Szerző Téma: Y, az utolsó férfi  (Megtekintve 335901 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
Re:Vertigo
« Válasz #360 Dátum: 2010. március 20. - 13:47:06 »
Tényleg jó ötlet.  :D Mi is?  :headscratch:

Ben Reilly

• Pókfej
« Válasz #361 Dátum: 2010. március 20. - 13:52:51 »
Akkor is jó volt amikor fél éve felvetettem, sőt meg is csináltam oszt mégse került be.

VTomi

• Pókfej
« Válasz #362 Dátum: 2010. március 20. - 13:54:54 »
Akkor is jó volt amikor fél éve felvetettem, sőt meg is csináltam oszt mégse került be.
Mert elfelejtetted  :hehe:

zozi56

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
  • Őrszem
    • HálóZsák
« Válasz #363 Dátum: 2010. március 20. - 13:55:39 »
Szerintem elfelejtettük. ;D

szerk.: Ez jó volt, egyszerre. :)
Man is mortal, and doomed to death and failure and loss.
This lies beyond our comprehension - why do you not despair?

Silver

• Zöld Manó
« Válasz #364 Dátum: 2010. március 26. - 20:30:35 »
Ez mindenkéépp felkívánkozik erre a fórumra  :D

http://konyves.blog.hu/2010/03/26/stephen_king_es_a_vadnyugati_vampir_egy_kepregenyben

"A talán legnagyobb példányszámban olvasott amerikai írónak például meggyűlt a baja a gondolatbuborékokkal, mert azt hitte, ezek a mai napig a képregények szerves részei. Csodálkozott is, amikor a szerkesztők figyelmeztették, hogy ezt már nem csinálják, a gondolatokat a kis narrációs dobozokba kell besűríteni. „Nem is értettem, miért tűntek el a buborékok, amik pont a karakterek rezgéseit közvetítik. Hiszen az a különbség az írott szó és a kimondott szó között pl. egy filmben, hogy az előbbiben a gondolatokat is olvashatjuk. Ezt csináljuk a könyvekben is, nem?”"  "

Szövegbubik back !  :hehe:

pepo05

• Pókfej
  • Felicia Hardy Lover
« Válasz #365 Dátum: 2010. március 26. - 21:23:24 »
Amúgy tényleg jó lenne, ha megint visszajönnének, plusz lenne mellette még valamféle narráció. Persze nem a Stan Lee félére gondolok.
"Az elme mindig hamarabb adja fel, mint a test. A titok nyitja, hogy az elméd neked dolgozzon és ne ellened"

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #366 Dátum: 2010. március 26. - 21:38:52 »
Jé, eltűnt egy hsz-om!  :surp:

Na, még egyszer.

Vannak, akik szeretik az Y, az utolsó férfit. Itt is vannak olyanok, biztos vagyok benne. A főoldali szavazáson közel 100 szavazat érkezett arra, hogy az Y lenne a legjobb kiadvány, ha megjelenne.
Én nagyon szeretném, ha lehetne folytatni. Ha ezzel nem vagyok egyedül, vagyis ha van elég sok olyan ember, akinek nem csak a szája jár, hanem hajlandó lenne tenni is érte valamit, akkor kitaláltam egy módot rá, hogyan lehetne ezt véghezvinni.

pepo05

• Pókfej
  • Felicia Hardy Lover
« Válasz #367 Dátum: 2010. március 26. - 21:47:16 »
Tág határok között mozog az aláhúzott szó. Nem tudnád konkrétabbra venni a figurát?
"Az elme mindig hamarabb adja fel, mint a test. A titok nyitja, hogy az elméd neked dolgozzon és ne ellened"

Anathema

• Rózsa
  • *
« Válasz #368 Dátum: 2010. március 27. - 08:35:36 »
Vannak, akik szeretik az Y, az utolsó férfit. Itt is vannak olyanok, biztos vagyok benne. A főoldali szavazáson közel 100 szavazat érkezett arra, hogy az Y lenne a legjobb kiadvány, ha megjelenne.
Én nagyon szeretném, ha lehetne folytatni. Ha ezzel nem vagyok egyedül, vagyis ha van elég sok olyan ember, akinek nem csak a szája jár, hanem hajlandó lenne tenni is érte valamit, akkor kitaláltam egy módot rá, hogyan lehetne ezt véghezvinni.
Biztos hogy nem vagy egyedül. Hallhatnánk a részleteket?

venom75

• Pókfej
« Válasz #369 Dátum: 2010. március 27. - 09:40:16 »
Szerintem ezzel most sok embernek fel keltetted az érdeklődését, konkrét dolgokat szeretnénk hallani.

