Szerző Téma: Kingpin Képregények  (Megtekintve 476673 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
Re:Kingpin Képregények
« Válasz #920 Dátum: 2011. szeptember 24. - 23:14:41 »
Persze, börzéken mindig akad belőlük pár. 117-119. Csodálatos Pókember, ennyi.  ;)

mutkacsaba

• Bogár
  • **
« Válasz #921 Dátum: 2011. szeptember 25. - 00:27:58 »
Köszönöm a választ!  :D Pótolnom kell addigra.

venom75

• Pókfej
« Válasz #922 Dátum: 2011. szeptember 25. - 06:42:01 »
Minden megoldás érdekel , én is biztos vevő leszek. Már nagyon  várom a börzei beszélgetést a bejelentések miatt.  :kingpin:

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #923 Dátum: 2011. szeptember 26. - 08:23:03 »
Nem. Mivel gyűjtői kiadásról lenne szó, feltételezem, hogy a gyűjtőknek az már megvan.  ;)
Ez egy elég fura önellentmondás, mert a gyűjtői kiadásoknak pont az a lényege, hogy olyasmiket foglalnak egybe, amik addig nem voltak. (És mielőtt valaki bedobja: Az, hogy a kilencvenes években minden sz*rra ráírták a Collector's Item/Edition feliratot, még nem tette őket azzá. Sok esetben olvasható termékké sem.)
Meg ezzel gyakorlatilag a vásárlóközönséget leszűkíted azokra, akik gyűjtenek egy több, mint tíz éve befejeződött képregénysorozatot és ennyi idő után is akarnak neki folytatást. Nem lenne ésszerűbb akkor kiadni hiánytalanul és új vevőket megcélozni? (Mert ez most így kicsit olyan, mintha teszem azt valaki kiadná a Két tornyot és a Király visszatért mondván, hogy tizenöt éve egyszer kiadták a Gyűrű szövetségét, tehát biztos mindenkinek megvan, akit érdekel; akinek meg nem, túrja fel az antikváriumokat.)

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #924 Dátum: 2011. szeptember 26. - 14:30:52 »
Én nem húznék ilyen párhuzamokat a képregénnyel, ég és föld a különbség. De a lényeg, hogy azok, akik kiadnak a normálisan megjelenő képregényeken TÚL még egy plusz gyűjtői kiadásra is, azok a fanok. Nekik meg megvan minden. És ha még sincs, hát 3 számot be fognak szerezni miatta. Inkább, minthogy a végösszeg mindenki más számára is megnövekedjen pár ezer forinttal.  ;) (Annál mellesleg olcsóbb beszerezni azt a 3 számot.)

Idézet
Ez egy elég fura önellentmondás, mert a gyűjtői kiadásoknak pont az a lényege, hogy olyasmiket foglalnak egybe, amik addig nem voltak.
Ezzel is vitatkoznék, de csak a rend kedvéért: az ellentmondás abban van, hogy "egybefoglalnak" és "nem voltak". Ami nem volt, azt nem szokták egybefoglalni. :) Rengetegféle gyűjtői kiadás van.

Mike

• Zöld Manó
« Válasz #925 Dátum: 2011. szeptember 26. - 20:03:28 »
Nem. Mivel gyűjtői kiadásról lenne szó, feltételezem, hogy a gyűjtőknek az már megvan.  ;)
Na, ennek örülök. Legalább nem kell filózni, hogy vegyem-e meg mégegyszer, vagy hagyjam-e ki. :) Már ha összejön persze.

mikka

• Fórum Tag
  • Bűnölő
« Válasz #926 Dátum: 2011. szeptember 26. - 21:26:49 »
Tomi, nem későbbre "ígérted" a klónokat? Akkor most megvegye Ben nekem angolul vagy ne? Egyre jobban várom a börzét...csak ne jöjjön közbe semmi!
"Én vagyok James Dean, kapcsolom a hármat"

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #927 Dátum: 2011. szeptember 26. - 22:04:22 »
Mármint minél későbbre? Egyelőre még nem jönnek, ahogy írtam is lentebb.

mutkacsaba

• Bogár
  • **
« Válasz #928 Dátum: 2012. január 07. - 21:05:52 »
Lenne egy kérdésem. Lehet, hogy hülye kérdés lesz, de kérdés.  ;D Szóval a FUMAX által kiadott Marvel kötetek történetileg vagy valamilyen formában kapcsolódnak a Kingpin által kiadott kötetekhez. (persze a szereplőkön és azon kívül, hogy Marvel) Illetve, hogy melyiket érdemes beszerezni közülük?

