Szavazás

Marvel Extra címe

Mega Marvel
0 (0%)
Marvel +
12 (37.5%)
Marvel Világ(a)
2 (6.3%)
Marvel Univerzum
2 (6.3%)
Marvel Kalandok
4 (12.5%)
Marvel Képregények
1 (3.1%)
Marvel Magazin
4 (12.5%)
Marvel Történetek
3 (9.4%)
Marvel Hősök
4 (12.5%)

Összes szavazó: 32

Szavazás lezárva: 2011. december 02. - 11:56:11

Szerző Téma: Marvel +  (Megtekintve 1014980 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

coleman

• Bűnölő
Re:Marvel +
« Válasz #5700 Dátum: 2018. március 01. - 19:25:35 »
Ha a rövid oldalon Deadpool van, akkor nem négyet veszek, hanem egyből ötöt :D

kevinkain

• Rinó
  • **
    • KevinKain
« Válasz #5701 Dátum: 2018. március 01. - 23:55:20 »
Nem olvastad tőle az Első évet? Pedig az megjelent anno magyarul is. És pont ott kezdődött el ez a kavarás Gordon családi hátterével. (Meg ott lett Macskanő egy fetisiszta ex-prosti, de hát Millertől mi mást várna az ember?)

nem, csak a rajzfilmet láttam, és akkor még nem ismertem a képregényeket túlzottan, így nem tűnt fel az ilyesmi :). De a legutóbbi hozzászólásomon ez se változtat, mert nem vontam kétségbe az igazságtartalmát a mondandódnak, csak azt mondtam, hogy ez két különböző dolog :).

petshop

• Olvasztár
  • **
« Válasz #5702 Dátum: 2018. március 02. - 13:00:07 »
Ehhez a Gordon családja kavaráshoz (ami egyébként nem ebbe a topicba tartozna, hanem a Batmanhez  :)):
Nem lehet, hogy ezek a változtatások az aktuális Krízisekkel, reboot-okkal jártak? Azaz nem önkényes dolgok, hanem ahogy változott a különböző korszakokkal az egész világ - a hősök, környezetük - , úgy apróbb változások voltak a mellékszereplőknél is, hogy jelezzék, 'ez már egy másik valóság'?
Véletlen, hogy pl. az Első év lett megemlítve, ami a VVK utáni új Batmanes "alapokat" rakta le? Mert azt azért nehéz elhinnem, hogy egy író csak úgy megváltoztatna régóta megszokott neveket, családi állapotokat, bármi ilyesmit. Ugyanez Supermannél is, ahol Byrne találta ki Lex Luthort, a milliárdos tudóst, úgy tudom ő se létezett előtte, vagy ha igen, akkor nem olyan formában.

Sarah Essen-el emlékeim szerint egyébként Gordon felügyelő megcsalta a feleségét, szóval ott még lehet, hogy ő lett később a második felesége. A megcsalás rész volt a magyar régi füzetekben, arra emlékszem. De nem tudom később mi lett belőle, az amcsi kiadásokat meg nem követtem.

Kiáltsunk talgaby-t, hogy 'mondja meg a tutit', hogy most akkor mi van, szerintem a fentebb említett módon még logikus is lenne az a pár változtatás. Csak azt kell hozzá elfogadni, hogy a DC időnként (5-10 év, ma már sajnos 1 évre is lement ez) 'felfrissítette' az univerzumát, hogy izgalmasabb, változatosabb legyen (lásd New 52-t is pl.).

Én régen pont ezért szerettem jobban a Marvelt, mert úgy gondoltam, hogy ott nem kell 'toldozni-foldozni' az univerzumukat, mert Stan Lee alapból szépen kitalálta - és az ő (és társai) munkáját szem előtt tartva szépen fejlesztették-bővítették ki az utánuk lévő írók-szerkesztők -, de sajnos mára már ott tartunk, hogy jobb és egységesebb a DC 1-2 évente változtatása, címei, mint a Marvel mindent a filmekhez és PC hozzáálláshoz való rendszertelen változtatásai. Tökéletes példa a mostani Legacy, ami még nincs fél éve behozva - és a célja az volt, hogy visszavigye a karaktereket az alapokhoz -, de már bejelentették a következő Fresh Start reboot-ot - aminek a célja, a nevéből-promó képekből kiindulva, hogy... visszavigye a karaktereket az alapokhoz...  :drying:
Sajnos ordít erről az egész hozzáállásról az átgondolatlanság... minek volt akkor Legacy? Most komolyan csak azért, hogy meglegyenek a nagy jubileumi számok, és már 'számozzuk is vissza 1-re, mert azt megint többen veszik'? Mindig is Marvel párti voltam, de mostmár kezdek végleg kiábrándulni belőlük...
« Utoljára szerkesztve: 2018. március 02. - 13:26:15 írta petshop »

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #5703 Dátum: 2018. március 02. - 14:50:09 »
Lex Luthor már 1940-ben feltűnt, mindig is ő volt Superman fő ellenfele (an Anti-Superman Gang mellett). Byrne valóban azt találta ki, hogy egy teljesen legális üzletember, akire sose sikerült rábizonyítani semmit (előtte börtönből ki, börtöne be).

