Szerző Téma: Alkotók  (Megtekintve 426622 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

VTomi

• Pókfej
Re:Alkotók
« Válasz #960 Dátum: 2013. július 13. - 14:44:52 »
Akkor a Theót is ceruzával rajzolod? Nem digitális táblával?
Igen. Ceruza, aztán kihúzás, majd a ceruza radírozása. Ha halvány a ceruza és mondjuk valami világos színes ceruzával is csinálom, akkor nem is kell sokat radírozni, mert a skennelés után egy kis kontraszt állítással el lehet tüntetni a PS-ben. Konkrétan a Theonál kiradírozok mindent, mert utána erre a rajzra kerül a szürkeárnyalatos festés is.

balogh44

• Thanos
« Válasz #961 Dátum: 2013. július 13. - 22:30:06 »
Újabb artwork az Isten Ostora 2. részéből, ezúttal a Mesélő karaktere (póz Piszkos Harry után szabadon).

Túl nagy a feje, és most nem igazán értem, hogy milyen figura is ez? Milyen a műfaj melyben szerepel? Amúgy tök jó a póz, csak kicsit olyan nyomi. :)

Kanaszta

• Pókfej
« Válasz #962 Dátum: 2013. július 14. - 11:17:03 »
Todd saját képregényének egyik karaktere, hamarosan megjelenik a második része is!
Tény, hogy vannak benne elrajzolások, aránytalanságok, de egy ilyen beállítást nehéz is rajzolni.
Todd amúgy nagyon sokat fejlődött rajzilag. Keményen nyomja és folyton gyakorol. Jó úton jár!

VTomi

• Pókfej
« Válasz #963 Dátum: 2013. július 14. - 12:14:34 »
Fotó referenciát kell használni,az a tuti. Legegyszerűbb ha magadat, vagy egy barátodat fotózod. Én ezen a képen csak annyit változtatnék, hogy a pisztolyt és a kézfejet körbevágnám és felnagyítanám.

Kanaszta

• Pókfej
« Válasz #964 Dátum: 2013. július 14. - 18:14:15 »
Fotó referenciát kell használni,az a tuti. Legegyszerűbb ha magadat, vagy egy barátodat fotózod. Én ezen a képen csak annyit változtatnék, hogy a pisztolyt és a kézfejet körbevágnám és felnagyítanám.

pontosan!

balogh44

• Thanos
« Válasz #965 Dátum: 2013. július 14. - 19:41:08 »
Csak érdekelne, hogy milyen műfajokat vegyít majd, nekem kimaradt ez a képregény, így nem tudok róla semmit!
A fej egy kicsit elcsúszott balra, a testhez képest, de korrigálható! ;)

Pádi

• Keselyű
  • **
« Válasz #966 Dátum: 2013. július 14. - 22:15:43 »
Nem csúszott az a fej sehova.

Todd

• Pókfej
« Válasz #967 Dátum: 2013. július 15. - 08:02:30 »
Túl nagy a feje, és most nem igazán értem, hogy milyen figura is ez? Milyen a műfaj melyben szerepel? Amúgy tök jó a póz, csak kicsit olyan nyomi. :)
Sci-fi fantasy keverék jelenkori magyar környezetben.
Az arányai pedig teljesen mások, mint mondjuk az Attilás rajznak, de ez nem a véletlen műve, amúgy hidd el, ez áll közelebb a realisztikushoz. Attilát 1/8-as aránnyal rajzolom, míg ezt a figurát 1/7-essel, mivel ő egy alacsonyabb soványabb karakter.
Amúgy van egy stílusod hallod-e, de inkább nevetek csak rajta.  ;D
Én ezen a képen csak annyit változtatnék, hogy a pisztolyt és a kézfejet körbevágnám és felnagyítanám.
Ja az ilyen perspektívikus dolgokkal még picit hadilábon állok. De ha szerinted sincs ezen más feltünő elrajzolás, akkor biztosan úgy is van.  :D
« Utoljára szerkesztve: 2013. július 15. - 13:21:45 írta Todd »

VTomi

• Pókfej
« Válasz #968 Dátum: 2013. július 15. - 11:29:47 »

Nézd meg ezen a képen a kéz+pisztoly és  fej arányát. Majdnem ugyan akkora.

