Szerző Téma: Érdekességek  (Megtekintve 631148 alkalommal)

0 Felhasználó és 2 vendég van a témában

Todd

• Pókfej
Re:Érdekességek
« Válasz #300 Dátum: 2009. szeptember 22. - 19:31:10 »
Minél inkább tiltakozik ellene az ember, hogy berontsanak az otthonába és felvilágosítsák az élet alapvető igazságairól, majd felajánlják hogy jutányos árért megveheted bölcsességeik kicsiny könyvét (4900 Ft + áfa), annál jobban és annál többször jelennek meg az ajtódban.  :stupid:
Mert az az alapelvük, hogy aki nagyon tiltakozik, abban dolgozik az Isten üzenete, és azt meg lehet győzni, míg aki szimplán l*szarja őket, abban nem.

Ben Reilly

• Pókfej
« Válasz #301 Dátum: 2009. szeptember 22. - 19:34:07 »
Mert az az alapelvük, hogy aki nagyon tiltakozik, abban dolgozik az Isten üzenete

Akkor ezek szerint Isten rajtam keresztül üzeni nekik hogy hagyjanak már békén? :) :)

Todd

• Pókfej
« Válasz #302 Dátum: 2009. szeptember 22. - 19:37:06 »
Valószinüleg.
De Ben, ha hugod maga a megtestesült Sátán, akkor Istennek is kell lennie, nem? ;D
Hogy Kaine-től idézzek, ahol pince van, ott van padlás is.

Ben Reilly

• Pókfej
« Válasz #303 Dátum: 2009. szeptember 22. - 19:38:40 »
Ateista vagyok, csak a gonosz létezésében hiszek, mert van rá bizonyítékom.  :)

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #304 Dátum: 2009. szeptember 22. - 19:42:34 »
Nem olyan vészesek azok a jehovások, én egyszer otthon a szegedi mormon egyház térítőivel beszélgettem el. Kezdetben rögtön arról, hogy egy utah-i központú amerikai keresztény szekta, ami a tanításainak jó részét az amerikai kontinenshez kötötte, mi a fenét keres Közép-Európában, ahol a vallásuk egyik aspektusa ráadásul kivitelezhetetlen is. :) Amúgy jó fejek voltak, és kifejezetten meglepte őket, hogy van valaki, aki tudja, hogy kb. miről szól a kezdeti történelmük (ekkor szoktam amúgy rádöbbenni, hogy humanista ateistaként többet tudok általában egy vallásról, mint sok állítólagos hívője, ami amúgy egy aranyos tény, de mindegy).
Ja, és még mindig ezt tanítják, hogy egy meteor ölte meg a dinókat? Azt az elméletet nem döntötték meg totálisan úgy 30 éve és cserélték le a környezetváltozás által okozott viselkedésmódosulási és törzsfejlődési lassú eltűnésre? Márcsak azon egyszerű ok miatt, hogy amúgy a dinók kihalásához kellett pár millió év, ami egy elég brutálisan hosszú éjszakát feltételezett volna, ami alatt mondjuk úgy... ühm... egyetlen árva fotoszintetizáló növényfaj se maradt volna fenn napjainkra...

Ben Reilly

• Pókfej
« Válasz #305 Dátum: 2009. szeptember 22. - 19:46:14 »
A mormonok ugye azok akik Kovács Józsit tartják a prófétájuknak, aki valami titkos nyelvről fordította le angolra Isten tanításait?

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #306 Dátum: 2009. szeptember 22. - 19:49:03 »
Igen. Látom, emlékszel a South Park-epizódra. :)

Ben Reilly

• Pókfej
« Válasz #307 Dátum: 2009. szeptember 22. - 19:49:47 »
Csakis.  :)

Todd

• Pókfej
« Válasz #308 Dátum: 2009. szeptember 22. - 19:52:38 »
Amúgy jó fejek voltak, és kifejezetten meglepte őket, hogy van valaki, aki tudja, hogy kb. miről szól a kezdeti történelmük (ekkor szoktam amúgy rádöbbenni, hogy humanista ateistaként többet tudok általában egy vallásról, mint sok állítólagos hívője, ami amúgy egy aranyos tény, de mindegy).
Itt jegyezném meg, hogy szerintem nem fontos, hogy egy hívő ismerje az egyháza történelmét, mivel ügye a vallás elsősorban erkölcsi tanitáson alapúl (habár a vallására fenemódon büszke, és azt az egyetlen igazi vallásnak valló, állatfajba tartotó egyedeknek azért érdemes lenne ismerni).
Amúgy a dínók kipusztulását szerintem sehol sem oktatják (általános, és középiskolai anyagnak tuti nem képezi részét), csak úgymond szájhagyomány, útján terjed ez.
« Utoljára szerkesztve: 2009. szeptember 22. - 19:54:19 írta Todd »

