Csak hogy egy laikus vélemény is jelen legyen:
Számomra például sokkalta lenyűgözőbb ha egy rajz szinte pontosan tükrözi a valóságot mintha hű de művészi, hű de absztrakt felismerhetetlen valami lenne...
Az absztrakt felismerhetetlen valami, és a foto-realisztikusság között (mert egyébként ezek a képek nem a valóságot tükrözik, csupán a fényképek által leképzett valóságot, lényeges különbség

), azért még elég sok minden elhelyezkedik.
A valóságot látom éppen eleget, számomra az a a legszebb, amikor valaki újszerűséget egyediséget is tud csempészni az amúgy hiteles képeibe.
Enélkül nekem ez "csak" másolás. Ami ahogy Tomi is mondta maximum eszköznek jó, de célnak nem látom értelmét.
Hogy értsd, ahogyan (teljesen jogosan) azt mondod, hogy elvész a technika egy művészieskedő kép mögül, én úgy érzem, hogy elvész az üzenet egy olyan kép mögül, ami csak a technikára koncentrál. Főleg az ismert fotók másolása ilyen nekem.
De ez csak szigorúan magánvélemény, és egyébként gyakorlásképpen (jóval gyengébb minőségben természetesen), én is csináltam sokszor.
Tomi, ezekben a rajzokban már látok valamennyi egyedi stílust, játékosságot, ez sokkal jobban tetszik.