Szavazás

Kit kedveltek a legjobban a Pók-mellékszereplők közül?

May néni
Flash Thompson
Mary Jane
Betty Brant
Fekete Macska
J. Jonah Jameson
Robbie Robertson
Glory Grant

Szerző Téma: Spider-Man (amerikai kiadás)  (Megtekintve 692227 alkalommal)

0 Felhasználó és 3 vendég van a témában

zozi56

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
  • Őrszem
    • HálóZsák
Re: Spider-Man
« Válasz #660 Dátum: 2008. január 15. - 09:50:51 »
Miért, mi a baj vele? Gwen félrelépése szerintem sokkal emberibbé, hitelesebbé teszi a karaktert. Az én szememben semmit nem vont le a szerelmük értékéből, tisztaságából. Bár itt most kicsit bekavar az, hogy JMS ugye Petert szerette volna apaként,... [Most láttam meg, amit Sepi írt. Igaz, akkor a felülről belenyúlásba most inkább nem mennék bele.]
Man is mortal, and doomed to death and failure and loss.
This lies beyond our comprehension - why do you not despair?

Ben Reilly

• Pókfej
« Válasz #661 Dátum: 2008. január 15. - 10:11:10 »
Fura elképzeléseid vannak a tiszta szerelemről. Gwen életben marad, megszüli a gyerekeket, összeházasodik Peterrel, aztán egyszercsak 10 év múlva megszólal:
 - Peter drágám vidd már ki a szemetet, ja egyébként az ikrek a haverod apjától vannak.

pepo05

• Pókfej
  • Felicia Hardy Lover
« Válasz #662 Dátum: 2008. január 15. - 11:30:10 »
Idézet
Miért, mi a baj vele?
csupán annyi, hogy Gwen meggyalázása a szememben ez a történet. De a legfájóbb benne az, hogy egész jól meg van írva...de pont Gwennel? Nemtudom mikor pattant ki JMS fejéből ez a nagy ötlet, de ennek nem kellett volna megtörténnie.
Idézet
Elhiszem, hogy jó író, de mint láttuk ez nem garancia.
Jóhogy jó író. De Pókembert nagyon nem tud írni.

Idézet
[Most láttam meg, amit Sepi írt. Igaz, akkor a felülről belenyúlásba most inkább nem mennék bele.]
Hát én ezt mindig kétkedve fogadtam. Ha enniyre beleszól a főszerkesztő az írásba, akkor miért nem írja maga Q a történeteket? Utána könnyű arra fogni, hogy "áá ezt is csak rámkényszerítették, hogy megírjam"...
"Az elme mindig hamarabb adja fel, mint a test. A titok nyitja, hogy az elméd neked dolgozzon és ne ellened"

Sepi

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #663 Dátum: 2008. január 15. - 11:49:11 »
Hát én ezt mindig kétkedve fogadtam. Ha enniyre beleszól a főszerkesztő az írásba, akkor miért nem írja maga Q a történeteket? Utána könnyű arra fogni, hogy "áá ezt is csak rámkényszerítették, hogy megírjam"...
Ezt már ezerszer túltárgyaltuk, pepo, te is emlékezhetsz rá. Persze nem látunk bele a dolgokba, meg könnyű másra fogni valamit ha kaki, de már többször hallotta az ember más ügyben is, hogy Q szeretett (és még mindig szeret) beleszólni a dolgokba és az volt nekik a legfájóbb a Sins Pastban, hogy nem akartak gyerekeket Peternek, mert az tovább "öregítette" volna.

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #664 Dátum: 2008. január 15. - 15:24:26 »
No, azért az, hogy Gwenről,a Pók-mítosz "legtisztább szerelméről" kiderül, hogy felcsináltatta magát Peter legnagyobb ellenségével és ezt szépen eltitkolta előle, azért nem éppen elhanyagolható dolog Gwen karaktere szempontjából.
JMS jó író. Igazság szerint jelenleg az egyik legjobb képregényíró (nem a Marvelnél, összességében). De a Pók-sztorijai sajna legjobb esetben is közepesek voltak, egy-két igazán jó csúszott be (amiknek kiadása már kaine-re vár). A Back in Blackkel nem lenne semmi baj, jó az, csak monsjuk egy olyan karakteridegen dologra épít, ami nálam alapszinten vágja tönkre a hangulatot, ugyanez igaz a Sins Pastra is. A magánéleti dolgok jók voltak, de egy főcímben haladni is kellene vhova, márpedig ez nem volt meg, többnyire jött vmi nevenincs ellenfél, Póki leverte, hurrá, jön a következő. Mint 30 éve a mellékcímekben. Jó, ott a misztikus szál, ami a retcont leszámítva a következő: jött egy idegen, aki rejtélyes volt és fura rejtélyes szövegeket hablatyolt, és jöttek misztikus ellenfelek, akik tizenegynéhány év után rájöttek, hogy jé, itt egy Pók, azt el kéne kapni, hogy nem szúrta ki idáig a szemüket... nem, JMS maradjon az Iconnál, vagy írjon még ilyen Thor v3-hoz hasonló dolgokat, de a földhözragadt dolgokhoz nem jó.

Genal

• Grizzly
  • *
« Válasz #665 Dátum: 2008. január 15. - 16:23:19 »
erről jut eszembe mikor jelenik meg a Sins Past befejezése magyarul?

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #666 Dátum: 2008. január 15. - 16:43:16 »
Nekem semmi extra nem volt benne, akárki megírhatta volna azt a sztorit, nem kellett hozzá egy JMS.
Ebben teljesen egyetértünk. De az a baj, hogy az előtte való 6 évben nem írta meg senki, ki tudja, mikor jött volna valaki bevállalósabb? Az volt a baj, hogy a Klón sztorik után a legtöbb olvasó azért panaszkodott, hogy elég volt a nagy leleplezésekből, óriási eseményekből, zord Pókemberből. Úgyhogy Mackie megkapta, hogy csak limonádékat írhat. Az meg persze baromi unlamas lett igen hamar.
Nekem sose volt bajom JMS-szel, nem értem, miért utálják elvből annyian. Ha misztikus sztorikat írt, az volt a baj, ha nem azt írt (Sins Past), akkor az volt a baj.
Szerintem ez messze nem divat. Csak annyi dolgot szúrt már el Pókembernél, és ehhez képest olyan sokáig maradt, hogy egyszerűen sikerült majdnem mindenkivel megutáltatnia magát. Aki nem utálta a misztikus eredetért, az utálta azért, mert mindent meg akart változtatni Peter múltjában. Aki ezért se utálta még, az utálta azért, mert egyszerűen lusta volt visszaolvasni, és egetverő hibákat vétett egy-egy visszautalásos sztorijában. Aki még ezért se utálta, az utálta a Sins Pastért. De ha még ezt is megúszta, a The Other már csak betette a kaput a többieknél is. Szóval, nem kevés dolgot követett el, ami miatt joggal lehet fangyűlölet tárgya. Nem beszélve azokról, akik ezekért mindért külön-külön is utálják.  :lol:
A Back in Black nekem annyira nem jött be, különben. Nekimegy a Vezérnek, hogy most megöllek, holott a napnál is világosabb volt, hogy nem fogja megölni.  :roll:
Nekem is a Gwenes dolog tetszett a legkevésbé. Mivel jól ismerem a karaktert, tudom, hogy ilyet sose tett volna. Ez olyan, mintha jönne egy új író, aki kideríti May néniről, hogy valaha prosti volt egy utcasarkon. Vagy Ben bácsi sorozatgyilkos. Vannak karakterek, akiket végig úgy írtak, hogy azáltal megismerjük a jellemeiket, és amikor jön valaki, aki ezt felrúgja, hát, nagyon jól kell csinálnia, hogy jól süljön el.
Én nem tartom jó írónak JMS-t különben. Hiába ír jó dolgokat máshol, ha nincs tisztában azzal, hogy az írásba beletartozik az is, hogy utánanézek a háttér infóknak, hogy nem vétek olyan hibát, minthogy Ben bácsi a ház előtt halt meg, stb, az számomra nem jó író. Olyan, mintha lenne egy jó rajzoló, aki tök jól rajzol testet, de a fejei rondák. Vagyis, valami hiányzik még ahhoz, hogy jó író legyen.

Mike

• Zöld Manó
« Válasz #667 Dátum: 2008. január 15. - 17:43:02 »
Én kedvelem JMS sztoriait. Egyedül a Vájár meg a tesókeresős sztorija nem jött be. Az igaz, hogy oltári nagy marhaságokat csinált sokszor, lásd Ben bácsi halála, én ezeket elismerem. De kis piszlicsáré dolgokból tud épkézláb sztorikat összehozni, ami még logikus is. Nekem erre jó példa a Sins past, mivel nekem eszembe nem jutott volna, hogy miért jött pont Európába Norman. Az igaz, hogy nem néz utána a dolgoknak, de amiket tud (ritka eset), azokat tök jól írja át a történeteibe.

pepo05

• Pókfej
  • Felicia Hardy Lover
« Válasz #668 Dátum: 2008. január 15. - 18:16:59 »
Idézet
Szóval, nem kevés dolgot követett el, ami miatt joggal lehet fangyűlölet tárgya. Nem beszélve azokról, akik ezekért mindért külön-külön is utálják.
Plusz nekem még az is nagyon szúrja a csőrömet, hogy amúgymeg olyan jó dolgokat ír, mint a Midnight Nation.  Inkább lenne egy tök tehetségtelen valaki, szegény nem tehet róla stb. De így?
Vagy ő már túl nagy író volt akkor, hogy a 40-30-20 éve változatlan és alapnak számító dolgokkal tisztában legyen, vagy urambocsá, úgy hagyja azokat, ahogy lennüik kell.
És akkor tényleg még Otherezett egyett, meg a CW ideján is az Amazing toronymagasan a leggyengébb pók cím volt...
"Az elme mindig hamarabb adja fel, mint a test. A titok nyitja, hogy az elméd neked dolgozzon és ne ellened"

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #669 Dátum: 2008. január 15. - 22:29:27 »
Sokszor úgy tűnt, hogy a jobb ötleteit a saját képregényeire tartogatja, a Pókot meg megírja a hétvégén.

grey gargoyle

• Thanos
  • A Komédiás
« Válasz #670 Dátum: 2008. január 16. - 00:15:27 »
Olvastam a magyar pókemberben, az amazing 471-től az 514-ig, JMS történeteit, és nekem sincs semmi bajom velük. A Morlunos történet is tetszett, egészen az újféle eredetmagyarázaton keresztül, a tanári álláson át, egész addig amíg legyőzte Morlunt. Az új magyarázatot a képességeire én nem úgy néztem, hogy de hülyeség az egész, mert tök logikusan meg volt magyarázva. Egyáltalán nem volt erőltetett. Jó elgondolás volt. Jó volt az is, ahogy rájött Morlun legyőzésére. Jó volt az is, hogy végre May is megtudta, hogy Peter a Pókember, és hogy megbarátkozott vele, és hogy Peternek is végre levettek egy gondot a válláról. Semmi erőltetettet, és logikátlant nem vettem észre May visszaemlékezésében azzal kapcsolatban, hogyan halt meg Ben. Lamont az egyik legjobb mellékszereplő már nagyon rég óta, egy intelligens, és humoros segítő P. betűsnek. A misztikus szál, is jól be lett illesztve a történetfolyamba. Az Oktopusz tolvaj történet is eredeti volt. Amerika kapitány és Doom villámszereplése is kifejezetten kellemes volt. És az is nagyon jól meg volt oldva, ahogy MJ és Peter újra összejöttek. A szuperhősök szabója fura sztori volt, de nagyon eredeti, szóval az sem volt rossz. Loki találkozása a Pókemberrel meg egyenesen a csúcspont volt. És egész idáig ezek mind szerintem jó részek voltak, A múlt bűneiben már volt egy-két nehezen magyarázható, kissé ellentmondásos, vagy nem túl logikus dolog, de az sem volt kaki történet. És JMS által írt párbeszédek, kifejezetten szellemesek sokszor, és nem unalmasak.
Szóval nyilván ízlések, és pofonok különbözőek,  de nekem tetszettek ezek a történetek, és nekem semmi bajom JMS-el annak ellenére, hogy a fórumokon amit olvasok kb 20 emberből 19 valamiért utálja őt.
This is a joke. A real practical Joke.

pepo05

• Pókfej
  • Felicia Hardy Lover
« Válasz #671 Dátum: 2008. január 16. - 00:30:59 »
Na! Örülök, hogy szeretik is. :D De tényleg...legalább nem minden rajongónka szegte kedvét ez az időszak.

