Na ezt fejtsd ki, kérlek. Hogyan segíthet önmagunk megértésében ez a két dolog?
Az asztrológia pl embertípusokat állít fel. Én úgy tudom, úgy alakult ki, hogy megfigyelték, hogy bizonyos időszakokban született embereknél jelentős számban előfordulnak bizonyos külső és belső tulajdonságok, ez az alapja, kb mint egy statisztika. Egy jó asztrológus megnézi, hogy ezek alapján rád milyen tulajdonságok jellemzőek. Persze nincs olyan, hogy egy oroszlán jegyűre minden tulajdonság igaz a leírtakból és természetesen nem kell mindent elhinned.
Nézzük csak azt, hogy az elemzés végén kijön egy komplex kép, hogy milyen lehetsz. Elolvasod, és látni fogod, hogy mi igaz rád és mi nem, mert az elemzések is tévedhetnek. Az segít abban, hogy megismerd magad, hogy elolvasol egy komplex dolgot, amiben a nagy számok törvénye alapján lesz igazság. Erre az agyad alapból elkezd gondolkodni, hogy igaz-e ez meg az.
A végeredmény alapján tökmindegy, hogy asztrológiai vagy pszichológiai elemzésről van-e szó, a lényeg, hogy elgondolkodsz azon, hogy ezek a dolgok igazak-e rád.
A numerológiában van olyan, hogy a születési dátumod alapján azzal foglalkoznak, milyen dolgokkal fogsz találkozni az életben (vagy milyen "utat" kell bejárnod), milyen problémáid lehetnek, és mi az a dolog, ami neked különösen jól megy és segíthet a problémáid megoldásában. Ennek is lehet hinni vagy nem hinni az elméletében, a lényeg úgyis az, hogy archetipikus megoldásokat mutat a problémákra amiket fel tud dolgozni az agyad és elő tudja szedni akkor, amikor szüksége van rá.
Mint Neo: "Mert így döntöttem" Az egyik legsokatmondóbb mondat a filmből (habár szerintem minden egyes mondat a helyén van és sokat mond a filmben)
Hm, soha nem néztem még ezo szempontból a Mátrixot, csak néhány jelenetre emlékszem, ami nagyon ott volt ilyen szempontból is.