Szerző Téma: Alkotók  (Megtekintve 432679 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

VTomi

• Pókfej
Re:Alkotók
« Válasz #1900 Dátum: 2016. április 14. - 16:12:54 »
Ott a rajz feljebb, döntsd el hogy ez trehány munka e, nekem nem tűnik annak :)

petshop

• Olvasztár
  • **
« Válasz #1901 Dátum: 2016. április 14. - 19:57:44 »
Lehet, hogy így hálószerűbb, de viszont dizájnnak meg szörnyű.  :D Direkt ilyenre varrni egy ruhát életszerűtlen.
Nos, nem sűrűn szoktam egyetérteni a mélyen tisztelt kiadó-szerkesztő úrral, de itt most mellé kell hogy álljak:
Én sem szeretem amikor ilyen összevissza, teljesen rendezetlen hálóminta van a ruhán, egyszerűen nem néz ki jól szerintem. Valahogy olyan esetleges, béna. Ebben a Pók-ruha ügyben abszolút tradicionális, konzervatív vagyok.
Lee Bermejo és Marko Djurdjevic csodálatos, kiváló grafikusok, olyan jók, amilyen én - leírni is rossz, de - sosem leszek, fantasztikus, lélegzetellállító munkáik vannak. DE: akkor sem tetszenek a Pókembereik, pont ettől a szabálytalan, túl sűrű, összevissza hálómintától, ami szerintem borzalmas, tönkreteszi az egyébként csodás grafikáikat. Mindig az jut az eszembe, hogy egy John Romita Sr. féle hálómintával ez mennyire tökéletes lehetne. Sajnos.
Ugyanígy vagyok pl. Quesada, Riviera Pókember szemeivel, mintha valami kínai lenne, ki se látna akkora "lyukon" amiket rajzolnak neki.
De pl. McNiven Brand New Day-es Pókembere nagyon tetszett (kivéve a denevérszerű hónaljhálót), aztán, mikor később rajzolta, sokkal sűrűbb hálóval (New Avengers 50 pl. - a mostani ÚBA kötet), már sokkal kevésbé.

Szóval szerintem is igenis fontos egy letisztult, átlátható, könnyen értelmezhető design, mert anélkül egyszerűen zavarja a szemet, és esetleges benyomást kelt az egész. De közben rájöttem, hogy szokták ezt a rendezetlen, össze-vissza mintázatot alkalmazni, főleg szupergonoszok ruháinál. Ezzel is kifejezve egyrészt a bomlott elmeállapotukat, illetve a rend elleni lázadásukat, a káosz iránti vonzalmukat, illetve kihasználva a zavaró kinézetet is.

(A gyűrött ruha még talán okés, bár szerintem Pókembernél abszolút nem praktikus a dolog, hiszen nála az a jó, ha minél feszesebb, testhezállóbb,hogy minél kevesebb légellenállása legyen. Esetleg az se lenne a legjobb, mikor szabadesés közben szétszakadna az egész, mert lazára van varrva. Neadjisten beleakadna valamibe, annak is elég durva következményei lehetnének.)

balogh44

• Thanos
« Válasz #1902 Dátum: 2016. április 14. - 21:09:08 »
Jó-jó, de a túlzásokat se szeretem én meg, mikor akkora a szemlencse, hogy a fél fejét elborítja....
Számomra ez a tökéletes kosztüm:

A ruha feszes, ámde tud gyűrődni is, ezzel is kiemelve hogy textil, nem pedig latex/műanyag.
A hálóminta is konzervatív, szinte klasszikus Romita féle.
Riverát meg kell védjem, mert egyedi a Pókembere, legalábbis nála láttam először olyan szem ábrázolást eddig:

Jester

• Pléhsuszter
  • *
« Válasz #1903 Dátum: 2016. április 14. - 22:05:49 »
A múltkori szem után most Póki. Kérdés:miért nincs orra?
https://www.facebook.com/liketoddmcfarlane/videos/1155095957867818/
Eriket felhivta valaki?