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #672 Dátum: 2008. január 16. - 00:35:07 »
A misztikus eredet tényleg nem volt rossz magyarázat, a baj az volt, hogy ezt a misztikus vonalat túlerőltette, pedig Pókember világába éppen ez nem illett bele, ő mindig is hétköznapi hős volt, akivel varázslatok azért ritkán estek meg.
May néni tényleg jó ötlet volt, csak éppen a kivitelezés volt nagyon gyengusz. Az, hogy May néni tudja meg Peter titkát, biztosan nem JMS ötlete volt, hanem szerkesztői döntés volt, viszont az a beszélgetés... még így is jó volt, elismerem, mert a téma miatt nem lehetett elrontani, de például a párhuzamosan futó Spider-Man 50. számában Paul Jenkins ugyanezt megírta (folytatta) és ötvenszer jobb lett.
Nem láttál logikátlant abban, hogy Ben bácsi hogy halt meg? Nos, együtt aludtak May nénivel, zajt hallottak, Ben lement a hallba, meglepte a Betörőt, aki lelőtte ott helyben, és elmenekült. Ehhez képest JMS verziójában a ház előtt lőtték le Ben bácsit, ami lehetetlen. May néni a lövésre lement, a karjaiban halt meg Ben bácsi - a házban. Az egyetlen magyarázat az lehetne, hogy May néni eddig titkolta, hogy a ház előtt halt meg Ben, de az meg azért nem jó, mert a helyszínelők egyből leleplezték volna, hogy a ház előtt túl kevés a vér, a házban meg mit keres vér, stb.
A rendőr segítő az évek során elég sokszor előfordult Pókember mellett, Lamont az egyik legegysíkúbb a sok közül... persze tényleg jó ahhoz képest, hogy éppen előtte nem volt senki. A tanári állás is detto ugyanez. JMS nem talált ki igazából új dolgokat, csak visszahozott egy-két régit. Ami mondjuk jó dolog, elismerem, de ettől még nem lett jó író a szememben. A Lokis sztori igazából nekem is tetszett, de inkább az extrémsége miatt. Ami JMS mellett szól, az tényleg a humor. Mert visszahozta a Pókemberbe a humort, ami nagyon sokáig hiányzott belőle. Bár igaz, hogy előtte Jenkins már kezdte visszahozni...
Peter és Mary Jane újra összejövetele olyan volt, mint bármelyik szappanopera szereplőé. Ne, még nem jöhetünk össze, de mégis jó lenne, de még nem lehet, na akkor most. Amikor már mindenki nagyon drukkol nekik. Ez számomra kicsit kiszámítható volt, ezért nem igazán tetszett.
El kéne olvasnod a párhuzamos Pókember-címeket is, GG. Azok szinte mindegyikében sokkal jobb sztorik voltak, a többi írótól.

Na! Örülök, hogy szeretik is. :D De tényleg...legalább nem minden rajongónka szegte kedvét ez az időszak.
Mondjuk ez tényleg pozitívum, ennek örülök én is, bármennyire is ellenvéleményen vagyok.  :D

pepo05

• Pókfej
  • Felicia Hardy Lover
« Válasz #673 Dátum: 2008. január 16. - 00:47:27 »
Idézet
A Lokis sztori igazából nekem is tetszett, de inkább az extrémsége miatt. Ami JMS mellett szól, az tényleg a humor. Mert visszahozta a Pókemberbe a humort, ami nagyon sokáig hiányzott belőle. Bár igaz, hogy előtte Jenkins már kezdte visszahozni...
a Lokis? Hiper Káosz Úrnő meg ezek? Hát felüdülésnke jó volt valóban, mert nem sűrven olvastam ilyet Pókban korábban(mondjuk alapból se), de ezt leszámítva az is egy közepes sztori volt. JMS-hez képest meg főleg.(mármint más munkáihoz képest). A humor az jó pont volt valóban.
Idézet
Peter és Mary Jane újra összejövetele olyan volt, mint bármelyik szappanopera szereplőé. Ne, még nem jöhetünk össze, de mégis jó lenne, de még nem lehet, na akkor most. Amikor már mindenki nagyon drukkol nekik.
Na egyedül itt nem értek veled egyet, mondjuk ahogy MJ-vel mostanában semmiben. :D Nem volt az olyan szappanoperás...egyedül a magánéleti szál volt a jó szerintem, annak is az MJ része. Az kifejezetten tetszett, amikor elkerülték egymást és párhuzamosna mutatták, hogy mit csinálnak ugyanazon pillanatban a szállodában.