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #929 Dátum: 2012. január 07. - 21:11:13 »
Semmiben nem kapcsolódnak a Kingpinhez. Az egyetlen, aminek köze lehetne hozzá, az a Megtorló, abban legalább ott vannak a mi szereplőink is: Pókember, Fenegyerek, Rozsomák, Megtorló és spoiler: Hulk. Ezen túl még az X-Men olyan, ami a "mi" univerzumunkban játszódik, az még lazán kapcsolódhatna mondjuk a Mutánsvilághoz, de konkrétan nem kapcsolódik. Viszont a Rozsomák az kapcsolódik a régi semices Pókemberhez, mert az abban lévő folytatásos Rozsomák mininek a folytatása.
Az Újvilág címek viszont nem kapcsolódnak semmiben, se a Különítmény, se az Újvilág X-Men.
90%-ig biztos vagyok benne, hogy a Kingpin nem fog kiadni Újvilág képregényeket.

Mike

• Zöld Manó
« Válasz #930 Dátum: 2012. január 07. - 21:15:14 »
Azért szerintem az Új X-Men kapcsolódik. A Mutánsvilág több jelenete és az Ellenhatás vége is Genoshán játszódik, s többször említik is ezen felül emlékeim szerint az ottani eseményeket.

mutkacsaba

• Bogár
  • **
« Válasz #931 Dátum: 2012. január 07. - 21:21:59 »
Köszönöm a válaszokat! Mondjuk a Megtorlón kívül egyébként egyik sem hozott igazán lázba. Történetileg és rajz szempontjából milyenek egyébként ezek a kötetek? Bocsi, ha esetleg OFF, de nem tudtam hová máshová írni.  :-[

Mike

• Zöld Manó
« Válasz #932 Dátum: 2012. január 07. - 21:27:18 »
Történetileg jók, rajzilag... Ízlések és pofonok. Sok állítólag a rajzok miatt bukott meg, legalábbis olvastam ilyet is. Pl pont az ÚX rajza elég... réteg, azt sokan szídták.

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #933 Dátum: 2012. január 07. - 21:45:22 »
A FuMaX-féle Új X-Men E mint eltörölni című könyve az úgynevezett Morrison-éra első kötete volt. A Kingpin által kiadott Új Bosszú Angyali: Ellenhatás a Morrison-éra eseménysorozatának egyik utólagosan elvarrt szála (gyakorlatilag annak a szakasznak most kiadták magyarul az első és az utolsó utáni szakaszát).
Más kapcsolódási pont egyelőre nincs, a többi FuMaX-kiadvány legjobb esetben is minimum másfél Marvel-évvel a Káosz előtt játszódik, a Pókember-történetek meg a rövid bosszúangyalos átkötéseket leszámítva nem nagyon érintettek más sorozatok eseményeiben.
Idézet
Történetileg és rajz szempontjából milyenek egyébként ezek a kötetek?
Ízlés kérdése. A Balfékke szövetsége egy nagyon fekete humorú és nagyon pukkasztó valami, átlagos rajzokkal.
A Snikt! egy érdekes kísérlet, mert Nihei, egy szokatlanul és híresen lassan dolgozó, ámde eléggé híres mangaalkotó készítette, és a történet is inkább keleti típusú, mintsem nyugati. A rajzok meg... keress rá Nihei nevére, és meglátod.
Az Új X-Men érdekes eset, mert a világ valószínűleg második legjobb nyugati képregényírója írta és a jelenleg leghíresebb közönségkedvenc rajzoló rajzolta - ugyanakkor pont utóbbi miatt érdekes kérdés, mert Quitelynek a New X-Men volt a legrosszabbul sikerült munkája karrierje során.
A Rozsomák... valami (bocs, de igazság szerint az angol megfelelőit ismerem a kiadványaiknak, és az eredetiben egyszerűen Wolverine v1) egy roppant klasszikus sztori, érdekessége az alkotókban van, mert az X-ek nagyöregje, Claremont írta és Frank Miller (igen, AZ a Frank Miller) rajzolta. Utóbbi ekkor még nem kokózta el az agyát és mivel még nem engedték írni, így a roppant sajátságos(an feltűnően nőgyűlölő és államéltető, tőmondatok ismétlésével kommunikáló) stílusa sem jön át... mint ahogy a rajzai is a régi stílusában készültek, amikor még nem négy absztrakt kockából meg egy pszichedelikusan szétmaszatolt valamiből kellett rájönni, mi a fene akar történni a képen. (Amúgy feltűnt másnak is, hogy bár a Marvel házi stílusában alkotott, feltűnően jók voltak Miller korai rajzai?)
A két Újvilág-képregényük akkor lehet csak érdekes neked, ha ismered azt az univerzumot. A Különítmény a legjobb Ultimate-sorozat volt, ám pont az eleje az, ami a leglaposabb és legeseménytelenebb volt mind közül, a rajzok azonban talán a legjobbnak mondhatóak a FuMaX-féle Marvel-kötetek közül. Bryan Hitch-nek ugyan nem ez volt a legjobb munkája (bár az Ultimates 2 második fele már közel volt ahhoz), ám attól még igen kimagasló grafikát szállított Millar sztorijához.
A másik, az Újvilág X-Men: Új mutánsok pedig vicces módon az ÚJM messze legjobb szakaszának (egyben a teljes Ultimate-vonal egyetlen igazán értékelhető és 12 számnál hosszabb érájának) kezdete volt, csak hát az is félbemaradt ugye. A rajzokat ott David Finch szállította, aki szintén egy imádott rajzoló, ám ez még abban az átmeneti időszakában készült, amikor inkább a mennyiségre, mintsem a minőségre ment (mondjuk kellhetett is neki a pénz). Rajzolag azt lehet a legkönnyebben magyarázni, nézz bele a Káoszba, és ugyanazt fogod látni az Új mutánsokban.