A DC-nél a kavarások igazából a normál ügymenet részei. Sokan hajlamosak elfelejteni, hogy Bruce Wayne-nek van például egy testvére…
A háttere annyi, hogy a DC-nél nem világokban hittek, hanem címszereplőkben. A szerkesztőségnél minden figurára volt egy kidolgozott irányelvköteg, aminek a nagyja rajzolói instrukciókból állt. Supermannél híres sztori, hogy évtizedekig csak annyi volt nála az előírás, hogy permanensen 29 éves, és sose veheti el Lois Lane-t vagy Lana Langet, illetve előbbi nem jöhet rá a titkára. (Ettől függetlenül Superman alsó hangon kétszer házasodott meg ezalatt, Lois minimum egyszer.)

De talán az a legérzékletesebb, hogy mennyire nem gondolkoztak univerzumban és hogy mennyire nem érdekelte őket a kontinuitás, hogy Superboy (Superman gyerekkori kalandjai) sikere után Wonder Woman kapott egy időutazó képességet, amivel állandóan összefogott a kétéves és a tizennégy éves önmagával; pár évre rá viszont Wonder Girl bekerült a Tini Titánok alapítói közé, mert a Wonder Woman sorozat íróján és szerkesztőjén kívül senki se tudta a cégnél, hogy Wonder Girl egy időutazó Wonder Woman.

Az első Krízis amúgy ezt a kuszaságot nem törölte el, alig három év kellett nekik, hogy a sorozataik egymásnak is ellentmondjanak. Elvileg a Zero Hourtől találták ki, hogy legyen egységes a DC, de a valóságban csak kibővítették a figurák kötelező elemlistáját és a szerkesztők koordinálva igyekeztek teljesen hermetikusan lezárni a címeket. Persze nem mindig sikerült, de azért feltűnő volt, hogy Byrne-nak kb. akkor lett tele a töke a DC-vel is, amikor ott is elkezdték a szerkesztők írni a sztorijait.

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #5704 Dátum: 2018. március 02. - 14:56:08 »
Engem pont nem érdekel, hogy mi a számozása a Marvel képregényeknek. Amíg élvezhető sztorikat adnak ki, és van ami alapján sorba tudom őket tenni, tőlem úgy számozzák, ahogy akarják.
Persze hogy marketing volt a visszaszámozás, hiszen egy 800-as szám jól mutat, de ez semmiben sem különbözik attól, mint amikor én egy nagy 25-ös címkét teszek a borítóra, hogy jól látszódjon, hogy jubileumi számhoz értünk.  :spidey:

petshop

• Olvasztár
  • **
« Válasz #5705 Dátum: 2018. március 02. - 15:18:12 »
talgaby: Kösz a választ, mindig örömmel olvasok ilyen 'belsős' infókat az akkori körülményekről, módszerekről.
Tehát akkor végülis annyi történt, ha jól értem, hogy abszolút nem voltak kidolgozott úgymond 'karakterlapok', doksik, amikhez az írók igazodni tudtak volna. És gondolom 20-30 évnyi képregény meg nem volt a fiókjukban az adott szereplőről, hogy minden apróságot tudjanak róla.
Akkor volt ott fejetlenség.  :)

kaine: Jó neked.
Kivéve, hogy a 25-ös szám után te nem egy b***ott nagy egyes számmal újraindított sorozatot adsz ki. Jelenleg a Marvel ott tart, hogy kb. 20 számot nem tud folyamatosan menni valami, mert állandóan vagy újraindítják, vagy visszaszámozzák hogy még az utolsó utáni bőrt is le lehessen húzni szerencsétlen képregénygyűjtőkről a 15 féle jubileumi variantokkal.

