Szavazás

Marvel Extra címe

Mega Marvel
0 (0%)
Marvel +
12 (37.5%)
Marvel Világ(a)
2 (6.3%)
Marvel Univerzum
2 (6.3%)
Marvel Kalandok
4 (12.5%)
Marvel Képregények
1 (3.1%)
Marvel Magazin
4 (12.5%)
Marvel Történetek
3 (9.4%)
Marvel Hősök
4 (12.5%)

Összes szavazó: 32

Szavazás lezárva: 2011. december 02. - 11:56:11

Szerző Téma: Marvel +  (Megtekintve 1017298 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

BlackArrow

• Kaméleon
  • **
  • Fekete ruhás
Re:Marvel +
« Válasz #4980 Dátum: 2016. március 11. - 13:21:42 »
na jó... a kezdeti lelkesedés kicsit alább hagyott mikor kicsomagoltam és megláttam, hogy a fólia olvasztott ragasztása végighasította a hátsó borítót :o vagyis nem megvédte hanem még roncsolta is. nem teljesen értem, hogy a fóliát miért úgy kell összeragasztani középen, hogy már benne van a képregény... nagyon örülök az alapötletnek, mert tényleg plusz védelmet ad, de a koncepciót még jobban ki kellene találni.
másnál is fenn áll ez a probléma?

Az én példányommal is ugyanez történt. Elsőre én is megörültem amikor megláttam a plusz fóliát hogy milyen igényes csomagolás. És amíg nem láttam mit írtál, eszembe se jutott hogy az okozta a vágást a hátsó borítón.

Nálam is meg van a probléma. Nálam nincs szétvágva csak a vágás nyom látszik végig sőt még az utolsó pár oldalon is látszik. Kinek az ötlete volt ez? :twisted:

Nálam is ugyanott van. Szerencsére ránézésre észre se vehető az én példányomon a vonal nyoma. Egyedül akkor látszik, mikor a fény felé tartom. Én se szeretnék a jövőben úgy járni, mint az előttem felszólalók, hogy teljesen belevésődjön a fóliahegesztő nyoma.

Leginkább engem az szokott zavarni, mikor az új kötetet rendelem be a könyvesbolttól személyes átvételre és minden egyes alkalommal olyan szoros rajta a fólia, hogy befeszül. Mindig megkérem az eladót, hogy vágja le róla, mielőtt hullámossá válnának véglegesen a lapok. Ezért is viszek magammal saját védőtasakot ilyenkor. Hál istennek, mikor hazaérek vele, szépen kisimul. Biztonság kedvéért a régebbi kötetek alá teszem, biztos, ami biztos, mielőtt elolvasom, tényleg ne szenvedjen maradandó károsodást.

Futárszolgálatokba meg nem bízom. Kaptam már szamárfüles hátsóborítójú kiadványt rajtuk keresztül. Minimum a példány sarka ki volt kopva és esetleg a gerince megtörve. Mindez a boríték/csomag kicsomagolásáig nem derült ki persze. És még van pofájuk ilyen trehány munkáért+1200 Ft szállítási költséget kérni. :drying:

Egyedül korrekt és hibátlan csomagolást a Szukits-tól való rendelésekkor tapasztaltam. Nem sajnálják a plusz merevítőkartont a fóliázás mellet, ami pozitívum.
« Utoljára szerkesztve: 2016. március 11. - 13:29:30 írta BlackArrow »

szabocsab2

• Grizzly
  • *
« Válasz #4981 Dátum: 2016. március 11. - 13:30:12 »
Bakker és tényleg ott van az a csík. A Pókis sztori elejéig látszik,szerencsére nem durva,nálam is csak fény felé fordítva látszik.

Kanaszta

• Pókfej
« Válasz #4982 Dátum: 2016. március 11. - 14:13:41 »
Akkor orulok, hogy nem csak nálam van a gond. Ha lehet én cserével élnék a borzén. Bejon a foliás plusz védelem csak valami más megoldást kellene rá találni.

zoli1863

• Gyík
  • **
« Válasz #4983 Dátum: 2016. március 11. - 20:16:29 »
Nekem is ott a csík rajta. Fel sem tűnt, annyira elvesztem a látványban, csak most, hogy olvastam a hsz-eket . Egészen a Póki/Rozsi történet első oldaláig látszik. (hátulról lapozva) Deadpool sztorinál már nem.  Nem komoly , tényleg csak a fény felé tartva észrevehető.

