Szerző Téma: Kingpin Képregények  (Megtekintve 475564 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

venom75

• Pókfej
Re:Marvel-mánia
« Válasz #140 Dátum: 2010. november 10. - 15:32:18 »
Nem könnyű dologba vágtad a fejszéd. ;)

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #141 Dátum: 2010. november 10. - 15:44:50 »
A Masterworksök az USA-ban is rétegkiadványok. Elég alacsony a példányszámuk, már csak azért is, mert tökmindegy, mikor jelennek meg, korhoz képest mindig marha drágák (simán kijön általában belőlük 2-3 azonos vastagságú tpb). Mostanában próbálják kicsit elterjeszteni őket az olcsó tpb-kiadásokkal, de attól még azok eleve ott is gyűjtői kiadványok.

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #142 Dátum: 2010. november 10. - 16:00:37 »
Idézet
simán kijön általában belőlük 2-3 azonos vastagságú tpb)
Ez annyira nem meglepő, lévén, hogy ezek HC-k, azon belül is luxus minőségűek, hisz aranyozott, domborborítós külön papír borítója is van, és végig vastag, fényes lap. De tényleg drága. :) Amikor én láttam először, talán 50 dollár volt. Az elsőt igazából cseréltem Bécsben. :) Volt rengeteg régi német Pókemberem a 60-as évekből (lefordíttattam őket, és akkor már elég volt a dán verzió is), viszont a németek elég értékesek voltak, így azokat kivittem eladni. Aztán az egyik képregényboltban elcseréltem őket egy Marvel Masterworksre. :) A másodikat meg elég olcsón vettem, mert a papírborító széle be volt szakadva. De több azóta sincs. :)

Khkicsi

• Rózsa
  • *
« Válasz #143 Dátum: 2010. november 10. - 16:08:31 »
Köszönjük talgaby!
Megint nem olvastad el mit írtam. Azt írtam OLYAN lenne, nem azt, hogy az legyen. Bazzzz...ember!
Itt arról van szó, hogy megengedjék az olaszok. Erről jössz, hogy milyenek a Masterworks-ök eladásai Amerikában.
Még egyszer leírom: ne az legyen Masterworks. Csak hasonló lenne. Mivel itt is régebbi történetek lennének túlnyomóan a kiadványban.
Bár én a Masterworks-nek is örülnék, valamint ha ebben a kiadványban új történet lenne az se lenne ellenemre.

« Utoljára szerkesztve: 2010. november 10. - 16:12:06 írta Khkicsi »

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #144 Dátum: 2010. november 10. - 16:23:12 »
Mit értesz "hasonló" alatt? A Masterworks lényege, hogy egy alacsonyabb példányszámú, drága, gyűjtői kiadás. Ezt jelenti náluk ez a kiadványfogalom. Ha azt akartad kifejezni, hogy valami, amiben sok sztori van régebbről, akkor az analógiáddal van baj, mert azt nem így hívják. (Igazság szerint sehogy, néha Marvel Classics néven mennek, de inkább csak leírásban.)
Idézet
Ez annyira nem meglepő, lévén, hogy ezek HC-k, azon belül is luxus minőségűek, hisz aranyozott, domborborítós külön papír borítója is van, és végig vastag, fényes lap. De tényleg drága.
A közönséges, vékonyabb lapú, ragasztott tpb-ik ára is harminc dolcsi, míg egy ugyanakkora DC- vagy Image-tpb ára többnyire húsz még most is, rosszabb esetben 25. Inkább magát a munkafolyamatot kell megfizetni, amivel bedigitalizálják a régi rajzokat, és gyakorlatilag számítógépen újracsinálják az egészet nulláról (sajna a betűknél nem is mindig sikerül tökéletesen, egy-két helyen el tudnak folyni a képkezelés miatt). Mondjuk egyrészt dicséretes, hogy csinálják ezt a digitális restaurálást, másrészt viszont sokan szeretnék, ha kicsit emberibb árú kiadványokban adnák ki őket. Mégis már mindenki átvette ezt a normát (sőt, a Dark Horse rátett egy jó nagy lapáttal).

