Szavazás

Ha lenne Marvel Extra könyv, mit szeretnél bele?

Pókember
75 (15.1%)
Bosszú Angyalai
73 (14.7%)
Hulk
61 (12.3%)
Fantasztikus Négyes
64 (12.9%)
Deadpool
90 (18.1%)
She-Hulk
26 (5.2%)
Captain Marvel
30 (6%)
Fenegyerek
78 (15.7%)

Összes szavazó: 201

Szerző Téma: Kingpin next  (Megtekintve 862830 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

zozi56

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
  • Őrszem
    • HálóZsák
Re:Kingpin next
« Válasz #3120 Dátum: 2011. április 25. - 13:18:59 »
tg: mondd, mi nem tetszik benne, mindet megcáfolom.  ;D
Peter haja. :)
Man is mortal, and doomed to death and failure and loss.
This lies beyond our comprehension - why do you not despair?

Morbius

• Traveller
  • Az élő vámpír
« Válasz #3121 Dátum: 2011. április 25. - 14:08:53 »
Jól hangzik ez a tagdíjas dolog amit mikka írt. Akkor évente 6db 48 oldal füzet lenne kb. 9000Ft-ért? Én is benne lennék, csak nem tudom honnan szerzek pénzt rá, mert kb olyan szegény vagyok mint a templom egerének az örökségből kitagadott fia. :'(
Tejet kérek! Csokisat!

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #3122 Dátum: 2011. április 25. - 14:50:40 »
tg: mondd, mi nem tetszik benne, mindet megcáfolom.  ;D
1. Túlnyújtott.
2. Ahhoz képest, hogy a Sakál eredetileg egy egyetemi professzor volt, elég jó fizetése lehetett, ha képes volt felépíteni és fenntartani legalább három, több száz négyzetméteres, high-tech felszereléssel teli bázist, ahol kikísérlethezhette a klónozást.
3. Ahhoz képest, hogy tíz évig szenvedett a klónozással, elég gyatra eredményei voltak ahhoz képest, hogy a Marvelben jelenleg is szaladgálnak nagyon is egészséges klónok mindenfelé.
4. Sakál annyira előrelátó volt, hogy 15 évre előre kiszámolt mindent, köztük azt is, hogy a halála pillanatában még legyen ideje elmondani egy kódszót Peternek, amit jóóóó előre az agyába épített. Minek?
5. Mondtam már, hogy az egész el van nyújtva a semmibe?
6. Klónok bukkannak fel és mennek el, de az egész lényege az, hogy bizonytalanok legyünk, Peter vagy Ben-e a klón. Csak ez a tizenhetedik alkalomra meglehetősen unalmas lesz. Pláne, amikor visszaírják. Megint.
7. Mindenkiről kiderül legalább egyszer, hogy valójában alattomosak a szándékai, de aztán vagy bebizonyosodik, hogy mégsem, vagy meghal. Ez egy japán RPG-ben is elkoptatott már.
8. Oki doki asszisztense. Egy élő hologram. Valakik ott túúúúúúúúúl sok Star Treket néztek és nagyon elállítódott az agyuk protonikus fluxometrozoitimátora a béta-kvadráns fotopletonjaitól.
9. Ha Kaine látomása annyira fontos, miért nem lett belőle semmi? A felbukkanásainak hatvan százaléka erről szót, aztán eltűnt.
10. Traveller végignézi az egész szenvedést, mert Póki a legfontosabb karakter az egész univerzumban, és a klón-sztorik kimenetelén múlik az esőerdők sorsa. Hát persze. Manhattan n+1-edik, kispályás hősén áll a Marvel-univerzum léte.
11. A Planet of the Symbiots. Tudom, kilencvenes évek, de jesszusom! Hatemeletes Carnage. :stupid:
12. Maximum Clonage. Éretlem nem volt, de legalább elérte az egész szenvedés abszolút mélypontját. Te vagy a klón! Nem, mégis a másik. De nem, az első. De nem, mégis te. De nem, hanem az a kétezer klón, akiket... valamiért ott tartottunk egy raktárban, hogy aztán elszabadulva... csináljanak... ööö... valamit. Ja, és te vagy a klón! Mégsem, hanem a másik...!
13. Valami biztos van még. Régiek az emlékek. Szerencsére. Idővel talán eltűnnek végre.

