Szerző Téma: Alkotók  (Megtekintve 427317 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

killingjoke

• Kaméleon
  • **
Re:Alkotók
« Válasz #520 Dátum: 2011. december 30. - 06:43:12 »
de nála szebbeket is össze tudnék dobni idővel.

Azért tud Ő ilyet is (persze ez nem zárja ki, hogy szebbeket rajzolj nála):

Bár én perverz vagyok és a szögletes stílusát is bírom, igaz nem illik minden történethez. De pl. JMS-hez sokkal jobban passzolt, mint Deodato (akit én utálok).

Bachalo pedig szerintem egy zseni, de hát ízlések és pofonok.

"Live for nothing or die for something, your call."

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #521 Dátum: 2011. december 30. - 09:22:27 »
Bachalo pedig szerintem egy zseni
Ez evidens. Kár, hogy az utóbbi pár évben ennyire elpazarolták a tehetségét.

pepo05

• Pókfej
  • Felicia Hardy Lover
« Válasz #522 Dátum: 2011. december 30. - 11:14:54 »
Idézet
Azért tud Ő ilyet is
Nem múlt időben akartad írni véletlenül? Szerintem 15 éve nem rajzolt már ebben a stílusban, annyira a sajátja lett a cingár-szögletes-pufajkás stílus, hogy szerintem már nem is tudna máshogy rajzolni.
"Az elme mindig hamarabb adja fel, mint a test. A titok nyitja, hogy az elméd neked dolgozzon és ne ellened"

killingjoke

• Kaméleon
  • **
« Válasz #523 Dátum: 2011. december 30. - 12:05:06 »
Úgy gondolom most is simán tudna ilyet. Asszem Vonnegut Kék Szakálljában mondja ki  Karabekian, a világhírű szürrealista festő a tutit, hogy nem azért fest értelmetlennek tűnő kriksz-krakszokat, mert nem tud mást, hanem, mert a többi túl egyszerű, és már nincsen benne kihívás. Szerintem Romita egyszerűen nem akart 12 egy tucat rajzoló lenni, és teremtett egy saját stílust, amit lehet szeretni, vagy utálni, de azt el kell ismerni, hogy maximálisan az övé, és ezer közül is felismeri az ember.

Ha tudna úgy írni, mint Mignola, akkor most lenne neki is egy saját cool karaktere, meg sorozata, és mindenki ellenne ájulva a zsenijétől. Mert azért volt idő, amikor HB apukája is egyen Pókokat rajzolgatott a formabontó képregényei helyett.
« Utoljára szerkesztve: 2011. december 30. - 22:49:17 írta killingjoke »

Morbius

• Traveller
  • Az élő vámpír
« Válasz #524 Dátum: 2011. december 30. - 16:24:16 »

mint Deodato (akit én utálok).
Szerintem meg Deodato ezerszer jobb rajzoló, mint Romita Jr valaha is volt. De tényleg ízlések és pofonok ;)
http://comicartcommunity.com/gallery/details.php?image_id=24774
http://comicartcommunity.com/gallery/details.php?image_id=17741
« Utoljára szerkesztve: 2011. december 30. - 16:33:34 írta Morbius »
Tejet kérek! Csokisat!

killingjoke

• Kaméleon
  • **
« Válasz #525 Dátum: 2011. december 30. - 18:46:45 »
Úgyse tudjuk meggyőzni egymást,  :D de szerintem az ő munkái mellőznek minden dinamizmust és "életet". Csak ilyen pózolós szupereket tud rajzolni, akkor meg már inkább Finch az egyenfejeivel.

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #526 Dátum: 2011. december 30. - 18:56:31 »
Tényleg? Én Deodatóban találom meg igazán a dinamikát, illetve, hogy a legjobb pillanatokat örökíti meg egy bunyóból.

pepo05

• Pókfej
  • Felicia Hardy Lover
« Válasz #527 Dátum: 2011. december 30. - 22:06:23 »
Lehet, de ettől még nem lesznek dinamikusak a rajzai. Bár utálom Romita Jr-t, mint a sz@rt, azt el kell ismerni, hátteret, meg dinamikát tudott rajzolni. Laikus szintemen legalábbis. :)
"Az elme mindig hamarabb adja fel, mint a test. A titok nyitja, hogy az elméd neked dolgozzon és ne ellened"

killingjoke

• Kaméleon
  • **
« Válasz #528 Dátum: 2011. december 30. - 22:51:35 »
Éni is csak laikusként kibickedek a partvonalról, max. a kiegyenesedett EKG-mat tudnám lerajzolni... Vonalzóval!  :D

