Szavazás

Kit kedveltek a legjobban a Pók-mellékszereplők közül?

May néni
Flash Thompson
Mary Jane
Betty Brant
Fekete Macska
J. Jonah Jameson
Robbie Robertson
Glory Grant

Szerző Téma: Spider-Man (amerikai kiadás)  (Megtekintve 692249 alkalommal)

0 Felhasználó és 2 vendég van a témában

Sepi

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
Re: Spider-Man
« Válasz #640 Dátum: 2008. január 11. - 21:55:32 »
Léteznek, csak senki nem emlékszik rájuk. ;D

Ben Reilly

• Pókfej
« Válasz #641 Dátum: 2008. január 14. - 09:17:26 »
Clonito ergo sum - Klónoztak tehát vagyok. Kösz, hogy még a létezésem is kérdére vonjátok, elég baj az nekem, hogy az Ultimate-ben nővé operáltak a nevemet pedig megkapta egy laborsegéd.  :(

grey gargoyle

• Thanos
  • A Komédiás
« Válasz #642 Dátum: 2008. január 14. - 10:48:01 »
  Inkább ezt a történetett kéne gyorsan elfelejteni, nem az elmúlt 30 évet. Remélhetőleg valaki majd elmegy strang-hez, hogy nem érti, miért nem képes emlékezni, ki a Pókember, holott tudja, hogy tudnia kéne. És Strange majd rájön, hogy egy mágikus pecsét védi az emléket, és retconol mindent újra... jó szokása szerint.
  Azt hogy ki hogy tudta meg hogy Peter a Pókember sokszor külön történetek voltak, egész történetszálak vezettek odáig, és néha nem rövid bevezetésekkel. De most ezeknek a történeteknek, amíg 1-1 szereplő eljutott odáig, hogy megtudta ki a pókember, most mind el kell felejtődnie. Peter emlékeinek most logikusan amolyan szitaként kéne működnie, és nem hinném hogy valakinek ez ne lenne fura egy idő után. Sőt, ha a Mary Jane-el való házasságától kezdve minden kiesett, mert most ezt máshogy nem nagyon lehetne megoldani, akkor meg sok évnek, egy az egyben kéne kiesnie, mert rengeteg történetnek szerves része volt MJ. A legelső kérdés, amit meg kéne válaszolni mielőtt bármilyen feltételezésbe belmenénnk, hogy az eddigi életéből pontosan mire emlékszik Peter. De figyelembe véve, azt, hogy mennyi történetben bukkant fel, ez egy eléggé...:headscratch: irreális feladat lesz megoldani, az elkövetkezendő íróknak.
This is a joke. A real practical Joke.

Sepi

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #643 Dátum: 2008. január 14. - 12:06:42 »
Nem fognak a Marvelnél ebből akkora gondot csinálni, az írók majd egyszerűen nem veszik figyelembe az elmúlt cselekményeket (magyarul nagyívben szarnak majd rá). Ha azt vesszük, most már semmi felelősség nincs az írókban, megírják a történetet, aztán ha kaki lesz, akkor majd szépen valahogy megoldjuk, hogy kitörlődjön Pókember életéből, és kész. Ez az amit nem lett volna szabad megengedni a klón-sztorik után.

pepo05

• Pókfej
  • Felicia Hardy Lover
« Válasz #644 Dátum: 2008. január 14. - 12:18:38 »
jah... :drying:
Ha ez nem fog bejönni, akkor hoppácska, megint visszacsinálják. Ez így nem működik...
"Az elme mindig hamarabb adja fel, mint a test. A titok nyitja, hogy az elméd neked dolgozzon és ne ellened"

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #645 Dátum: 2008. január 14. - 17:25:01 »
Viszont a teljes visszacsinálás ezúttal kizárt, mert a leleplezést muszáj volt eltörölni. Legrosszabb esetben (Dr. Strange) úgy tudja majd megoldani a visszacsinálást, hogy a Civil War előttre MINDENT.