Khkicsi

• Rózsa
  • *
« Válasz #145 Dátum: 2010. november 10. - 16:27:33 »
Köszönjük talgaby, egyes, ülj le!
Nem érdekel, hogy hívják. Classic, Masterworks...stb.
Itt az ötletről van szó, erre jössz arcozni, hogy de a Masterworks így réteg, meg a Classic úgy kiadvány.
Semmi sem hasonlítható, ahhoz amit kaine ki akar adni. Sajnos jobb név akkor nem jutott eszembe. Ne a neven ragadj le ember. Hanem amit írni akartam.
Tudod én csak egy mezei képregényolvasó vagyok. Nem egy o*******s, mint te.
Mivel ezerszer jobban képben vagy mint sok másik ember ebben a témában, egy kis produktivitás kellene. Nem csak minden ötletre azt írni, hogy miért rossz.
« Utoljára szerkesztve: 2010. november 10. - 16:32:36 írta Khkicsi »

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #146 Dátum: 2010. november 10. - 16:50:12 »
Peace, srácok, peace!

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #147 Dátum: 2010. november 10. - 22:42:37 »
Na írtam egy nagyon hosszú levelet nekik. Kíváncsi vagyok, mit fognak rá válaszolni.

pepo05

• Pókfej
  • Felicia Hardy Lover
« Válasz #148 Dátum: 2010. november 10. - 23:08:42 »
Idézet
Nem érdekel, hogy hívják. Classic, Masterworks...stb.
Itt az ötletről van szó, erre jössz arcozni, hogy de a Masterworks így réteg, meg a Classic úgy kiadvány.
Megvédi magát majd gaby ha akarja, de ehhez annyit hozzáfűznék, arcoskodás, meg egyéb mindenség nélkül: A tárgyi tévedés az tárgyi tévedés marad attól, hogy értjük, mire gondolsz, és ilyenkor nem az szokta felkapni a fizet, aki tévedett.
Idézet
Nem csak minden ötletre azt írni, hogy miért rossz.
Ebben mondjuk van valami. :hehe:

Mit írtál nagyjából Tomi?

(mellesleg így blikkre, írhattál bármit is, biztosan nem fogják felfogni az itteni helyzetet)
"Az elme mindig hamarabb adja fel, mint a test. A titok nyitja, hogy az elméd neked dolgozzon és ne ellened"

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #149 Dátum: 2010. november 11. - 00:06:24 »
Alapvetően nem gond, ha felfogják, vagy sem, ha meghajlanak Doom akarata előtt.  ;D A lényeg, hogy ők is jól tudják, hogy rákényszeríteni nem tudnak semmire - mint ahogy én se őket -, vagyis mint két normális cég, igyekszünk a lehető legjobb megoldást találni mindkettőnk számára.

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #150 Dátum: 2010. november 11. - 08:10:21 »
Mármint a Vezér akarata előtt, nem? :) Vagy azóta felvettél egy harmadik Marvel-személyazonosságot is? :D

pepo: dilbertes menedzserszemlélet szerint élőkkel nem érdemes vitatkozni, így nem is fogok.
Tomi: lehet, hogy kérdeztem, de digitálison nem gondolkoztatok még el? Vagy idehaza amúgy is megveszi valaki, és a másik százezer majd lekaparja torrentről, bármi legyen?

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #151 Dátum: 2010. november 11. - 09:17:28 »
Igen, ebben az országban szerintem nincs jövője a digitális képregényeknek. Amíg van millió ingyen honosítás, kevesen fizetnének azért, hogy mást is olvassanak.

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #152 Dátum: 2010. november 11. - 10:21:58 »
Csakhogy önmagában Pók-honosítás nincsen, és azzal lehet, még volna is esély. Különösen klasszikusok terén, amit lehet, papíron nem vennének annyian, de a nyomdaköltség eltűnésével esetleg ki lehet hozni egy használható áron. Bár csak egy kósza ötlet. Jó volna tudni, külföldön ezek a kezdeményezések mennyire jöttek be (a Marvel tudom, hogy erőlteti, de nagyon).