VTomi

• Pókfej
« Válasz #1904 Dátum: 2016. április 14. - 22:35:50 »
Az a ruha sem lóg, amit linkeltem, csak gyűrődik, mint egy igazi ruha. Felvehetsz te bármilyen feszes ruhát, az gyűrődni fog. És ha már a valósághoz akarjuk hasonlítani a klasszikus testhezálló szuperhősruhákat, akkor nem a latexhez, hanem a testfestéshez hasonlítanám :) Ahogy az Boris Vallejo és Julie Bell albumában is kinéz:

Ez a realisztikus de mégse kategória, mer nincs ránc a ruhán és teljesen formakövető. Nőknél a mellek közét is leköveti.

A hálómintára visszatérve, olyan mintha meg akarnátok győzni, melyik a helyes. Értem, hogy nektek az tetszik (nekem mellesleg mindkettő. Nagyon mutatósnak találom grafikailag a "rendezetlen" természetet utánzó mintát, amit nem is könnyű megrajzolni, hogy valóban úgy hasson), de másnak tetszhet más és akkor mi van? Egy grafikusművész, meg had döntse el, hogy akarja rajzolni. Ha egy multi cégnél van egyáltalán valamennyi szabadsága ilyesmiben.
« Utoljára szerkesztve: 2016. április 14. - 22:38:29 írta VTomi »

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #1905 Dátum: 2016. április 14. - 23:11:03 »
A hálómintára visszatérve, olyan mintha meg akarnátok győzni, melyik a helyes.
Pont ezt szeretném. :)
Idézet
Értem, hogy nektek az tetszik (nekem mellesleg mindkettő. Nagyon mutatósnak találom grafikailag a "rendezetlen" természetet utánzó mintát, amit nem is könnyű megrajzolni, hogy valóban úgy hasson), de másnak tetszhet más és akkor mi van? Egy grafikusművész, meg had döntse el, hogy akarja rajzolni. Ha egy multi cégnél van egyáltalán valamennyi szabadsága ilyesmiben.
Nem arról van szó, hogy melyik tetszik, mert a másikkal sincs bajom kinézetre. Pont a végén találtad fején a szöget: ne dönthesse már el egy-egy grafikus, hogy milyenre rajzol egy bevett, kitalált formát, fazont. Hülyén is jönne ki, ha minden rajzolóváltásnál némileg más ruhában mozogna Pókember, nem? A megadott alap után lehet kreatív a mozdulatokkal, a mozgással, az ábrázolásmóddal, de például Rozsomák szárnyas maszkját se rajzolják lelógó "fülekkel".  :D Vagy közelebbi példával: ne legyenek rajta máshol a kék csíkok (az itt látott ruhát alapul véve) és mondjuk ne érjenek össze, ha eddig nem értek. Vagy ha igen, akkor mostantól mindig. Szóval valami következetességet én elvárok e téren.

balogh44

• Thanos
« Válasz #1906 Dátum: 2016. április 14. - 23:25:54 »
Ja, éppen elég baj volt anno, mikor az egyik Pókemberben MJ haja hosszú volt, majd a másikban rövid, aztán megint hosszú. :D

Todd

• Pókfej
« Válasz #1907 Dátum: 2016. április 15. - 08:02:09 »
Boris Valejro mindig a giccsfestés határán innen és túl mozgott. :lol: Nagyszerű technikás alkotó, de sose jött be igazán.
ne dönthesse már el egy-egy grafikus, hogy milyenre rajzol egy bevett, kitalált formát, fazont. Hülyén is jönne ki, ha minden rajzolóváltásnál némileg más ruhában mozogna Pókember, nem?
Pontosan ez történik minimum 20 éve. ;) A karakterek arca, a ruhák mindig minden alkalmazkodik az aktuális rajzoló sablonjaihoz.
Előtte volt ragaszkodás a figurákhoz, de nagyjából a 90-es évek óta ennek már vége.

VTomi

• Pókfej
« Válasz #1908 Dátum: 2016. április 15. - 09:30:59 »
Ja, éppen elég baj volt anno, mikor az egyik Pókemberben MJ haja hosszú volt, majd a másikban rövid, aztán megint hosszú. :D
Ez teljesen normális, minden lány ismerősöm ezt csinálja  ;D

