Szavazás

Kit kedveltek a legjobban a Pók-mellékszereplők közül?

May néni
Flash Thompson
Mary Jane
Betty Brant
Fekete Macska
J. Jonah Jameson
Robbie Robertson
Glory Grant

Szerző Téma: Spider-Man (amerikai kiadás)  (Megtekintve 691835 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

grey gargoyle

• Thanos
  • A Komédiás
Re: Spider-Man
« Válasz #1240 Dátum: 2008. október 26. - 08:44:58 »
Az a baj, hogy az amazinget szerintem semmilyen író nem fogja úgy átvenni, hogy ő havonta 3 részt megír. És amíg három különböző ember ír egy sorozatot, abban nagy valószínüséggel összhang nem lesz, csak zűrzavar. még ha össze tudnának dolgozni, akkor is mindig mindegyik a saját szája íze szerint alkotná meg...
This is a joke. A real practical Joke.

pepo05

• Pókfej
  • Felicia Hardy Lover
« Válasz #1241 Dátum: 2008. október 26. - 08:52:59 »
Összhang még lehetne, de stabil színvonal nem nagyon. Vagy de, stabilan xar lehet a színvonal. :)
"Az elme mindig hamarabb adja fel, mint a test. A titok nyitja, hogy az elméd neked dolgozzon és ne ellened"

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #1242 Dátum: 2008. október 26. - 11:43:38 »
Erre kitünő példa volt JMS. Hiába jó író, ha minden történetébe beleszóltak (lásd Sins Past).
Szerintem nem jó író JMS. Bár azt a sztorit eredetileg jól találta ki, de sorolhatnám azokat a baklövéseket, amiket elkövetett néhány éves pókemberkedése alatt - kezdve Ben bácsi halálától, vagyis a legelejétől. De a többiben igazad van, a nagy Q tényleg beleszólna.

zozi56

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
  • Őrszem
    • HálóZsák
« Válasz #1243 Dátum: 2008. október 26. - 11:55:19 »
Idézet
Szerintem nem jó író JMS.
Kíváncsi vagyok, ezért mit fogsz kapni talgabytól. :)

Más. Nézegettem a jövő heti megjelenéseket, úgy tűnik, végre felfedik a nagy titkot: klikk.
« Utoljára szerkesztve: 2008. október 26. - 12:06:02 írta zozi56 »
Man is mortal, and doomed to death and failure and loss.
This lies beyond our comprehension - why do you not despair?

benya11

• Thanos
    • fotolog
« Válasz #1244 Dátum: 2008. október 26. - 11:55:42 »
Azt a titkot fedik fel, hogy tényleg MJ a Jackpot? :)

Elölről kezdték a számolást, tehát akkor már az Annual-oknál is létezik v2? :)

Ben Reilly

• Pókfej
« Válasz #1245 Dátum: 2008. október 26. - 12:05:05 »
Azt a titkot fedik fel, hogy tényleg MJ a Jackpot? :)

Vagy nem, és valami oltári nagy baromsággal rukkolnak elő.

benya11

• Thanos
    • fotolog
« Válasz #1246 Dátum: 2008. október 26. - 12:12:04 »
Én ennek a fajta verziónak örülnék, bár kicsi az esélye, hogy ez lesz:
Jackpot felfedi magát Peter előtt, és ezután Peternek beugrik minden Mephisto-val kapcsolatban, de MJ ezt nem is felejtette el Peterrel ellentétben. Ezután újra egymásra találnak, és hepiend a vége! 8)