Ben Reilly

• Pókfej
« Válasz #309 Dátum: 2009. szeptember 22. - 19:56:36 »
Amúgy jó fejek voltak, és kifejezetten meglepte őket, hogy van valaki, aki tudja, hogy kb. miről szól a kezdeti történelmük (ekkor szoktam amúgy rádöbbenni, hogy humanista ateistaként többet tudok általában egy vallásról, mint sok állítólagos hívője, ami amúgy egy aranyos tény, de mindegy).
Itt jegyezném meg, hogy szerintem nem fontos, hogy egy hívő ismerje az egyháza történelmét

Pedig nem ártana, hogy legalább az alapvető műveltséggel rendelkezzenek a hívők az egyházuk eredetéről. Talán akkor a szcientológiának sem lenne ekkora hívő tábora, ha egyszer néhányan kihúznák a fejüket a homokból, és utána néznének miben is hiszen ők tulajdonképpen.
(Igen, megint a South Parkra alapozok.)

Todd

• Pókfej
« Válasz #310 Dátum: 2009. szeptember 22. - 20:03:29 »
Hát szerintem első körben lehet, hogy a Bibliát kéne talán elolvasni néhány hívőnek (nem minden magát hívőnek valló rágja át magát ezen a kötelező olvasmányon), és már az is elég lenne ahhoz, hogy lássa, hogy a választott egyháza mennyire hithű.
Szerk: Habár gondolom az a minimum, hogy az ilyen szcientológus kaliberü egyházaknak saját bibliafordításuk van, amit úgy alakítottak, ahogy akartak.
A fene egye meg, igazatok van, tényleg nem ártana, ha mindenki ismerné a vallása történelmét. :roll:
« Utoljára szerkesztve: 2009. szeptember 22. - 20:10:21 írta Todd »

Ben Reilly

• Pókfej
« Válasz #311 Dátum: 2009. szeptember 22. - 20:19:05 »
Na ugye hogy ugye.  :D Amúgy szerintem ez a szcientológia is pusztán olyan divat mint a fiatal lányok körében leszbikusnak lenni. Mert kizártnak tartom, hogy épeszű emberek a csordaszellem hatása nélkül olyasmiben hinnének mint amit a szcientológia vagy éppenséggel a mormon vallás tanít.

dr samson

• Dr. Octopus
    • Samson Comics
« Válasz #312 Dátum: 2009. szeptember 22. - 21:09:41 »
Idézet
Ja, és még mindig ezt tanítják, hogy egy meteor ölte meg a dinókat? Azt az elméletet nem döntötték meg totálisan úgy 30 éve és cserélték le a környezetváltozás által okozott viselkedésmódosulási és törzsfejlődési lassú eltűnésre?
De, ebben igazad van, ellenben ahhoz a globális környezetváltozáshoz kellett az a meteor, ami eléggé felbolygatta a bolygót. ;)

Sepi

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #313 Dátum: 2009. szeptember 22. - 21:15:15 »
Hát igen, azt mondják anélkül nehezen jön össze a nukleáris tél.