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #5706 Dátum: 2018. március 02. - 16:07:17 »
Valahol azon kettő között járnak, mint amikor rendes sorozat számozás ment és amikor a Venomnak csak minijei jöttek ki. Szerintem nem tragédia. Az új sztorivonalat/alkotókat most így jelzik a borítón. Amíg nem nullázzák le a sztorit, mint a DC rendszeresen, nekem addig nincs baj.
A sok borító sem zavar, csak azt veszem meg belőle, amelyik tetszik. Épp most cseréltem le 2 régi borítót alterre. De az valahol a boltok sara is, mert ők rendelnek belőle exkluzív borítót reklám miatt.

jst22

• Gyík
  • **
  • rajongó
« Válasz #5707 Dátum: 2018. március 23. - 17:47:59 »
Már bánom, hogy megvettem füzetben a Végtelen Hatalom történetet, sokkal jobban tetszene így egyben.
De ezt a mostani dömping mellett már nem akarom másodszor is megvenni.
Valahol nem fair ha az újrakiadás jobb mint az eredeti, extra oldalak, stb...
 :-\
« Utoljára szerkesztve: 2018. március 23. - 17:49:42 írta jst22 »

coleman

• Bűnölő
« Válasz #5708 Dátum: 2018. március 23. - 18:09:00 »
Én szívesen megveszem a 14/1-es különszámodat :D

petshop

• Olvasztár
  • **
« Válasz #5709 Dátum: 2018. március 23. - 20:05:52 »
jst22: Hallottál már arról, hogy amcsiban kiadnak egy sztorit füzetekben, és ha híres lesz, elfogy, jön a TPB extrákkal, majd a HC még több extrával, Director's Cut, Absolute kiadás, Omnibus, Artist's Proof Edition, kutyaf*sza?
Láttam a Facebook-on is a nyafizást, de nem értem.
A kiadó se látnok, amikor kiadta füzetben annyi volt a célja, hogy megjelenjen, nem tudhatta, hogy sokkal jobban fog fogyni, mint a többi füzete. Most akkor ne adja ki újra, összegyűjtve, és hagyja, hogy 10ezrekért nyerészkedjenek rajta mások, miközben a kiadót szidják, hogy miért nem képes újranyomni?
Az extra dolgok persze azért vannak, mint amcsiban is, hogy akiknek megvan, azokat is vásárlásra csábítsa.
Kb. azt érzem mint a viccben: ha van rajta sapka, akkor azért, ha nincs, akkor azért...
« Utoljára szerkesztve: 2018. március 23. - 20:08:54 írta petshop »

jst22

• Gyík
  • **
  • rajongó
« Válasz #5710 Dátum: 2018. március 23. - 21:19:36 »
Már vártam a kioktatást. Köszönöm. Bocs, hogy van véleményem, és bocs, hogy meg is osztom. Viszonylag gyakran írok véleményt a megjelent Kingpin füzetekről is, ami ezen a fórumon eléggé kiment a divatból. Tehát nem lehet mondani, hogy csak nyafiznék. Facebook-ot nem olvastam, de ezek szerint nem csak én érzek így.
Idézek tőled: "Az extra dolgok persze azért vannak, mint amcsiban is, hogy akiknek megvan, azokat is vásárlásra csábítsa."
Ez az amit nem csípek. Eddig is van amit újranyomott a Kingpin, de nem volt benne extra tartalom. Persze nem kötelező megvenni. Nem is fogom, csak fáj a szívem érte így egyben, ráadásul extra tartalommal, ezért írtam végül is. Csak ez eddig nem volt jellemző. Nem hallottam, hogy amcsiban mi megy, de attól, hogy ez a kapitalizmus, még nem kell, hogy tetsszen, nem vagyunk Amerikában. Fogalmam sincs, hogy ki nyerészkedik rajta 10ezerért, ez se érdekel, de ha akkora kapitalisták vagyunk, ahogy írtad, akkor miért ne nyerészkedhetne rajta valaki ha szűkös a kínálat?
A film miatt jó a pillanat kiadni, csak sajnálom, hogy egyszer már megvettem.

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #5711 Dátum: 2018. március 23. - 21:26:05 »
Alapvetően a megoldás rá az lehet, hogy eladod a régit, és az árából megveszed az újat. A régit sokkal drágábban el tudod adni, mint amennyiből az új kijön. Nem egyszerű tényleg azt látni, hogy mennyiért mennek a régi elfogyott képregényeink, így az új olvasóknak esélye sincs felzárkózni, azaz könnyebben kimaradoznak. Ez senkinek sem jó. Sem nekünk, sem nekik, sem neked. Kis mennyiségben elég ráfizetéses újranyomni, így az extrák hozzá pont azok, amik miatt megéri, mert így megveszi néhány olyan olvasó is, akinek már megvan. Nem adtunk hozzá plusz történetet, semmi extra képregény, csak képek, borítók, ilyesmik. Nem olyan, amivel lemaradnál bármiről.  ;)

jst22

• Gyík
  • **
  • rajongó
« Válasz #5712 Dátum: 2018. március 23. - 21:32:43 »
Rendben Tomi, köszi a választ.

