Szerző Téma: Érdekességek  (Megtekintve 630307 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

Ben Reilly

• Pókfej
Re:Érdekességek
« Válasz #780 Dátum: 2009. december 15. - 21:23:04 »
Egy csomó átlag geek-kel vagyok körülvéve.  ;D

Sepi

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #781 Dátum: 2009. december 15. - 21:44:59 »
45,95%

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #782 Dátum: 2009. december 15. - 22:21:30 »
Alapvetően, ha túl sok minden érdekel akár ezek közül is, már nem vagy geek...

Todd

• Pókfej
« Válasz #783 Dátum: 2009. december 16. - 09:52:18 »
Ezt most nem igazán értem.  :headscratch:
Szerintem ha túl sok geek dolog érdekel, attol még ugyanígy geek lesz valaki.
Én példul vagyok képregény geek, figura geek, játékprogram geek, modellező geek (habár ezt már pár éve nem csinálom, mert nincs idöm rá), film geek, Star Wars geek, rajzoló geek.
Páran mondták már, hogy annyi hobbim van, hogy az vagy egy tucat embernek elég lenne.
Amúgy meg ez a teszt max azt állapította meg, hogy mennyire vagy netfüggő, míg én igaz, hogy napi 5-6 órát töltök a gép elött, de azt javarészt a PS-ezéssel. Ha lett volna néhány olyan kérdés, hogy hány figurád van, melyik a kedvenc filmed, gyüjtessz-e képregényeket, szerintem itt csupa minmum 70%-os geek arány jönne ki.
« Utoljára szerkesztve: 2009. december 16. - 17:06:41 írta Todd »

Sepi

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #784 Dátum: 2009. december 16. - 09:55:59 »
Nem, szerintem pont attól geek valaki, ha csak egy valamire van rákattanva. Az, hogy sok más egyéb is érdekli, az már szerintem nem geekség, hanem csak természetes érdeklődés.

csorbi

• Mysterio
  • **
  • HUMANITY IS THE ENEMY!!!!
« Válasz #785 Dátum: 2009. december 16. - 18:23:18 »
Szerintem is úgy van ahogy Sepi mondja.
Mert ha valaki valamilyen téma geek-je, akkor az az egy dolog teszi ki élete és mindennapjai jelentős részét.

Todd

• Pókfej
« Válasz #786 Dátum: 2009. december 16. - 18:36:43 »
Szerintem pedig ez így nem igaz, mivel az olyan geek, aki csak egy téma iránt rajong, szerintem baromi kevés.
Képzelj el egy tipikus programozó faszit, aki ügye abszolút számítógép buzi, és közben képregényeket olvas, figurákat gyüjt, nyomul a játékprogramokkal, meg nézi a warezolt filmjeit.
A ti módszeretek szerint egy ilyen csóka nem geek, szerintem pedig igen.

Sepi

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #787 Dátum: 2009. december 16. - 19:40:05 »
Én értem, amit mondasz, de szerintem ott a gond, hogy totál nem úgy értelmezik az emberek a geek jelzőt, ahogy azt kell. Annyira általánossá, divatossá vált ez a kifejezés, hogy már mindenre rámondják. Pedig tényleg csak az a geek, akinek (ahogy csorbi is mondja) az élete minden pillanatát csak a rajongásának a tárgya teszi ki. Pl a képregényes geek csak a képregényről tud beszélni, az alsógatyáján is egy képregényfigura feszít, mindent össze gyűjt, ami a témával kapcsolatos, és semmi másról nem tud semmit sem, csak erről a témáról, és nem is érdekli semmi más. Ilyen az igazi geek. Olyanok, mint kanaszta.  ;D

Ben Reilly

• Pókfej
« Válasz #788 Dátum: 2009. december 16. - 19:43:03 »
a képregényes geek csak a képregényről tud beszélni, az alsógatyáján is egy képregényfigura feszít, mindent össze gyűjt, ami a témával kapcsolatos

Aha. De ha mindent gyűjt ami a témával kapcsolatos, akkor gyűjti a filmeket, szuperhősös játékprogramokat stb is, és akkor már szélesedik a spektrum.

