Szerző Téma: Y, az utolsó férfi  (Megtekintve 332510 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
Re:Y, az utolsó férfi + Vertigo
« Válasz #860 Dátum: 2012. október 25. - 15:04:45 »
Egyelőre nem.

Sepi

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #861 Dátum: 2012. október 26. - 20:53:09 »
Lesz helyette X.  ;D

kzoli

• Sakál
« Válasz #862 Dátum: 2012. december 06. - 21:48:23 »
Nem lehetne kiírni egy közvélemény kutatást,hogy X-MEN-t hányan szeretnének 2 havonta - mondjuk,gyűjtői példányt,mint a PPP-t?
Csak kíváncsiság kedvéért,hogy hányan lennénk?
Igaz,nem ebbe a topicba való,csak reagáltam Sepi írására.  :)

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #863 Dátum: 2012. december 06. - 21:58:51 »
Már nem attól függ egy új kiadás, hogy hányan szeretnének, hanem attól, hogy kinek mennyire van pénze. Sok embertől hallottam, hogy itt a vége, jó, hogy ennyi minden megjelenik, de ha még egyet kiadnék, már nem tudnák megvenni. A megosztás pedig az ÖSSZES sorozat végét jelentheti, ezt megérted, hogy nem érdemes kockáztatni.

kzoli

• Sakál
« Válasz #864 Dátum: 2012. december 06. - 22:13:20 »
Igen,volt egy ilyen érzésem. A pénztárca tartalma véges és csak addig nyújtózkodhatsz. Sajnos. Nekem is csak azért vetült fel ez a kérdés,hogy gyűjtőiben megjelenhetne-e esetleg,de megértem. Már így is erőn felüli,ami általad megjelenik (a rizikófaktort is beszámítva) és nagyon sokan nem tudják a megjelenőt sem megvenni,pedig szeretnék.

kevinkain

• Rinó
  • **
    • KevinKain
« Válasz #865 Dátum: 2014. február 02. - 14:31:18 »
Kivégeztem tegnap az utolsó Vertigo kötetet is, és azt kell mondanom, hogy igen szomorú, hogy nem ment tovább ez a sorozat.
Constantine: nagyon egyedi hangulatú sorozat, és bár a stílusa nekem kicsit furcsa volt, de zseniális alkotás, ami egyre csak jobbá vált (első rész se volt rossz, amit simán überelt a második, a harmadik pedig fantasztikus volt). Ezért kár, hogy véget ért, mert úgy éreztem, hogy most kezd beindulni.
Y az utolsó férfi: már az első részből lehetett tudni, hogy ez bizony valami igen nagyszabású cucc lesz. Az tetszett benne a legjobban, hogy minden korábbi hasonló stílusú alkotással szembe ment, vagyis nem csodálatos békés társadalmat mutatott be (amilyen a feministák szerint lenne a világ férfiak nélkül), hanem egy igen durva posztapokaliptikus világot alkottak. Bár itt meg kicsit a másik irányba ment el a dolog, mert kissé hímsoviniszta felfogás, hogy férfiak nélkül például még áram sincs, de ezt leszámítva tökéletes alkotás, igen elgondolkodtató társadalomkritikákkal. Főleg a legelső rész, valamint a Ciklusok kötet tetszett a legjobban.
Prédikátor: míg a Prédikátort nem olvastam úgy voltam vele, hogy a legzseniálisabb képregény a Sandman és a Fabulák (szintén Vertigo :) ), de most már beállt közéjük a Prédikátor is. Hihetetlenül jól eltalált a megrajzolás, a karakterek, a világ, a konfliktusok. Bár kicsit időnként az önkényes brutalitás és szadizmus felé közelítenek bizonyos jelenetek, de sose lépik át azt a határt. Az elgondolkodtató vallásellenes témák, a váratlan fordulatok, a durva stílus és a brutális jelenetek mellet nem is tudom mivel lehetne ezt még tovább fokozni :). Bár az igaz, hogy szerintem nem volt túl jó döntés a 8. résztől kezdeni a történetet (szerencsére én előtt hálózsák.hu-n olvastam az első 7 részt), mert így nem ütnek akkorát az események. Például a Szó egészen addig a világ leghatalmasabb fegyvereként jelent meg a sorozatban (még a Gyilkosok Szentjét is leállította), így igen durva volt, amikor egyszer csak nem működött a 8. részben, viszont ha valaki azzal kezdi az olvasást, nem hogy nem lepődik meg, de még azt se tudja, mi történik éppen. De persze az a sztori is igen durva volt.
Kicsit filóztam azon, hogy miért bukhatott meg ez a remek sorozat, és lehet hülyeség, de sztem azért mert kötetekben jelentek meg. A köteteknek általában az az előnyük, hogy egy nagy sztorit kap az ember, és ezért áldoznak érte többet is, de a folytatásos történetek jobbak rendszeresen megjelenő füzetben. Szerintem nem bukott volna meg, sőt még talán most, a DC elmebeteg üzletpolitikája mellett is folytatódhatna, mivel szerintem sokkal többen vettek volna 2 havonta 1000 Ft-ért 3 képregényt tartalmazó füzetet, mint így 2500 Ft-ért 4 képregényt rendszertelenebbül és kevésbé biztos megjelenéssel. De még ha PPP-hez hasonlóan 1500 Ft-ért limitáltabb mennyiségben jelent volna meg akkor is tovább tarthatott volna (már kb az Y és a Prédikátor, több mint felénél járnánk :) ). De ez csak az én elméletem :).
Amúgy lehet valamit tudni arról, hogy mi lesz a sorsa ezeknek a sorozatoknak? Csak hogy elolvassam-e angolul a maradék részeket vagy várjak rá, hátha :).

