Szerző Téma: Alkotók  (Megtekintve 432398 alkalommal)

0 Felhasználó és 2 vendég van a témában

Morbius

• Traveller
  • Az élő vámpír
Re:Alkotók
« Válasz #1700 Dátum: 2015. január 17. - 17:58:22 »
Egyszer csak kirúgják Ramos mestert és akkor megpályázhatod az állást. :brow:
Tejet kérek! Csokisat!

BuB

• Pókfej
« Válasz #1701 Dátum: 2015. február 10. - 11:32:19 »
SO SAY WE ALL! - LORDS OF KOBOL

Todd

• Pókfej
« Válasz #1702 Dátum: 2015. február 10. - 23:15:01 »
Én a nagyon széles körvonal, és a nagyon finom tónusú színezést, még mindig picit disszonánsnak érzem.
Szerintem ezekhez a rajzokhoz érdemes lenne megpróbálnod stilizáltabb színezést, vagy ha a színezést tartod, lágyabb vonalakat használni.
De asszem ezt már említettem.
Amúgy láthatóan a digitális kihúzás nagyon jól megy neked. :D

Fantomex

• Vérontó
« Válasz #1703 Dátum: 2015. február 14. - 10:36:44 »
Peter Nguyen Spider-Gwenje  :spidey:
I'm the devil-may-care, international superspy with a worldly distingué that the ladies love. I was literally made for the work.

Szilánkmentes

• Vezér
  • the Shatterproof !
    • The Proof Report
« Válasz #1704 Dátum: 2015. február 14. - 10:53:11 »
Nagyon jó ez a kosztüm!

BuB

• Pókfej
« Válasz #1705 Dátum: 2015. február 16. - 14:26:57 »
Én a nagyon széles körvonal, és a nagyon finom tónusú színezést, még mindig picit disszonánsnak érzem.
Szerintem ezekhez a rajzokhoz érdemes lenne megpróbálnod stilizáltabb színezést, vagy ha a színezést tartod, lágyabb vonalakat használni.
De asszem ezt már említettem.
Amúgy láthatóan a digitális kihúzás nagyon jól megy neked. :D
Nem tom, nem tok máshogy színezni, sztem a képregényest minél jobban csinálni, de mindig más lesz a végeredmény...  :roll:
A digitális kihúzásban meg nem annyira, ez kézzel készült, csak az adobe indisegnban van egy tuskihúzó lágyítás effekt, azt szoktam rádobni az ilyen rajzokra...

köszi a véleményt!  :D
SO SAY WE ALL! - LORDS OF KOBOL

balogh44

• Thanos
« Válasz #1706 Dátum: 2015. március 02. - 20:33:39 »
Amikor a Marvel és a DC rajzolók unatkoznak:

;D

VTomi

• Pókfej
« Válasz #1707 Dátum: 2015. március 11. - 09:35:55 »

Zöldlámpás

• Mysterio
  • **
  • Sid , a lajhár
« Válasz #1708 Dátum: 2015. március 11. - 11:51:49 »
Hű , nem semmi . :oh: :bravo:   Saját alkotás-e , mert aki így tud az előtt le a kalappal .
Mindannyan ragyogó  lelkek vagyunk

VTomi

• Pókfej
« Válasz #1709 Dátum: 2015. március 11. - 14:30:24 »
Pinteresten találtam.
Szerintem is elképesztő, de vegyesek az érzéseim, az ilyen rajzokkal kapcsolatban.

Todd

• Pókfej
« Válasz #1710 Dátum: 2015. március 12. - 09:07:59 »
Szerintem is elképesztő, de vegyesek az érzéseim, az ilyen rajzokkal kapcsolatban.
Én is pont így vagyok vele.
Hihetetlenül tehetséges/technikás, de mindig is furcsának éreztem, hogy valaki abban lássa az önmegvalósítást, hogy profin másol.
Elvégre semmi olyat nem tud, amit egy fényképezőgép ne tudna.
De attól mert valamiben én nem lelném örömömet (már ha egyáltalán tudnék ilyet), még nincs jogom, alacsonyabb rendű művészetnek tartani bármit is.

Morbius

• Traveller
  • Az élő vámpír
« Válasz #1711 Dátum: 2015. március 12. - 18:31:53 »
Tejet kérek! Csokisat!

