Ehhez a Gordon családja kavaráshoz (ami egyébként nem ebbe a topicba tartozna, hanem a Batmanhez

):
Nem lehet, hogy ezek a változtatások az aktuális
Krízisekkel, reboot-okkal jártak? Azaz nem önkényes dolgok, hanem ahogy változott a különböző korszakokkal az egész világ - a hősök, környezetük - , úgy apróbb változások voltak a mellékszereplőknél is, hogy jelezzék, 'ez már egy másik valóság'?
Véletlen, hogy pl. az
Első év lett megemlítve, ami a VVK utáni új Batmanes "alapokat" rakta le? Mert azt azért nehéz elhinnem, hogy egy író csak úgy megváltoztatna régóta megszokott neveket, családi állapotokat, bármi ilyesmit. Ugyanez Supermannél is, ahol Byrne találta ki Lex Luthort, a milliárdos tudóst, úgy tudom ő se létezett előtte, vagy ha igen, akkor nem olyan formában.
Sarah Essen-el emlékeim szerint egyébként Gordon felügyelő megcsalta a feleségét, szóval ott még lehet, hogy ő lett később a második felesége. A megcsalás rész volt a magyar régi füzetekben, arra emlékszem. De nem tudom később mi lett belőle, az amcsi kiadásokat meg nem követtem.
Kiáltsunk
talgaby-t, hogy 'mondja meg a tutit', hogy most akkor mi van, szerintem a fentebb említett módon még logikus is lenne az a pár változtatás. Csak azt kell hozzá elfogadni, hogy a DC időnként (5-10 év, ma már sajnos 1 évre is lement ez) 'felfrissítette' az univerzumát, hogy izgalmasabb, változatosabb legyen (lásd New 52-t is pl.).
Én régen pont ezért szerettem jobban a Marvelt, mert úgy gondoltam, hogy ott nem kell 'toldozni-foldozni' az univerzumukat, mert Stan Lee alapból szépen kitalálta - és az ő (és társai) munkáját szem előtt tartva szépen fejlesztették-bővítették ki az utánuk lévő írók-szerkesztők -, de sajnos mára már ott tartunk, hogy jobb és egységesebb a DC 1-2 évente változtatása, címei, mint a Marvel mindent a filmekhez és PC hozzáálláshoz való rendszertelen változtatásai. Tökéletes példa a mostani
Legacy, ami még nincs fél éve behozva - és a célja az volt, hogy visszavigye a karaktereket az alapokhoz -, de már bejelentették a következő
Fresh Start reboot-ot - aminek a célja, a nevéből-promó képekből kiindulva, hogy... visszavigye a karaktereket az alapokhoz...

Sajnos ordít erről az egész hozzáállásról az átgondolatlanság... minek volt akkor Legacy? Most komolyan csak azért, hogy meglegyenek a nagy jubileumi számok, és már 'számozzuk is vissza 1-re, mert azt megint többen veszik'? Mindig is Marvel párti voltam, de mostmár kezdek végleg kiábrándulni belőlük...