Szavazás

Marvel Extra címe

Mega Marvel
0 (0%)
Marvel +
12 (37.5%)
Marvel Világ(a)
2 (6.3%)
Marvel Univerzum
2 (6.3%)
Marvel Kalandok
4 (12.5%)
Marvel Képregények
1 (3.1%)
Marvel Magazin
4 (12.5%)
Marvel Történetek
3 (9.4%)
Marvel Hősök
4 (12.5%)

Összes szavazó: 32

Szavazás lezárva: 2011. december 02. - 11:56:11

Szerző Téma: Marvel +  (Megtekintve 1017384 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
Re:Marvel +
« Válasz #4840 Dátum: 2015. december 11. - 22:07:26 »
Nem nagyon ismerem a nagyon klasszikus X-Ment. Ha ajánlotok belőle valami nagyon jó 1-2 részeset, utánajárok, hogy elérhető-e.

balogh44

• Thanos
« Válasz #4841 Dátum: 2015. december 11. - 23:19:08 »
Szerintem tipikusan az a helyzet ott is, mint az F4-el, vagyis hogy inkább összefüggőek. :headscratch:

grey gargoyle

• Thanos
  • A Komédiás
« Válasz #4842 Dátum: 2015. december 12. - 12:41:09 »
http://lfg.hu/tag/x-men/
itt minden le van írva a klasszikus x-menről. Nagyon jó összefoglaló olvasmány. Mondhatni a legjobb az x-menről.
This is a joke. A real practical Joke.

Halloween

• Rengető
  • *
« Válasz #4843 Dátum: 2015. december 12. - 12:41:28 »
Privátban küldtem néhány ötletet... :) Akár lehetne egy különszám is, azzal fel lehetne mérni az igényeket.

kevinkain

• Rinó
  • **
    • KevinKain
« Válasz #4844 Dátum: 2015. december 12. - 19:38:45 »
Én leginkább valami olyasminek örülnék az M+-on belül, ami nagyjából hasonló időben játszódik a jelenleg futó ÚBA-val és HP-vel. Mondjuk Dark Avengers, vagy úgy tudom az X-men Messiah Complex is nagyjából a jelenlegi sztori környékén játszódik. Nem olvastam még, de jónak ígérkezik és állítólag ott zárul le a Mutánsvilágban megkezdett történet. Arra van esély esetleg?

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #4845 Dátum: 2015. december 12. - 22:10:32 »
Összefoglaló az nem jó sztori kiválasztáshoz, de a linket köszi.
Inkább ide kéne egyből, hogy ha valamelyiket többen ismerik, tudják megerősíteni, vagy ellenkezőleg. Olvasni ugyanis rendkívül kevés időm van. Különszámok egyelőre beteltek.
Én is szívesebben kapcsolom a már megjelent sztorijainkhoz, mégis ne legyen mindentől különálló.

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #4846 Dátum: 2015. december 12. - 22:48:55 »
A Messiah CompleX egy 13 részes crossover volt, és igazából pont, hogy a House of M-ből kinövő Messiás saga első fejezete, ami egy eléggé összefüggő, hatalmas sztorivonalba vezetett X-fronton; gyakorlatilag míg a sima Marvel-univerzum elvolt a sorozatos eventjaivel, az X-szerkesztőség totál elkülönülve csinált magának egy mini univerzumot 4-6 ongoingból, amit Alonso nagyon szorosan összetartott.
Jó éra volt, és a sorozatok külön-külön is megállják a helyüket, de olyan, hogy az ember bökjön rá egy sztorira, ami egy szál magában jó…

Psycho

• Fórum Tag Top
  • Zöld Manó
« Válasz #4847 Dátum: 2015. december 12. - 23:04:43 »
Volt egy sztori Strykerrel, ami nem is volt olyan hosszú. Azt hiszem Claremont írta. Klasszikus, rövid és elég jó történet, önmagában is megállja a helyét. Talán valaki meg tudja mondani melyik is volt az, ebből a szegényes leírásból... :P

Szerk.: Megtaláltam. Ez volt az a sztori:
https://www.mycomicshop.com/search?TID=750281
« Utoljára szerkesztve: 2015. december 12. - 23:09:00 írta Psycho »

Ron És Nerida

• Puma
  • **
    • Képregény kritikáim
« Válasz #4848 Dátum: 2015. december 13. - 00:50:07 »
(egy Dark Avengerst én is támogatnék, ÚBA kötetek ide vagy oda) ;)

Kilgores

• Keselyű
  • **
« Válasz #4849 Dátum: 2015. december 13. - 09:12:39 »
Lassan át lehetne nevezni a füzetet X-Menre. ;D
Viszont a Dark Avengerst én is szívesen látnám! :)

Halloween

• Rengető
  • *
« Válasz #4850 Dátum: 2015. december 13. - 10:50:48 »
A God Loves, Man Kills volt az egyik amit javasoltam kaine-nek. :)

Bennem még felmerült az első Alpha Flight / X-Men crossover, amelyben Asgardra mennek, a '90-es évekből elég különálló az X-Men vs. Brood két részes mini, illetve a közelgő film kapcsán jó lehetne az első Gambit mini.

Ami talán szerintem a legjobb választás lenne, az az X-Men vol. 2. 1-3. része, a Mutant Genesis, Claremont írta, nem sokkal a Semices kiadást követően játszódik, Jim Lee rajzolta, és újrszínezett verziója is van, kult klasszikus sztori, ami önmagában is megállja a helyét, minimális magyarázat kellhet hozzá, és gyakorlatilag a közönség kedvenc karaktereket mozgatja.

