Szavazás

Kit kedveltek a legjobban a Pók-mellékszereplők közül?

May néni
Flash Thompson
Mary Jane
Betty Brant
Fekete Macska
J. Jonah Jameson
Robbie Robertson
Glory Grant

Szerző Téma: Spider-Man (amerikai kiadás)  (Megtekintve 717602 alkalommal)

0 Felhasználó és 5 vendég van a témában

Szilánkmentes

• Vezér
  • the Shatterproof !
    • The Proof Report
Re:Spider-Man (amerikai kiadás)
« Válasz #3100 Dátum: 2012. június 28. - 23:37:38 »
Ez nem a Flash Thompson féle Venom már?

Krizli

• Fórum Tag
  • Kaméleon
  • Aardvark
« Válasz #3101 Dátum: 2012. június 28. - 23:42:27 »
Venom tisztára olyan, mint a DC-nél [...] Bane...

Hát, ha jobban belegondolsz, mindketten egy Venom nevű valaminek köszönhetik az erejüket, izmosak és fejileg is hasonlítanak:

Gyilkos Kroktól meg az agyát és a szép mosolyát örökölte. Hmm... Megtaláltuk volna Venom elveszett szüleit?  ;D

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #3102 Dátum: 2012. július 05. - 15:22:44 »
A Comics Should Be Good blogon Pókember 50. születésnapja alkalmából volt pár szavazás ebben a témában és összeszedték a "legeket".
Legjobb borítók
Legjobb mellékszereplők és ellenfelek
Legjobb írók és rajzolók
Legjobb történetek
Persze egy lista se olyan, hogy valaki tökéletesen egyetértsen vele, de engem azért meglepett pár dolog. Az egyik, hogy a Maximum Carnage egyáltalán felbukkant a sztoris listán. A másik meg, hogy a legjobb író listán nem Lee van elöl, hanem a Lee-Ditko páros. Őszintén megvallva szerintem Ditko sztorik szempontjából elég rossz hatással volt a címre. Akármennyire is szidom időnként Lee-t, Ditko alatt irtózatosan klisés és nagyon nem időtálló, echte hatvanas években is csak a konkurencia miatt nem röhejes sztorikat írt legtöbbször, érezhetően az 50. szám környékétől indult be és vált igazán remekké alatta a cím.
Plusz Ditko rajzaival se voltam sose kibékülve. A mozgást hihetetlenül jól kapta el, és tényleg remekül értett a dinamikához a képein, mégis maguk a rajzok egyszerűen nem szépek, az itteni listán az első tízből bármelyik sokkal letisztultabban, szebben adta át majdnem ugyanazt, mint Ditko. Ditkón nagyon érződött, hogy neki alapvetően a horror-misztikum az erőssége, ott tud jól alkotni.
Borítóknál meg ilyenek, mint az ASM 101 és 301... Szerintem Slott alatt találni 50 jobb borítót azoknál. Bár még az a lista az, ahol tényleg nehéz kötözködni, különösen az első helyezettel.
« Utoljára szerkesztve: 2012. július 05. - 15:25:07 írta talgaby »

grey gargoyle

• Thanos
  • A Komédiás
« Válasz #3103 Dátum: 2012. július 05. - 21:19:01 »
Nekem mondjuk az esküvős borító kifejezetten nem tetszik. Borzasztó gyenge, nem látványos, nem feltűnő és nincs benne semmi, ami megragadná az ember tekintetét, ráadásul MJ menyasszonyi ruhája tök idétlen.
This is a joke. A real practical Joke.

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #3104 Dátum: 2012. július 05. - 21:37:30 »
Az íróknál tök meglepő Howard Mackie szereplése, hisz csúnyán lebőgött a V2 történeteivel - igaz, előtte írt jókat. Annak örülök, hogy JMS-t leelőzte Peter David és Bendis is, és DeMatteis is szépen az elején van.
A rajzolók kicsit nevetségesek, inkább tűnik úgy, hogy ki rajzolt több Pókembert. Ramos neve még egy 100-as listán is csúnyán mutatna, nem egy 25-ösön. Mekit sem szeretem, de őt elismerem, hogy ott a helye a listán, mert tényleg nagy hatással volt Pókember kinézetére, rengetegen szerették, stb. De Ramos semmit sem tett hozzá, csak elvett. John Byrne szereplése is rejtély számomra, hisz alig rajzolt Pókembert - azt is középszerűen.
Sztorikból is néhány jól kilóg. Az első a Return of the Sinister Six egy tök középszerű történet.
Heh, a most megjelenő klasszikus Pókemberünk is a listán van! :) A 17. Meg a Jean DeWolff halála a 4.
Az Amazing 400-zal mélységesen egyetértek, ahogy a 10. helyezett Harry Osborn sagával is. 8. a Kölyök, aki gyűjtötte a Pókembert, szintén megérdemelten, ahogy Gwen Stacy halála is, és természetesen joggal került az élre a Kraven Utolsó Vadászata is.
Nem rossz lista, egyszer én is összeállítom a sajátomat. :)