pepo05

• Pókfej
  • Felicia Hardy Lover
« Válasz #646 Dátum: 2008. január 14. - 18:57:51 »
De én az ilyenektől mászok a falra...ha muszáj volt visszacsinálni, egyáltalán miért lépték meg? Csak az lehet, hogy ennyire sem, magyarul egyáltalán nem ismerik a rajongókat.
"Az elme mindig hamarabb adja fel, mint a test. A titok nyitja, hogy az elméd neked dolgozzon és ne ellened"

zozi56

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
  • Őrszem
    • HálóZsák
« Válasz #647 Dátum: 2008. január 14. - 19:00:55 »
Azért várjuk ki a végét, a Secret Invasion gondolom sok mindent megmagyaráz majd. :spidey:
Man is mortal, and doomed to death and failure and loss.
This lies beyond our comprehension - why do you not despair?

Sepi

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #648 Dátum: 2008. január 14. - 20:26:05 »
De én az ilyenektől mászok a falra...ha muszáj volt visszacsinálni, egyáltalán miért lépték meg? Csak az lehet, hogy ennyire sem, magyarul egyáltalán nem ismerik a rajongókat.
Egyszerű, újítani szerettek volna a karakteren, csak sajnos olyan íróval tették ezt, akinek fingja sem volt Pókemberről. Előtte és mellette írt jó történeteket JMS, de Pókember nagyon nem feküdt neki. Görcsösen próbáltak egyensúlyozni a klasszikus vonal és a megújított Pókember között és ez idáig vezetett. Most persze fel lehetne sorolni a régi időszak nagy hibáit is, de az hosszú lista lenne.

pepo05

• Pókfej
  • Felicia Hardy Lover
« Válasz #649 Dátum: 2008. január 14. - 21:35:35 »
Idézet
Egyszerű, újítani szerettek volna a karakteren, csak sajnos olyan íróval tették ezt, akinek fingja sem volt Pókemberről.
És ezt szabad megengedni egy Marvelnél? A világ legnagyobb(vagy 2. legnagyobb, nemtudom) képregénykiadójánál? A legfontosabb karakterükkel meg merik ezt csinálni....profizmus mondhatom. Nekem az nem megy a fejembe, ilyen minek történik egyáltalán...számomra az lenne a minimum, hogy egy ilyen zászlóshajónál olyan írót veszek fel, aki amellett, hogy jó író, meg felkapott, ért is a témához valamicskét. Nem az, hogy még azt se tudja, hogyan halt meg Ben bácsi...Gwenről nem is beszélve.
Meg továbbra sem hiszem el, hogy anniyra ne lennének tisztában a rajongók véleményével, hogy egy akkora baklövést csinálnak, mint egy hegy, és egy év alatt máris vissza kell csinálni...a klón sztoriknál se volt ilyen. Az elején jól ment minden, csak akkora lett a vállakozás, főleg miztán JMD elment, hogy nem tudták kordában tartani a dolgokat stb. Nade valami ilyen kaliberű dolog enniyre ellenszenvet vált ki, hogy egy év múltán vissza kell csinálni...és még egy picit sem gondolnak erre, hogy ugyan már, ez lehet nem az év ötlete lesz. Vagy csinálni kéne valami vészkijáratot is, nehogy kapkodni kelljen...kabaré az egész komolyan, ami PÓkemberrel megy mostanában.(fővonalon)

Sepi

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #650 Dátum: 2008. január 14. - 22:42:05 »
Látod, vészkijárat mindig van. Annyi a gond, hogy nem tudják stílusosan megcsinálni. És pont a görcsös erőlködés az ami a fővonalon történik évek óta. Mindig azt akarják "megmenteni", és érdekes módon, a mellékszálakon (a párhuzamos címeknél) az esetek döntő többségében sokkal jobb történetek születtek, mert azon nem volt "atyai gondoskodás". Ott is általában mindig csak akkor jött a hullámvölgy amikor a fővonalas Amazinggel akarták összehozni (mint most jelen esetben az OMD miatt, talgaby szavaival élve, kéziféket behúzva várták be az Amazinget). Ezért nem kellene annyira görcsösen odafigyelni az Amazingre és akkor talán ott is jó sztorik jönnének. Nem kellene minden áron csupa "sztároknak" tartott írókat ráállítani (mint JMS), akik a maguk szemlélet módjukkal többet ártanak, mint használnak.

