Szavazás

Kit kedveltek a legjobban a Pók-mellékszereplők közül?

May néni
Flash Thompson
Mary Jane
Betty Brant
Fekete Macska
J. Jonah Jameson
Robbie Robertson
Glory Grant

Szerző Téma: Spider-Man (amerikai kiadás)  (Megtekintve 692159 alkalommal)

0 Felhasználó és 2 vendég van a témában

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
Re: Spider-Man
« Válasz #740 Dátum: 2008. március 06. - 11:39:52 »
Nos, amikor ment odakinn az egész OMD-BND hisztéria, én itt és máshol is nem egyszer kijelentettem, hogy szerintem ha már tönkretesznek 20 évnyi Pókember-történelmet, biztosan irtó ütős sztorikkal jönnek ki a csapatok és legalább fél-egy évig az egyik legígéretesebb cím lehet az ASM (a Fantasztikus Négyes mellett). Sajnálattal látom, hogy a sors és a Marvel ismét bebizonyította, hogy emberből vagyok, tehát tévedhetek. A Bob Gale által indított történet párbeszédei közül volt pár vicces magánéleti jellegű, amik tetszettek. A többi olyan volt, mintha kétéveseknek írták volna őket, vagy olyanok beszélgettek volna. A szövegdobozokon kínomban sírtam. A rajz Jimenezhez képest legfeljebb csak átlagos (kár volt visszajönnie a Marvelhez ezért). A sztori meg eddig annyira pocsék, hogy én már az ASM v2 legelejét sírom vissza. Igen, a JMS előtti korszakot. Meg JJJ-t. Az új főnököt minden egyes újabb író egyre nagyobb kreténnek ábrázolja. Mintha egy retardáltnak sikerült volna a XXI. sz.-i üzleti világban annyi pénzre ezsert tennie, amivel zsebből kifizette a Harsonát. Egyszerűen az az ember olyan idegesítően hülye, mint a filmek direkt eltúlzott üresfejű szőke ciklonjai. Zuzu Petals hozzá képest elmebajnok. De a mostani sztoriban két zsarut leszámítva kb. mindenki hasonló értelmi színvonalat képviselt.
Azt hiszem, a magánéleti poénok miatt még folytatom ezt a sztorit. A szövegdobozokat meg legfeljebb átugrom. Akárcsak a levrovot. Ugyanis a mostani szám levelező rovata valószínűleg műfajában páratlannak fog bizonyulni. Inkább "szemelvények a beérkezett véleményekről" lehetne a címe. Aki elolvassa, talán sejti, miért mondom.

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #741 Dátum: 2008. március 06. - 15:39:37 »
Hát, nem tudom, mit vártál. Ezek szerint te azért csalódsz majdnem minden sztoriban, mert totál elhiszed a beharangozó reklámokat, aztán jól arcra esel. Alapjában véve szó se volt arról, hogy mostantól haj, de jó sztorik lesznek. Mielőtt megcáfolnál, persze, a Marvel ezt mondta, de mutass nekem egyetlen ajánlót, ahol nem az van írva, hogy "ne merészeld kihagyni", "mostantól semmi sem lesz ugyanaz", "a történet sokkolni fog", stb.  ;) Nem, a Marvel szükségesnek ítélte meglépni ezt a lépést, és mivel tudták, hogy ez most valóban sokkolni fogja az olvasókat,   :D hát még jobban felfújták az egészet. De csodát nem szabad várni. Mitől lehetne most annyival jobb, mint eddig? Jobb írókat hoznak? Mivel a Pókember a Marvel vezető címe, ha lettek volna annyira jó írók, már rég odavitték volna őket a Pókhoz. Nem, Gaby, ne higgy el mindent, amit mondanak. Ugyanaz megy tovább, mint eddig, csak kicsit más a világ Peter Parker körül. Biztos lesznek majd jobb sztorik is, ahogy voltak eddig is, de olyan még sose volt, hogy egymás után egy csomó-csomó jó történet következett volna. Még DeMatteisnek is voltak gyengébb történetei, amikor vitte a Spectaculart.
Az én elvárásaimnak majdnem teljesen megfelelt az, amit eddig olvastam. A beharangozóból kiderült számomra, hogy milyen világra számíthatok, a OMD utolsó oldalain ezt pontosították is, én körülbelül azt kaptam, amire számítottam. Volt pár éve egy mini, aminek ilyen rajzai voltak, ilyen volt a hangulata, és talán még a Tábla körül is forgott minden, na ez is olyan. Kicsit retro érzés, kicsit fura, de egyáltalán nem olyan vészes, mint amilyennek beállítod.  ;) Mindenképpen jobb JMS agymenéseinél.
« Utoljára szerkesztve: 2008. március 06. - 15:42:26 írta kaine »