Pádi

• Keselyű
  • **
« Válasz #969 Dátum: 2013. július 15. - 14:03:41 »
A kézen meg a stukin kívül szerintem sincs más gond vele, gondolom a térhatás miatt nem működik a kéz hisz az közelebb van hozzánk, így, hogy velünk szemben, maga elé tartja. Most kb olyan hatása van, hogy kb a feje mellett tartja azt a kezet, és ettől síkszerű és lapos lesz.

balogh44

• Thanos
« Válasz #970 Dátum: 2013. július 15. - 20:07:26 »
Sci-fi fantasy keverék jelenkori magyar környezetben.
Az arányai pedig teljesen mások, mint mondjuk az Attilás rajznak, de ez nem a véletlen műve, amúgy hidd el, ez áll közelebb a realisztikushoz. Attilát 1/8-as aránnyal rajzolom, míg ezt a figurát 1/7-essel, mivel ő egy alacsonyabb soványabb karakter.
Amúgy van egy stílusod hallod-e, de inkább nevetek csak rajta.  ;D
Én ezen a képen csak annyit változtatnék, hogy a pisztolyt és a kézfejet körbevágnám és felnagyítanám.
Ja az ilyen perspektívikus dolgokkal még picit hadilábon állok. De ha szerinted sincs ezen más feltünő elrajzolás, akkor biztosan úgy is van.  :D

Pedig nem nehéz korrigálni, érdemes fényképeket tanulmányoznod.
Mi is a baj a stílusommal? Nem bántásnak szántam a kritikámat!

Todd

• Pókfej
« Válasz #971 Dátum: 2013. július 16. - 08:13:02 »
Persze, hogy nem nehéz, korrigálásra is fog kerülni.  ;)

A stílusoddal szerintem az a probléma, hogy a felmutatott eredmények, nincsenek összhangban azzal, amilyen stílusban beszélsz (és egyébként ezt nem csak ebben a topicban vettem észre).
Egy rajz "lenyomizása" szerintem nem építő kritika, főleg akkor, ha az illető akitől elhangzik nagyon messze áll láthatóan attól, hogy bármilyen arányokkal tisztában legyen. Mondjuk úgy, hogy már tartok ott, hogy eldöntsem, kitől fogadom a kritikát és kitől nem. Tőled nem, Páditól, VTomitól, Kanasztától, Sepitől (és még sokáig sorolhatnám) igen.  ;)
Ezért mondtam, hogy a te hozzászólásaidon inkább csak nevetek.
« Utoljára szerkesztve: 2013. július 16. - 08:42:20 írta Todd »

balogh44

• Thanos
« Válasz #972 Dátum: 2013. július 16. - 12:27:18 »
Csak mert valakinek megjelent munkája még nem kell elszállnia magától. Nem mondtam, hogy tökéletes az én rajztudásom, nem is jelent még meg munkám. De neked igen, és tudni kell elfogadni a kritikákat, mert azokból lehet építkezni, és ahogy látom azért neked is van még hova fejlődni! Mielőtt ebbe is belekötnél tudom hogy nekem is! Nemrég pl. én is képregény készítésre adtam a fejem, a kezdő oldal ceruzarajza már el is készült.

Nyomtató/szken híján, egyenlőre csak egy mobil képpel tudok szolgálni.
« Utoljára szerkesztve: 2013. július 16. - 13:02:32 írta balogh44 »

Pádi

• Keselyű
  • **
« Válasz #973 Dátum: 2013. július 16. - 14:38:47 »
Csak mert valakinek megjelent munkája még nem kell elszállnia magától. Nem mondtam, hogy tökéletes az én rajztudásom, nem is jelent még meg munkám. De neked igen, és tudni kell elfogadni a kritikákat, mert azokból lehet építkezni, és ahogy látom azért neked is van még hova fejlődni! Mielőtt ebbe is belekötnél tudom hogy nekem is! Nemrég pl. én is képregény készítésre adtam a fejem, a kezdő oldal ceruzarajza már el is készült.

