Szerintem Balogh44 csak azt akarta kifejezni, - csak nem tudta jól formába önteni

- hogy egy nyers ceruzarajzzal nem ér fel egy digitális vázlat, bármi.
Én személyes példát tudok mondani: én imádom a profik, a nagyok ceruzarajzait nézegetni, jobban tetszenek, mint a tuskihúzottak sokszor. A tuskihúzottban már nincs meg az a lendület, a keresővonalak, a hihetetlen érzékeny vonalkezelés, nyomásérzékenység, a ceruza textúrája a lapon, a maszatolások, a radírral visszaszedett részek... ugyanígy egy digitálisban sem.
Az sem elhanyagolható tényező, hogy egy papíron lévő rajz valóban létezik, nem csak 'virtuálisan', pl. eladható.

Tetszik Tomi rajza is, majdnem mint a nagyok. Gratula!
De mondok ellenpéldát is. A digitális 'festmények' jobban tetszenek, mint a valódiak, ott pl. adhat pluszt, amit a valóságban az eszköz, az anyag tulajdonságai miatt nem lehetne olyan jól kivitelezni.
A digitálisnak a gyorsaság, a jól szerkeszthetőség az előnye. Pl. készítesz egy festményt digitálisan: ha ügyelsz rá, hogy layereken legyenek a különböző dolgok, akkor egy színváltoztatás pillanatok műve, egy festménynél meg újra kéne azt az egész részt festeni...