Egyébként gyönyörű kiadvány lett. Jó a kis bevezető írásod Tomi! Nálam a Deadpool záró része magasan vitte a prímet. K :censored: a jó lett! Kezdem egyre jobban megkedvelni Deadpoolt.  :deadpool: :kingpin2:

szati

• Grizzly
  • *
« Válasz #4984 Dátum: 2016. március 14. - 13:36:42 »
Úgy tűnik ez általános probléma. Hozzám csak ma érkezett meg a füzet. Először én is azt hittem, hogy valamilyen nyomdai hiba, aztán, amikor visszatettem a zacsiba, láttam, hogy a vágás / hajtás, vagy benyomódás (ki hogy szeretné nevezni) pontosan egybeesik a zacsi forrasztásával.

Próbáltam lefotózni, hogy hogy is néz ki a dolog. Ahogy haladunk a füzet belseje felé kevésbé látszik a dolog. Előbb csak egy apró hajtásnak tűnik, majd teljesen megszűnik. Gondolom nálatok is ilyesmi van.

"Shhhh. My common sense is tingling."

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #4985 Dátum: 2016. március 14. - 16:05:12 »
Megírtuk a Postának a problémát. Valami megoldást fogunk rá találni.

kzoli

• Sakál
« Válasz #4986 Dátum: 2016. március 14. - 17:30:55 »
Lehetséges, hogy csak a Deadpool-os számokon van vágás, mert én az X-MEN-est vettem a Börzén, és annak a hátulján csak egy halovány szürke sáv van. Észre sem vettem volna, ha nem hívják fel itt rá a figyelmem. (Éreztem én, hogy sok lenne már sorozatban a negyedik Deadpool-borító.  :twisted:)
Biztos talál rá Tomi valami megoldást, mint ahogy a hibás könyvek is ki lettek most cserélve, amiért külön köszönet jár.

balogh44

• Thanos
« Válasz #4987 Dátum: 2016. március 14. - 19:23:35 »
Marvel+ vágás: Nem akarok gonoszkodni, de nem a postás okozta, hanem a szállításnál. Ugyanis az én példányomnál is ilyen, szerencsére csak a borító. Viszont én Inmedióban vettem....

BlackArrow

• Kaméleon
  • **
  • Fekete ruhás
« Válasz #4988 Dátum: 2016. március 14. - 20:53:13 »
Egyértelműen a csomagolási technikával van valami nagy probléma. És úgy látszik, nem csak az előfizetőket érinti ez már.  :spidey:

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #4989 Dátum: 2016. március 14. - 21:55:38 »
Már nem értek semmit.  :-\

jst22

• Gyík
  • **
  • rajongó
« Válasz #4990 Dátum: 2016. március 14. - 22:19:59 »
Újságosnál vettem, és nincs rajta semmi hiba.
Ezzel nem vonom kétségbe, hogy a tieteken rajt van, de nekem, szerencsére, tökéletes a minőség.

szati

• Grizzly
  • *
« Válasz #4991 Dátum: 2016. március 16. - 11:04:13 »
Már nem értek semmit.  :-\

Összefoglalva:
Most először érkezett a képregény nejlon zacsiba csomagolva, ahhoz hasonlóan, ahogy a Marvel is küldi az előfizetőknek. Gondolom, hogy nem csak az előfizetőkhöz, de az újságárusokhoz is a zacsiban került ki a cucc.
A képregény hátsó borítóján és utolsó oldalain látszik egy vágás, vagy hajtás, pontosan ott, ahol a zacsi össze van forrasztva / olvasztva. Ezt valami olyan készülékkel csinálhatják, amit felmelegítenek, majd összenyomják vele a nejlont, hogy lezárják. Ez hagyhat ilyen vágáshoz hasonlító nyomot rajta. Plusz valószínűleg a hő a festéket is valamennyire megolvasztja, amitől a lapok össze is ragadnak.

