Szerző Téma: Polgárháború  (Megtekintve 222462 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
Re:Polgárháború
« Válasz #280 Dátum: 2011. március 27. - 21:56:23 »
Sentryvel senki se tudott mit kezdeni Jenkinsen túl, szerintem Millar nem is nagyon tudta, hogy létezik, mert különben simán őt tette volna be az aranyfürtös helyett.
Mondjuk így visszanézve tényleg azt kell mondanom, talán kár volt beemelni őt abból az alterverzumból, ahová Jenkins megalkotta.

zozi56

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
  • Őrszem
    • HálóZsák
« Válasz #281 Dátum: 2011. március 27. - 22:05:28 »
Valóban Jenkins írta a legjobban, de Bendis is nagyon elkapta a Dark Avengersben.
Man is mortal, and doomed to death and failure and loss.
This lies beyond our comprehension - why do you not despair?

Wiccan

• Bűnölő
« Válasz #282 Dátum: 2011. március 28. - 16:52:28 »
Vasemberék sokkal erősebbek voltak és szarrá kellett volna verniük a másik csapatot igazság szerint.

Todd

• Pókfej
« Válasz #283 Dátum: 2011. március 28. - 17:13:51 »
Igazság szerint ez is történt. ;)

Wiccan

• Bűnölő
« Válasz #284 Dátum: 2011. március 28. - 18:56:20 »
CV 7-ben? Én nem az első menetre gondoltam.

Todd

• Pókfej
« Válasz #285 Dátum: 2011. március 28. - 20:43:29 »
Ja, hát a végén mindig a "jók" gyöznek, a statisztikai esélyek ellenére.
« Utoljára szerkesztve: 2011. március 28. - 20:45:00 írta Todd »

holloo

• Sakál
  • "Free Genosha"
« Válasz #286 Dátum: 2011. március 29. - 16:02:17 »
Ebben az esetben pont nincsenek "jók", de az "erősebbek" fogalma tényleg nem igazán számít a képregényekben. Mondjuk a való életben se mindig... ;D

Morbius

• Traveller
  • Az élő vámpír
« Válasz #287 Dátum: 2011. március 29. - 17:16:29 »
Leginkább az írótól függ, hogy épp ki fog győzni, lehetnének kicsit következetesebbek is. Pl. a vezér-néha Pókember ellen is elég jól bírja, máskor még Fenegyerek is elintézi.
Tejet kérek! Csokisat!

Wiccan

• Bűnölő
« Válasz #288 Dátum: 2011. március 29. - 18:06:57 »
Azért Venom, Sentry, Amazon, Vasember, Ms. Marvel, Thor,stb... A másik oldalon meg Herkules egyedül az aki felér velük erőben.

Todd

• Pókfej
« Válasz #289 Dátum: 2011. március 29. - 21:16:00 »
Ebben az esetben pont nincsenek "jók"
Pont nemrég tárgyaltuk ki, de ha van egy csapat, aki fasiszta gestapo módszerekkel (lehallgatások, hajtóvadászat, csapda állítás, klón Thor, gonoszok agymosása, és ezek csak azok, amik az első 3 részben voltak) amolyan mindent bevetünk alapon harcol, és van egy másik, amelyik küzd ez ellen, akkor szerintem nem kérdés, hogy kik azok, akik jónak vannak beállítva.
Függetlenül attól, hogy alapvetően pozitív karakterek állnak mindkét oldalon, és hogy azzal a céllal, amiért eredetileg elkezdtek harcolni igenis lehet azonosulni, de ezekkel az eszközökkel már nem.

mutkacsaba

• Bogár
  • **
« Válasz #290 Dátum: 2011. március 30. - 22:54:19 »
Alakul a  :kingpin: gyűjteményem is, sikerült megvennem a Polgárháborút. Olvasni nem volt még időm, nem is tudom mikor lesz, de le a kalappal a kiadvány előtt. Gratulálok a készítőknek! Csak így tovább.

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #291 Dátum: 2011. március 30. - 23:12:38 »
Köszönjük a nép nevében.  :)

venom75

• Pókfej
« Válasz #292 Dátum: 2011. március 31. - 19:37:14 »
Tessék nekikezdeni nagyon jó kötet.

kzoli

• Sakál
« Válasz #293 Dátum: 2011. március 31. - 19:48:12 »
Van pár dolog,amit nem értek.A Polgárháborúban Góliát azt mondja,hogy Philadelphiát lebombázták,Hulk lezúzta Vegast,Rozsomák kijelentette,hogy megöli az elnököt.Ez a 3 történet mikor volt?Vagy csak az én emlékezetem hagy ki? :cavinton:

Elolvastam a Rozsomák 1-12. nálunk megjelent történetét. Rozsomákot agymosásnak vetették alá,így-szerintem-nem felelhet a tetteiért.Bármely szuperhős tomboló őrült lehetett volna! Akár Vasember,vagy Amerika Kapitány is.
Nekem nem tetszett,hogy Rozsomákot állították be rosszfiúként később is,hiszen még agymosásos állapotában segített a megtámadott nőn.
Persze,bárki lehet rossz a katonaság szerint,itt a példa a Polgárháborúban Amerika Kapitányra.

