Lehet, hogy így hálószerűbb, de viszont dizájnnak meg szörnyű.
Direkt ilyenre varrni egy ruhát életszerűtlen.
Nos, nem sűrűn szoktam egyetérteni a
mélyen tisztelt kiadó-szerkesztő úrral, de itt most mellé kell hogy álljak:
Én sem szeretem amikor ilyen összevissza, teljesen rendezetlen hálóminta van a ruhán, egyszerűen nem néz ki jól szerintem. Valahogy olyan esetleges, béna. Ebben a Pók-ruha ügyben abszolút tradicionális, konzervatív vagyok.
Lee Bermejo és Marko Djurdjevic csodálatos, kiváló grafikusok, olyan jók, amilyen én - leírni is rossz, de - sosem leszek, fantasztikus, lélegzetellállító munkáik vannak. DE: akkor sem tetszenek a Pókembereik, pont ettől a szabálytalan, túl sűrű, összevissza hálómintától, ami szerintem borzalmas, tönkreteszi az egyébként csodás grafikáikat. Mindig az jut az eszembe, hogy egy John Romita Sr. féle hálómintával ez mennyire tökéletes lehetne. Sajnos.
Ugyanígy vagyok pl. Quesada, Riviera Pókember szemeivel, mintha valami kínai lenne, ki se látna akkora "lyukon" amiket rajzolnak neki.
De pl. McNiven Brand New Day-es Pókembere nagyon tetszett (kivéve a denevérszerű hónaljhálót), aztán, mikor később rajzolta, sokkal sűrűbb hálóval (New Avengers 50 pl. - a mostani ÚBA kötet), már sokkal kevésbé.
Szóval szerintem is igenis fontos egy letisztult, átlátható, könnyen értelmezhető design, mert anélkül egyszerűen zavarja a szemet, és esetleges benyomást kelt az egész. De közben rájöttem, hogy szokták ezt a rendezetlen, össze-vissza mintázatot alkalmazni, főleg szupergonoszok ruháinál. Ezzel is kifejezve egyrészt a bomlott elmeállapotukat, illetve a rend elleni lázadásukat, a káosz iránti vonzalmukat, illetve kihasználva a zavaró kinézetet is.
(A gyűrött ruha még talán okés, bár szerintem Pókembernél abszolút nem praktikus a dolog, hiszen nála az a jó, ha minél feszesebb, testhezállóbb,hogy minél kevesebb légellenállása legyen. Esetleg az se lenne a legjobb, mikor szabadesés közben szétszakadna az egész, mert lazára van varrva. Neadjisten beleakadna valamibe, annak is elég durva következményei lehetnének.)