :)