Csütörtökön a legújabb Marvel + megvásárlásakor beszélgettem kicsit az újságárussal, kérdeztem, elfogy -e minden esetben a Marvel + (5-6 darab volt nála). Azt mondta, volt, hogy minden darabot megvettek, de az a jellemző, hogy megmarad néhány amit visszaküldenek.
Ez csak azért furcsa nekem, mert ez egy osztrák határ menti város vidéki buszpályaudvarának újságosa, teljesen központi helyen, sok diák és úgy általában mindenféle ember megfordul ott, a képregények jól látható helyen voltak kirakva, az újságos srác értette a dolgát, rögtön tudta, hogy jött új szám, sőt azt is miről szól. Tehát minden adott volna ahhoz, hogy mindig elfogyjon az az 5-6 darab.
Mikor rákérdeztem miért nem fogy szerinte, azt mondta, túl drága, nem mindenki engedheti meg magának. Ezt mondjuk annyiban megcáfolnám, hogy ebben a városban ahol élek a lakosság jelentős része része Ausztriában dolgozik, úgyhogy van pénze, bár nyilván sokan meg nem (ahogy én sem, ennek ellenére megveszem az újságot).
Ezenkívül rákérdeztem, mi az ami fogy, van egyáltalán olyan ami jól megy? Azt mondta, persze, a szennylapok, a Blikk meg a Bors. Hát ez szuper tényleg! Elég lehangoló.