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #1247 Dátum: 2008. október 26. - 12:22:26 »
Fura, én már hónapok óta teszek arra, tényleg ő-e Jackpot vagy sem. Mondjuk tökmindegy, mert amilyen ostobán kezelték eddig a dolgot, nagyon nehéz lesz jól kihozni akármelyiket is. Ráadásul Guggenheim írja, szóval szinte biztos, hogy rossz lesz, minél bénább dialógusokkal (ha MJ lesz, akkor a párbeszéden gyakorlatilag az egész el fog csúszni, ezt így, előre borítékolom).
Az Annualok számozásánál igazság szerint semmiféle emberi logikát nem lehet felfedezni. A DC-nél sem. Amíg még az évszámok szerint mentek, legalább valami módon észben lehetett tartani őket, de mióta csak simán számozzák, sose lehet tudni, mi mié, mikortól. Én mindenesetre évszám szerint katalogizálom még mindig mindegyiket a gépen, hogy ne vesszek el bennük.
Idézet
Szerintem nem jó író JMS.
HOGY MI?!? Tűnés a HálóZsákra Book of Lost Soulst és a C4A-ra Midnight Nationt olvasni, majd utána mondj ilyeneket. Az, hogy a Marvel szuperhős-címein bőven tudásán és lehetőségein alul teljesített, az igaz (bár én az F4-et kevésbé tudom megbocsátani neki, mint a Pókokat). Ám attól még mindig ő az egyik legjobb képregényíró, aki valaha is betette a lábát a kilencedik művészet alkotóinak népes családjába.

Ben Reilly

• Pókfej
« Válasz #1248 Dátum: 2008. október 26. - 12:26:05 »
Fura, én már hónapok óta teszek arra, tényleg ő-e Jackpot vagy sem.

Meg relatíve elég keveset szerepelt a BND kezdete óta, ha nem számítjuk azt a szánalmas SI minit, aminek hála az égnek már vége.
« Utoljára szerkesztve: 2008. október 26. - 12:28:42 írta Ben Reilly »

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #1249 Dátum: 2008. október 26. - 14:53:40 »
Kedven gaby, nekem 8, miket írt eddig jó történeteket, ha az írása mindössze akkor sikerül jól, ha nem kell senki máshoz illesztenie, vagyis, ha csak a saját ötleteit viheti tovább. Lehet, hogyx önmagában jókat ír, de nem jó író az, aki nem hajlandó figyelembe venni az olvasók igényeit - vagy egyszerűen csak hanyag.

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #1250 Dátum: 2008. október 26. - 15:41:51 »
Összesen négy olyan író jut jelenleg eszembe, akik úgy jók, hogy közben képesek figyelembe venni az elődeik munkáját, vagy az adott képregényük világát és annak a sorozatra gyakorolt hatását (Geoff Johns, Jeff Parker, Dan Slott és Zeb Wells... ezek közül ketten csakis "kis" címeken dolgoznak, a harmadik pedig beragadt két másik után takarítómódba). Még az olyan nagyságok is, mint Alan Moore, mainstreamben főleg azokról a műveikről híresek, amikben lebontották az addigi építményeket (a Swamp Thinget gyakorlatilag háromnegyed év alatt teljesen lenullázta, és újraépítette... vmi hasonlót csinált, mint Bendis az Angyalokkal, csak kicsiben, és jól). A hosszas ongoingoknál nem az a léányeg, hogy kitűnő kvalitású írókat szerződtessenek, azok többnyire el is véreznek rajtuk. És nem is azt nézem, hogy egy író egy ongoingban milyen munkát végez. Carey X-Menjét pl. a cím második - de ha így folytatja még két-három évig, akkor A - legjobb szakaszának tartom, önmagában viszont ő inkább egy közepes író, akinek vannak néha nagyon jó ötletei és jó szakaszai, mégis kedvencem mostanság, de a saját műveitől pl. egyáltalán nem vagyok hasravágódva. Straczynski egyértelműen világteremtő író, aki tele van saját ötletekkel, és azokat valósítja meg a nyomtatott verzióban vagy a tv-képernyőn. Az, hogy behatárolt körülmények között közepesen gyengén teljesített, nem jelenti azt, hogy ne ő legyen a médium egyik legnagyobb alakja. Hisz ilyen erővel egy másik legenda, Ellis is vehető akár rossz írónak is, hisz sorra jöttek/jönnek ki tőle egy adott világba írt közepestől elviselhetetlenül gyengéig terjedő sztorijai (elég a legendásan rossz Gah Lak Tus-trilógiára gondolni). Egyébként is, jelen pillanatban talán Alan Moore kivételével nincs is olyan nagynevű képregényíró, akinél ne lehetne találni nem egy, nem feltétlen csakis egyén szempontjából gyengének ítélhető művet.