petshop

• Olvasztár
  • **
« Válasz #5713 Dátum: 2018. március 24. - 00:02:29 »
Már vártam a kioktatást. Köszönöm. Bocs, hogy van véleményem, és bocs, hogy meg is osztom.
Ez nem kioktatás, vélemény. A tied is az, meg az enyém is. Csak a kettő nem azonos.  ;)

Idézet
Ez az amit nem csípek. Eddig is van amit újranyomott a Kingpin, de nem volt benne extra tartalom. Persze nem kötelező megvenni. Nem is fogom, csak fáj a szívem érte így egyben, ráadásul extra tartalommal, ezért írtam végül is. Csak ez eddig nem volt jellemző.
Pedig amcsiban már régóta így csinálják, a 2000-es évektől biztos. Ennek pont ez a lényege, hogy fájjon utána szíved, idegesítsen. Addig amíg meg nem veszed.  :)
De, hogy megnyugtassalak, az a pár borító azért nem olyan nagy extra, ami nélkül ne lehetne élni. Szerintem a füzetesben is benne voltak, csak kisebben.

Idézet
Fogalmam sincs, hogy ki nyerészkedik rajta 10ezerért, ez se érdekel, de ha akkora kapitalisták vagyunk, ahogy írtad, akkor miért ne nyerészkedhetne rajta valaki ha szűkös a kínálat?
Pont ezért lett újranyomva, hogy ne kelljen 10en ezerért beszereznie annak, akinek nincsen meg.
Ha megnézed minden újranyomás olyan képregényekből van, amiket már irreális árakon adnak el páran. Egyszerűen elriasztja a friss képregényeseket, ha azt látják, hogy 5-10 ezer forintért kellene egy-egy képregényt megvenni, hogy teljes legyen a gyűjteménye.

Todd

• Pókfej
« Válasz #5714 Dátum: 2018. március 24. - 09:47:04 »
De ezt a mostani dömping mellett már nem akarom másodszor is megvenni.
Az nem baj, nem kötelező, én se fogom újra megvenni. :)

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #5715 Dátum: 2018. március 24. - 11:12:34 »
az a pár borító azért Szerintem a füzetesben is benne voltak, csak kisebben.
Nem, ezek nem voltak benne. Ez az extra benne.

venom75

• Pókfej
« Válasz #5716 Dátum: 2018. március 24. - 13:30:44 »
Nem mondanám, hogy nagy híve vagyok ennek az újranyomásos "módinak", de az is igaz, hogy én nem tudok ellenállni....így tutira megveszem.
Az előfizetéseim mellett , szerintem most lesz az az esemény amikor a legtöbbet költök a Kingpin kiadó asztalánál.  :kingpin:

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #5717 Dátum: 2018. március 24. - 21:05:09 »
Pedig amcsiban már régóta így csinálják, a 2000-es évektől biztos. Ennek pont ez a lényege, hogy fájjon utána szíved, idegesítsen. Addig amíg meg nem veszed.  :)
Akkor lett norma, mert Quesada kitalálta, hogy a kötetes piaccal lehetne feléleszteni a Marvelt. Amiben igaza is volt, pont ezért fura, hogy tizenkét évre rá meg pont alatta döntötték be ugyanezt a szegments.
Amúgy az újrakiadásosdi már a hatvanas évek vége óta elterjedt, a Marvelnek egész magazinjai voltak, amik régi híres történetek újrakiadásait közölték csak le. Talán a hetvenes évekbeli Treasury volt a leghíresebb, ami mocsok nagy méretben adott ki klasszikusokat.

coleman

• Bűnölő
« Válasz #5718 Dátum: 2018. március 30. - 10:41:17 »
A mostani börzén már nem álltam ellen tovább az X-Faktor köteteknek, megvettem az első kettőt, és nagyot csalódtam.

Mindenkitől hallottam, hogy rohadt jó, meg azért Peter Davidet ismerjük, szóval eleve jóra számítottam. Ehhez képest még sokkal jobb lett.

Talán soha nem olvastam ilyen jó első számot, és ameddig eljutottam, végig állati jó volt. Borzasztó tragédia: kénytelen leszek ezt is gyűjteni :D

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #5719 Dátum: 2018. március 30. - 16:31:37 »
Nem fogod megbánni, nem fog esni a színvonala. :) Tényleg nagyon ütős nyitóval indul, ezer százalékig "x-faktor".  :)