Szerző Téma: Alkotók  (Megtekintve 428290 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
Re:Alkotók
« Válasz #120 Dátum: 2010. február 18. - 22:44:34 »
Én inkább a Marvel-way híve vagyok. Nem rágom a rajzoló szájába a részleteket, hadd adja bele ő is a saját részét. Aztán, ha nagyon nem tetszik, szólok.  :D

Ju

• Pókfej
« Válasz #121 Dátum: 2010. február 19. - 08:31:57 »
Ez a megrendelőimnél eddig úgy működött, hogy nem mondanak részleteket, de legyen olyan, amilyennek megálmodták. ;) :roll:

Sepi

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #122 Dátum: 2010. február 19. - 08:59:55 »
Idézet
de legyen olyan, amilyennek megálmodták
Ilyenkor vissza kellene kérdezni, hogy: "Milyen? Sz@r?"  :D

Todd

• Pókfej
« Válasz #123 Dátum: 2010. február 19. - 09:55:12 »
Ez a megrendelőimnél eddig úgy működött, hogy nem mondanak részleteket, de legyen olyan, amilyennek megálmodták. ;) :roll:
Én tegnap mentem pont az egyik megrendelőmhöz.
Pár haverommal csinálunk egy érettségi tablót, ami olyan lesz, mintha egy táblára lennének felragasztva ragasztószalaggal a képek, és mellettük mindenkiről egy krétarajz, természetesen minden felirat szintén krétával lesz nyomva (vagyis valójában kréta hatású száraz ecset PS kitöltéssel).
És tegnap épp bevittünk jópár rajzot, és egyebet, itt se kaptunk semmi konkrét utasítást, de meglepő módon gyakorlatilag le se sz*rták az egészet. Nemhogy probléma nem volt, de gyakorlatilag vélemény se, az osztály jó része hátul kártyázott, a többiek trécseltek, így csak az osztályfőnökkel beszéltünk.
Hejj ezek a mai fiatalok, mindegy mondhatni, ilyen a tökéletes ügyfél (csak fizessen).

VTomi

• Pókfej
« Válasz #124 Dátum: 2010. február 19. - 14:41:07 »
Elolvastam Tondora Judit blogján amit a képregényrajzolásról, ír. Sok hasznos info volt fent, de a lap kiosztását nem értem. ha valaki meg tudta fejteni, az légyszi egy magyarázó ábrát dobjon már össze, mert a nyomdász bátyám sem érti. köszi!

"Ha művész, vagy műszaki papírt veszünk A1-es méretben érdemes vásárolni, gazdaságosabb így, mint A3-masban, tudni illik a képregény oldalak általánosan elfogadott mérete a 11x17 inch = kb. 28x43 cm (de jobb, ha inchben számolunk, főleg ha amerikai képregényről van szó, ugyanis ez a megkövetelt méret). A munkafelületünk 10x15 inch, ezt úgy alakítjuk ki, hogy 1 inchnyi területet minden oldalról lehúzunk, nem vágjuk le (!), csak fogunk egy mérőeszközt, amin van inch, vagy átszámoljuk centibe (1 inch= 2,54 cm), majd 0,5 inchnél mind a négy szélen húzunk egy egyenest és 1 inchnél is. A határokra, vagy borderekre több okból is szükség van. Egyrészt a képregényt kicsinyítik ennek a méretnek több, mint a felére, és a legszélén található 0,5 inch gyakorlatilag a „kifutási” felület. Itt vágják el a digitális utómunkánál az oldalt, ezt a méretet, tehát a maradék 10,5 inchet nyomtatják ki. A rajzolók (ceruza és tus rajzolók egyaránt) ide futtathatják ki a munkájukat, ha valami kilóg, nem kell pont a panel szélénél abbahagyni a rajzolást, nyugodtan ki lehet mászni a szélére, mivel úgyis levágják. Itt viszont figyeljük, hogy amikor teljes oldalt, pl. full background page-t rajzolunk adott panelsor mögé, vagy pin-up page-t, vagy splash page-t (szómagyarázat a cikk végén), akkor a legszélén található 0,5 inchre ne fusson ki a rajz, mert azt úgyis levágják!"

forrás: http://tondorajudit.blogspot.com/

Sepi

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #125 Dátum: 2010. február 19. - 16:08:21 »
Tessék, itt egy példa:
http://halozsak.hu/_mas/upload/sepi/forumra/ASM519COVER_600.jpg
Ezen jól látszik a keret, amit kifutási felületnek hívnak. Tehát minden amit a képregényben akarunk ábrázolni, annak a keretnek a belsejében kell lennie. Ez már kihúzott rajz, itt már eltüntették a felesleges ceruzarajzokat. De itt egy másik, amin még látszik ez is.
http://halozsak.hu/_mas/upload/sepi/forumra/batman-692.jpg

VTomi

• Pókfej
« Válasz #126 Dátum: 2010. február 19. - 17:07:29 »
kösz! May néni is milyen tettrekész. MJ pólója meg khm! részletgazdag...          Biztos hideg van :)

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #127 Dátum: 2010. február 19. - 20:49:25 »
részletgazdag...
;D :D

Összevont üzenet ideje: 2010. február 19. - 20:50:08
Na, ide passzol a legjobban.
Ki a kedvenc képregényrajzolótok? Legyen mondjuk 5.