Sepi

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #4992 Dátum: 2016. március 16. - 12:00:39 »
Gondolom, hogy nem csak az előfizetőkhöz, de az újságárusokhoz is a zacsiban került ki a cucc.
Oda biztos nem. Most ellenőriztem két helyen is. Több példányt is átnéztem, egyiken sem volt az általatok leírt hiba.

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #4993 Dátum: 2016. március 16. - 13:43:33 »
szati, ezt a részét értem, csak azt nem, hogy akkor ki a fene tette rá a nejlont? Mert ha a nyomda, akkor az újságosnál is rajta lenne. Ha a posta, akkor meg nem.

szati

• Grizzly
  • *
« Válasz #4994 Dátum: 2016. március 16. - 14:37:31 »
Bocsi, nem akartam még jobban összekuszálni itt a szálakat. Ma meló után én is benézek egy újságoshoz, úgyis meg akartam venni a Deadpool borítós változatot is. Majd megírom az eredményt, ha az segít valamiben.

Update: több újságárusnál megnéztem, egyiknek sem volt semmi baja.
« Utoljára szerkesztve: 2016. március 16. - 20:03:44 írta szati »

RedSon

• Közönséges bűnöző
  • *
« Válasz #4995 Dátum: 2016. március 16. - 16:43:45 »
Nem lehet hogy az ujsagoshoz egy nagyobb pakk erkezik (egy foliaba burkolva), es csak az utolso darabon latszik meg a forrasztas nyoma?

ui: az en elofizetoi peldanyom is megsinylette a dolgot

balogh44

• Thanos
« Válasz #4996 Dátum: 2016. március 16. - 19:59:47 »
MARVEL+ 2016/1.:

Jó: Az X-Men most kezdett kicsit Star Wars-ba menni, de mivel én azt is szeretem, így most elnézem neki. :) A klasszikusabb Deadpool egész vicces volt, és a rajza is tetszett, és végre magyarul is szerepelt Arnim Zola. :D Az utolsó, Zeb Wells sztori nagyon bejött, ha jól emlékszem még én is ajánlottam régebben, itt a fórumon. :) Paolo Rivera meg nagy kedvenc ( már a Mythos-nál is az volt, mikor legelőször hallottam róla, reméljük egyszer az is feltűnik a Marvel+ lapjain valahogy, legalább a Pókemberes! ;) ), a sok sötét panel miatt, simán elment volna fekete-fehér képregényként is. :)
Rossz: Sajna a Deadpool befejező része, nálam nem hozta amit kellett volna, az oldalak durván elrajzoltak és unalmasak voltak, egyedül a legutolsó oldal volt az ami tetszett. Ha már Deadpool megkapta (kétszer is) a bizonyítás lehetőségét, remélem Thor is fog következni!
Aztán, a dupla borítót, én úgy képzeltem el, hogy a hátsó borítón is rajta lesz, kiterítve, a reklámozott kép, de sajna oda reklám került. :(
Összegezve: Egy vicces (?) 25. jubileumi szám, terjedelmes Deadpool-al, az arra éhezőknek. :)
Értékelésem: 7/10

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #4997 Dátum: 2016. március 16. - 20:33:34 »
Lett volna idén Thor, de sajnos megvétózták. 3 részes, amiből 2 részben szerepelt volna.
Köszi a véleményezést!  ;)

Kanaszta

• Pókfej
« Válasz #4998 Dátum: 2016. március 16. - 23:12:33 »
A Paolo Rivera történet nekem is nagy kedvencem lett, vadul rajzol, nagyon bejön a pókembere szeme.

remélem a fóliás ügy megoldódik, én örülnék ha maradna ez az extra védelem, persze valami más formátumban.

grey gargoyle

• Thanos
  • A Komédiás
« Válasz #4999 Dátum: 2016. március 17. - 16:24:44 »
Nekem a Rozsomák és Pókemberes sztori nagyon tetszett. Imádom az ilyen sztorikat, pedig nem nagyon értem a csattanóját, de a hangulata nagyon jó, jók a poénokis. ilyeneket szeretek (vagy inkább szeretnék) olvasni a marveltől. sajnos.
This is a joke. A real practical Joke.