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #3105 Dátum: 2012. július 05. - 22:26:39 »
Mondjuk ha a rajzolókat tényleg mennyiség alapján rakták volna össze, az idősebb Romita igencsak a fia mögött lett volna pár tucat hellyel. :) Talán még Ditko is többet rajzolta.

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #3106 Dátum: 2012. július 05. - 22:31:51 »
Jó, hát neki kitaposott helye volt az élre. :) Különben nem igaz, Ditkónál sokkal többet rajzolt, nem beszélve a millió tuskihúzásáról is.

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #3107 Dátum: 2012. július 06. - 06:56:03 »
Nemrég néztem meg az UHBMCC-n, és meglepődtem, hogy hiszed vagy sem, tényleg alig rajzolt. Ditko után kb. másfél évig, utána csak vázlatolt évekig, vagy maximum kihúzott (bár Lee kreditszövegei alapján inkább csak a nyers vázlatokat skiccelte fel a valódi rajzolóknak, meg inkább úgy tűnt, a történetben működött közre), és utána volt még egy szintén kb. ugyanakkora szakasza, amikor ő rajzolta... és ennyi. Én is ledöbbentem, azt hittem, vagy hat tucat ASM köthető a nevéhez, de azok nagyját igazából mások rajzolták az ő elrendezései alapján.
Mondjuk emellett vagy ennek ellenére kétségtelen, hogy hiába Ditko alkotta meg az alapokat, id. Romita volt az, aki a máig kitartó arculatot megtervezte, és marha jól is sikerült neki. Talán egyedül Kirby designja bizonyult maradandóbbnak.

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #3108 Dátum: 2012. július 06. - 08:28:50 »
Ebben egyetértünk, Romita Sr. rajzai tették igazán népszerűvé Pókembert. Ő lett a meghatározó rajzolója. Az igaz, hogy a 60-as években nagyon sokat más rajzolt meg - főleg John Buscema és néha Gil Kane -, de a legtöbbet ő húzta ki tussal, és később sem zárkózott el a rajzolástól 1-1 szám erejéig. A tuskihúzástól meg főleg nem, pölö a fia új stílusának kezdeti lépéseinél is ott volt. Az a vicc, hogy csak annyi kellett hozzá, hogy szépen kerekítse le az éleket, és tök király rajz lett belőle. Bár az is igaz, hogy majdnem bármi, aminek ő volt a tuskihúzója, az nagyon szép lett, nem véletlenül egy élő legenda az öreg. :)

WhiteTiger

• Rengető
  • *
« Válasz #3109 Dátum: 2012. július 06. - 11:07:21 »
Nekem még Steven Butler stílusa is tetszik,bár meglepően kevés Pókembert rajzolt így utánanézve,sokkal többre emlékeztem.

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #3110 Dátum: 2012. július 06. - 11:09:14 »
Nekem ő nagy kedvenc volt annak idején. De tényleg vagy 10 szám, és helló. Persze rajzolt mást, Silver Sable sorozat, például. De nála is sokat dobott, hogy az Amazing akkori tuskihúzóját, Randy Emberlint kapta meg, aki addig Bagleyt húzta.  :boff:

BuB

• Pókfej
« Válasz #3111 Dátum: 2012. augusztus 16. - 12:49:02 »
Póki Novemberi számai elég érdekesek lesznek:

AMAZING SPIDER-MAN #697 

Spider-Man joins the WAR of the Goblins!

We brought back Roderick Kingsley, the original Hobgoblin -- will any other Goblins show?

Huuu, na ez aztán naaagyon érdekes lesz, kivi vagyok hogy lépik meg a visszatérését.

AMAZING SPIDER-MAN #698 
DYING WISH PRELUDE

The end of Spider-Man's world begins when Doctor Octopus discovers who Peter Parker really is.