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #314 Dátum: 2009. szeptember 22. - 21:36:12 »
A környezetváltozást okozta olyan apróság is, hogy Pangaea szétvált. :)
A szcientológusok nem hiszenk a Biblia tanításaiban. Nagyon sarkosítva és egyszerűsítve ők egy sci-fi író fiktív univerzumában hisznek és alapítottak rá vallást. Vagy kicist másképp fogalmazva olyan, mintha valaki alapítana egy Däniken-egyházat.
És de, a saját vallása történelmével azért nem árt tisztában lennie egy hívőnek. Meg a saját szent írásainak legalább legfontosabb részeivel (avagy a Biblia nem csak abból állt, hogy Jézust keresztre feszítették, meg hogy János eléggé megkérdőjelezhető tudatállapotban írt egy Római Birodalom-ellenes világvégeképet, aminek valami érdekes logika folytán állandóan kiderül, hogy minden jövendölése tökéletesen illik az elmúlt húsz és az elkövetkezendő 10-től 30 évig terjedő időszak összes eseményeire... az aktuális időponttól mindig tökéletesen függetlenül).
Mert ha mondjuk ilyen apróságok lennének, esetleg nem lennének olyan kínos közjátékok, mint hogy teszem azt valaki azt hangoztatja, hogy Jézus keresztény volt. (Az ebből fakadó egyik politikai észrevételemet meg inkább megtartom magamnak az emberek nagyfokú rövidlátásával kapcsolatban.)

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #315 Dátum: 2009. szeptember 22. - 22:55:37 »
Az evolúciós elmélet valóban egyértelmű. Egyedül az élet keletkezése nem tisztázott még 100%-osan. Azt lehet teremtették ;D De utána mi jött, az már evolúció és pont. :)
Bocs, de szerintem nem figyeltél eléggé. A FÖLDÖN elég egyértelmű.  ;) Máshol (ha van máshol) bár majdnem biztos, hogy nem az.
Én nem vagyok se mellette, se ellene, különben. De ez a példa:
Idézet
-a Ferrari sem a Trabantból alakult ki
elképesztően naiv.
Idézet
de ha már az a tervező annyira intelligens volt, akkor miért nem küszöbölte ki már a tervezésnél az ember, vagy több más állat hibáit?)
Ki mondta, hogy annyira intelligens volt? Ki mondta, hogy ezek a hibák nem útközben alakultak ki? Ki mondja, hogy nem valaki/valami teremtette az életet, majd csak azután fejlődött tovább evolúcióval? Mert úgy volt teremtve?
Idézet
Látom már ezt az elméletet is megváltoztatták, vagy csak te emlékszel rosszul.
Amit te írsz, az egy ősrégi és többször megcáfolt elmélet. Amit én írtam, az a legújabb, amit én is csak pár hónapja hallottam először.
És íme a tökéletes példa a mai tudományra.  ;) Pár hónapja még tudományos tény volt, hogy 65 millió évenként történik mindez. Most valaki rájött, hogy 25. Most ez a tudományos tény. Ez a megdönthetetlen igazság. Egészen addig, amíg valaki rá nem jön, hogy 5 millió évenként... ahogy Phoebe mondta a Jóbarátokban: nemrég még az volt a tudományos tény, hogy az atom a legkisebb elem. Aztán megrázták, és mindenféle kis bigyó potyogott ki belőle. :D
A dinók=becsapódásos elmélet is csak a leginkább elfogadott, de nincs bizonyítva, hisz azóta se találták nyomát a kráternek. Ellenben leírták, hogy a "tudomány" annyit jelent, hogy valaki előáll egy elmélettel, amit bizottság elé tár. Ha több (számszerűen több) dolgot tud felhozni a saját elmélete mellett, mint amennyit a többi tudós ellene, akkor onnantól az a tézis az új tudományos tény. Vagyis nincs 100%-os cucc, csak "valószínűbb".  :nezze: Tudom, elég lehangoló, de igaz.
Idézet
MIvel másra semmilyen bizonyíték nincs gyakorlatilag, így kizárásos alapon marad az evolúció....
Hát ez azért igencsak leegyszerűsíti az egészet.  ;) Ha valamit nem ismerünk, akkor az van, amiről a legtöbbet tudunk? Vagyis akkor mivel nincs bizonyíték a földönkívüliekre, kizárásos alapon marad az, hogy nem léteznek? Nincs bizonyíték a hatodik érzékre, akkor az se létezik? Nemrég még a meridiánokra sem volt bizonyíték, meg a csakrákra, aztán ma már van.  ;)