pepo05

• Pókfej
  • Felicia Hardy Lover
« Válasz #3123 Dátum: 2011. április 25. - 15:04:19 »
Há, ezekkel nem lehet igazán vitatkozni. ;)
Idézet
Itt térünk vissza az ötletre, hogy ennek az 1-200 embernek lehetne a kedvére tenni azzal, ha lenne még egy (néhány) képregény. Nem lehet újabb kötet, mert azzal nagyot dőlnék, de lehetne 1-1 ilyen 48 oldalas füzet például. Akinek szó szerint kevés az évi 2 kötet (nekem is kevés lenne, tökre örülnék egy ilyen lehetőségnek), annak ne legyen csalódás, hogy azért, mert sokan másoknak nincs annyi pénzük, hogy továbbra is évi 6 kötet jelenjen meg, ők se juthassanak hozzá kettőnél többhöz.
Értem én, hogy a te esetedben ez rossz érzés, mert szeretnél többet, csak nem engedheted meg magadnak, de az szerintem nem jó hozzáállás, hogy ha neked nem lehet, akkor másnak se legyen.
Aham, értem már teljesen mire lenne ez jó, és tetszik az elképzelés. Viszont szerintem ez csak úgy megoldható, hogy minden egyes kiadvány előtt akkor lemegy egy kör, hogy kinek kell az adott füzet, és akkor fizesse is be. Tehát nem állandó lenne ez a klub, hanem a kiadványtól függően, más és más. Így pl én egy Hulkos füzete biztosan nem szállnék be, az nekem nem kell, de mondjuk a Klón sztorisokba igen. Vagy értelemszerűen ha egész évben egy adott sztori megy le, akkor év elején, hogy na srácok, idén lesz 6 füzet, kinek kell, és akinek kell az fizesse is ki.
"Az elme mindig hamarabb adja fel, mint a test. A titok nyitja, hogy az elméd neked dolgozzon és ne ellened"

Morbius

• Traveller
  • Az élő vámpír
« Válasz #3124 Dátum: 2011. április 25. - 15:06:47 »
talgaby túl negatív vagy. :D Miért nem fókuszálsz inkább a történet pozitív momentumaira?
Tejet kérek! Csokisat!

Ben Reilly

• Pókfej
« Válasz #3125 Dátum: 2011. április 25. - 15:18:48 »
2. Ahhoz képest, hogy a Sakál eredetileg egy egyetemi professzor volt, elég jó fizetése lehetett, ha képes volt felépíteni és fenntartani legalább három, több száz négyzetméteres, high-tech felszereléssel teli bázist, ahol kikísérlethezhette a klónozást.

Palpatine-nak maszekolt a Halálcsillagon.

3. Ahhoz képest, hogy tíz évig szenvedett a klónozással, elég gyatra eredményei voltak ahhoz képest, hogy a Marvelben jelenleg is szaladgálnak nagyon is egészséges klónok mindenfelé.

Csakhogy ő eleve sebezhetőre tervezte a klónjait, ezt valahol el is mondja.

5. Mondtam már, hogy az egész el van nyújtva a semmibe?

Nem, ezt most hallom tőled először.

8. Oki doki asszisztense. Egy élő hologram. Valakik ott túúúúúúúúúl sok Star Treket néztek és nagyon elállítódott az agyuk protonikus fluxometrozoitimátora a béta-kvadráns fotopletonjaitól.

Nem élő hologram, csak egy komplexusos számtech zseni lány avatarjánák holografikus kivetítése. Valójában egy kövérkés, csendes lány volt, aki Stunneren keresztül élte ki az álmait.

Tom Fireheart

• Fórum Tag
  • Pókfej
« Válasz #3126 Dátum: 2011. április 25. - 18:09:46 »
Tom: a másik kiadóssal az egyik baj, hogy senki sincs, aki bevállalna egy ennyire kockázatos dolgot, csak én, aki nagy fanja vagyok a sztorinak. Én benne lennék egy bizonyos mértékű veszteségben is, ha végigmehetne az egész. Más biztosan nem menne bele ilyenbe. De nem ez a legnagyobb gond. Hanem az, hogy nem ott van a probléma, hogy én egyedül nem tudnám kifizetni a 8 kötetet, hanem az, hogy nem vennék meg olyan gyorsan. Vagyis nem azért tartana 8 évig, mert gyakrabban nem tudnám kiadni, hanem azért nem adnám ki gyakrabban, mert egy év alatt alig hozná még vissza az árát (ha egyáltalán).
Így már értem, akkor ez sem járható út.