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #742 Dátum: 2008. március 06. - 15:59:41 »
Nézd, ha hinnék a reklámoknak, akkor tűkön ülve várnám a Secret Invasiont is, de annak már inkább a végét szeretném látni. Meg ha ilyen lennék, akkor az OMD-nél is itt ujjongtam volna, hogy milyen nagy sztori jön, pedig ott előre tudtam, hogy oltárira el fogják cseszni, és igaz, meglepődtem, mert még én se mertem megálmodni, mekkora marhaság lesz az egész. Ott tényleg túltettek önmagukon, ha nem lenne Illuminatink meg Orderünk, akkor már szinte meglepett volna, hogy ilyen kritikán aluli sztorit is össze tudtak ott hozni.
A BND-vel kapcsolatban egyszerűen a logika diktálta, hogy jó történeteknek kell jönniük. Újraindítás történt. Ez eleve jobb sztorikat szokott magával hozni. Lecserélték az alkotógárdát, több olyan név jött, akikben azért lehetne bízni. Dan Slott pl. az egyik legügyesebb nem-csúcskategóriás író a Marvelnél, humorban csak David és Parker jobbak nála. Guggenheim mondjuk egy eléggé tucatgyáros író, de Gale is egy el nem ismert ügyes tehetség. Erre rosszabbnál rosszabbakat írnak. Slottnál még elmegy, hogy világbemutató történet, Guggenheimnél még talán, hogy egyébként se nagy szám, de ez az infantilis stílus, meg ez az iszonyat nulla történetvezetés, amit Gale most produkált, az fájt. Akár idézhetném is a füzet végi egyetlen nem-seggnyaló levelet, hogy "20 évvel ezelőtt pont ugyanazezeket lehetett olvasni, hahó!", csak akkor nem ilyen gügyörésző stílusban írták és nem lettek a karakterek ilyen karikatúra-szerűek...mert Pete most már elérte a kétbalkezes magánélet nonpluszultráját, messze veri a régi lúzer önmagát, a DB! kiadója egy retardált paprikajancsi, Jackpot egy tipikus idegesítő hőssegédfajta, aki mindent elszúr de neki áll feljebb, a hősök meg Mr. Negative kivételével zéró karakterrel sem bírnak. JMS egyszerhasználatos, egyfüzetes ellenfelei jobban ki lettek dolgozva, mint ez a háromfüzetes Menace, akinek szerepe annyiból állt, hogy hisztérikusan vihogva repkedett fel-alá. A mostani szupergonosznak meg a szupergonosszá válása finoman szólva is elég szánalmas írói teljesítmény, valljuk be.

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #743 Dátum: 2008. március 06. - 16:22:44 »
Nem olvastam még az újakat, ebben nem tudok ellentmondani.

Sepi

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #744 Dátum: 2008. március 20. - 06:57:12 »
Komolyan mondom, az Amazing 554-ben ez már szerelem. Pókember újra megcsókolja JJ-t. ;D

zozi56

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
  • Őrszem
    • HálóZsák
« Válasz #745 Dátum: 2008. március 20. - 10:21:02 »
Nekem ez tetszett nagyon: :roll:- Who are you?
- Who do you think? The Mighty Thor!
Man is mortal, and doomed to death and failure and loss.
This lies beyond our comprehension - why do you not despair?

Ben Reilly

• Pókfej
« Válasz #746 Dátum: 2008. március 20. - 10:51:49 »
Elolvastam az új Pókot, bár ne tettem volna, ez már visszafordíthatatlanul kaki.  :'( :'(

zozi56

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
  • Őrszem
    • HálóZsák
« Válasz #747 Dátum: 2008. március 20. - 10:58:46 »
Szerintem annyira nem volt rossz, a OMD óta ez volt az egyik legjobb füzet.