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #674 Dátum: 2008. január 16. - 00:53:40 »
És amikor tök véletlenül éppen találkoztak a világ végén egy reptéren?  :D

pepo05

• Pókfej
  • Felicia Hardy Lover
« Válasz #675 Dátum: 2008. január 16. - 09:39:22 »
Szerencse. :D

grey gargoyle

• Thanos
  • A Komédiás
« Válasz #676 Dátum: 2008. január 16. - 10:01:34 »
Nem láttál logikátlant abban, hogy Ben bácsi hogy halt meg? Nos, együtt aludtak May nénivel, zajt hallottak, Ben lement a hallba, meglepte a Betörőt, aki lelőtte ott helyben, és elmenekült. Ehhez képest JMS verziójában a ház előtt lőtték le Ben bácsit, ami lehetetlen. May néni a lövésre lement, a karjaiban halt meg Ben bácsi - a házban. Az egyetlen magyarázat az lehetne, hogy May néni eddig titkolta, hogy a ház előtt halt meg Ben, de az meg azért nem jó, mert a helyszínelők egyből leleplezték volna, hogy a ház előtt túl kevés a vér, a házban meg mit keres vér, stb.
A rendőr segítő az évek során elég sokszor előfordult Pókember mellett, Lamont az egyik legegysíkúbb a sok közül... persze tényleg jó ahhoz képest, hogy éppen előtte nem volt senki.

Hát, én sokadszor olvasom el a hihetetlen pók 8ast, de abban nincs olyan, hogy Ben nem a házban halt meg, hanem kint. Ez a magyarázat melyik részben olvasható? Egyébként meg minden író kicsit máshogy írja ezeket a dolgokat le, mindenki aki pókembert ír, kicsit a saját arculatára formázza. Szóval mindenkinél kicsit máshogy van az a Ben lelövés, de az alap akkor is az, amit te is leírtál. Hiába változtat ezen bármelyik író, akkor is mindig oda fognak visszakanyarodni, szóval vannak dolgok, amiket JMS sem tud megváltoztatni. Az ő újdonsága számomra annyi, hogy Ben és May, a halálának napján összevesztek, és ezért May is magát okolta. Hogy esetleg az lett leírva, hogy Ben kint halt-e meg, vagy a házban, az részletkérdés, fogjuk rá, hogy may rosszul emlékezett a részletekre.
Lamontot meg azért kedveltem meg, amellett hogy nem egy hülye ember, mert a poénjai néha ütősebbek voltak a Pókénál is. :) És nem azt mondom, hogy legyen tele a Pókember csupa ilyen , poénkodó vagy humoros vagy ironizáló, vagy ökörködő vagy csak szimplán jófej emberekkel, mert akkor tök komolytalan lenne az egész sorozat, nem csupasz pisztolyt akarok, de legalább egy ilyen a pókfej mellett nem baj ha van. Inkább Lamont, mint a fásult Harry Osborn.
« Utoljára szerkesztve: 2008. január 16. - 10:04:02 írta grey gargoyle »

zozi56

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
  • Őrszem
    • HálóZsák
« Válasz #677 Dátum: 2008. január 16. - 10:06:48 »
Szerintem kint halt meg, vagy legalábbis kint lőtték le. Veszekedtek May-jel, Ben kiment az utcára sétálni, ekkor jött a... "betörő" és lelőtte. Nem hiszem, hogy ezután Ben még visszament volna a házba, ha egyszer halálos sebet kapott.
Man is mortal, and doomed to death and failure and loss.
This lies beyond our comprehension - why do you not despair?

grey gargoyle

• Thanos
  • A Komédiás
« Válasz #678 Dátum: 2008. január 16. - 10:09:09 »
De hol írják, hogy kint kapott halálos sebet?

pepo05

• Pókfej
  • Felicia Hardy Lover
« Válasz #679 Dátum: 2008. január 16. - 10:29:30 »
"Elment, sétálni, meg pár dolgot elintézni. És én soha több nem láttam"...ebből az következik, hogy nem a házban
lőtték le. Pedig ott történt.