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #529 Dátum: 2011. december 30. - 23:07:33 »
Én egyszer megkérdeztem egy szakértőt, hogy mondja el, mutassa meg, mitől dinamikusak JRJR rajzai. Néztünk képeket, de végül nem tudta megmondani.
Én Deodatoban meg tudnám. Nézzétek meg mondjuk a Morlun visszatér utolsó sztoriját. 3. oldal, amikor ráugrik Morlunra. Szinte látom, ahogy ugrik, lesüt a képből. 4. oldal, amikor bezuhannak az ablakon. A 10-11-en, amikor Morlun falhoz vágja a Pókfejet, na az dinamikus csak igazán. Szinte hallani, ahogy Pókunk végigtöri az alatta lévő dolgokat. 13. utolsó kép: ez egy állókép, mégis Pókember testtartásából ordít, hogy vége, hogy most nagyon nehezen fog felállni, hogy ezt most nagyon megkapta. De a legjobb a 15. kép, a bunyó. A 3-4. képeken szinte filmszerűen folyamatos mozgás van. Nagyon jó. Régebben a klasszikus rajzolók sok folyamatos bunyót rajzoltak, de az újak leszoktak erről. Utána a dupla oldalon is, az az ütés, amit Morlunnak lever Pókunk, baromi "mozgó" és hangulatos. Utána eggyel, ahogy hullafáradtan abbahagyja a csépelést, csak ül rajta, abból is lerí, hogy pontosan milyen lelki és fizikai állapotban van.
És ez csak egy kiragadott története.
És mindezek mellett nagyon szép - és nagyon kifejező - arcokat is rajzol.
Hát én ezért szeretem. :)
« Utoljára szerkesztve: 2011. december 30. - 23:09:43 írta kaine »

zozi56

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
  • Őrszem
    • HálóZsák
« Válasz #530 Dátum: 2011. december 30. - 23:24:43 »
nagyon kifejező - arcokat is rajzol.
Én ezért szeretem.
Man is mortal, and doomed to death and failure and loss.
This lies beyond our comprehension - why do you not despair?

pepo05

• Pókfej
  • Felicia Hardy Lover
« Válasz #531 Dátum: 2011. december 30. - 23:37:29 »
Idézet
Én egyszer megkérdeztem egy szakértőt, hogy mondja el, mutassa meg, mitől dinamikusak JRJR rajzai. Néztünk képeket, de végül nem tudta megmondani.
Mármint nem tudta, mitől hatnak mégis dinamikusak, vagy nem talált semmit, amitől dinamikusak lennének, vagyis csak a laikusoknak tűnnek annak? :) Bármelyik verzió, ez akkor is Romita Jr piros pontja: Vagy olyan ügyes, hogy még egy szakit is átver, vagy meg van az a képessége, hogy simán olyan érzetet tud kelteni a laikus olvasókban (és nyilván az olvasók nagy része laikus), hogy dinamikusak a rajzai, pedig nem is azok. :D

Ben Reilly

• Pókfej
« Válasz #532 Dátum: 2012. február 21. - 15:37:17 »
Kilöttyen a kávéd? Ne bammegolj... alkoss!

VTomi

• Pókfej
« Válasz #533 Dátum: 2012. február 21. - 15:52:57 »
Ha kilöttyen a kávéd véletlenül és épp egy 2x3 méteres papíron kávézol.
Az emberek újra és újra feltalálják a kávéval festést. Még egy Nescafé reklámban is ellőtték ezt. Valamilyen tervező volt benne ihlet nélkül, de a reklámozott kávé meghozta neki, amikor véletlenül a rajzára tette a bögrét.
Ez a videó nagyon jó és ügyes a csaj, de miért nem használ inkább vízfeséket, vagy fapácot?
Egy osztálytársam egyszer az egyik rajzár rátette véletlenül a kávéját és lusta volt azt az egyet újra csinálni (egy több mint egy tucatos sorozatból. sima A/4 gépíró papíron skiccek) ezért inkább mindegyikbe belerondított kávéval. Hát nem fogadták el neki...

grey gargoyle

• Thanos
  • A Komédiás
« Válasz #534 Dátum: 2012. március 03. - 18:48:42 »

Kivételesen egy jó kép Humberto Ramostól. Azért ebből is látszik mennyire kell a színező is, hogy valakinek a rajzai tetszenek a nagy többségnek. A múltkor volt szó valamelyik rajzolórol, hogy néha kifejezetten szépeket rajzol, néha meg ocsmányakat, de meg lehet nézni, ha kapnak a rajzai egy szép színezést, árnyékolást, fényezést, mennyivel másabb hatást keltenek. Ennyi a titka a legtöbbször, az ilyen "vitáknak".

Ez nagyon tetszik nekem. :) (Bár én is fekete macskának néztem)
« Utoljára szerkesztve: 2012. március 03. - 18:57:51 írta grey gargoyle »
This is a joke. A real practical Joke.

VTomi

• Pókfej
« Válasz #535 Dátum: 2012. március 03. - 19:04:03 »
Köszi! Bár valószínűeg szét vannak csúszva a szemei, de nem merem megnézni tükörben:) Olyankor ugyanis látszódnak a hibák.

Ben Reilly

• Pókfej
« Válasz #536 Dátum: 2012. április 29. - 19:39:46 »

Fantomex

• Vérontó
« Válasz #537 Dátum: 2012. április 30. - 08:56:10 »
I'm the devil-may-care, international superspy with a worldly distingué that the ladies love. I was literally made for the work.

Ben Reilly

• Pókfej
« Válasz #538 Dátum: 2012. május 17. - 16:02:31 »
Szalai Gábor alkotásai, szerintem nagyon jók!

venom87

• Rakéta Robi
  • *
« Válasz #539 Dátum: 2012. május 17. - 16:15:42 »
Hungária Kapitány és Thorgyán József??? :hehe: De amúgy nagyon jók!!! :D