Szavazás

Marvel Extra címe

Mega Marvel
0 (0%)
Marvel +
12 (37.5%)
Marvel Világ(a)
2 (6.3%)
Marvel Univerzum
2 (6.3%)
Marvel Kalandok
4 (12.5%)
Marvel Képregények
1 (3.1%)
Marvel Magazin
4 (12.5%)
Marvel Történetek
3 (9.4%)
Marvel Hősök
4 (12.5%)

Összes szavazó: 32

Szavazás lezárva: 2011. december 02. - 11:56:11

Szerző Téma: Marvel +  (Megtekintve 1016694 alkalommal)

0 Felhasználó és 2 vendég van a témában

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
Re:Marvel +
« Válasz #5400 Dátum: 2017. március 13. - 20:49:10 »
A Marvel+ béli X-Mennel már túl is haladtál igazából rajta. A Whedon-éra vége a Divided We Standdel van kb. egy időben, ami a Messiah CompleX levezetése volt.

Vorador

• Rózsa
  • *
« Válasz #5401 Dátum: 2017. március 14. - 16:11:41 »
Szerintem a Whedon-éra a Messiah Complex előtt ér véget, mivel a Complexben az egész Astonishing brigád szerepel, kivéve Kitty.

szabocsab2

• Grizzly
  • *
« Válasz #5402 Dátum: 2017. március 14. - 16:47:12 »
Úgy emlékszem az Astonishing 25 később jelent meg. Emlékszem is hogy hiányoltam Kittyt a Complexből. Aztán persze rájöttem hogy biztos történik vele valami a másik sztoriban. Ideges is lettem hogy a kedvenc X-em kimarad az összes nagy eseményből.

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #5403 Dátum: 2017. március 14. - 19:43:26 »
Kittyt Pjotr már akkor gyászolja meg, miután San Franciscóba költöztek. Ha jól emlékszem, egy Vörös Omegáról szóló sztoriban került sor rá.
Elméletileg az AXM whedonos része a Messiah előtt kellene, hogy játszódjon, de mivel mind az író, mind a rajzoló tetű lassú volt, így valami egy vagy két évvel a tervezett dátumot követően jutottak el a sztorivonal végére.

jst22

• Gyík
  • **
  • rajongó
« Válasz #5404 Dátum: 2017. március 15. - 23:53:18 »
Király volt az X-Faktor különszám, tényleg jó választás volt. Hiányolom Layla Miller-ről a dokumentációt. Szándékosan nem tettétek bele? 

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #5405 Dátum: 2017. március 16. - 00:03:55 »
Nincs mit írni róla. Új szereplő. Eddig csak a Mutánsvilágban szerepelt. A sztorival együtt ismerjük meg.

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #5406 Dátum: 2017. március 16. - 09:30:48 »
Layla úgy került a Faktorba, hogy Peter David megkérdezte Bendist, akar-e kezdeni vele valamit, mire kb. az volt a válasz, hogy nem, csak azért szerepelt, mert BMB nem tudott jobbat kitalálni arra, hogyan haladjon tovább a House of M cselekményével azon a részen.

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #5407 Dátum: 2017. március 16. - 11:25:11 »
Egyszer összehozlak Bendisszel, hogy személyesen is seggbe tudd rúgni. :)

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #5408 Dátum: 2017. március 16. - 15:24:53 »
Magasról tenne minden nyavalyámra. Amit onnan sejtek, hogy eléggé nyilvánosan küldött el embereket a jó anyjukba a saját fórumán is, amikor olyan apróságokat hoztak fel, hogy saját magának képes volt ellentmondani. Csak míg Byrne általánosan volt egy kulturálatlan tahó az egész képregényes élettel, BMB csak a neten küldött el mindenkit a fenébe.

grey gargoyle

• Thanos
  • A Komédiás
« Válasz #5409 Dátum: 2017. március 16. - 16:10:13 »
Huhh, John Byrne-t összehasonlítani Bendissel. :) Kemény.
Engem nagyon nem érdekel milyen ember volt Byrne, azok után amiket letett az asztalra. Egyáltalán hogy jött ide Byrne? Azért, mert ahogy írod, tahó volt? :) Mert akkor még sokmindenkit fel lehetne hozni. :)
This is a joke. A real practical Joke.

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #5410 Dátum: 2017. március 16. - 18:59:52 »
Byrne nem csak tahó, abból tényleg van dögivel a képregények világában (Ditko például híresen embergyűlölő és szereti is mutatni), ő egy legendásan nagy faszkalap. Egy zseniális alkotó, aki hihetetlen munkákat tett le az asztalra mind a Marvelnél, mind a DC-nél, mind függetlenként, de attól még az.
Amúgy több a közös bennük Bendisszel, mint gondolnád. Byrne a fénykorában a Marvel sztárolt írója volt (az ő nevével szerezték meg az Indiana Jones képregényeket annak ellenére, hogy csak az első számhoz volt köze), aki egymaga képes volt hatással lenni az egész univerzum eseménysorára; egy alkalommal még Claremont egy sztoriját is effektíve felülírta, csak mert nem tetszett neki benne valami.

jst22

• Gyík
  • **
  • rajongó
« Válasz #5411 Dátum: 2017. március 16. - 19:33:02 »
Bárhogy is Layla Miller nagyon jó karakter. Ha ebben a sorozatban ismerjük meg nem is olvasok utána. Had legyen meglepetés! Kösz még 1x az X-Faktort!