balogh44

• Thanos
« Válasz #153 Dátum: 2010. november 11. - 11:08:54 »
Ez meg nem külföld, és nem mindenkinek van nete, bármennyire is mondják egyesek hogy már minden háztartásban van!
Mellesleg így a képregényeknek nem lenne értéke, ami megjelenne neten. nyomtatott formában mégiscsak értékesebb, valami, és a személyes birtoklás vágya sem utolsó szempont! ;)

pepo05

• Pókfej
  • Felicia Hardy Lover
« Válasz #154 Dátum: 2010. november 11. - 11:39:28 »
Idézet
Mellesleg így a képregényeknek nem lenne értéke, ami megjelenne neten. nyomtatott formában mégiscsak értékesebb, valami, és a személyes birtoklás vágya sem utolsó szempont!
De nyilván a netes jóval olcsóbb lenne. Szóval az ár/érték arány nem igazán változna.
Különben itt nem is arról van szó, hogy ez mennyivel jobb megoldás lenne az olvasók szempontjából, inkább az a kérdés, hogy a kiadó szempontjából mennyire jelenthetne alternatívát, ha már a papír alapon ilyen-olyan okokból nem megoldható a kiadás.

A magam részéről viszont én sem szeretnék neten olvasható, magyarul beszélő képregényeket vásárolni.
"Az elme mindig hamarabb adja fel, mint a test. A titok nyitja, hogy az elméd neked dolgozzon és ne ellened"

holloo

• Sakál
  • "Free Genosha"
« Válasz #155 Dátum: 2010. november 11. - 12:19:11 »
És valljuk be semmi értelme sem lenne. Mert kiadás után szerintem 2 nappal (jó esetben) már ott is figyelne minden kiadott rész a letöltőoldalakon.
A külföldi sikerekre (??) viszont én is kíváncsi lennék, azért rengeteg scan figyel a neten, (mondhatnánk azt is, hogy szinte minden) így nem igazán tudom elképzelni, hogy ott ez egy sikeres dolog lenne...

pepo05

• Pókfej
  • Felicia Hardy Lover
« Válasz #156 Dátum: 2010. november 11. - 12:26:15 »
Nem értek hozzá, úgy kérdezem: Nem lehet beleírni esetleg az ilyen letöltött dolgokba valamit, hogy ne lehessen másolni más gépekre?

Ha ez nem megvalósítható, én sem látom, mi vinné arra a hazai piacot, hogy a pénzért megvett, magyar digitális képregényeket ne terjesszék el széles körben, extrém módon leredukálva a tényleges vásárlók számát. Mert ha arra a kevés emberre alapozunk, akik vannak olyan elkötelezett hívei a képregényeknek, és a magyar nyelvű képregény túlélésének, hogy megtagadják a terjesztést, akkor megint ott vagyunk, mint a papíralapú dolgoknál.

holloo

• Sakál
  • "Free Genosha"
« Válasz #157 Dátum: 2010. november 11. - 12:43:27 »
Nem értek hozzá, úgy kérdezem: Nem lehet beleírni esetleg az ilyen letöltött dolgokba valamit, hogy ne lehessen másolni más gépekre?
Ha megoldható is lenne, akkor is elég macerássá tenné a dolgokat. pl. ha elromlik a géped és saját magadnak akarnád átmásolni az új gépedre, vagy egy pendrive-on, vagy DVD-n szeretnéd tárolni a képregényeidet.

Sajnos pont ugyanazokat a problémákat veti fel, mint az e-book, jó megoldást arra sem igazán tudtak még (mindig) kitalálni.

Parrosbajusz

• Rózsa
  • *
« Válasz #158 Dátum: 2010. november 11. - 13:48:15 »
Képregényt a gépen olvasni nem az igazi...
Jó sok mindent töltöttem már eddig le, de max. kettőt olvastam újra.
Nem tudom, nekem olyan mint pl.  mozis felvételt nézni, még ha jó minőségű is, akkor sem az igazi...

Khkicsi

• Rózsa
  • *
« Válasz #159 Dátum: 2010. november 11. - 13:57:26 »
Csak egy kérdés a digitális képregények témához:
Ez olyan mint a Marvel Comic Book Library???
Azt kéne megnézni, hogy mennyi eladott DVD(gondolom ezen a hordozon lehetne venni) hozná meg az árát.
Nem hiszem, hogy van különbség a papír alapú és digitális képregények "kalózkodása" között. A baj itt az, hogy az új kiadott képregényeket is nagyon hamar le lehet tölteni. Olyanok mindig is lesznek akik fütyülnek arra, hogy mit szabad és mit nem.
« Utoljára szerkesztve: 2010. november 11. - 13:59:05 írta Khkicsi »