... de például Rozsomák szárnyas maszkját se rajzolják lelógó "fülekkel".  :D Vagy közelebbi példával: ne legyenek rajta máshol a kék csíkok (az itt látott ruhát alapul véve) és mondjuk ne érjenek össze, ha eddig nem értek. Vagy ha igen, akkor mostantól mindig. Szóval valami következetességet én elvárok e téren.
Akkor ilyen Batman hosszú, vagy rövid füle is? Azt ki döntheti el vajon? Rajzoló, vagy kiadó?
Boris Valejro mindig a giccsfestés határán innen és túl mozgott. :lol: Nagyszerű technikás alkotó, de sose jött be igazán.
Nekem bejön, csak nem a Superheroes albuma, hanem a sárkányos, lézerpisztolyos, fantasys. Ahhoz passzol a stílus, azokat szeretem. De ezek a szuperhősök nagyon rondák. Hozzáteszem szerintem és akkor nem mondok ellent magamnak a hálós minta témában :D :D Amúgy ennek az albumnak a nagyját Julie Bell csinálta, talán azért sem olyan jó.

Nem akarom sokáig húzni a vitát, de kompromisszumot jelenthet, ha úgy vesszük, hogy Pókember maga varrja a ruháit és elég sokat le is rongyol. Sok újat kell csinálnia. Ha egy történetben, ilyen egy másikban olyan a ruha, az olyan mintha egy másik ruha lenne az amin ilyen a háló és másik, amin olyan.
(Többet nem írhatom le a hónaban, hogy ilyen-olyan)

Todd

• Pókfej
« Válasz #1909 Dátum: 2016. április 15. - 09:36:00 »
Igen, neki a stílusa a kardos b*szós fantasykhoz megy. Ott általában úgysincs senkin ruha.

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #1910 Dátum: 2016. április 15. - 12:30:58 »
de kompromisszumot jelenthet, ha úgy vesszük, hogy Pókember maga varrja a ruháit és elég sokat le is rongyol. Sok újat kell csinálnia. Ha egy történetben, ilyen egy másikban olyan a ruha, az olyan mintha egy másik ruha lenne az amin ilyen a háló és másik, amin olyan.
Ez oké.  :D

balogh44

• Thanos
« Válasz #1911 Dátum: 2016. április 18. - 19:19:12 »
Jim még mindig tud. :)

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #1912 Dátum: 2016. április 18. - 22:27:35 »
Rajzolni? Igen. Vállalatot vezetni és menedzselni? Azt nagyon nem.

balogh44

• Thanos
« Válasz #1913 Dátum: 2016. április 19. - 19:52:11 »
Wildstorm, ja, amúgy egy-két figurától eltekintve, amúgy is felejtős az egész... :roll:
Talgaby, ilyen kell?:

;D :hehe:
« Utoljára szerkesztve: 2016. április 19. - 20:13:44 írta balogh44 »

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #1914 Dátum: 2016. április 19. - 20:52:59 »
A WildStormot még egész jól igazgatta, elvégre abból szedte meg magát. Én inkább jelenlegi alelnöki ténykedésére gondolok, ami jobbára abból áll, hogy pofátlanul hazudni, csak a pozíció és az azzal járó privilégium maradjon meg.

balogh44

• Thanos
« Válasz #1915 Dátum: 2016. április 23. - 19:55:31 »
Na, csak meglett a magyarázat arra a háló mintára is! ;D

https://www.facebook.com/liketoddmcfarlane/videos/1165027733541307/

balogh44

• Thanos

VTomi

• Pókfej
« Válasz #1917 Dátum: 2016. május 05. - 21:49:38 »
Ezt meg sem nézem....  :D

balogh44

• Thanos
« Válasz #1918 Dátum: 2016. május 10. - 20:04:04 »

BuB

• Pókfej
« Válasz #1919 Dátum: 2016. május 14. - 13:36:10 »
Nem tom ez jó helyen van-e. de lenne egy apró kérdésem:
Az itt rajzolók szoktak még szkenelni? Vagy már teljesen digitálisan melóztok?
A múltkor a rajzomat szkeneltem volna be, és az Adobe illustraitor-ban szoktam lágyítani a vonalak élességén, és  a múltkor sikerült valahogy úgy kiexportálni a kész fijl png-ben, hogy a fehér hátteret törölte, és csak a fekete körvonalak maradtak meg a fijlban... ezt azóta se tudtam előhozni ismét...  :nemtudom:
 ismeri valaki ezt a technikát?  :headscratch:
SO SAY WE ALL! - LORDS OF KOBOL