« Utoljára szerkesztve: 2009. szeptember 22. - 23:04:19 írta kaine »

pepo05

• Pókfej
  • Felicia Hardy Lover
« Válasz #316 Dátum: 2009. szeptember 22. - 23:34:39 »
Idézet
Bocs, de szerintem nem figyeltél eléggé. A FÖLDÖN elég egyértelmű.  Kacsint
Mert, mi másról beszéltem volna még? Csakis a Földi élet keletkezéséről.
Idézet
Ki mondta, hogy ezek a hibák nem útközben alakultak ki?
MI? Ennek van értelme?
Idézet
Ki mondja, hogy nem valaki/valami teremtette az életet, majd csak azután fejlődött tovább evolúcióval? Mert úgy volt teremtve?
Ez megint nem értem hogy jön ide.
Idézet
És íme a tökéletes példa a mai tudományra.  Kacsint Pár hónapja még tudományos tény volt, hogy 65 millió évenként történik mindez. Most valaki rájött, hogy 25. Most ez a tudományos tény. Ez a megdönthetetlen igazság. Egészen addig, amíg valaki rá nem jön, hogy 5 millió évenként...
yik
Emberek, könyörgöm, tegyünk már különbséget az elméletek és tények között. Pont ezt pofáztam ma egész nap, hogy az evolúcióra anniy bizonyíték van, hogy tényként kezelendő, míg a dínók kihalása, bármit is mondtak rá, sosem volt más csak elmélet. Igen, ez a mai tudomány, a tények tények maradnak, amíg valaki csodálatos módon, meg nem cáfolja az összes korábbi bizonyítékot és talál olyanokat, amiket más nem tud megcáfolni. Azért amit ma, 2009-ben tényként kezelünk, nem egy-egy elmélet, néhány kis piszlicsáré bizonyítékkal alátámasztva, csak hogy legyen már valami, amivel igazolni is tudom magam. Amit ma biztosan kimondhatunk tényként, amögött olyan komoly kutatások és hosszú évek fejlődési folyamata áll, hogy egyszerűen képtelenség, hogy ne így legyen. Az atom meg nem jó példa, mert azt egy ideig valóban tényként kezelték, de amikor kiderült, hogy nem így van, nem magát az atom létezését cáfolták meg, hanem hogy azon belül még van valami. Szóval remélem érezzük, mit a különbség. Az elméletek meg elméletek maradnak, belőlük gyártanak újakat, amit tanítanak is, de egyik sem több mint kisebb-nagyobb bizonyítékokkal alátámasztott spekuláció, amit közölnek is, amikor tanítják.
Idézet
Ha valamit nem ismerünk, akkor az van, amiről a legtöbbet tudunk? Vagyis akkor mivel nincs bizonyíték a földönkívüliekre, kizárásos alapon marad az, hogy nem léteznek? Nincs bizonyíték a hatodik érzékre, akkor az se létezik?
Értem az iróniádat, talán igazad van és rosszul fogalmaztam ott. De hogy a példák alapján válaszoljak: a hatodik érzék létezésére nincs semmilyen bizonyíték és tudtommal a jelenlegi tudományos tényekkel (azokkal, amikről fentebb írtam) a létezése nem zárható ki feltétlenül. Ezért nem mondanám ki, hogy hatodik érzék nincs, attól, hogy nincs rá bizonyíték. A földönkívüliekre sincs egyértelmű bizonyíték, de a jelenlei tudományos tényekkel semmi akadálya, hogy ebben a bazinagy univerzumban máshol is legyen értelmes élet.  Szóval nem mondanám ki, hogy nincsenek idegenek. Arra nincs semmilyen bizonyíték, hogy Isten teremtette volna a világot...és a tudomány tényeit figyelembe véve a teremtés a klasszikus értelmében teljességgel lehetetlen. Ez a különbség. Így aztán, mivel lehetetlennek gondoljuk és bizonyíték sincs rá, hogy megcáfoljon minket, merem hinni, hogy talán az is. Ezzel szemben az evolúció nem lehetetlen és kismillió bizonyíték van rá. Szóval tudom, hogy létezik.

