Szerző Téma: Alkotók  (Megtekintve 430650 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

Todd

• Pókfej
Re:Alkotók
« Válasz #200 Dátum: 2010. március 24. - 14:50:12 »
Nekem az  az egyik fő gondom, hogy nehezen rajzolok csajokat. Amennyi idő alatt kiszenvedek egy női alakot annyi idő alatt három férfit felrajzolok könnyedén. De nőt nem könnyedén rajzolok, hanem azon görcsölök, hogy ne legyen fiús. A végén meg lesz egy széles vállú, deszka, aki jóindulattal nevezhető csak nőnek.
Ezzel sokáig én is így voltam, annakidején a nőalak kábé azt jelentette a számomra, hogy rajzolok egy férfi alakú figurát, és rádobok két mellet.
Azóta viszont kicsit átestem a ló túloldalára, és elég Frank Cho-sak lettek a nőalakjaim.
Az igazán szép női arcokkal ellenben még sokszor én is gondban vagyok.

VTomi

• Pókfej
« Válasz #201 Dátum: 2010. március 24. - 15:54:25 »

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #202 Dátum: 2010. március 24. - 21:07:32 »
Á, világos! Humberto Ramos akkor csak eddig jutott a leckékkel.  :hehe: :hehe:
Miért mi a baj ezzel?:
Sorolom (kihagyva azokat, amiket gaby már felsorolt): szögletesebb, mint Romita Jr (pedig az már önmagában is művészet), a csípőjével, a vádlijával és a felső bordáival gyakorlatilag szúrni lehetne. A szeme körül a fekete rész nagyobb, mint a szeme. a Zöld Manónak maszkkal együtt is kisebb a feje, mint kéne, de nem is baj, mert ilyen fejet csak egy anya szerethetne. Talán egy paprikajancsi életszerűbben néz ki nála.
De ezeknél sokkal fontosabb, hogy az embereket (nem maszkokat) hogyan rajzolja. Az valami katasztrófa. May néni arca, mintha tölgyfa lenne, Petert és Gwent csak a nevükről lehet felismerni, stb. De nem csak Pókembernél, amikor átvette a Rozsomákot, az is ugyanolyan katasztrófa lett.

VTomi

• Pókfej
« Válasz #203 Dátum: 2010. március 24. - 22:27:50 »
Nem konkrétan erre a rajzra gondoltam. De már megbeszéltük végülis, hogy tud ő rajzolni, csak ne Marvelt.  :D

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #204 Dátum: 2010. március 24. - 22:54:06 »
Az a legszörnyűbb, hogy amikor a sajátságos stílusával bevágódott a Marvelnél, jött valaki, aki őt kezdte el utánozni. Na az még rosszabb volt.  :D

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #205 Dátum: 2010. március 24. - 22:55:15 »
Ki? :headscratch:

VTomi

• Pókfej
« Válasz #206 Dátum: 2010. április 05. - 20:04:32 »
Épp nézegetek itt egy '97-es starwars képregényt és nagyon jók a rajzok. Eszméeltlenül tetszik. Ráadául ezt viízfestékkel, kézzel színezték?

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #207 Dátum: 2010. április 06. - 00:36:46 »
'97... akkor már gyakorlatilag csak számítógéppel színeztek. Kivéve az eleve festett vagy színesen készített oldalakat, persze, de a klasszikus színezés akkoriban már nem igazán ment kézzel.

Holdlovag

• Vezér
    • Movie Tank
« Válasz #208 Dátum: 2010. április 06. - 10:58:58 »
Csak a rajzok ne menjenek át digitálisba.

Sepi

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #209 Dátum: 2010. április 06. - 11:42:59 »
Pedig arra is volt már példa, nem is egyszer.

