Szavazás

Marvel Extra címe

Mega Marvel
0 (0%)
Marvel +
12 (37.5%)
Marvel Világ(a)
2 (6.3%)
Marvel Univerzum
2 (6.3%)
Marvel Kalandok
4 (12.5%)
Marvel Képregények
1 (3.1%)
Marvel Magazin
4 (12.5%)
Marvel Történetek
3 (9.4%)
Marvel Hősök
4 (12.5%)

Összes szavazó: 32

Szavazás lezárva: 2011. december 02. - 11:56:11

Szerző Téma: Marvel +  (Megtekintve 1015307 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
Re:Marvel +
« Válasz #5600 Dátum: 2017. október 30. - 22:30:14 »
Bár talgaby tényleg hajlamos szapulni azokat, akik nem tetszenek neki, ez esetben sok igazság van abban, amit írt. A Spawn a 100. számtól kezdve indult lejtmenetbe Amerikában, és azóta úgy tudom, folyamatosan csökken a népszerűsége.

BlackArrow

• Kaméleon
  • **
  • Fekete ruhás
« Válasz #5601 Dátum: 2017. október 31. - 00:17:29 »
Nem tudom megítélni, mennyit romlott mondjuk minőségileg a Spawn. Azokat a számokat olvastam, amit a Semic kiadott. Azok tetszettek. A 20 évvel ezelőtt mozifilm meg egy katyvasz. Értékelhető megmozdulást rövid film erejéig láttam belőle. Hasonlóképpen szapulhatnám én is a Walking Dead-et, ahányszor szó esne róla mondjuk a fórumon. Képregényben sosem tetszett, a sorozat  meg árnyéka önmagának, igaz az se volt sose teljesen tökéletes.

Az Eaglemoss féle kiadványokon pörög most mindenki, mert HC (Ahogy a Szukits is tojja kettesével kéthavonta legalább). Nem tudom milyen az üzletpolitikájuk a DC-vel a kötetkiadásaikat tekintve. Viszont még nem dőlt be nálunk, így sokan azt gondolják, minden kiadónak ezt az irányt kellene követni. Arra nem gondolván, míg ezek a kiadóknak tökmindegy, hogy tíz év múlva adnak ki képregényt vagy sem. Míg a Spawn csordogál egy stabil rajongói körnek. A Kingpin célja inkább a nagyobb közönség megnyerése és kiadványaik hosszútávú fennmaradása.
« Utoljára szerkesztve: 2017. október 31. - 00:19:27 írta BlackArrow »

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #5602 Dátum: 2017. október 31. - 00:19:35 »
Köszönöm, így van.

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #5603 Dátum: 2017. október 31. - 14:23:37 »
A semiceshez képest javult igazából, de onnan nem volt nehéz, mivel az egész McFarlane nagy önkielégítése volt arról, hogy ő mekkora nagy istencsászár és minden más kiadó mennyire rosszul csinálja. Javára legyen mondva, ez az Image indulásakor a kiadványaik kb. mindegyikére igaz volt annyira, hogy a kora kilencvenes évek Image-képregényei így effektíve ma már egy zsánert alkotnak. (Meg javára legyen mondva, hülyére kereste magát vele. Nem a képregényekkel, mert az hamar lement középszerűbe, hanem a figuráival. Ezt egyetlen munkatársa sem érte el, Jim Lee volt az egyetlen még, aki komolyan befutott, amikor eladta a cégét és a gerincét a DC-nek.)

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #5604 Dátum: 2017. október 31. - 15:50:11 »
Az Image igazán nagy hatása és jó húzása az volt, hogy milyen minőségben adták ki a képregényeiket. Mert az ő fényes lapjaik addig csak nagyon speciális különszámokban voltak láthatóak (mint mondjuk a Spider-Man Unlimited sorozat - és az is csak a 12. számig). Viszont kiderült, hogy erős az igény az ilyen minőségi megjelenésre, így a két nagy is átállt a jobb minőségre.

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #5605 Dátum: 2017. október 31. - 17:44:36 »
Meg ők voltak az elsők, akik kifutás nélkül adták ki a képregényeket. (Meg a Spawnnal, de még inkább a Pitt-tel meghonosították az „ööö… a havi sorozat ugye azt jelenti, hogy cirka 40-100 naponta valamikor kiadunk egy számot, igaz?” mentalitást, amit később például a Marvel+ X-Men sorozata is nagyban élvezett eredeti megjelenésekor.)
Mondjuk a színezést viszont nem ők tökéletesítették, mindig is furcsálltam, hogy egy olyan kis nevenincs cég, mint a Malibu alakította ki a digitális színezés és nyomdatechnika nagyját. És később az a módszer is eléggé vastagon rátett a „legyen harsány a rajz, a többi meg nem érdekes” szemléletre, ami aztán '97-ben össze is omlasztotta az egész piacot.
« Utoljára szerkesztve: 2017. október 31. - 17:46:53 írta talgaby »

