Szerző Téma: Érdekességek  (Megtekintve 630357 alkalommal)

0 Felhasználó és 3 vendég van a témában

VTomi

• Pókfej
Re:Érdekességek
« Válasz #1000 Dátum: 2010. március 02. - 19:45:23 »
Vagy a kis Zod :)

Kanaszta

• Pókfej
« Válasz #1001 Dátum: 2010. március 02. - 21:31:35 »
Amúgy azt mondták, nem landolt, nem csapódott be sehova hanem szétrobbant még a légtérben  :-\

VTomi

• Pókfej
« Válasz #1002 Dátum: 2010. március 02. - 21:36:28 »
Már ha meteor volt.

Holdlovag

• Vezér
    • Movie Tank
« Válasz #1003 Dátum: 2010. március 02. - 21:38:05 »
Már ha meteor volt.
Ja, végül is lehet, hogy ET volt. ;D

VTomi

• Pókfej
« Válasz #1004 Dátum: 2010. március 02. - 21:42:04 »
Hát én ne tudom mi volt. De szerintem a csillagászok sem.

Kanaszta

• Pókfej
« Válasz #1005 Dátum: 2010. március 02. - 23:05:25 »
UFÓÓÓHÓÓÓÓ  :hehe:

zozi56

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
  • Őrszem
    • HálóZsák
« Válasz #1006 Dátum: 2010. március 04. - 15:27:57 »
Idézetet írta: Ju
A számokra visszatérve, azért jó a numerológia, asztrológia, stb., mert segít megismerni és megérteni azt a lényt, aki te vagy. Azt is fontos felismerni, hogy ezek a rendszerek nem mindenhatóak, nem határozzák meg azt, aki vagy, csak segítséget adnak. De ettől még vannak olyanok, akik belemenekülnek egy-egy elemzésbe és aztán mutogatják, hogy ők csak azért ilyenek, mert ez van leírva a horoszkópjukban.
Na ezt fejtsd ki, kérlek. Hogyan segíthet önmagunk megértésében ez a két dolog?
Man is mortal, and doomed to death and failure and loss.
This lies beyond our comprehension - why do you not despair?

VTomi

• Pókfej
« Válasz #1007 Dátum: 2010. március 04. - 15:33:49 »
Idézet
Pedig sokan nem hisznek benne, vagy azt gondolják, hogy könnyebb úgy élniük, hogy elkönyvelik előre valamilyennek az életüket. Az is jó téma, hogy mennyi mindenre képes az akarat és az emberi tudat. :)
A számokra visszatérve, azért jó a numerológia, asztrológia, stb., mert segít megismerni és megérteni azt a lényt, aki te vagy. Azt is fontos felismerni, hogy ezek a rendszerek nem mindenhatóak, nem határozzák meg azt, aki vagy, csak segítséget adnak. De ettől még vannak olyanok, akik belemenekülnek egy-egy elemzésbe és aztán mutogatják, hogy ők csak azért ilyenek, mert ez van leírva a horoszkópjukban.

Ezek a tudományágak megmutathatják milyenek vagyunk, de a feladat végsősoron az, hogy megváltozzunk. A szabad akarat mindíg ott van, az nem tagadhatjuk le.  Mint Neo: "Mert így döntöttem" Az egyik legsokatmondóbb mondat a filmből (habár szerintem minden egyes mondat a helyén van és sokat mond a filmben)
« Utoljára szerkesztve: 2010. március 04. - 15:36:30 írta Sepi »

Ju

• Pókfej
« Válasz #1008 Dátum: 2010. március 04. - 16:12:09 »
Na ezt fejtsd ki, kérlek. Hogyan segíthet önmagunk megértésében ez a két dolog?
Az asztrológia pl embertípusokat állít fel. Én úgy tudom, úgy alakult ki, hogy megfigyelték, hogy bizonyos időszakokban született embereknél jelentős számban előfordulnak bizonyos külső és belső tulajdonságok, ez az alapja, kb mint egy statisztika. Egy jó asztrológus megnézi, hogy ezek alapján rád milyen tulajdonságok jellemzőek. Persze nincs olyan, hogy egy oroszlán jegyűre minden tulajdonság igaz a leírtakból és természetesen nem kell mindent elhinned.
Nézzük csak azt, hogy az elemzés végén kijön egy komplex kép, hogy milyen lehetsz. Elolvasod, és látni fogod, hogy mi igaz rád és mi nem, mert az elemzések is tévedhetnek. Az segít abban, hogy megismerd magad, hogy elolvasol egy komplex dolgot, amiben a nagy számok törvénye alapján lesz igazság. Erre az agyad alapból elkezd gondolkodni, hogy igaz-e ez meg az.
A végeredmény alapján tökmindegy, hogy asztrológiai vagy pszichológiai elemzésről van-e szó, a lényeg, hogy elgondolkodsz azon, hogy ezek a dolgok igazak-e rád.
A numerológiában van olyan, hogy a születési dátumod alapján azzal foglalkoznak, milyen dolgokkal fogsz találkozni az életben (vagy milyen "utat" kell bejárnod), milyen problémáid lehetnek, és mi az a dolog, ami neked különösen jól megy és segíthet a problémáid megoldásában. Ennek is lehet hinni vagy nem hinni az elméletében, a lényeg úgyis az, hogy archetipikus megoldásokat mutat a problémákra amiket fel tud dolgozni az agyad és elő tudja szedni akkor, amikor szüksége van rá.