Nem arról van szó hogy kinek jelent meg munkája és kinek nem, nincs szó elszállásról. Arról van szó hogy amiket mondasz az nincs összhangban azzal amit tudsz, ha jól tudom nem olyan rég kezdtél el rajzolni, főleg másolsz, ami nem baj, sőt nagyon jó, ezt az elején így kell csinálni. Viszont pár ilyen rajzod után amikor azzal jössz hogy csak művészi szemmel tudod nézni más munkáit, az eléggé hiteltelen, és nagyképű. Az meg hogy mások rajzát lenyomizod kifejezetten sértő. Nem a kritikával van baj, ha az építő jellegű kiemeli hogy mi a hiba és hogy hogyan lehet rajta változtatni, vagyis tudásra, tapasztalatra alapul és segítő szándékú. Nem pedig a másik nem létező feljebbvalósságát domborítja ki, ami lehet hogy számodra nem volt cél, de attól még ez nem mentesít az alól hogy ezzel tisztában légy és odafigyelj rá, mert ez alapvető emberi viselkedési norma, nem a művészetről szól. Ez a tapasztalat és tudás ami alapján a kritikáidat leírod a munkáid alapján neked még nincs meg. Sem az anatómiát nem ismered, sem a stílusod nincs még kiforrva, a hibák amiket kiemelsz másoknál nem valósak, ettől pedig a mondandód erősen azt az érzést kelti, hogy olyannak próbálod magad eladni ami még nem vagy. Félreértés ne essék egyikünk se profi, de az alapvető tiszteletet meg kell adjuk azzal hogy tisztában vagyunk saját magunk, és mások határaival, és ahhoz képest tudjuk magunkat elhelyezni. Azért azok, akik itt komolyan foglalkoznak képregénykészítéssel, vagy iskolát végeztek, vagy ezzel kapcsolatos a szakmájuk vagy sok-sok éve folyamatosan gyakorolnak fejlesztik magukat, meghallgatják a kritikákat, és így haladnak tovább. Szóval ha Todd azt mondja hogy nem fogadja el a kritikád, az nem azért van, mert el lenne szállva magától, egyszerűen azért nem, mert a kritikáidnak nincs alapja.
« Utoljára szerkesztve: 2013. július 16. - 14:42:23 írta Pádi »

Todd

• Pókfej
« Válasz #974 Dátum: 2013. július 16. - 15:03:53 »
Balogh44: Elsősorban azért fejtettem ki, hogy mi szerintem a probléma a stílusoddal, mert rákérdeztél.
Hogy megsértődsz rajta, vagy elgondolkozol, azt rád bízom (számomra ez igazából teljesen közömbös).  ;)
Másodsorban, ahogy már előttem mondták, az hogy valaki mennyire hiteles, nem feltétlen azon múlik, hogy ő mennyire jártas abban, amit kritizál, ilyen alapon csak olyan embertől fogadnék kritikát, aki jobban rajzol mint én (habár szerintem ennek van a legtöbb értelme, elvégre fejlődni akar az ember), míg olyantól is fogadok, akik például egyáltalán nem rajzolnak.
Amúgy direkt a kritika miatt osztok itt meg képeket, ha valamiben hiba van, inkább most jöjjön ki, mint később a kiadványban.  ;)
« Utoljára szerkesztve: 2013. július 16. - 15:48:45 írta Todd »

Kanaszta

• Pókfej
« Válasz #975 Dátum: 2013. július 16. - 18:35:28 »
Todd rengeteget fejlődött. Össze lehet hasonlítani a korábbi munkáit, Fan képregényei még a főoldalon is kint vannak (a kis mázlista). Sokat gyakorol és ez meg is látszódik.
A leglátványosabb javulás ami engem meg is döbbentett a digitális technikájában történt. Kezdi érezni a színezés lényegét, és könnyed, begyakorolt mozdulatokkal old meg digitális feladatokat. A figurái arányrendszere is sokat fejlődött, de ott még van némi döcögés persze kezdi kialakítani a saját stílusát ahol ez nem annyira zavaró.
Mindig lehet hova fejlődni és muszáj is. Nekem is jelent meg már rajzom, sőt nem csak képregénybe, de számos illusztrációs munkám is van szerencsére, sőt még kiállítási anyagba is van munkám, de nem dőlök hátra és veregetem meg a vállam mert jobb akarok lenni és ameddig nem én leszek a magyar Mike Mignola, addig keményen dolgozom : )

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #976 Dátum: 2013. július 16. - 18:49:22 »
Ne legyél a magyar Mike Mignola, legyél a magyar Kanaszta.  :)

"Sosem akartam a második Bruce Lee lenni. Mindig az első Jackie Chan akartam lenni." - Jackie Chan

Todd

• Pókfej
« Válasz #977 Dátum: 2013. július 16. - 19:06:28 »