Ben Reilly

• Pókfej
« Válasz #370 Dátum: 2010. március 27. - 10:19:51 »
akinek nem csak a szája jár, hanem hajlandó lenne tenni is érte valamit

Szóljál kit kell érte megverni.

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #371 Dátum: 2010. március 27. - 13:48:28 »
Na akkor elmondom, aztán kövezzetek. :)
A Vertigo 4-ből, vagyis az utolsó kötetből 495 darab fogyott el eddig. Ebben már az is benne van, hogy az utolsó kb. 50-100 darabot bagóért adtam el, vagyis a reális eladás inkább valamivel 400 fölött van, de legyen 450 (végig optimistán fogok számolni). Ez 700.000 ft buktát jelent.
Reálisan számolva egy új Y kötet buktája ennyi veszteséget fog hozni. Talán picit többet, mert sorozatok esetében a csökkenő eladás sajnos állandó tényező. De mindegy, legyen 700. Mivel a főoldali szavazásban találtam 100 embert, aki mindennél jobban szeretné az Y-t folytatni, arra gondoltam, hogy ennyi emberrel már bele lehetne vágni. Amennyiben tényleg hajlandóak lennének ők is áldozni rá valamennyit, nem csak én.
Az kellene hozzá, hogy amolyan Y-részvény-szerűen be kéne mindeninek szállnia 2-4000 ft-tal. Ha a 700.000-t nézzük, annyit egészen biztosan nem fogok bevállalni, úgyhogy enélkül nem fog menni. De vagyok annyira fan, hogy azt mondjam, nekem megér 300.000 ft-ot, ha folytatódhatna az Y sorozat. A többit ennek a 100+ embernek kéne összehoznia. Egészen konkrétan úgy képzelem el, hogy közzéteszem, hogy írjon egy mailt az, akinek ez megérne annyit. Ha van 100 ember 4000 ft-tal, helyben vagyunk. Ha lesz 200 ember, akkor elég a 2000 ft fejenként.  Én, a magam részéről megkockáztatnék 300.000-t, ha netán megbukna ismét a sorozat. A többiek pedig 2-4000 ft-ot kockáztatnának vele. Ellenben, ha bejön, akkor lesz újra Y sorozatunk.
Nyilván egyszeri dologról van szó, vagyis nem kellene minden kötet előtt ennyit fizetni, csak az induláshoz. Ha látom, hogy vissza tudja hozni a készítés árát a kötet, a többi részt már kifizetem én, de ekkora összeget nem tudok egyedül megkockáztatni. De szeretem annyira a sorit, hogy nekem 300-at megér, adni neki egy újabb esélyt. Ha valaki szintén szereti annyira, mint én, annak meg kell érnie 4000 ft-ot ugyanez. Ha ebből találunk 100 embert, meg fogom venni a következő részeket.
Mielőtt bárki okosan megkérdezné: igen, a könyvet ettől függetlenül meg kell venni, hogy visszajöjjön az ára. Ez amolyan összedobott pénz, mondjuk a jogdíjra. Én meg fizetném az oldalak árát, a nyomdát és a műszaki szerkesztést - illetve ingyen csinálnám a fordítást és a szerkesztést. Csak a nyomdaköltség a kétszerese az összes többi költségnek együttvéve.

Félve kérdem: nos?

Ben Reilly

• Pókfej
« Válasz #372 Dátum: 2010. március 27. - 13:58:11 »
Sejtettem, hogy valami ilyesmin töröd a fejed. Maga az elgondolás nem rossz, hanem borzalmas. Az emberek többségének csak a szája nagy, és amíg ténylegesen nem kerül arra a sor, hogy kinyissák a tárcájukat, természetesen támogatni fognak. Aztán amint be kell vasalni rajtuk azt a 2-4000 Ft, qurva gyorsan észre fogod venni, hogy magadra maradtál. Abból a 100-ból akik a Vertigo mellett szavaztak, 0.1 % adna is bele pénzt, ez olyan biztos hogy ziher.
Ha meg a 2-4000 pénzért mégcsak kézzel fogható könyvet sem kapnak a kezükbe, mert ha jól értem azt utána még külön meg kell venniük, akkor amondó vagyok, hogy élő embert nem találsz aki így belemenne, esetleg csak Lipótmezőn, de azt meg bezárták. 