Ben Reilly

• Pókfej
« Válasz #748 Dátum: 2008. március 20. - 11:53:38 »
Én sajnos összeségében nézem az egészet, és úgy borzlamas. Bár a következő részre Rozsit ígérték, úgyhogy nagyon kíváncsi leszek erre a "senki sem tudja Pókember személyazonosságát" dologra.

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #749 Dátum: 2008. március 20. - 20:16:54 »
Hm, érdekes képet hagyott bennem ez az ASM #554. Egyrészt, a BND-ben először - ismétlem, először - volt végre Pókfejnek tipikusan "Pókis" szövegelése. A jelölttel való társalgása a történet csúcspontja.
Viszont minden más egyre rosszabb. A narrátor szövegétől lassan tényleg kezd felállni a szőr a hátamon, mintha egy retardáltnak mesélnék a történetet, ráadásul annyira érződik, hogy teljesen idegen tőlük a Stan Lee-féle cirádás mesélő stílus, nem értem, minek erőltetik (sokat szidom, de Bendis a Mighty Avengersben meg mégis csuklóból kirázott egy tökélees Stan-mesemódot, mintha csak az Ember írta volna azokat a szövegdobozokat). És ez messze elmarad a levrovtól, akinek a szerkesztője egy átlagember ámokfutásra kényszeríthetne. Ennyire borzalmas levrovja az Uncanny X-Mennek sem volt 3 éve, pedig akkor azt szidták a legtöbben, és néha elég keményen (a HoM alatt nemes egyszerűséggel egy rakás marhaságnak hívták, amit a szerkesztők elökörködtek levrov címén). És már azt sírom vissza. Innentől tényleg kihagyom, mert csak felidegesítem magam rajta feleslegesen.
A sztori lezárása elég kurta-furcsa volt. Az érezhetően zéró karakterű főgonosz pár oldalon piff-puff lerendezve, ám ez nem elég, neeeeeeeem, kell egy magyarázat, hogy ez milyen, hű, de erős ellenfél lesz és idővel egyre erősebb blabla, meg kell keresni, mert veszélyes blabla, átlátszó és ócska trükk a visszahozására, ami 30 éve kiveszett a képregényekből, mert egyszerűen túlnőtte magát a műfaj ezen. Iszonyatosan erőltetik a retrót, miközben modern Pók-sztorikat akarnak összekalapálni, és ez meg is látszik, hogy mennyire nem illik össze. Akkor már szerződtessék Alex Rosst, az legalább tényleg ért az Arany- és Ezüstkorhoz.
És végső soron kezdek rájönni, mi még az igazán nagy bajom: az új szereplők. Mintha Millar alkotta volna őket: mindenki egyetlen, meghatározott sablonfigura végletekig elvitt, lassan paródiaszerű alakja. Az új főnökön meg annyira látszik, hogy direkt túlerőltetik az idiotizmuást és meg akarják gyűlöltetni, hogy JJJ jó színben tűnjön fel, hogy eléggé gyengeelméjűnek kell lennie, akinek nem esik ez le. Ráadásul az egész karakter olyan, mintha egy rossz színész próbálná eljátszani ezt a szerepet. Még jó, hogy ez nem egy filmsorozat, mert ha a színészi játéka és a hanghordozása is olyan lenne, mint a szövege, még egy zugtévében se adnák le a műsort.
De hogy mondjak egy jó pontot: a JJJ-látogatós jelenet nagyon jól el lett találval. Azt Gale nagyon ügyesen összehozta, az egész történetben ez ért egyedül talán vmit.

Tehát most van egy jó Pókemberünk, egy 20 évvel ezelőtti állapotba bebetonozódott Peter Parkerünk, eltűnt egy rakás régi szereplő, a még régebbiek két képkockára se tűnnek fel, az újak meg vagy semmiféle kaakterrel nem bírnak, vagy egy elszúrt paródiaalakok. És a szerkesztőségnél csodálkoznak, hogy miért jön egy olyan levél, hogy "kösz, két hónapig bírtam, de én most feladom, mert ez rettenetes". És ami igazán fáj, hogy azért többnyire tehetséges írók pazarolják itt feleslegesen az idejüket és a tehetségüket.