Nézd meg ezen a képen a kéz+pisztoly és  fej arányát. Majdnem ugyan akkora.
Amúgy ez a kép volt az egyik ihletforrás.
Itt a javított változat:

Ne legyél a magyar Mike Mignola, legyél a magyar Kanaszta.  :)
Tökéletesen egyetértek.
« Utoljára szerkesztve: 2013. július 16. - 19:09:02 írta Todd »

Psycho

• Fórum Tag Top
  • Zöld Manó
« Válasz #978 Dátum: 2013. július 16. - 19:30:30 »
Sokkal jobb lett Todd! 8) Az első rajznál nem tudtam első ránézésre, hogy mi a gebasz, de valami nem stimmelt, amíg sokat nézegettem és észrevettem a kezét. Így javítva én személy szerint már nem igazán fedezek fel hibát, ami ne passzolna a stílusodba. ;) (talán csak a pisztolyból kiszálló füstöt tenném annak nyílásához. )

balogh44

• Thanos
« Válasz #979 Dátum: 2013. július 16. - 20:20:11 »

Nem arról van szó hogy kinek jelent meg munkája és kinek nem, nincs szó elszállásról. Arról van szó hogy amiket mondasz az nincs összhangban azzal amit tudsz, ha jól tudom nem olyan rég kezdtél el rajzolni, főleg másolsz, ami nem baj, sőt nagyon jó, ezt az elején így kell csinálni. Viszont pár ilyen rajzod után amikor azzal jössz hogy csak művészi szemmel tudod nézni más munkáit, az eléggé hiteltelen, és nagyképű. Az meg hogy mások rajzát lenyomizod kifejezetten sértő. Nem a kritikával van baj, ha az építő jellegű kiemeli hogy mi a hiba és hogy hogyan lehet rajta változtatni, vagyis tudásra, tapasztalatra alapul és segítő szándékú. Nem pedig a másik nem létező feljebbvalósságát domborítja ki, ami lehet hogy számodra nem volt cél, de attól még ez nem mentesít az alól hogy ezzel tisztában légy és odafigyelj rá, mert ez alapvető emberi viselkedési norma, nem a művészetről szól. Ez a tapasztalat és tudás ami alapján a kritikáidat leírod a munkáid alapján neked még nincs meg. Sem az anatómiát nem ismered, sem a stílusod nincs még kiforrva, a hibák amiket kiemelsz másoknál nem valósak, ettől pedig a mondandód erősen azt az érzést kelti, hogy olyannak próbálod magad eladni ami még nem vagy. Félreértés ne essék egyikünk se profi, de az alapvető tiszteletet meg kell adjuk azzal hogy tisztában vagyunk saját magunk, és mások határaival, és ahhoz képest tudjuk magunkat elhelyezni. Azért azok, akik itt komolyan foglalkoznak képregénykészítéssel, vagy iskolát végeztek, vagy ezzel kapcsolatos a szakmájuk vagy sok-sok éve folyamatosan gyakorolnak fejlesztik magukat, meghallgatják a kritikákat, és így haladnak tovább. Szóval ha Todd azt mondja hogy nem fogadja el a kritikád, az nem azért van, mert el lenne szállva magától, egyszerűen azért nem, mert a kritikáidnak nincs alapja.

Nem most kezdtem el rajzolni, 1996-ban már a suliújságba illusztráltam. ;)
Ha a másolás alatt a belinkelt Hulkos képre és társaira gondolsz tévedsz, néhány vonalvezetés valóban kicsit Romita Jr.-es lett, de nem kép alapján tettem, fejből nyomtam, ami az anatómiai bibikre talán némi választ is adott. Azonban van egy saját stílusom, ami pl. a fentebb is belinkelt képregényem nyitópaneljén is látszik! A közeljövőben ezt szeretném folytatni, precízebben, ügyelve a hibák kijavítására! Természetesen elfogadom és hasznosítom a tanácsaitokat, véleményeiteket.
Én ugyan még nem ismerem a digitális photosop, és társait, de úgyis az lesz a vége, hogy a rajzokat digitálisan kell majd finomítanom, ebben szerencsére lesz segítségem! De úgy gondolom előbbre valóbb és életszagúbb egy képregény, ha az ember a hagyományos technikával készíti el: ceruzarajz, tus, és csak utána a gép. ;)