Na, és Édes Mózes... ez meg rohadt uncsi lehet... megint eljátszák ezt... :roll:
És ezután vajon mi lesz... megint megyünk Fausthoz... :roll:

SO SAY WE ALL! - LORDS OF KOBOL

Fantomex

• Vérontó
« Válasz #3112 Dátum: 2012. augusztus 16. - 13:14:43 »
Azért várhattak volna pár napot ezzel, nem kellett volna a belerakni ekkora spoilert az előzetesbe. :drying:
Az egész úgy kezdődött, hogy Phil Urich lecsapta a Vészmanó fejét. Azóta ez a Urich a Vészmanó.
De! Az Amazing 691. számában ( ahéten jelent meg) az utolsó oldalon kiderült, hogy Phil nem Roderick Kingsley-t, hanem az ikertesóját, Daniel Kingsley-t ölte meg. Az eredeti Vészmanónak, aki közben Közép-Amerikában ügyködik, mint Devil-Spider, nem tetszik ez a dolog és visszamegy Amerikába, hogy szétrúgja Phil :censored: .
« Utoljára szerkesztve: 2012. augusztus 16. - 13:19:18 írta Fantomex »
I'm the devil-may-care, international superspy with a worldly distingué that the ladies love. I was literally made for the work.

grey gargoyle

• Thanos
  • A Komédiás
« Válasz #3113 Dátum: 2012. augusztus 16. - 13:20:13 »
milyen jó nagy ruhaszárító csipeszei vannak oktopusznak
This is a joke. A real practical Joke.

BuB

• Pókfej
« Válasz #3114 Dátum: 2012. augusztus 16. - 13:58:25 »
Azért várhattak volna pár napot ezzel, nem kellett volna a belerakni ekkora spoilert az előzetesbe. :drying:
Az egész úgy kezdődött, hogy Phil Urich lecsapta a Vészmanó fejét. Azóta ez a Urich a Vészmanó.
De! Az Amazing 691. számában ( ahéten jelent meg) az utolsó oldalon kiderült, hogy Phil nem Roderick Kingsley-t, hanem az ikertesóját, Daniel Kingsley-t ölte meg. Az eredeti Vészmanónak, aki közben Közép-Amerikában ügyködik, mint Devil-Spider, nem tetszik ez a dolog és visszamegy Amerikába, hogy szétrúgja Phil :censored: .

bazz, de jó... :o
Én örülük, hogy melépték, ha még ilyen blőd módon is. ;D Mindig is az eredeti Manó volt a kedvencem.(mégha sokáig nem is tudtam, hogy melyik az eredeti Vészmanó ;D)

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #3115 Dátum: 2012. augusztus 16. - 14:18:29 »
Én nem szeretem a visszacsinálásokat. Miután a Zöld Manó visszatért, a Vészmanóval nemigen tudtak mit kezdeni. Aztán jött Slott, és Phil tök jó Vészmanó lett. Most megint jön Roderick, és majd megint nem tudnak vele mit kezdeni...
Oki már rég is tudta, ki a Pókember, hisz a Klón sztoriban megmentette az életét, csak aztán meghalt, és feltámadva már nem emlékezett rá. Érdekes lenne, ha ezen a szálon jutnának el odáig, hogy miért tudja megint. Újra kiderülne, hogy a Klón sztorikban mennyi potenciál volt, csak elhagyták az egészet úgy, ahogy van.

BuB

• Pókfej
« Válasz #3116 Dátum: 2012. augusztus 16. - 14:51:44 »
Jó, de doki már lassan meghal... a végén még az lesz, mitn a filmkben szokott, rájön, hogy kicsoda, micsoda az emberke, erre meghal... :roll:

Comicboy

• Skorpió
  • Pókember rajongó
« Válasz #3117 Dátum: 2012. augusztus 16. - 15:00:15 »
Miért George Stacy rájött aztán megment egy gyereket és meghal bár ő nem pont azután aztután halt meg miután megtudta, de direkt mindenkit "megöl" az író miután megtudja a szereplő, hogy ki pókember. :spidey:
"A nagy erő nagy felelősséggel jár."

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #3118 Dátum: 2012. augusztus 16. - 15:01:22 »
Oki úgysem fog meghalni. Talán visszafiatalítják valahogy.

Ben Reilly

• Pókfej
« Válasz #3119 Dátum: 2012. augusztus 16. - 15:03:15 »
Kravent is visszahozták, pedig ő aztán elég alaposan meghalt ólommérgezésben.