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #1251 Dátum: 2008. október 26. - 16:40:47 »
Összesen négy olyan író jut jelenleg eszembe, akik úgy jók, hogy közben képesek figyelembe venni az elődeik munkáját, vagy az adott képregényük világát és annak a sorozatra gyakorolt hatását

Idézet
vmi hasonlót csinált, mint Bendis az Angyalokkal,
Ezek szerint nem tudod (illetve biztos tudod), mit jelent a kontinuitás. Amit Bendis csinált az Angyalokkal, az abszolút klasszis volt. Leépítette az eddigieket, és felhúzott egy újat. Ez így tökéletesen rendben van. Ellenben JMS nem építette le az eddigieket, hanem átírta. Nem pici különbség ám! Az eredeti elképzelése, miszerint Gwennek és Peternek vannak gyerekei, az jó, azzal továbblépett. De hogy kitalálja, hogy Ben bácsi nem is úgy halt meg, ahogy 45 éven keresztül eddig bemutatták (és ez csak 1 példa), na ezt nevezik a kontinuitás hiányának. Bendis akkor követte volna el ugyanezt, ha kitalálja, hogy Rozsomák mostantól tud repülni. Vagy hogy Amerika Kapitányt mégse az Angyalok találták meg, hanem Pókember.

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #1252 Dátum: 2008. október 26. - 17:00:28 »
Ha ezt ki-csinált-nagyobb-történeti-marhaságot vitává akarnám fajítani, akkor csak annyit mondanék, hogy: Bendis - Túlontúli, és ezzel kb. minden létező Straczynskivel kapcsolatos érvet háromszor leköröztem, köszönjük. ;)
Azonban az alap még mindig az, hogy JMS jó író vagy sem és amíg emberünk továbbra is a világ egyik legjobb képregénytörténetének (Midnigt Nation), legkreatívabb újrafeldolgozásának (Rising Stars), és a Marval egyik magasan legjobb ongoingjának (Thor v3) az írója, addig nekem tökmindegy, hogy mellé jó száz olyan füzet van, amit egy kötett világban alkotva legfeljebb csak középszerűek voltak, ah egyszer látom, hogy képes még mindig zseniálisat alkotni.

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #1253 Dátum: 2008. október 26. - 18:43:58 »
Nincs olyan író, aki csak remekműveket alkotna, egyértelmű, hogy a középszerű is mindig ott kell, hogy legyen a munkáiban. Csak éppen elképesztően hízelgő lenne középszerűnek minősíteni azt, amit a Pókemberben csinált, és ezek szerint az F4-ben is.

Ron

• Kaméleon
  • **
    • DA COMICS
« Válasz #1254 Dátum: 2008. október 27. - 00:01:36 »
Hú, most olvasom a főoldalon az Amazing fogyásával kapcsolatos adatokat. Ezt kiveséztétek már valahol, mert nem találtam. :D
A többi címről nem találni ilyesmit? Azért nem semmi, hogy régen 4-szer annyi olvasója volt Pókinak...

dr samson

• Dr. Octopus
    • Samson Comics
« Válasz #1255 Dátum: 2008. október 29. - 11:08:50 »
No, én is elolvastam a legújabb AMS-t és egyet kell értsek zozi-val: ez egy piszok jó szám! Megkozckáztatom, az egész Brand New Day legjobb száma. ;) Az SI AMS-re viszont nem akarok mit mondani. Az valami förtelem... :roll:

