Szavazás

Kit kedveltek a legjobban a Pók-mellékszereplők közül?

May néni
Flash Thompson
Mary Jane
Betty Brant
Fekete Macska
J. Jonah Jameson
Robbie Robertson
Glory Grant

Szerző Téma: Spider-Man (amerikai kiadás)  (Megtekintve 716350 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

Kanaszta

• Pókfej
Re:Spider-Man (amerikai kiadás)
« Válasz #4000 Dátum: 2013. augusztus 14. - 20:53:09 »
Teljes mértékben egyetértek!
Ez nem egy ember lába!

Hanem Pókemberé és ez nagy különbség, de ha jobbat tudtok, rajzoljátok meg és küldjétek el a marvelnek hátha felkeltitek az érdeklődésüket! GLHF

Szilánkmentes

• Vezér
  • the Shatterproof !
    • The Proof Report
« Válasz #4001 Dátum: 2013. augusztus 14. - 20:56:36 »
GLHF

Haha, ez.  :lol:

Nekem is jobbnál jobban bejönnek a Ramos által rajzolt füzetek. Hobgobó kimondottam szuper az ő rajzolásában, nameg "breath of fresh air" a sok arányos, tökéletesen kigyúrt szuperember ábrázolás között.

Comicboy

• Skorpió
  • Pókember rajongó
« Válasz #4002 Dátum: 2013. augusztus 14. - 20:58:08 »
Teljes mértékben egyetértek!
Ez nem egy ember lába!

Hanem Pókemberé és ez nagy különbség, de ha jobbat tudtok, rajzoljátok meg és küldjétek el a marvelnek hátha felkeltitek az érdeklődésüket! GLHF

Hát most a képregénykészítő beszél belőled, legalább is szerintem ;)

Ez kb olyan mint amikor én talgabyt osztottam a fociról meg a kapura rúgásról, az se volt vmi igazságos. :roll:

De Pókembernek is emberi lába van.
"A nagy erő nagy felelősséggel jár."

Mero

• Thanos
  • Főállású szülői példakép
« Válasz #4003 Dátum: 2013. augusztus 14. - 20:58:30 »
Nem, csak valahogy félek azoktól a sztoriktól. Egészen idióta sztorik születtek a Brand New Day után. Én nem bojkottálok semmit, saját szuvenír jogom eldönteni mit veszek meg és mit nem. De rosszul fogalmaztam, nem leállni fogok, csak szelektálni. Azt ugye szabad?
Peeersze.
Lakcim : Access Denied - Directive 5 Biometrikus Információ  Pszichológia Profil : -Cinikus -Szarkasztikus -Marháranagyonvicces (-nek hiszi magát ) Szuper Képesség :Bárkit, bárhol, bármikor felidegesíteni 5 percen belül

balogh44

• Thanos
« Válasz #4004 Dátum: 2013. augusztus 14. - 21:23:47 »
Mero: Persze!
Szilánkmentes: szuverén!
Elírtam, tévedni emberi dolog!
Megint ott kötünk ki, hogy ki az iskolázott rajzoló és ki az aki csak hobbi szinten űzi! Igen, én hobbi szinten űzöm a rajzolást, valami ragadt azért rám is az évek alatt! És szerintem egy 10 éves jobb Pókembert rajzol mint Ramos!

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #4005 Dátum: 2013. augusztus 14. - 21:31:55 »
Biztos nem. Bár sokáig jóformán a feketelistámon volt minden, amit rajzolt, azt azért elég hamar megláttam, hogy a dinamikához kevesen értenek úgy a tengerentúliak közül, mint ő. Egy tízéves előre beállított fabábokat rajzolna. Nagyon nehéz egy statikus képen érzékeltetni a mozgást, hogy ne tűnjön egy bábnak az alany. Plusz az utóbbi pár évben végre elkapta a folyamatosságot. Nem csak pár egymás mellé fűzött fényképből áll egy füzete (és ez – ne vegye senki sértésnek – olyasmi, amire például a hazai rajzolók közül összesen ha ketten-hárman képesek), hanem tényleg egy szekvenciális képsorozat. Ami állítólag a képregényrajzolás legnehezebben elsajátítható része, gyakorlatilag az az aspektus, amiért külön műfajnak tekinthető.

balogh44

• Thanos
« Válasz #4006 Dátum: 2013. augusztus 14. - 21:55:37 »
Biztosra veszem, hogy van olyan képregény cím ami nagyon jól állna neki, de tartom továbbra is azt, hogy nem a Pókember az.