Mint Neo: "Mert így döntöttem" Az egyik legsokatmondóbb mondat a filmből (habár szerintem minden egyes mondat a helyén van és sokat mond a filmben)
Hm, soha nem néztem még ezo szempontból a Mátrixot, csak néhány jelenetre emlékszem, ami nagyon ott volt ilyen szempontból is. :)

VTomi

• Pókfej
« Válasz #1009 Dátum: 2010. március 04. - 16:53:06 »
Idézet
Hm, soha nem néztem még ezo szempontból a Mátrixot, csak néhány jelenetre emlékszem, ami nagyon ott volt ilyen szempontból is. :)

Tényleg?! Mert a Mátrix erről szól :)
« Utoljára szerkesztve: 2010. március 04. - 17:27:59 írta Sepi »

Ju

• Pókfej
« Válasz #1010 Dátum: 2010. március 04. - 19:09:22 »
12 éves voltam, amikor először láttam. ;) Akkor még nem gondolkodtam így. Az elmúlt időben is sokat hallottam, hogy ilyen gondolatok vannak benne, de eddig még nem néztem újra. Majd holnap este, úgysincs még programom. :)

VTomi

• Pókfej
« Válasz #1011 Dátum: 2010. március 04. - 19:13:56 »
Na hát akkor itt az idő! Ju reloading  :D

benya11

• Thanos
    • fotolog
« Válasz #1012 Dátum: 2010. március 04. - 20:43:20 »
Ezt nézzétek: http://www.mathematika.hu/flash/csoda1.swf

Tudja valaki, hogy mi lehet a titka? Mert én nem... :D

VTomi

• Pókfej
« Válasz #1013 Dátum: 2010. március 04. - 20:44:50 »
Változnak a számokhoz tartozó szimbólumok

Összevont üzenet ideje: 2010. március 04. - 20:45:48
Ezzel a módszerrel csak bizonyos számok jöhetnek ki. Ezokhoz mind ugyan az a szimbólum van rendelve.

benya11

• Thanos
    • fotolog
« Válasz #1014 Dátum: 2010. március 04. - 20:46:59 »
Azt tudom, én is észrevettem. De ettől még nem tudni, hogy hogyan is műkődik pontosan.

VTomi

• Pókfej
« Válasz #1015 Dátum: 2010. március 04. - 20:48:35 »
számold ki pár számmal, de ne kattints a gömbre. nézd meg, hogy ezekhez milyen szimbólumok vannak rendelve. Kattints a gömbre és a következő körben nézd meg, hogy ugyan ezekhez a számokhoz milyen ábra tartozik

Ben Reilly

• Pókfej
« Válasz #1016 Dátum: 2010. március 04. - 20:49:12 »
Tudja valaki, hogy mi lehet a titka? Mert én nem... :D

Ha egy bármilyen kétjegyű szám számjegyeinek az összegét kivonod a számból, akkor csak és kizárólag kilenccel osztható számot kaphatsz. Ha megnézitek, a kilenccel osztható számok mindig azonos szimbólummal rendelkeznek. A trükk az egészben az, hogy a program minden egyes körben más-más jelekkel látja el a kilenccel osztható számokat, ezért elég nehezen lehet észre venni a "csalást".

VTomi

• Pókfej
« Válasz #1017 Dátum: 2010. március 04. - 20:50:09 »
Én is ezt próbáltam eldadogni :)

zozi56

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
  • Őrszem
    • HálóZsák
« Válasz #1018 Dátum: 2010. március 04. - 20:51:12 »
Így van. Nagyon régi "trükk".
Man is mortal, and doomed to death and failure and loss.
This lies beyond our comprehension - why do you not despair?

benya11

• Thanos
    • fotolog
« Válasz #1019 Dátum: 2010. március 04. - 20:52:13 »
Tényleg, nem tudom miért nem vettem ezt eddig észre. :)