Sepi

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #373 Dátum: 2010. március 27. - 14:11:26 »
Van igazság abban amit Ben mond. Mert az egy dolog, hogy 100 ember azt mondta, hogy örülne a folytatásnak, de az a 100 ember biztos nem fog belemenni abba, hogy háromszoros áron vegye meg a kötetet, miközben más meg borítóáron megkapja. Bármennyire is jelezték, hogy támogatnának, az biztos, hogy nem úgy értették, hogy plusz pénzt adnának bele, hanem hogy ha lenne folytatás, akkor megvennék.

D-TOX

• Rinó
  • **
« Válasz #374 Dátum: 2010. március 27. - 14:17:29 »
És hány rész lenne egy kötetben kb.? A példányszám "csökkentett" volna?   

Holdlovag

• Vezér
    • Movie Tank
« Válasz #375 Dátum: 2010. március 27. - 14:22:22 »
Négy részről volt szó, úgy emlékszem.

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #376 Dátum: 2010. március 27. - 14:24:41 »
Erre mondtam, hogy részvény. Egyszerűen nem úgy kéne felfogni, hogy háromszoros áron veszik meg, hanem úgy, hogy 1: olvashatják tovább, ha szánnak rá ennyit 2: hozzájárulnak az Y kiadásához, ezzel együtt a felnőttebb képregények itthoni megjelenéséhez.
Ebben az értelemben akkor ha én egyedül vágok bele, akkor én 280-szoros áron venném meg a saját példányomat.
Nem hiszem el, hogy egyedül nekem érne többet a folytatás. Ha ugyanezt más ajánlaná fel, dalolva adnék érte egy tízest is, ha ezen múlna a folytatás léte.
Nézzük más oldalról. Ha pár éve a Panini Pókemberének megszűnésekor azt mondta volna a Panini, hogy amennyiben adsz egyszeri 4000 ft-ot, akkor folytatódik tovább a Hihetetlen Pókember. Adtál volna, vagy azt mondod, hogy kapják be, nem fogok nyolcszoros borítóárat fizetni, inkább szűnjön meg?

DT: az elsőben 5. Igen.

Ben Reilly

• Pókfej
« Válasz #377 Dátum: 2010. március 27. - 14:26:30 »
Ebben az értelemben akkor ha én egyedül vágok bele, akkor én 280-szoros áron venném meg a saját példányomat.

Bocsáss meg, de Te, Kiadó vagy.

Silver

• Zöld Manó
« Válasz #378 Dátum: 2010. március 27. - 14:29:50 »
Sejtettem, hogy valami ilyesmin töröd a fejed. Maga az elgondolás nem rossz, hanem borzalmas. Az emberek többségének csak a szája nagy, és amíg ténylegesen nem kerül arra a sor, hogy kinyissák a tárcájukat, természetesen támogatni fognak.

Anszolúte egyetértek.  :uhoh:

Ben Reilly

• Pókfej
« Válasz #379 Dátum: 2010. március 27. - 14:32:01 »
Nézzük más oldalról. Ha pár éve a Panini Pókemberének megszűnésekor azt mondta volna a Panini, hogy amennyiben adsz egyszeri 4000 ft-ot, akkor folytatódik tovább a Hihetetlen Pókember. Adtál volna, vagy azt mondod, hogy kapják be, nem fogok nyolcszoros borítóárat fizetni, inkább szűnjön meg?

Ha nem számították volna be előfizetésnek, akkor simán azt mondta volna akárki, hogy nyeljék be a lompost. Meg azt elfelejted, hogy a Paninis Pók vásárlóközönségének a tetemes részét olyan gyerekek alkották, akiknek semmi önálló keresetük nem volt, ha meg odaálltak volna anyuci elé azzal, hogy kifizessenek a levegőbe 4000 pénzt, az lett volna a minimum, hogy repül a pofon. Tomi, túl nagy a bizodalmad az emberekben.