Wiccan

• Bűnölő
« Válasz #294 Dátum: 2011. március 31. - 20:06:40 »
Igen de Rozsónak van egy kis előélete...

Todd

• Pókfej
« Válasz #295 Dátum: 2011. március 31. - 20:47:22 »
Meg ilyenek amúgy is csak azokkal a hősőkkel történnek, akik egyébként is hajlamosak rá, pl. Rozsó, vagy a Megtorló.
Vagyis Pókember tuti sose fog agymosott állapotban embereket ölni, mert utánna örökre meg kéne őrűlnie.
Mondjuk ez valamilyen szinten logikus is, mert aki amúgy is simán öl embert, az nyilván kevésbé harcol ellene.

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #296 Dátum: 2011. március 31. - 22:08:13 »
Pont nemrég tárgyaltuk ki, de ha van egy csapat, aki fasiszta gestapo módszerekkel (lehallgatások, hajtóvadászat, csapda állítás, klón Thor, gonoszok agymosása, és ezek csak azok, amik az első 3 részben voltak) amolyan mindent bevetünk alapon harcol, és van egy másik, amelyik küzd ez ellen, akkor szerintem nem kérdés, hogy kik azok, akik jónak vannak beállítva.
Most olvastam át a 4. szám magyar szövegét. Ebben Reed egészen jól megmagyarázza, hogy miért is "jó" az ő oldaluk, miért az a jó oldal és nem a másik. Simán meg lehet őt is érteni.
Alapból játszik az is, hogy nem magával a törvénnyel van gond, hanem azzal, hogy sokan szembeszegülnek vele. Vagyis, ha mindenki regisztrálna, nem lenne szükség arra sem, hogy barátok ellen harcoljanak azok, akik már regisztráltak, vagy arra sem, hogy ilyen módszereket vessenek be. Vagyis konkrétan az ellenállók generálják ezeket a lépéseket, alapból nem lenne rájuk szükség.
Mindezzel együtt nekem is szimpibb a másik oldal, de elsősorban azért, mert Vasember túl bunkó módon értelmezi ezt az egészet.

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #297 Dátum: 2011. április 01. - 07:48:26 »
Reed egészen jól megmagyarázza, hogy miért is "jó" az ő oldaluk, miért az a jó oldal és nem a másik. Simán meg lehet őt is érteni.
Ó, erre emlékszem. Az volt az a pont, ahol elkezdtem kételkedni Millarban, mert ügyes szónoklat ugyan, de annyira nem vall Reedre, hogy egész paródiák születtek arról, mivel lőhette be Tony, hogy ilyen karakteridegen marhaságokat mondjon. :)
Idézet
Alapból játszik az is, hogy nem magával a törvénnyel van gond, hanem azzal, hogy sokan szembeszegülnek vele.
Millar az egészet azért írta, hogy megértesse az emberekkel, a törvény marha kaki, de ha már meghozta az okos kormányzat, nem tehetünk mást, szívunk és betartjuk. Pláne, hogy az egész elvileg arról szól dióhéjban, hogy oké, szuperhőském, mostantól a kormány dirigál neked, és el kell mondanod neki, ki vagy, szóval tudjuk hol laksz, vili? Ebből születnek majd olyan szép dolgok, mint az a reklám, amiben 12-16 éves gyerekek feszes vigyázállásban, katonasorban állnak a kiképzőtáborban, miközben alatta megy a szöveg, hogy ha szuperképességű tini vagy, húzd a beled jelentkezni, vagy mi viszünk el és zárunk el egy életre, mert ez a törvény. És nem, nincs az egész reklámnak egy totál Hitlerjugend utánérzése, nem. :)

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #298 Dátum: 2011. április 01. - 11:15:02 »
A Pókembert nem Millar írta, hanem JMS.  :)

Kanaszta

• Pókfej
« Válasz #299 Dátum: 2011. április 01. - 14:08:49 »
Mindezzel együtt nekem is szimpibb a másik oldal, de elsősorban azért, mert Vasember túl bunkó módon értelmezi ezt az egészet.
Nekem is. Vasemberben meg kicsit csalódtam, hogy ilyen barom.