VTomi

• Pókfej
« Válasz #210 Dátum: 2010. április 06. - 11:51:51 »
Nekem nincs meg sok rész, de a 2. és a6. számban olyan hatások vannak, amket aqarellel lehet csak elérni (mmármint a kézi technikák közül). Ha ez digitális, akkor nagyon jól utánozza a kézi színezést. De nem csak ez ajó benne hanem a tus rajzok is jók, és a nagyszerű fény árnyék megoldások vannak benne.

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #211 Dátum: 2010. április 06. - 12:20:05 »
Vannak, akik digitálisan rajzolnak amúgy. Annyira nem rémes az elért eredmény, csak látszik azért még, hogy teljesen más stílus, mint ami eredetileg papíron készült ceruzarajz. De például ami eszembe jut, az a Zsákon is fenn lévő Lions, Tigers & Bears, az teljesen számítógéppel készült, és az Image-nél elég sok másik gyerekkönyv is ilyen.

Sepi

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #212 Dátum: 2010. április 06. - 12:47:15 »
Meg ami külön idegesítő, azok az olyan számítógéppel készült képregények, amik már eleve úgy csinálnak, hogy rendes térbeli hatást keltsen. Valami iszonyat hülyén néz ki, vagy csak az én klasszikushoz szokott szememnek nem jön be, nem tudom.  :nemtudom: Mindenesetre mutatok a Marveltől egy ilyet:
http://halozsak.hu/_belso/sepi/uswm1.jpg
És az egész képregény ilyen belül is, nemcsak a borító ilyen. Hát valami borzalom.

Ben Reilly

• Pókfej
« Válasz #213 Dátum: 2010. április 06. - 12:50:57 »
Na az ilyenektől az én gyomrom is felkavarodik. Warmachine és Iron Man képregényeknél elég sűrűn alkalmazták ezt a technikát.

zozi56

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
  • Őrszem
    • HálóZsák
« Válasz #214 Dátum: 2010. április 06. - 12:52:04 »
Én nem értem. Ezen a képen most mit kellene nézni?
Man is mortal, and doomed to death and failure and loss.
This lies beyond our comprehension - why do you not despair?

VTomi

• Pókfej
« Válasz #215 Dátum: 2010. április 06. - 12:52:50 »
Szerintem is okádék. De ez nem csoda, az emberi szemnek szerintem mindíg kedvesebb lesz egy kézzel készült rajz, mert abban benne van a rajzoló lelke. A számítógépnek meg nincs olyan.

ilyen véletlenszerű foltokat és árnyalatokat nem lehet géppel csinálni.

Ben Reilly

• Pókfej
« Válasz #216 Dátum: 2010. április 06. - 12:57:03 »
Ó dehogynem.

Ju

• Pókfej
« Válasz #217 Dátum: 2010. április 06. - 13:00:44 »
Nekem tetszik. :) Én mondjuk amúgyis szeretem a 3D grafikát, a klasszikus (ez alatt a nagyon klasszikusat értem, kb a '90-es évek előtt) rajzok és színezés viszont nem tetszik. ;)

abban benne van a rajzoló lelke. A számítógépnek meg nincs olyan.
A számítógép is lehet a rajzoló kifejezőeszköze, nem csak a ceruza vagy ecset. Az más, hogy géppel olyanok is tudnak "elfogadható" dolgokat készíteni, akik amúgy egy pálcikaembert sem tudnak megrajzolni. De ettől még a profik géppel is profik.

Ó dehogynem.
Egyetértek. :)

VTomi

• Pókfej
« Válasz #218 Dátum: 2010. április 06. - 13:03:17 »
nekem nagyon tetszik az amonokróm színezés ami a superman és x-menben van például. Amikorlátszanak a raszterpontok, az is nagyon jó  ;D

zozi56

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
  • Őrszem
    • HálóZsák
« Válasz #219 Dátum: 2010. április 06. - 13:10:47 »
Na még egyszer:
Én nem értem. Ezen a képen most mit kellene nézni?
Man is mortal, and doomed to death and failure and loss.
This lies beyond our comprehension - why do you not despair?