VTomi

• Pókfej
« Válasz #1712 Dátum: 2015. március 12. - 21:21:02 »
Hihetetlenül tehetséges/technikás, de mindig is furcsának éreztem, hogy valaki abban lássa az önmegvalósítást, hogy profin másol.
De attól mert valamiben én nem lelném örömömet (már ha egyáltalán tudnék ilyet), még nincs jogom, alacsonyabb rendű művészetnek tartani bármit is.
Hasonlóképpen gondolom. Bár a másolással nincs gond, mert pl miért kéne fejből rajzolni valamit, ha van segítség, hogy a végeredmény jó legyen. Pl fotóreferencia, világító asztal, stb.
Ez így kissé öncélú. De nincs vele baj, ha valaki nem csak ezt csinálja, hanem ez egy dolog, egy játék egy kísérlet. PL tök jó fejlesztő. Gondolom fotóról átrajzolja a vázlatot, aztán a fotót nézegetve, megpróbálja minél jobban leutánozni a színárnyalatokat. Nagyon jó fejlesztő tréning. Én is csináltam már ilyet. Az nem lett ilyen jó.
A végeredmény pedig nagyon látványos.

Todd

• Pókfej
« Válasz #1713 Dátum: 2015. március 13. - 14:02:21 »
Hasonlóképpen gondolom. Bár a másolással nincs gond, mert pl miért kéne fejből rajzolni valamit, ha van segítség, hogy a végeredmény jó legyen. Pl fotóreferencia, világító asztal, stb.
Alapvetően így vagyok vele, de a fotóreferencia, másolóasztal stb. mind csak eszköz ami segít abban, hogy megkönnyítse azt, hogy valami újat hozzon létre az ember.

Comicboy

• Skorpió
  • Pókember rajongó
« Válasz #1714 Dátum: 2015. március 13. - 15:16:41 »

Csak hogy egy laikus vélemény is jelen legyen:

Számomra például sokkalta lenyűgözőbb ha egy rajz szinte pontosan tükrözi a valóságot mintha hű de művészi, hű de absztrakt felismerhetetlen valami lenne...
"A nagy erő nagy felelősséggel jár."

VTomi

• Pókfej
« Válasz #1715 Dátum: 2015. március 13. - 15:22:45 »
Pl.:

Todd

• Pókfej
« Válasz #1716 Dátum: 2015. március 13. - 15:51:13 »

Számomra például sokkalta lenyűgözőbb ha egy rajz szinte pontosan tükrözi a valóságot mintha hű de művészi, hű de absztrakt felismerhetetlen valami lenne...
Az absztrakt felismerhetetlen valami, és a foto-realisztikusság között (mert egyébként ezek a képek nem a valóságot tükrözik, csupán a fényképek által leképzett valóságot, lényeges különbség ;) ), azért még elég sok minden elhelyezkedik.
A valóságot látom éppen eleget, számomra az a a legszebb, amikor valaki újszerűséget egyediséget is tud csempészni az amúgy hiteles képeibe.
Enélkül nekem ez "csak" másolás. Ami ahogy Tomi is mondta maximum eszköznek jó, de célnak nem látom értelmét.
Hogy értsd, ahogyan (teljesen jogosan) azt mondod, hogy elvész a technika egy művészieskedő kép mögül, én úgy érzem, hogy elvész az üzenet egy olyan kép mögül, ami csak a technikára koncentrál. Főleg az ismert fotók másolása ilyen nekem.
De ez csak szigorúan magánvélemény, és egyébként gyakorlásképpen (jóval gyengébb minőségben természetesen), én is csináltam sokszor.

Tomi, ezekben a rajzokban már látok valamennyi egyedi stílust, játékosságot, ez sokkal jobban tetszik.  ;)
« Utoljára szerkesztve: 2015. március 13. - 16:13:05 írta Todd »

Pádi

• Keselyű
  • **
« Válasz #1717 Dátum: 2015. március 13. - 18:11:44 »

Általában azt tapasztalom hogy a laikusok ezzel így vannak, még a képregényrajongók között is.

Toddal értek egyet, az absztrakt egy másik véglet, de bőven vannak még nagyon király nagyon kreatív és nagyon fantáziadús stílusok jóval "beljebb". Én is úgy vagyok vele hogy a realizmusra törekvés tök jó, de sokkal jobban tetszik amikor ettől el merünk rugaszkodni, fantáziadúsabb, érdekesebb, kreatívabb. Úgy gondolom a rajzolásnak pont ez a lényege hogy olyat csinálhassunk amit a valóság nem enged meg.

Zöldlámpás

• Mysterio
  • **
  • Sid , a lajhár
« Válasz #1718 Dátum: 2015. március 13. - 20:22:21 »
Megnéztem a DeviantArt -on Todd rajzait találtam egy olyat ahol bemutatják hogy évről -évre hogyan fejlődőt a rajtudásod . Tényleg javul idővel a alkotások  minősége ,színvonala .Igaz a mondás ˝gyakorlat teszi a mestert  ˝  Ben a te alkotásaid közül szerintem az ˝Én, a Doktor ˝ [ gondolom Dr Who ]   a legjobb  ;) :bravo:
Mindannyan ragyogó  lelkek vagyunk

Todd

• Pókfej
« Válasz #1719 Dátum: 2015. március 13. - 22:46:00 »
Köszönöm. Igyekszem a továbbiakban is.