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #128 Dátum: 2010. február 19. - 21:00:27 »
Chris Bachalo, Michael Turner, Jack Kirby, Alex Ross (nem, a ceruzarajzai annyira nem jók), Vincent Deighan, Sergio Aragonés.

Ben Reilly

• Pókfej
« Válasz #129 Dátum: 2010. február 19. - 21:05:02 »
Marko Djurdjevic, Adi Granov, Romita sr., Bagley, Bob Layton.

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #130 Dátum: 2010. február 19. - 21:11:43 »
Granov nem rajzol.
Layton... de régi motoros már, volt már neki is mindenféle stílusa. A nyolcvanas évek eléggé mélypont volt, de tényleg egy stabil pontja az amerikai képregényeknek.

Ben Reilly

• Pókfej
« Válasz #131 Dátum: 2010. február 19. - 21:16:09 »
Granov nem rajzol.

Aham. Akkor az Extremist ki rajzolta?
http://www.jmb-art.com/images/Planches/adi_granov_ironman_2.jpg
Jó azt aláírom, hogy ő a digitális technikában van otthon, de ha valaki a kezébe nyom egy ceruzát nem fogja azt mondani elkerekedett szemekkel hogy: What the hell is that?

BuB

• Pókfej
« Válasz #132 Dátum: 2010. február 19. - 21:20:01 »
Hmhm, ha vicces akarnék lenni:
Jim Lee, Jim Lee, Jim Lee, Jim Lee és Jim Lee ;D
De komolyan: Jim Lee, Ed Benes, Mark Bagley, Steven Butler, Steve Mckniven.
SO SAY WE ALL! - LORDS OF KOBOL

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #133 Dátum: 2010. február 19. - 21:22:13 »
Nem sorrendben:
Ed Benes, Al Rio, Mike Deodato Jr., Greg Horn, Greg Land.

Sepi

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #134 Dátum: 2010. február 19. - 21:24:26 »
Nem sorrendben:
Ez jó lista, csak én Deodato helyett inkább J. Scott Campbellt raknám be.  :D Meg hozzá csapnám még Carlo Pagulayant.

Ben Reilly

• Pókfej
« Válasz #135 Dátum: 2010. február 19. - 21:25:05 »
Nem sorrendben:

;D és mindegyikük nagyon "részletgazdagon" rajzol.  ;D
Steven Butler

Butler a Web of alatt nekem maga volt az Isten, de amikor átment az Archie-hoz Sonic-ot rajzolni egy világ omlott össze bennem.

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #136 Dátum: 2010. február 19. - 21:25:21 »
Ez nem ceruzarajz, valahol említette, mivel készíti, de nem ceruzával. Ezért húztam ki én Rossot is, hiába skiccel ceruzával )amúgy Granov is, az Iron man conceptek között látni is párat, ha jól emlékszem), nem azzal alkot általában  - bár jelent meg tőle ceruzarajzolt képregény is már a DC-nél.
BuB: McNiven. És nem hittem volna, hogy egy Sonic-rajzolót is látok a listán. :D
Heh, Al Rio... olyan, mint Adam Hughes. Hihetetlenül híres és jó rajzoló... aki effektíve alig készített a pályája során pár füzetet. Néha érdekesen működik ez az ismertség-dolog, mindketten pin-upokkal értek el iszonyat nagy sikert.

Sepi

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #137 Dátum: 2010. február 19. - 21:26:46 »
mindketten pin-upokkal értek el iszonyat nagy sikert.
Nem véletlenül.  :D

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #138 Dátum: 2010. február 19. - 21:30:36 »
Mondjuk Hughes-nál az is közrejátszik, hogy a pn-uopkat szédületes sebességgel rajzolja, ami neten van, nagy részét rendezvényeken dobta össze nagy tömegben rajongóknak. Érdekes azonban, hogy az All Star Wonder Womant már vagy öt éve rajzolja, és még mindig nincs kész.

BuB

• Pókfej
« Válasz #139 Dátum: 2010. február 19. - 21:30:46 »
Tgaby: kösz, sejtettem, hogy rosszul írtam le. ;D

Butlert én is imádtam a Pókban. Azt hiszem mutattál egy képet tőle, ettől az új cucctól, tényleg érdekes.
Áh Deodatot meg Brandon Petersont kihagytam, de mindegy. :D
SO SAY WE ALL! - LORDS OF KOBOL