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #651 Dátum: 2008. január 15. - 00:00:05 »
Azért teljesen ezt nem lehet rámondani az egészre. Ugyanis, amikor JMS jött, igenis egetverő nagy szükség volt egy olyan íróra, aki még nemigen írt Pókembert. Mackie történetei hihetetlenül gyengék voltak, soha rosszabb korszakot. Erre hívták Paul Jenkinst, aki remek választás volt, majd utána JMS-t. Vérfrissítésnek jó volt, a Morlunos sztori tényleg remek, csak utána egyből elküldhették volna.  ;D
Azért választották őt, mert akkor lett a főszerkesztő váltás. Elment Bob Harrass, akinél csődbe ment a Marvel, és jött Quesada, aki úgy gondolta, nagyon helyesen, hogy a Pókember volt mindig is a Marvel zászlóvivő címe, és méltánytalanul el lett hanyagolva. Ezért hívta JMS-t, mert úgy gondolta, hogy egy olyan író, aki ekkorát tudott durrantani egy tök ismeretlen címmel (Rising Stars), mire lehet képes egy olyannal, mint Pókember? Vagyis, az alapelgondolás jó volt, csak éppen nem jött be.

pepo05

• Pókfej
  • Felicia Hardy Lover
« Válasz #652 Dátum: 2008. január 15. - 00:13:03 »
Hát nem ezt mondtam? Jó írót kell hívni, jó lesz az ide...de az nem baj, hogy még az alapokkal sincs tisztában.
Nekem a Morlunos sztori se tetszett amúgy. :D

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #653 Dátum: 2008. január 15. - 00:27:15 »
Nekem azért tetszett kifejezetten, mert a Klón sztorik óta Pókembert egyetlen egy ember verte el: a Fekete Tarantulla. És ez akkoriban jelentett olyan hat évet, vagyis kábé 250 Pókembert! Egyszerűen unalmas lett, hogy nem volt ellenfele. Bárki jött, mindenkit simán legyőzött, kicsit se volt izgalmas egyik sztori se. Úgyhogy Morlun, aki végre tényleg jól lenyomta, visszahozta azt az érzést, hogy aggódni, vagy izgulni kelljen Pókemberért.

Jó írót nagyon nehéz találni. A Marvel is állandóan keres.

pepo05

• Pókfej
  • Felicia Hardy Lover
« Válasz #654 Dátum: 2008. január 15. - 00:32:48 »
Nekem meg pont az volt már vele az érzésem szinte a végéig, hogy bezzeg, hogy PÓki végül mindnekit legyőzött valahogy, még a nála erősebbeket is, csináltak egy olyan ellenfelet, akit lehetetlen legyőzni, és még nem is titkolják, vagy burkolják, hogy Pókinka semmi esélye. És egy szép csi-hi puhi lett az egész...persze úgyis tudtad, hogy a végén csak legyőzi valahogy. :D Nekem semmi extra nem volt benne, akárki megírhatta volna azt a sztorit, nem kellett hozzá egy JMS.

Ben Reilly

• Pókfej
« Válasz #655 Dátum: 2008. január 15. - 08:48:57 »
Biztos ismeritek azt a régi történetet, hogyha leültetünk 1000 majmot írógépek elé, és azok véletlenszerűen elkezdik kalapálni a a billentyüket, kis idő elteltével egy biztosan lesz, amelyik értelmes dolgot is leír. Hát most valami isleymit érzek a Marvel íróinál. Az Ultimate Power-re is beharangozták hogy mekkorát fog szólni, és hogy a végén minden kiderül, erre egy kalap kaki lett az egész. Félek a Secret Invasion-nak is nagyobb a füstja mint a lángja. A Pókember történeteknek azért félve bár de adok egy esélyt, ha már 15 éve gyűjtöm, akkor kitartok még egy darabig, de ha megint valami örületes baromságra megy ki a játék, hát én tötkön szúrom magam.