Különben, ha már ennyire lehámozod a dolgot, akkor semmi sem biztos, minden megkérdőjelezhető és nincs egy olyan pont a világegyetemben, ami megcáfolhatatlan. Ennke ugye semmi értelme és nem vezet sehová. A tudományos tényekre pedig már elég szép ipart meg egy komplett világot  halmoztak már fel. Szóval hitetlenkedhetsz, maradhatsz a "felsőbbrendű" gondolkozásnál, hogy "na nekem ne akarja már megmondani ez a Nobel díjas tökfej, hogy hogy van, amikor lehet nem is úgy van én már csak tudom ám", és vallod, hogy semmi sem úgy van ahogy mondják, vagy elfogadod, hogy vannka tudományos tények, amik kiválóan működnek és semmi okunk azt feltételezni, hogy a bizonyítékok és a gyakorlati működőképesség ellenére ne úgy legyen, ahogy van. Melyiket választod?
« Utoljára szerkesztve: 2009. szeptember 22. - 23:41:03 írta pepo05 »
"Az elme mindig hamarabb adja fel, mint a test. A titok nyitja, hogy az elméd neked dolgozzon és ne ellened"

Sepi

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #317 Dátum: 2009. szeptember 23. - 07:58:39 »
A dinók=becsapódásos elmélet is csak a leginkább elfogadott, de nincs bizonyítva, hisz azóta se találták nyomát a kráternek.
A legtöbb kutató úgy véli, hogy a mai mexikói öböl az a hely, ahová a meteor becsapódott. Egyértelmű bizonyíték nem lesz rá, hiszen a természet az azóta eltelt 65 millió év alatt eltüntette a nyomait. Ahogy az összes többi meteor becsapódás nyomát is. Egyedül ha jól emlékszem afrikában maradt meg egy nagyobb kráter az ottani időjárási körülményeknek köszönhetően.
És amúgy még mindig a meteorbecsapódás az amire a legtöbb bizonyíték van. Mert igen, van rá bizonyíték, ezt sem véletlenül fogadták el világszerte. Ugyanis a geológusok a földrétegek tanulmányozása során a 65 millió évvel ezelőtt lerakódott rétegben olyan ritka fémet találtak, amely természetes formában nem található meg a Földön, viszont rengeteg üstökösnek és meteornak az alapja. Később pedig a világ minden táján elvégezték ezeket a vizsgálatokat és mindenhol megtalálták ezt a réteget, ezzel pedig sikerült is alátámasztaniuk a meteor teóriát.

Idézet
Pont ezt pofáztam ma egész nap, hogy az evolúcióra anniy bizonyíték van, hogy tényként kezelendő
Én a részemről nem maga az evolúció ellen vagyok, én csak az ember evolúcióját nem fogadom el. Mert ha jól tudom, több tudós is beismeri, hogy vannak evolúciós rések az ember fejlődésében, amelyeket nem lehet egyértelműen evolúciós ugrással magyarázni. Hiányoznak bizonyos lépcsőfokok az egyes szakaszok között. Persze azt mondják, hogy ezeknek a bizonyítékait még nem találták meg, de én személy szerint úgy látom, ha eddig nem találták meg, akkor ezután már nem is fogják. Mert már tényleg feltúrták az egész világot, a teljesen előembereket mindenhol megtalálták, és akkor pont az a láncszem hiányzik ami a mai homo sapien előtt volt. Kissé furcsa, nem?

dr samson

• Dr. Octopus
    • Samson Comics
« Válasz #318 Dátum: 2009. szeptember 23. - 08:05:52 »
A meteor teóriát azt hiszem Sepi ezzel alaposan kivesézte, de még visszatérve az evolúcióhoz és Sepi hsz-nek második feléhez:

Hiszel a földönkívüli életben? Igen, vagy nem? Mert ez alapján akkor teljesen illogikus, hogy higgy benne, hiszen nincs rá bizonyíték... ;)

Idézet
Ki mondta, hogy ezek a hibák nem útközben alakultak ki? Ki mondja, hogy nem valaki/valami teremtette az életet, majd csak azután fejlődött tovább evolúcióval?
És itt tértünk vissza a teremtés elmélethez, vagyis, hogy Isten megteremtette, és magára hagyta az életet. Az intelligen tervezés hangsúlyozottan nem fogadja el az evolúciós alapelveket, vagyis az ő elméletükkel nem fér össze az, hogy valami az evolúciós szabályokat figyelembe véve tovább fejlődjön... ;)

Sepi

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #319 Dátum: 2009. szeptember 23. - 08:12:39 »
Hiszel a földönkívüli életben? Igen, vagy nem? Mert ez alapján akkor teljesen illogikus, hogy higgy benne, hiszen nincs rá bizonyíték... ;)
De ellene sincs. ;) Ezért nem fogadom el azt sem, amikor azt mondják, hogy nincs földönkívüli élet.