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #866 Dátum: 2014. február 02. - 14:34:03 »
Szerezd be angolul. Bár papíron nem lesz egyszerű némelyiket.

kevinkain

• Rinó
  • **
    • KevinKain
« Válasz #867 Dátum: 2014. február 02. - 14:44:18 »
Szerezd be angolul. Bár papíron nem lesz egyszerű némelyiket.

Végül úgyis az lesz, bár nem sürgős, mert van még néhány Prédikátor rész fenn hálózsákon, valamint még van pár Marvel kötet, amit még nem olvastam így egy ideig még elvagyok :). Majd ha mindenből kifogyok akkor állok át az angolul olvasására. Bár a Constantine annyira művészi a nyelvezet, hogy időnként a magyar mondatokat is többször újra kellett olvasnom :)

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #868 Dátum: 2014. február 02. - 19:08:21 »
Amikor az megjelent, a füzetes megjelenésről szó sem lehetett nálunk. Akkor kezdett beindulni a kötetes forma, épp felfutóban volt. Füzetben nem lehetett volna kiadni.

Kit Walker

• Kraven
  • " The Ghost Who Walks. "
« Válasz #869 Dátum: 2014. február 02. - 19:24:52 »
Ha akkor fogyott volna szépen, még mindig mehetne.

" Man who looks Phantom in the face will surely die. "  OJS

kevinkain

• Rinó
  • **
    • KevinKain
« Válasz #870 Dátum: 2014. február 03. - 12:04:10 »
Amikor az megjelent, a füzetes megjelenésről szó sem lehetett nálunk. Akkor kezdett beindulni a kötetes forma, épp felfutóban volt. Füzetben nem lehetett volna kiadni.

Ez szomorú, pedig úgy tovább futhatott volna. Akkor kár, hogy nem mostanában indul :)

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #871 Dátum: 2014. február 03. - 12:37:34 »
Ami most a DC-vel megy, most el se indulhatna.

kevinkain

• Rinó
  • **
    • KevinKain
« Válasz #872 Dátum: 2014. február 03. - 12:39:58 »

Persze tudom, csak úgy értettem, hogy most megint a rendszeresen megjelenő újságok is mennek és nem csak a követetek.

balogh44

• Thanos
« Válasz #873 Dátum: 2014. február 04. - 14:25:40 »
Ha akkor fogyott volna szépen, még mindig mehetne.

Mik a személyes meglátásaid, szerinted mégis meddig marad náluk még ez az üzletpolitika?

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #874 Dátum: 2014. február 04. - 17:23:05 »
Gondolom, amíg nem buknak valami hatalmasat a következő Batman filmmel.

balogh44

• Thanos
« Válasz #875 Dátum: 2014. február 04. - 18:29:49 »
Szerintem az nem most lesz... :roll:

Kilgores

• Keselyű
  • **
« Válasz #876 Dátum: 2014. április 20. - 15:06:36 »
Sikerült végeznem a teljes Y sorozattal (jöhetnek a Saga kötetek  :twisted:) és szomorú lettem. Nem csak azért, mert vége lett, mivel befejezett sorozatként kezdtem neki, tudtam, hogy ez lesz, hanem azért, mert szerintem egy rendkívül minőségi sorozat, és sajnálom, hogy itthon nem sikerült végig kiadni. Na, de talán majd egyszer... :)

kzoli

• Sakál
« Válasz #877 Dátum: 2014. április 20. - 20:36:46 »
Ezt én is nagyon sajnálom. Szerettem volna megtudni, hogy mi a történet folytatása...  :'(

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #878 Dátum: 2014. december 10. - 12:46:23 »
Mit gondolnátok, ha valahogy, valamilyen formában folytatódhatna ez a történet?

Rebellis

• Vízember
  • *
« Válasz #879 Dátum: 2014. december 10. - 12:53:36 »
Én venném. Mondjuk sokkal jobban örülnék a Constantine-nak, vagy a Prédikátornak, de értem miért az Y a favorit. :) Szóval a lényeg: egy vevőd tuti van rá.  :kingpin:
Ha azt hiszed, túl kicsi vagy ahhoz, hogy nagy hatással lehess bármire, feküdj le este aludni úgy, hogy egy szúnyog van a szobádban.