Ja, értem, szóval azért még csak húznak vonalakat kézzel, még ha digitális vonalak is azok. Ez azért megnyugtató.
Azt még elárulod (ha tudod), hogy miért ilyen istentelen kocka vagy lapított fejeket rajzolnak, ha kézzel húzza a vonalat a rajzoló, nem csinálhatná meg normálisan? A vezér is hogy néz már ki ebben az új részben, egyáltalán nincs kidolgozva. Miért ilyen igénytelen meg elnagyolt a rajz? Sietni kell?
Valószínüleg ez is benne van a pakliban, hogy sietni kell, elvégre eléggé "nagyüzemi" körülmények között kell legyárnai egy képregényt, 24 oldal havonta az bizony baromi sok. Oldalanként kb. 8-10 óra munka. Valószínű egyszerűen ilyen a rajzoló stílusa. Amúgy szerintem elég jók a rajzok mindkét részben.
A magyarázatod ellenére még mindig úgy érzem mintha a mellékszereplőket egy segédprogram állítaná elő, mindenki ugyanúgy néz ki, főleg a rossz fiú mellékszereplők, csak éppen az változik, hogy kopasz vagy hosszú hajú, bajszos, stb... Ez olyan mint amikor a számítógépes játékban létrehozod a saját karaktered. Olyan mintha csináltak volna néhány karaktert, aztán Ctrl C + Ctrl V
Bizonyos szinten minden rajzoló (én is) sablonok alapján dolgozik, amik már gyárilag benne van a kezében, mert sokszór használta őket. Ezeket variálgatja. Sajnos a nyugati képregényekben elég gyakori, hogy szinte minden szereplő ugyanúgy néz ki, alkatra arcra stb. Én próbálom ezt tudatosan kerülni, de sokszor nem sikerül. Női alakoknál egyébként szerintem sokkal rosazbb a helyzet, 3-4 különböző férfit még csak csak tudnak rajzolni egy marvel képregényben, de nőt, na azt minden rajzoló csak egyfélét, állati sokat vitáztunk is már erről itt a többiekkel, de ez nekem nagyon cseszi a csőrömet. Marvel világban minden nő szupermodell, azonos arccal, csípővel, popsival, ugyanakkora mellekkel...