És most jön majd a negyedik gárda, bemutatkozik Bachalo is. Kicsit tartok ettől, mert az előzetes rajzok közül pont az övé voltak a leggyengébbek. Pedig ő aztán tényleg egy kiváló rajzoló, de inkább maradnia kellett volna az X-eknél. (bár sajna azt be kell látnom, hogy ő se képes hosszabb távon tartani már a havi egy füzetet.)
« Utoljára szerkesztve: 2008. március 20. - 20:18:41 írta talgaby »

Sepi

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #750 Dátum: 2008. március 21. - 09:32:55 »
Egy új hír, hogy Joe Kelly visszatér a Marvelhez, pontosabban az Amazing Spider-Man címhez.

És a legjobb Pókember szerkó:  :hehe:
« Utoljára szerkesztve: 2008. március 21. - 09:42:30 írta Sepi »

zozi56

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
  • Őrszem
    • HálóZsák
« Válasz #751 Dátum: 2008. március 21. - 10:50:11 »
Bár tudom, hogy  a borítók nagyon messzire el szoktak rugaszkodni a képregény tartalmától, de ez a borító nagyon felkeltette az érdeklődésem. Szerintetek MJ emlékszik a Mephistóval kötött alku előtti életükre?

Ben Reilly

• Pókfej
« Válasz #752 Dátum: 2008. március 21. - 11:00:20 »
Dögöljek meg ha nem.  ;)

zozi56

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
  • Őrszem
    • HálóZsák
« Válasz #753 Dátum: 2008. március 21. - 11:02:43 »
Én is efelé hajlok (mármint nem afelé, hogy dögölj meg, hanem hogy emlékszik). Vajon ez lehetett az, amit Mephistótól kért?

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #754 Dátum: 2008. március 21. - 11:04:05 »
No jó, börze után megyünk majd Ben temetésére...
MJ egyébként jó kérdés, mert ha nem, akkor 14 éves koráig kell törölni az emlékeiből...

Ben Reilly

• Pókfej
« Válasz #755 Dátum: 2008. március 21. - 11:15:40 »
Biztosra veszem, hogy ezt kérhette, mert ha hosszabb távon valami értelmeset akarnak kihozni ebből az egetverő baromságból, muszáj lesz találni egy menekülő pontot, ahol MJ-t és Petert esetleg újra összehozhatják egy szép nagy sírós egymásraborulásos jelenetben, anélkül, hogy ezeréltű May nénit megint temetni kellene velem együtt. A kedvenc virágom a tulipán, hozhattok a síromra kamionnal.  ;D
« Utoljára szerkesztve: 2008. március 21. - 11:27:12 írta Ben Reilly »

Ben Reilly

• Pókfej
« Válasz #756 Dátum: 2008. március 21. - 11:35:30 »
Istenem add, hogy ez az legyen akire gondolok:

zozi56

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
  • Őrszem
    • HálóZsák
« Válasz #757 Dátum: 2008. március 21. - 11:37:57 »
Benre vagy egy skrullra gondolsz?

Sepi

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #758 Dátum: 2008. március 21. - 11:41:04 »
A skrull esélyesebb, mint Ben. ;)

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #759 Dátum: 2008. március 21. - 13:55:30 »
Egy új hír, hogy Joe Kelly visszatér a Marvelhez, pontosabban az Amazing Spider-Man címhez.
Háááááááááááááháhááááááááááááááá!!!!!!!!!!!  :oh: :oh: Na mostantól a kétkedők is el fognak némulni! Joe Kelly a legeslegjobb választás volt jelenleg! Tőle még sose olvastam rosszat, ugye ő írta a tuti Deadpool-sorozatot, illetve a Híd című Pókot is, a régi sorozatunk végén, ami baromi ötletes és jól megírt cumó volt! Ha valaki, hát ő tudja, milyen módon kell Pókembert írni, a poénjairól nem is beszélve!