Én is úgy vettem ki a marvel klub dologból, hogy akkor ez olyasmi kezdeményezés lehet, mint az Y-nál volt. Sajnos én sem tudom megmondani, hogy egyáltalán be tudnék-e lépni, mert halvány lila gőzöm sincs hogy addigra hogy alakul az anyagi hátterem, de majd kiderül.:)

Ott se tudtuk, hogy mi lesz benne, mégis előfizettük, mert egy újabb Marvel képregény volt benne, ami kellett nekünk. Lehet, hogy ez a dolog ma már nem áll meg. :headscratch:
Szerintem azért nem áll meg, mert míg akkor még a Marvel képregények szinte teljesen ismeretlenek voltak, ugyanakkor abszolút új dolog volt, ma már azért elég ismertek, sőt, a képregényfilmeknek köszönhetően ma már a laikusoknak sem ismeretlenek ezek a szuperhősök, és egy kezdő képregénygyűjtő akár a filmek alapján is el tudja dönteni, hogy melyik szuperhős jön be neki, és mit kezdjen gyűjteni. Plusz, ma már az interneten is rengeteg információt lehet szerezni a szuperhősökről, képregénykiadványokról. Egyébként én például úgy voltam a marvel extrával, hogy sokáig nem is vettem, mert annyira ismeretlen volt akkoriban a Marvel univerzum, csak Pókemberre voltam rákattanva, arról tudtam, hogy jó és szeretem, ráadásul anyagilag is egy képregény gyűjtése fért bele sokszor a keretbe. A Marvel Extrát csak akkor kezdtem venni, amikor megjelent benne a Titkos háború, amiről szintén a Pókember képregényből szereztem tudomást. A titkos háborús részeken kívül azt hiszem a Fenegyerekes részeket vettem még meg. Hozzáteszem hogy ekkoriban kb általános iskola felső osztályába járhattam épp. :D Nyilván mai fejjel és a mai ismereteimmel engem is jobban érdekelt volna az akkori Marvel Extra sorozat.:)
Viszont szerintem ez csak úgy megoldható, hogy minden egyes kiadvány előtt akkor lemegy egy kör, hogy kinek kell az adott füzet, és akkor fizesse is be.
Szerintem is csak így működne, fix tagdíjjal semmiképp. Gondolom, Kaine ezt úgy képzelné el, hogy feldobna pár tervet, hogy "na srácok, jövő év elején ezekből indulhatna be valamelyik, ki melyik tervezetbe akar befizetni?" Nyilván csak azt a sorozatot vagy kötetet adná ki, amelyikre jelentkezne elég befizető ahhoz, hogy ne legyen bukta.
A türelem olyan fa, melynek keserű a gyökere, de édes a gyümölcse.

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #3127 Dátum: 2011. április 25. - 18:30:51 »
dereng a dolog...akkor ez inkább olyan lenne, mint az Y-os dolog, annyi kiegészítéssel, hogy az N db ember beleszólhat a kiadásba és hosszabb távú?
A legfontosabb különbség, hogy nem kell "beszállni" a kiadásba, mint az Y-nál. Itt az éves tagdíj maga a képregény ára lenne, vagyis totál sima előfizetés.
Idézet
Szóval, érdekelnének a konstrukció apróbb részletei is: első körben a klónokról van szó ugyi, ami alsó hangon 25 db 48 oldalas füzetet jelent...ez kb. 4 év...ennek a pénzösszegét pl. éves szinten kellene kicsengetni?...és ha vki 1 év múlva meggondolja magát? (bocs, én alapból mindig pesszimistán fogom fel a dolgokat) - akkor mondjuk emelkedne a köv. évi tagdíj?
Nem feltétlenül kellene a Klónokkal kezdeni, pontosan azért, hogy rövidebb távon derüljön ki, hogy életképes-e a módszer.
Alapból éves tervezetek lehetnének, vagyis egy évre kéne előfizetni, mindig 1 éves periódusok lennének. Például 6 szám Pókember egyik évben, 6 szám Fenegyerek a másikban, valahogy így. És akkor igen, nyilván nem állandó tagok lennének, hanem akit éppen érdekel az adott sorozat, vagy sztori. Aztán az aktuális tagok választhatnák ki, hogy a kövi évben mi menjen.
Jól hangzik ez a tagdíjas dolog amit mikka írt. Akkor évente 6db 48 oldal füzet lenne kb. 9000Ft-ért?
Létszámtól függően igen. Ha jó sokan lennénk, akkor lehet kevesebb is.
Idézet
A Marvel Extrát csak akkor kezdtem venni, amikor megjelent benne a Titkos háború, amiről szintén a Pókember képregényből szereztem tudomást.
Igazából én is csak az első számot vettem meg Pókember miatt, aztán kettőt nem. Majd egyszer unatkoztam és láttam a 4-est az újságosnál, és megvettem. Majd bementem a Semicbe megvenni a hiányzó kettőt. :)

