Ez a piramisos téma, nagyon érdekes volt, sose hallottam még ezt az elméletet, hogy nem az egyiptomiaktól származnak, annyira beleivódott már a köztudatba.
De ha csak józan ésszel belegondolok, akkor elég lehetetlen elmélet. Szóval valakik odaraktak egy rakás követ és utánna nem használták semmira, de az egyiptomiaknak pont jó volt sírkamrának, kivésték a belsejét, ajtókat is csináltak bele, meg légréseket, meg lyukakat, meg mittudomén még miket, meg televésték és festették, hogy úgy tűnjön, mintha ők csináltatták volna a rabszolgákkal. Kész is volt a történelem hamisítás, már csak egy szfinxet kellett melléje éppítenyi, hogy még hihetőbb legyen.
Persze az is véletlen, hogy a nílus mentén pont az akkori egyiptom területén vannak hasonló piramisok. (vannak más országokbanl is, de azok más stílusuak)
Szóval szerintem ebben az elméletben elég fura logikai bakik vannak. Lehet hogy arra is van valami bizonyíték, hogy régebbiek lehetnek az egyiptomiaknál, de akkor itt valami nagyon nem klappol.
A dinók=becsapódásos elmélet is csak a leginkább elfogadott, de nincs bizonyítva, hisz azóta se találták nyomát a kráternek. Ellenben leírták, hogy a "tudomány" annyit jelent, hogy valaki előáll egy elmélettel, amit bizottság elé tár. Ha több (számszerűen több) dolgot tud felhozni a saját elmélete mellett, mint amennyit a többi tudós ellene, akkor onnantól az a tézis az új tudományos tény. Vagyis nincs 100%-os cucc, csak "valószínűbb".
Tudom, elég lehangoló, de igaz.
Na ez az, ami NEM igaz, mert ez a kráter létezik. Ezt könyvben is láttam, meg több műsorban is. Valahol Mexikó környékén létezik egy kb margit sziget méretű kráter, ami egy dinók korából származó meteor becsapódás nyoma, és ezt tartják "elvileg" annak a bizonyos meteornak.
-
Látom azóta már Sepi is leírta ezt…
yik
Emberek, könyörgöm, tegyünk már különbséget az elméletek és tények között. Pont ezt pofáztam ma egész nap, hogy az evolúcióra anniy bizonyíték van, hogy tényként kezelendő, míg a dínók kihalása, bármit is mondtak rá, sosem volt más csak elmélet. Igen, ez a mai tudomány, a tények tények maradnak, amíg valaki csodálatos módon, meg nem cáfolja az összes korábbi bizonyítékot és talál olyanokat, amiket más nem tud megcáfolni. Azért amit ma, 2009-ben tényként kezelünk, nem egy-egy elmélet, néhány kis piszlicsáré bizonyítékkal alátámasztva, csak hogy legyen már valami, amivel igazolni is tudom magam. Amit ma biztosan kimondhatunk tényként, amögött olyan komoly kutatások és hosszú évek fejlődési folyamata áll, hogy egyszerűen képtelenség, hogy ne így legyen. Az atom meg nem jó példa, mert azt egy ideig valóban tényként kezelték, de amikor kiderült, hogy nem így van, nem magát az atom létezését cáfolták meg, hanem hogy azon belül még van valami. Szóval remélem érezzük, mit a különbség. Az elméletek meg elméletek maradnak, belőlük gyártanak újakat, amit tanítanak is, de egyik sem több mint kisebb-nagyobb bizonyítékokkal alátámasztott spekuláció, amit közölnek is, amikor tanítják.
saját hozzászólásodban mondasz ellent magadnak
---
http://www.bay-of-fundie.com/img/2007/sms-model2.gifoda a hiányzó helyekre beteheted Évát nyugodtan
---
És mivel napoig nem voltam, most reagálnék arra, hogy milyen bizonyítékok vannak a földönkívüli életre. És persze tudom, hogy ennek a kérdésnek csak annyi a lényege, hogy jól bele lehessen kötni mindegyikbe, de azért leírom, és hozzáteszem, hogy ezek némelyike engem nagyon is meggyőzött.
Láttem egyszer egy Daniken ismeretterjesztő filmet, amiben egy olyan faragást mutatott időszámításunk elöttről amiből minden kétséget kizáróan fel lehet ismerni egy mai ürhajósszkafandert. Sajnos ezt a képet nem találtam meg, de itt van néhány igen érdekes. Ezek nem hamisítványok, csak nagyon nehéz megmagyarázni őket.
http://whoyoucallingaskeptic.wordpress.com/2008/08/09/von-daniken/itt van egy másik perspektívából az, amit Ben is belinkelt:
http://www.bibliotecapleyades.net/imagenes_vimanas/vimanas08_01.jpgNem tudom vannak-e mások is, akik ilyen irányú feltárásokat végeznek, mint Daniken, de az biztos, hogy ő a leghíresebb.
Az 1947-es Roswell-i esetreől is olyan bizonyítékok léteznek, amik igen meggyőzőek. Persze az ember ezekre csípőböl ráfogja hogy hamisítványok, de véleményem szerint nem azok.
Egy-két hete olvastam erről egy cikket valahol, most csak a videót kerestem elő:
#Invalid YouTube Link#
ez se hamisítvány! és ha ez nem az, akkor a számtalan ufó fótóból, amik az 1947-es őrület óta készültek, akkor mért ne lehetne még több tucat valósgos?
Ezzel a felvétellel két dolog lehetséges, vagy tényleg egy UFO, vagy valami titokban kifejlesztett repülő objektum. Az egyik ugyanannyira valószínű mint a másik.
Kedvencem még a Tungus meteor. A meteorok ugyanis nem robbannak, főleg nem a föld fölött, hanem becsapódnak. De hogy ki csinált ott egy ekkora robbantást, az kérdés, de elég hihetetlen, hogy ember tette volna. Vagy valaki már akkor feltalálta az atombombát, és ki akarta próbálni, aztán magára robbantott mindent?