Todd

• Pókfej
« Válasz #4007 Dátum: 2013. augusztus 14. - 21:59:10 »
Megint ott kötünk ki, hogy ki az iskolázott rajzoló és ki az aki csak hobbi szinten űzi!
Én pl. nem vagyok iskolázott rajzoló, és csak hobbi szinten űzöm.  ;)
És szerintem egy 10 éves jobb Pókembert rajzol mint Ramos!
Ez marhaság. Csak azért, mert valami más stílusú, mint amit szeretsz, attól még nem lesz sz*r. Ramoson abszolút látszik, hogy van mögötte tudás, amiből stilizál, és túloz, de ezt következetesen teszi.
Plusz az utóbbi pár évben végre elkapta a folyamatosságot. Nem csak pár egymás mellé fűzött fényképből áll egy füzete (és ez – ne vegye senki sértésnek – olyasmi, amire például a hazai rajzolók közül összesen ha ketten-hárman képesek), hanem tényleg egy szekvenciális képsorozat.
Szerintem erre senki sem sértődne meg. Aki kicsit is ért valamihez, általában tisztában van a korlátaival is.

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #4008 Dátum: 2013. augusztus 14. - 22:10:37 »
Az, hogy valaki kritikát fogalmaz meg egy sorozattal kapcsolatban, miért egyenlő azzal, hogy az neki nem tetszik, és akkor minek nézi olvassa stb..  ;)
Kicsit továbbgondoltad, amit írtam, kedves Todd.
Idézet
Ez akkor kábé olyan, mintha egy bunkó ember azzal védekezne, hogy én amúgy ritkán kedves is szoktam lenni.
Ez viszont elég nagy marhaság, már ne haragudj.  ;) Pókember mindig is a Marvel húzócíme volt, a legjobb írókat kapta. Nem kevés tök jó sztorija van, és nem kevés nagyon jó írója.

Biztos vagyok benne, hogy több ezren tudnának jobbat, csak Ramos gyors, és a havi 2x32 oldalnál ez döntő szempont, sajnos.

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #4009 Dátum: 2013. augusztus 14. - 22:19:38 »
Ilyet se láttam még, hogy Ramos és a „gyors” szó negatív jelzők nélkül lenne egy mondatban. Ramos nem tud havi 22 oldalt, még akkor se, ha nem a kihúzója a szűk keresztmetszet. Tény, hogy gyorsabb, mint az általában egy stílusúnak mondott Bachalo, de Ramos nem gyors. Egy egészoldalas egy napjába kerül. És eléggé drága is.
Ha a Marvel gyorsat akarna, elég sok dél-amerikai (mármint Ramoson kívüli dél-amerikai) és még több Puerto Rico-i rajzoló van náluk, akik a tizedéért leszállítják bőven határidőre, és akad köztük nem egy, akinek a rajzminősége simán vetekszik a sztárokéval. A nagy helyzet az, hogy Ramos azért van a Pókemberen, mert a nép ezt óhajtja. És igen, ahányszor újra felbukkant, az eladások mindig megugrottak.

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #4010 Dátum: 2013. augusztus 14. - 22:25:19 »
Nem gyors? A legelső vélemény, amit valaha hallottam róla, hogy marhára egyszerű vonalakat használ, hogy pár vonallal képes kivehető rajzot készíteni.

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #4011 Dátum: 2013. augusztus 14. - 22:31:06 »
Nézz meg róla pár videót. Van, ahol tíz perc alatt látszólag semmit sem halad. Nem gyors. Az elmúlt tíz évben gyakorlatilag folyamatosan foglalkoztatták, de nem jelent meg tőle talán még hatvan teljes füzet sem. Onnan is látszik, hogy lassú, hogy érezhetően gyakrabban kérik fel borítóra, mint teljes füzetre. Amúgy nem használ egyszerű vonalakat. Nagyon sok vonal van a rajzain és a látszattal ellentétben eléggé sokat filozofál azon, hogy melyiket hova húzza be, mert amikor siet – mint tette például az X-Men v2 200 utáni pár részében –, akkor előfordul, hogy semmit se lehet kivenni a rajzaiból. Ez a karikatúra-szerű ábrázolás valójában több időt emészt fel, mint egy realisztikus stílus. Úgy kell irreálisnak lennie, hogy betartja az alapvető szabályokat (anatómiai alapok, perspektíva, stb.).