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #934 Dátum: 2012. január 07. - 21:58:57 »
Én pont a Megtorló rajzolóját nem tudom komolyan venni, olyan paródia érzése van tőle az embernek (nem csak abban a történetben). Viszont az Új X-Men rajzolója (Quietly) nekem bejött.

mutkacsaba

• Bogár
  • **
« Válasz #935 Dátum: 2012. január 07. - 22:18:05 »
Tehát akkor, ha nem vagyok tisztában az Ultimate univerzummal és nem szeretem a mangákat sem, akkor a Megtorló, az Új X-Men és a Rozsomák: Adósság és becsület ami érdekes lehet nekem.  :D

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #936 Dátum: 2012. január 07. - 22:25:19 »
Igen, de ne várj semmi folytatólagosságot a mi könyveinkhez képest. Viszont a jó oldala, hogy a Fumax a rendezvényeken nagyon olcsón adja a megmaradt könyveit.

mutkacsaba

• Bogár
  • **
« Válasz #937 Dátum: 2012. január 07. - 22:28:03 »
Nagyon szépen köszönöm a segítséget mindenkinek.  :D

Először még a hiányzó Kingpin kötetek jönnek, szóval ezekre csak azok után kerülhet sor. Egyenlőre csak tájékozódni akartam, hogy melyik lehet érdekes számomra.  :D

Idézet
Igen, de ne várj semmi folytatólagosságot a mi könyveinkhez képest. Viszont a jó oldala, hogy a Fumax a rendezvényeken nagyon olcsón adja a megmaradt könyveit.

Sajnos egyenlőre még egyik rendezvényre sem sikerült eljutnom és gyanítom még idén sem fogok tudni menni. Szóval legkorábban jövőre, úgyhogy egyenlőre marad az online rendelés.

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #938 Dátum: 2012. január 07. - 23:20:34 »
Mik hiányoznak még?

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #939 Dátum: 2012. január 07. - 23:25:46 »
Én pont a Megtorló rajzolóját nem tudom komolyan venni, olyan paródia érzése van tőle az embernek (nem csak abban a történetben).
McRea? Pedig eléggé realisztikus, csak nagyon hozzá van szokva a fekete humorhoz. Mondjuk elég sokszor dolgozott Ennisszel, így ez benne lehet valahol a stílusában, ám részemről én úgy mondom, hogy látszik, a briteknél kezdte a képregényezést.
Idézet
Viszont az Új X-Men rajzolója (Quietly) nekem bejött.
Quitely. Érdekes, mennyien írják rosszul. :)