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #5412 Dátum: 2017. március 16. - 20:01:27 »
Itt lesz belőle egy karakter. :) Peter David eléggé hosszan építi amúgy fel, eredetileg is évekbe telt, mire mindent megtudtunk róla, ami szükséges volt egyáltalán az első sztoriban betöltött szerepének megértéséhez.

kevinkain

• Rinó
  • **
    • KevinKain
« Válasz #5413 Dátum: 2017. március 16. - 22:13:51 »
Á, most esik csak le, hogy a kis-csaj, aki mindenkit felébresztett a mutánsvilágban ez a Layla volt. Ez tök jó :).

Amúgy Bendisnek egyáltalán nem tett jót, hogy így fel lett sztárolva. Alapvetően egy zseniális író: elég csak megnézni a Fenegyerek sztorikat, amik fantasztikusak. Vannak még jó történetei, mint az Ultimate SpiderMan-ek, meg néhány Avengers története. De ezeket a giga-eseményeket egyszerűen nem tudja kezelni: mindegyik önmagában, tie-inek nélkül gyenge, már szinte primitívek, a befejezések meg erőltetettek. Ezek közül egyedül a Mutánsvilág, ami jó és önmagában is remek sztori, de annak is snassz a vége.

jst22

• Gyík
  • **
  • rajongó
« Válasz #5414 Dátum: 2017. március 17. - 18:19:36 »
A Mutánsvilág azért jó volt. A vége se snassz, sőt egy egész korszak indítója.

kevinkain

• Rinó
  • **
    • KevinKain
« Válasz #5415 Dátum: 2017. március 18. - 19:06:56 »
Igaz, nem is úgy értettem, hogy rossz a vége, hogy ne lett volna nagy hatással a következményekre vagy ne lettek volna epikus momentumok benne, mint pl a "No More Mutants!" mondat. Úgy értettem, hogy alapvetően volt snassz a lezárás azzal a szokásos: összeengedjük a karaktereket, mindenki üti egymást, majd lezárjuk a történetet egy egyszerű "meggondoltam magam, legyen inkább mégis minden más" fordulattal. Szóval igazából a tálalással nem voltam kibékülve, mert bár remek történet az elejétől a végéig, de sokkal jobban is meg lehetett volna írni.

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #5416 Dátum: 2017. március 18. - 19:38:01 »
Ez kb. minden Marvel eseményre elmondható akkorról, hogy a vége rettenetes, összecsapott, és sokszor semmiből jövő. De aztán tanultak és fejlődtek, mert a Fear Itself környékétől már tettek róla, hogy az egész event egységesen rémes legyen, esetleg jobb esetben felejthető. (Jó játék emlékeztetni embereket, hogy volt nekünk olyan mega-eventünk is, hogy Infinity. Rendszerint kb. senki sem emlékszik a létezésére, pedig még ebben az évtizedben volt.)

grey gargoyle

• Thanos
  • A Komédiás
« Válasz #5417 Dátum: 2017. március 19. - 18:52:48 »
De aztán tanultak és fejlődtek, mert a Fear Itself környékétől már tettek róla, hogy az egész event egységesen rémes legyen
:D  :lol:
Olyan eventet mondj inkább, ami jó volt szerinted. :)
This is a joke. A real practical Joke.

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #5418 Dátum: 2017. március 19. - 22:08:35 »
Mármint a lezárását is beleértve? Messiah Complex, War of Kings, Spider-Island… uhm… az első Annihilation… ööö… más nem nagyon rémlik. Talán mintha a Doomwar is elviselhető lett volna, de abból már úgy szinte semmire sem emlékszek. De olyan, ami nem csak egy kiadványcsaládot érintett hanem kiadói szinten volt esemény… Infinity Gauntlet, esetleg. Az Infinity War központi minije is jó volt, de a tie-inek nagyrészt rettenetesek.

kevinkain

• Rinó
  • **
    • KevinKain
« Válasz #5419 Dátum: 2017. március 21. - 12:54:13 »
Én is az Infinity Gauntlet-et és a War-t akartam felhozni pozitív példának: végig egységes és átgondolt volt, ráadásul méltó és kreatív befejezéseket kaptak. Végig paráztam persze, hogy a nagy, kozmikus, meg mindenféle elemek miatt mikor fog szétesni az egész, de legnagyobb meglepetésemre remekül egyben is maradt a történet.

Sajnos mindez nem mondható el a legtöbb nagy eseményről (Civil War, Secret Invasion...), amikbe random beledobálnak nagy "húha most mi lesz" dolgokat, és végül nem tudnak velük mit kezdeni... A Mutánsvilág az egyetlen, ami még az ilyen lustaság ellenére is működött önmagában is, de az előbb említett sztorikat inkább a tie-in-ek vitték el a hátukon. A Polgárháborúban Pókember, Rozsomák sztorija volt élvezetes, a Titkos Invázióban pedig Ms Marvelé volt magasan a legjobb, de sok más remek mellékszál is készült, mint a Thunderbolts, amit mondjuk eléggé bántam, hogy kimaradt magyarul, mert magasan verte a kiadott New és a Mighty Avengers sztorikat.

Amúgy az a baj manapság, hogy sokszor már a szóló történetek is ugyan így elbuknak, mint pl. nem rég az American Son, aminek utolsó részei hatalmas csalódások lettek :S.