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #1256 Dátum: 2008. október 29. - 11:24:38 »
Csakhogy ez nem Pókember volt, hanem egy Flash Thompson-történetbe burkolt tucat-zászlólobogtató történet, amivel az összes katonai sorozat tele volt az iraki harcok kitörése óta, ami csak létezik. Azt viszont aláírom, hogy a szöveg Guggenheimhez képest jól össze volt rakva - évente egyszer neki is sikerülhet - és közel se volt olyan fárasztóan és gyomorforgatóan giccses és valószerűtlen, mint a CapAm - The Chosen (amin akkor se értem, mi a fenét kellett írni két vagy három évig, amikor csak a legnyálasabb amcsi katonai mivagyunkahősök-drámákból lett összeollózva), hanem látszott, hogy valami épkézláb módon akarna tisztelegni az amerikai katonák előtt, és ez a aptriotizmus a maga módján még tetszett is.
De ez se magyarázza, hogy mi a fenét keresett ez egy francos Pókemberben?

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #1257 Dátum: 2008. október 29. - 17:39:16 »
Jaj, gaby az örök elégedetlen.  :P Legyen bármi bármilyen jó is, csak a hibát látod/keresed benne? Miért ne lenne helye egy Pókemberben egy Flash Thompson történetnek? Volt már ilyen, lásd az Inferno végét a Spectacularon. Volt már Silver Sable is, Pókember nélkül, lásd a Hová lett Pókember? -t magyarul. Ha meg a katonaira gondolsz, az iraki háború épp annyira aktuális dolog odakinn, mint a 911 volt, és vitathatatlanul Pókember az, akihez a legjobban passzolnak az ilyen történetek - az aktuálisak. Még ha BND is, akkor is.  ;)
Én is ma olvastam, nekem nem igazán tetszett, de a vége azért megdöbbentett, nem kicsit.

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #1258 Dátum: 2008. október 29. - 18:15:49 »
Idézet
az iraki háború épp annyira aktuális dolog odakinn, mint a 911 volt, és vitathatatlanul Pókember az, akihez a legjobban passzolnak az ilyen történetek - az aktuálisak.
Most nagyon őszintén kérdezem ezt: ezt a kapitális marhaságot ugye nem gondoltad komolyan? Pókemberhez sokminden közel áll, de a politika, pláne az aktuálpolitika és a zászlólobogtató patriotizmus viszont kilométerekre... a fenéket, fényévekre. Ahányszor megpróbálkoztak komolyabb politikai felhangot adni neki, az mindig bebukott, és jogosan, egyszerűen orbitálisan karakteridegen. És ez a történet egy különszámban még bőven elment volna, mert mint mondtam, Guggenheim leglaább a dialógusokat nem szúrta el jó szokása szerint, de vadiúj Pók vagy sem, nekem már a New Ways to Die végén lévő Colvertes cucc se tetszett. Maga a humorista elment, a poénkodás bárgyú volt és idegesítő, de ilyen is lehet, de ez az egész kampányosdi még mindig a jelenlegi történetszálak közül az, amelyik a legkevésbé illik bele.
Ha olyan karakter kell, akihet passzol az iraki háború és az amcsi patriotizmus, akkor az a saját lobogójukba csomagolt szereplőjük. De szerencsére azt most egy olyan író tartja a kezében, aki nem foglalkozik az ilyesmikkel, hanem a maga ötleteinek a segítségével csinál belőle Eisner-érdemes sorozatot. A Chosen eléggé megmutatta így is, hogy sajna az amerikaiak képtelenek úgy kezelni ezt a dolgot, hogy ne legyen már gyomorforgatóan giccses... vagy már túlzóan realisztikus. Nem tudom, mi történt ott, hogy a középutat már képtelenek megtalálni...

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #1259 Dátum: 2008. október 29. - 18:26:02 »
Talán elfelejtetted az Amazing II/36-ot? Fekete borító, 911, Pókember. Akkor tárgyalták ki a Marvelnél, hogy egy ilyen esemény mindenképpen részt kell, hogy vegyen a Marvel Univerzumban is, és azért választották hozzá Pókembert, amit írtam.  ;)