Wiccan

• Bűnölő
« Válasz #4012 Dátum: 2013. augusztus 14. - 22:49:07 »
Kaine én csak a borítót értékeltem, nem a sztorit vagy magát a karaktert. Szerintem a mostani Pók stílusához tökéletesen illik Ramos és nem tudnám elképzelni más rajzolóval annyira. Nekem nincs bajom vele bár nem is a kedvencem, ez a sztorira is igaz. Csak nem értettem miért pont most fogalmaztad meg ezt amikor már megértünk magyar kiadásban is egy tucatnyi jóval gyengébb rajzolót.

Morbius

• Traveller
  • Az élő vámpír
« Válasz #4013 Dátum: 2013. augusztus 14. - 22:58:47 »
Ramos még mindig egy hányadék, nála jobban csak Romita jr-t utálom, :haj: Ja, és Tim Sale-t :hehe:
Tejet kérek! Csokisat!

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #4014 Dátum: 2013. augusztus 14. - 23:02:20 »
Tim Sale-t? :o :ohmy: Akkor már miért nem dobod be mellé Darwyn Cooke-ot is?

Morbius

• Traveller
  • Az élő vámpír
« Válasz #4015 Dátum: 2013. augusztus 14. - 23:09:03 »
Hm, őt nem ismerem, de mindjárt utánanézek. Ez van fura az ízlésem, nem jönnek be az ilyen elvont, (vagy nem is tudom hogy fogalmazzam)
stílusú rajzok.
Ez tetszik:
Ez nem:
Tejet kérek! Csokisat!

balogh44

• Thanos
« Válasz #4016 Dátum: 2013. augusztus 15. - 10:09:50 »
Olyan mint valami patás állat! :hehe:
Ő Darvyn Cooke:

És szerintem sokkal élvezhetőbb!
Amúgy Bachalo nálam érdekes helyen áll, ugyanis régen tetszett a munkássága lásd: Sandman, csak aztán ő is váltott és nem a jó irányba! De Ramostól eddig csak ezt a stílust láttam, és nagyon nem bizalom gerjesztő!
Igen, valóban régebben is voltak gyengébb rajzolói a sorozatnak, pl. McFarlane, de akkor simán át tudtunk állni a Web of sorozatra Saviuk rajzaira. Itt majd, ha elérjük azt az időfolyamot magyarul is, nem tudom mire lehetne átállni, hiszen az Amazing van csak.
« Utoljára szerkesztve: 2013. augusztus 15. - 10:14:42 írta balogh44 »

mikka

• Fórum Tag
  • Bűnölő
« Válasz #4017 Dátum: 2013. augusztus 15. - 10:27:12 »
Háááát, szvsz Meki után Saviuk engem nagyon szíven ütött annó. Utáltam.
"Én vagyok James Dean, kapcsolom a hármat"

balogh44

• Thanos
« Válasz #4018 Dátum: 2013. augusztus 15. - 10:36:13 »
Miért? :headscratch:
Bár tény, hogy Meki reformja után, már minden rajzoló követni próbálta a jegyeit, pl. "spagetti háló" nagyobb szemek, sűrűbb háló, stb...

mikka

• Fórum Tag
  • Bűnölő
« Válasz #4019 Dátum: 2013. augusztus 15. - 10:42:57 »
Pont ez az: én a Meki-fanok közé tartoztam és Savuik hihetetlen nagy visszalépés volt a letisztult, "egyszerű" stílusával. Emlékszem, nagyon dühös voltam, hogy "ezt" kaptam Meki helyett. Persze, ma már ilyenen nem akadok fenn, de érdekes, hogy a "tini" gondolkodás mire képes ;)
"Én vagyok James Dean, kapcsolom a hármat"