Ja, meg ugyanebből a sorozatból még jó lehet a Ghost Rideres crossover, az is három rész, szép rajzokkal, és két legyet üt egy csapásra. :)

kevinkain

• Rinó
  • **
    • KevinKain
« Válasz #4851 Dátum: 2015. december 13. - 16:18:55 »
A Messiah CompleX egy 13 részes crossover volt, és igazából pont, hogy a House of M-ből kinövő Messiás saga első fejezete, ami egy eléggé összefüggő, hatalmas sztorivonalba vezetett X-fronton; gyakorlatilag míg a sima Marvel-univerzum elvolt a sorozatos eventjaivel, az X-szerkesztőség totál elkülönülve csinált magának egy mini univerzumot 4-6 ongoingból, amit Alonso nagyon szorosan összetartott.
Jó éra volt, és a sorozatok külön-külön is megállják a helyüket, de olyan, hogy az ember bökjön rá egy sztorira, ami egy szál magában jó…

Valóban csak egy trilógia első része, amik 13/8/14 részesek, így tényleg sok lenne kicsit. Csak azért vetettem fel, mert sokan dicsérték, érdekesen is hangzik, sokan szeretnének X-Men-t (akár a 4. évad után az Astonishing helyett), szinte minden X-men szerepel benne és sokféle X-cím van benne, köztük az X-Force, amiből ha jól tudom terveztek is kiadni valamit, ráadásul a Mutánsvilág folytatása, ami magyarul is ki lett adva (még folytatás és what if is). Szóval szinte minden szempontból jó választásnak tűnik, csak kicsit hosszú :).
« Utoljára szerkesztve: 2015. december 13. - 16:33:21 írta kevinkain »

balogh44

• Thanos
« Válasz #4852 Dátum: 2015. december 13. - 19:15:49 »
Na, én is mondok, egyet:

X-Men Giant Size 1.

;)

Kilgores

• Keselyű
  • **
« Válasz #4853 Dátum: 2015. december 14. - 09:32:34 »
(egy Dark Avengerst én is támogatnék, ÚBA kötetek ide vagy oda) ;)

Úgy látszik mindenki rápörgött erre az X-men témára, pedig ha maradunk a Dark Avengers vonalon, rögtön a második sztori egy crossover lenne a kettő között  ;D
Ráadásul időben is pont jó. És Mike Deodato-t itthon is komázzák a népek :)

Rebellis

• Vízember
  • *
« Válasz #4854 Dátum: 2015. december 14. - 13:30:11 »
OFF
http://lfg.hu/tag/x-men/
itt minden le van írva a klasszikus x-menről. Nagyon jó összefoglaló olvasmány. Mondhatni a legjobb az x-menről.
Nagy pacsi a link-ért, nagyon jók ezek az összefoglalók.

Hatalmas nosztalgia bomba volt a Claremont-éráról (és a Rozsomák régi és modern értelmezéséről) olvasni.

ON
Ha azt hiszed, túl kicsi vagy ahhoz, hogy nagy hatással lehess bármire, feküdj le este aludni úgy, hogy egy szúnyog van a szobádban.

kevinkain

• Rinó
  • **
    • KevinKain
« Válasz #4855 Dátum: 2015. december 18. - 17:29:12 »
Úgy látszik mindenki rápörgött erre az X-men témára, pedig ha maradunk a Dark Avengers vonalon, rögtön a második sztori egy crossover lenne a kettő között  ;D
Ráadásul időben is pont jó. És Mike Deodato-t itthon is komázzák a népek :)

Mondjuk idén is két ÚBA kötet volt, így jövőre az egyik helyett lehetne DarkAvengers :). De ez csak elmélkedés. nem a miénk a döntés joga. Meg nekem évente két ÚBA is megfelel :).

jst22

• Gyík
  • **
  • rajongó
« Válasz #4856 Dátum: 2016. január 01. - 15:44:07 »
Kerestem valamit a fórumon, visszaolvasgattam a hozzászólásokat, és ezt találtam 2011-ből :):
Tom Fireheart - 2011. július 07. - 22:21:36
Egyébként ha már sci-fi téma, akkor nekem a Végtelen Kesztyű sztori jutott eszembe, az tök jó lenne, ha ki lenne adva, de nyilván az is bukta lenne. :-\ Pedig lehetne valami olyan megközelítéssel reklámozni, hogy Bosszú Angyalai meg Pókember van benne. :D
Kaine válasza: Szerintem sem jönne be, de különben is elég lehetetlen próbálkozás lenne, mert 240 oldalas.

Azóta mekkorát fordult a világ! Szerencsére! :)

Sepi

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #4857 Dátum: 2016. január 01. - 16:00:50 »
Akkor még nem létezett füzetes terjesztés a Kingpinnél, így akkor még csak kötetekben lehetett gondolkozni.

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #4858 Dátum: 2016. január 02. - 17:15:29 »
Igen, azt kötetben nem tudtuk volna kiadni, a füzetes verzióban megvolt rá a lehetőség.

barghest

• Mysterio
  • **
  • Timber Wolf
« Válasz #4859 Dátum: 2016. január 09. - 22:55:27 »
Már évek óta a dark avengerst várom, remélem lesz belőle pár rész. Nem mellesleg a rajza valami gyönyörű, főleg egy-két új BA rettenethez képest. Legalább lemehetne az 1-6 száma, mint anno a mighty avengers. Esetleg a 16. a siege után. A többi annyira azért nem jó. És még egész remek, de rövid történet a free comic book day 2009-es avengers 01. Egy rövid 22 oldalas szösszenet: dark+new avengers+thor :D
« Utoljára szerkesztve: 2016. január 09. - 23:58:32 írta barghest »