petshop

• Olvasztár
  • **
« Válasz #5606 Dátum: 2017. október 31. - 19:05:19 »
Igen, az Image nagy tette inkább az volt, hogy forradalmasították a színezést, ahhoz már csak adalék volt, hogy olyan papíron hozták ki amin érvényesülni is tudott (és nem volt túl raszteres, az ofszet papíron ugyanis a festékterülés miatt meg van határozva az LPI -raszterpont sűrűség- maximum értéke).
A digitális színezést Steve Oliff kezdte el, a Marvel által (az Epic imprint alatt) amcsiban kiadott Akira füzeteknél tudta először rábeszélni a fejeseket, hogy próbálják ki. Amiből aztán egy egész színező cége nőtt ki, az Olyoptics. Akkoriban még ők fejlesztettettek ki programozókkal egy kifejezett képregényszínezésre alkalmas programot (Color Prep, Tint Prep), merthogy Photoshop és egyebek még nem léteztek. Bármely cég utána ezeket a programokat használta (Malibu, Wolfpack, vagy az egyéni színezők is).
Ez után csábította át McFarlane az induló Spawnhoz, ahol még tovább fejlesztették a technológiát.
Az érdekesség, hogy ekkoriban egy olyan számítógép, amivel színezést lehetett csinálni (csak Macintosh), kb. 10ezer dollárt kóstált, az átszámolva is igen sok. Nem kis befektetés volt, hogyha valaki színezőnek akart állni.

Aztán Brian Haberlin, meg a Digital Chameleon vot az első, akik a 90-es évek közepén elkezdték használni a Photoshopot, ezzel megint új standard lett a piacon. Onnantól szinte a mai napig a Photoshop az alap, bár mással is dolgoznak az alkotók (Corel Painter, Manga Studio pl.).

A Malibu egyébként nem egyezik az azonos nevű régi kiskiadóval, Talgaby? Nem lennék meglepve, ha a kettő ugyanaz lenne.
« Utoljára szerkesztve: 2017. október 31. - 19:10:53 írta petshop »

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #5607 Dátum: 2017. november 01. - 10:54:50 »
De, egyezik. A Marvel Comics csak azért vásárolta fel őket, hogy a színezőik megtanítsák az ő alkalmazottaikat arra, hogyan dolgoztak. (Mivel, valljuk be, se az íróik, se a rajzolóik, se a történeteik elemei soha többé nem bukkantak fel a Marvel környékén.)

petshop

• Olvasztár
  • **
« Válasz #5608 Dátum: 2017. november 01. - 12:05:35 »
Akkor jól sejtettem, köszi az infót.
Egyébként az elképzelhető, hogy a Malibu egy másféle technológiát dolgozott ki, mint az Olyoptics, mert láthatóan más a színezés. Szerintem az Oly-éké vektoros alapú, a Malibuéké pedig pixelgrafikusnak tűnik.

balumalu68

• Grizzly
  • *
« Válasz #5609 Dátum: 2017. november 01. - 12:23:43 »
Már megint a "semmiről "folyik a beszélgetés, hogy ki milyen színezést használ.
Biztos nagyon érdekes és fontos, csak érdemesebb lenne arról beszélni, hogy ha DC Batman megjelenhet , akkor a többi DC kiadvány miért nem.
Gondolom a Batman füzeteknél is kell egy rendelési minimumot teljesíteni nem?
Ha egy sima Batman füzet tudja hozni ezt a normát, akkor egy másik kiadvánnyal mi a gond?!
Miért nem lehet kiírni itthon egy rendelést különböző címekre, de legalább egyre!
Persze nem másod, harmad élvonalbeli címre, címekre gondolok,mert az nem nagyon kell senkinek!!!
A nagy sikerekre, amit mi itthon csak "hírből ismerünk!"
Miből gondolja a Kingpin hogy nem jönne össze ha meg sem próbálja!?
« Utoljára szerkesztve: 2017. november 01. - 12:51:36 írta balumalu68 »

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #5610 Dátum: 2017. november 01. - 14:04:05 »
Kezdjük azzal, hogy moderáld magad, ha ehhez a társasághoz akarsz tartozni. Folytassuk azzal, hogy a számonkérés erősen pofátlan dolog, még akkor is, ha igazad van, de nincs. Végül pedig nem hiszem, hogy elszámolással tartozom feléd, aki ilyen stílusban jön ide közénk.