Sepi

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #789 Dátum: 2009. december 16. - 19:44:58 »
De attól még a rajongás tárgya ugyanaz marad. ;) Ezért geek.

Todd

• Pókfej
« Válasz #790 Dátum: 2009. december 16. - 19:51:08 »
Szerintem nem feltétlenül, csak az geek, aki csak egy téma iránt rajong.
Én inkább úgy értelmezem a dolgot, hogy valaki aki a valóság helyett, inkáb egy álomvilágba menekül, és nem tart kapcsolatot igazi emberkkel. Lehet igazábol kiválló filmesztéta, a képregények nagy ismerője, és egy rakás egyéb egy személyben, de nem jár el találkozni a haverokkal, nincsen párkapcsolata, és nem áll igazi kapcsolatban a külvilággal.
Hiába nagy valakinek az érdeklődési köre, ha így él, az szerintem geek.

pepo05

• Pókfej
  • Felicia Hardy Lover
« Válasz #791 Dátum: 2009. december 16. - 20:19:36 »
Itt én is Todd meglátásán vagyok, bár lehet magam miatt.  :)

Én spec nagy film geek vagyok, képregény geek is valamennyire, amúgy ezen a két dolgon, meg néhány tudományos területen, néhány sporton, meg a kocsikon kívül nem sok minden érdekel komolyabban az életben, mégis eljárok normálisan bulizni, kikapcsolódni, megfelelő társasági életet élek stb, mint a normális emberek. Most attól, hogy van 2 kifejezett hobbim, amikért rajongok, meg amúgy nem érdekel minden fűszál, még nem tartom magam geeknek.
"Az elme mindig hamarabb adja fel, mint a test. A titok nyitja, hogy az elméd neked dolgozzon és ne ellened"

csorbi

• Mysterio
  • **
  • HUMANITY IS THE ENEMY!!!!
« Válasz #792 Dátum: 2009. december 16. - 20:32:12 »
Na akkor miben állapodunk meg? :D
Szerintem és Sepi szerint nem vagyok geek mert ide és a kepregenynetre is járok.
Todd szerint igen.

Na? :lol:

Ben Reilly

• Pókfej
« Válasz #793 Dátum: 2009. december 16. - 20:33:53 »
Geek vagy nem geek ez itt a noob. Akkor nemesb-é a user ha tűri adminja minden nyűgét s bannjait.

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #794 Dátum: 2009. december 16. - 20:47:24 »
Sepi véleményét osztom. Geek az, aki egy irányban nyomul teljes gőzzel, és más nemigen érdekli. Ha már érdekelnek a filmek, könyvek, képregények, játékok, akkor már nem vagy geek, akkor már jóval szélesebb az érdeklődési köröd. A geek értelmezése épp az, hogy egyfajta dolog érdekel csak, nincs világ azon túl. Ennek vannak fajtái, témái, és ezen a grafikonon ezek felsorolása látható (vagy a leggyakrabbaké).
Egyszerű példával, ha valaki nem tud bukfencezni, de más tornagyakorlatot igen, arra még nem mondják azt, hogy antitalentum. Ha valaki flikket nem tud ugrani, de mást igen, arra sem. Ha valaki semmit se tud megcsinálni ilyeneket, arra már rámondják. 

Ju

• Pókfej
« Válasz #795 Dátum: 2009. december 16. - 22:01:00 »
Egyszerű példával, ha valaki nem tud bukfencezni, de más tornagyakorlatot igen, arra még nem mondják azt, hogy antitalentum. Ha valaki flikket nem tud ugrani, de mást igen, arra sem. Ha valaki semmit se tud megcsinálni ilyeneket, arra már rámondják. 
Akkor már nem vagyok antitalentum, ha tudok bukfencezni? ;D

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #796 Dátum: 2009. december 16. - 22:54:17 »
Így van.  :D

Ju

• Pókfej
« Válasz #797 Dátum: 2009. december 17. - 10:42:21 »