Csak mert valakinek megjelent munkája még nem kell elszállnia magától. Nem mondtam, hogy tökéletes az én rajztudásom, nem is jelent még meg munkám. De neked igen, és tudni kell elfogadni a kritikákat, mert azokból lehet építkezni, és ahogy látom azért neked is van még hova fejlődni! Mielőtt ebbe is belekötnél tudom hogy nekem is! Nemrég pl. én is képregény készítésre adtam a fejem, a kezdő oldal ceruzarajza már el is készült.
Nem arról van szó hogy kinek jelent meg munkája és kinek nem, nincs szó elszállásról. Arról van szó hogy amiket mondasz az nincs összhangban azzal amit tudsz, ha jól tudom nem olyan rég kezdtél el rajzolni, főleg másolsz, ami nem baj, sőt nagyon jó, ezt az elején így kell csinálni. Viszont pár ilyen rajzod után amikor azzal jössz hogy csak művészi szemmel tudod nézni más munkáit, az eléggé hiteltelen, és nagyképű. Az meg hogy mások rajzát lenyomizod kifejezetten sértő. Nem a kritikával van baj, ha az építő jellegű kiemeli hogy mi a hiba és hogy hogyan lehet rajta változtatni, vagyis tudásra, tapasztalatra alapul és segítő szándékú. Nem pedig a másik nem létező feljebbvalósságát domborítja ki, ami lehet hogy számodra nem volt cél, de attól még ez nem mentesít az alól hogy ezzel tisztában légy és odafigyelj rá, mert ez alapvető emberi viselkedési norma, nem a művészetről szól. Ez a tapasztalat és tudás ami alapján a kritikáidat leírod a munkáid alapján neked még nincs meg. Sem az anatómiát nem ismered, sem a stílusod nincs még kiforrva, a hibák amiket kiemelsz másoknál nem valósak, ettől pedig a mondandód erősen azt az érzést kelti, hogy olyannak próbálod magad eladni ami még nem vagy. Félreértés ne essék egyikünk se profi, de az alapvető tiszteletet meg kell adjuk azzal hogy tisztában vagyunk saját magunk, és mások határaival, és ahhoz képest tudjuk magunkat elhelyezni. Azért azok, akik itt komolyan foglalkoznak képregénykészítéssel, vagy iskolát végeztek, vagy ezzel kapcsolatos a szakmájuk vagy sok-sok éve folyamatosan gyakorolnak fejlesztik magukat, meghallgatják a kritikákat, és így haladnak tovább. Szóval ha Todd azt mondja hogy nem fogadja el a kritikád, az nem azért van, mert el lenne szállva magától, egyszerűen azért nem, mert a kritikáidnak nincs alapja.