balumalu68

• Grizzly
  • *
« Válasz #5611 Dátum: 2017. november 01. - 14:19:19 »
Kezdjük azzal, hogy moderáld magad, ha ehhez a társasághoz akarsz tartozni. Folytassuk azzal, hogy a számonkérés erősen pofátlan dolog, még akkor is, ha igazad van, de nincs. Végül pedig nem hiszem, hogy elszámolással tartozom feléd, aki ilyen stílusban jön ide közénk.
Már ne haragudj de mi ebben a moderálni való?
Senkit  nem küldtem el melegebb éghajlatra, csak feltettem egy egyszerű kérdést, amit te ilyen vagy olyan oknál fogva pofátlan dolognak tartasz.
Kérdezem én hogy miért?????? Valami égbe kiáltó dolgot kérdeztem? Nem hinném!
De ha így van, az eléggé sok mindent elárul . Nem kell nekem elszámolnod , nem is vagyok rá kíváncsi.
Nem a kiadó anyagi helyzete érdekelt, mert az sem érdekel! Nem az én dolgom.
De köszönöm ezt az igen építő választ , sok minden kiviláglik ebből is.
Gratulálok:))

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #5612 Dátum: 2017. november 01. - 14:52:10 »
Már ne haragudj de mi ebben a moderálni való?
Senkit  nem küldtem el melegebb éghajlatra, csak feltettem egy egyszerű kérdést, amit te ilyen vagy olyan oknál fogva pofátlan dolognak tartasz.
Nem gondolom, hogy ezt rajtad kívül bárkinek magyaráznom kéne, de miattad megteszem. Úgy bejönni egy társalgásba, hogy "hagyjátok már ezt a sz*r témát, miért nem arról beszélgetünk, ami engem érdekel", az szerintem nem normális. (Hozzá még off is, ha a Marvel+ topikban kérdezősködsz a Batmanről).
Idézet
Nem kell nekem elszámolnod , nem is vagyok rá kíváncsi.
Ahhoz képest elég sok kérdésed van, és elég harsányak is.
Idézet
De köszönöm ezt az igen építő választ , sok minden kiviláglik ebből is.
Örülök, hogy sikerült levonnod a megfelelő végkövetkeztetést.

Kit Walker

• Kraven
  • " The Ghost Who Walks. "
« Válasz #5613 Dátum: 2017. november 01. - 15:00:55 »
Mondjuk az a Malibus Tarzan sorozat nem volt telitalálat itthon, de nekem mégis tetszett. Örültem volna, ha legalább befejezik...

" Man who looks Phantom in the face will surely die. "  OJS

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #5614 Dátum: 2017. november 01. - 20:19:25 »
Jó kérdés, petshop, bár az átmenetes színeik miatt én erősen vektorosra gyanakszom. (Igaz, PhotoShopban utána tudtam retusálni, de hát ez közel húsz évvel utánuk már nem nagy cucc.)

balumalu: Egy egész könyvsorozat fut kétheti megjelenéssel, ami egy az egyben a „DC+” koncepciót követi. A feltűmnése óta talán veled együtt, ha ketten vetették fel összesen a Kingpinnek ugyanazt az ötletet. Az a fura, hogy egyáltalán a Marvel+ még létezik így és nem lett belőle simán X-Men, hogy fogyjon.

petshop

• Olvasztár
  • **
« Válasz #5615 Dátum: 2017. november 02. - 18:09:48 »
Az már nem jelent semmit, Talgaby. Ezek már visszadigizett, "visszafejtett" anyagok, nincs közük az eredetihez.
A Spawnnál egyértelműen látszik a szögletes kiválasztásokból, és hogy abszolút nem voltak még felületek, minták, hogy az vektoros alapú. A Malibuéknál pedig elsőként láttam, hogy behozott mintákat (pl. márvány) tesznek a képbe, ami pixelgrafikus megoldás.

balumalu: Te nem balogh44 vagy véletlenül, más nicknév alatt?  ;D
Ő csinált néha ilyen kirohanásokat, bár ő az ilyen beszélgetésekbe is becsatlakozott mondjuk.
De a több DC kiadványra: Halottál már esetleg a DCNK-ról? Na az pont az, amit akarsz. Jó vásárlást hozzá.

grey gargoyle

• Thanos
  • A Komédiás
« Válasz #5616 Dátum: 2017. november 08. - 16:56:10 »
Érdekes hiba volt ez a mostani megszállós történetben, hogy Paul Anselmet miután meglőtték, még több mint egy hónappal később is sebesülten feküdt egy hordágyon a barlangban.
This is a joke. A real practical Joke.

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #5617 Dátum: 2017. november 08. - 18:03:17 »
Az miért hiba? Nem szupererős, így nem gyógyul gyorsan.

Sepi

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #5618 Dátum: 2017. november 08. - 20:43:18 »
Szerintem úgy érti a hibát, hogy miért nem halt már meg annyi idő alatt.  ;)

grey gargoyle

• Thanos
  • A Komédiás
« Válasz #5619 Dátum: 2017. november 08. - 21:17:06 »
több mint egy hónap után nem fog még mindig sebesülten feküdni, vagy meghal, vagy meggyógyul.  :lol:
This is a joke. A real practical Joke.