pepo05

• Pókfej
  • Felicia Hardy Lover
« Válasz #656 Dátum: 2008. január 15. - 09:06:59 »
Idézet
hát én tötkön szúrom magam.
Azt azért ne. :D

zozi56

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
  • Őrszem
    • HálóZsák
« Válasz #657 Dátum: 2008. január 15. - 09:35:03 »
Biztos ismeritek azt a régi történetet, hogyha leültetünk 1000 majmot írógépek elé, és azok véletlenszerűen elkezdik kalapálni a a billentyüket, kis idő elteltével egy biztosan lesz, amelyik értelmes dolgot is leír.
Ez azért így nem igaz, de ha végtelen sok majmot ültetsz le írógépek elé, 1 valószínűséggel előbb-utóbb le fogja írni valamelyik a Hamletet. Most (még) nagy a szám, jövő héten vizsgázok valszámból. :roll:
Nekem sose volt bajom JMS-szel, nem értem, miért utálják elvből annyian. Ha misztikus sztorikat írt, az volt a baj, ha nem azt írt (Sins Past), akkor az volt a baj. Egyszerűen divat lett utálni, vagy nem tudom, nem látok más értelmes magyarázatot. Ott van például a Back in Black. Az egy fantasztikus történet, mégsem hallottam eddig senkitől (mármint az az érdekes, hogy azoktól nem, akiknek tetszik), hogy milyen jól megírta JMS.

Kár még temetni az Amazinget, gondoljatok bele. Ne csak így futólag, hanem komolyan: nem az lenne az elmúlt évek legnagyobb ötlete, ha kiderülne, hogy Pókember skrull? Ha így van, akkor mostani történeteket nem kell véresen komolyan venni, ezeken úgyis lesz változtatás. De nem valami kétségbeesett retcon, hanem előre megtervezett, ami nagy különbség.
Man is mortal, and doomed to death and failure and loss.
This lies beyond our comprehension - why do you not despair?

pepo05

• Pókfej
  • Felicia Hardy Lover
« Válasz #658 Dátum: 2008. január 15. - 09:42:34 »
Idézet
Nekem sose volt bajom JMS-szel, nem értem, miért utálják elvből annyian. Ha misztikus sztorikat írt, az volt a baj, ha nem azt írt (Sins Past), akkor az volt a baj. Egyszerűen divat lett utálni, vagy nem tudom, nem látok más értelmes magyarázatot. Ott van például a Back in Black. Az egy fantasztikus történet, mégsem hallottam eddig senkitől (mármint az az érdekes, hogy azoktól nem, akiknek tetszik), hogy milyen jól megírta JMS.
MOndjuk ebben van valami. Ha kollektíven sokan utálnka valamit, még aki nem, az hallgat, vagy lasan rá is átragad valami. :D
De én sose szerettem...az egész misztikus szál egy nagyon-nagy melléfogás volt. Totem, meg minden. A Sins Past-tal meg ugye nem ez a baj... :roll: :gwen:

Sepi

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #659 Dátum: 2008. január 15. - 09:45:38 »
Kár még temetni az Amazinget, gondoljatok bele. Ne csak így futólag, hanem komolyan: nem az lenne az elmúlt évek legnagyobb ötlete, ha kiderülne, hogy Pókember skrull? Ha így van, akkor mostani történeteket nem kell véresen komolyan venni, ezeken úgyis lesz változtatás. De nem valami kétségbeesett retcon, hanem előre megtervezett, ami nagy különbség.
Én nem temetni akarom az Amazinget, csak már egy kicsit fárasztó, hogy állandóan retconolni kell a történeteket. Egy idő után így elveszti az értékét az egész. Minek olvassam a sztorikat, ha a végén kiderül, hogy nem is történt meg, mert ez és ez történt. Érted, hogy mire gondolok. Nem divatból nem szeretem JMS-t, nem is állíthatnám, hogy utálom, mert alapból jó ötletei voltak, csak valahogy az istennek sem akart egyik sem jól elsülni. Persze itt most lehetne vitatkozni arról, hogy a történeteibe mennyire nyúltak bele felülről, de mi már csak a végeredményt látjuk. Elhiszem, hogy jó író, de mint láttuk ez nem garancia.