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #3128 Dátum: 2011. április 25. - 18:40:51 »
1. Túlnyújtott.
Mindenki ezt állítja, de most, hogy elolvastam egyben, már ez sem igazán érezhető.
Idézet
Az első két klónja (Peter és Gwen) a laborjában készült el. Semmi extra. Később meg bűnöző lett, szerzett pénzt.
Idézet
Senki se mondta, hogy tökéletes. :) Neked se menne jobban 10 év után. :)
Idézet
4. Sakál annyira előrelátó volt, hogy 15 évre előre kiszámolt mindent, köztük azt is, hogy a halála pillanatában még legyen ideje elmondani egy kódszót Peternek, amit jóóóó előre az agyába épített. Minek?
Van az a failsafe dolog, vagy mi...
Idézet
6. Klónok bukkannak fel és mennek el, de az egész lényege az, hogy bizonytalanok legyünk, Peter vagy Ben-e a klón. Csak ez a tizenhetedik alkalomra meglehetősen unalmas lesz. Pláne, amikor visszaírják. Megint.
Mivel ismerjük a végkifejletet, ez kicsit sem zavaró. Annak tudatában egészen más színezetet ölt az egész, hisz így tudjuk, hogy a Sakál csak szívatja mindkettőjüket.
Idézet
7. Mindenkiről kiderül legalább egyszer, hogy valójában alattomosak a szándékai, de aztán vagy bebizonyosodik, hogy mégsem, vagy meghal. Ez egy japán RPG-ben is elkoptatott már.
Vagy mégis és meghal. Vagy mégsem, de nem hal meg. Több variáció nincs.
Idézet
Ahogy Ben mondta.
Idézet
9. Ha Kaine látomása annyira fontos, miért nem lett belőle semmi? A felbukkanásainak hatvan százaléka erről szót, aztán eltűnt.
Hogyne lett volna. Hiszen azt akadályozta meg a The Mark of Kaine-ben.
Idézet
10. Traveller végignézi az egész szenvedést, mert Póki a legfontosabb karakter az egész univerzumban, és a klón-sztorik kimenetelén múlik az esőerdők sorsa. Hát persze. Manhattan n+1-edik, kispályás hősén áll a Marvel-univerzum léte.
Sajnos őt nem sikerült elég jól kibontani, mert az alkotója, DeMatteis elment időközben.
Idézet
11. A Planet of the Symbiots. Tudom, kilencvenes évek, de jesszusom! Hatemeletes Carnage. :stupid:
Az egy tök vicces sorozat. Venom is volt már nagyobb, amikor magába szívott mást.
Idézet
12. Maximum Clonage. Éretlem nem volt, de legalább elérte az egész szenvedés abszolút mélypontját. Te vagy a klón! Nem, mégis a másik. De nem, az első. De nem, mégis te. De nem, hanem az a kétezer klón, akiket... valamiért ott tartottunk egy raktárban, hogy aztán elszabadulva... csináljanak... ööö... valamit. Ja, és te vagy a klón! Mégsem, hanem a másik...!
Azok a klónok ott nőttek a tartályokban, tökéletesítésre várva, ami aztán elmaradt.
Tény, hogy a Maximum Clonage már gyengébb lett, de könyörgöm, az a sztori legvége már szinte. Addig állat jó, majd lesz benne egy gyengébb. Ettől az egész még nem lesz rossz.

venom75

• Pókfej
« Válasz #3129 Dátum: 2011. április 25. - 19:59:42 »
1.

venom75

• Pókfej
« Válasz #3130 Dátum: 2011. április 25. - 20:13:25 »
Digedag könyvek előfizetés
1 évre (4 szám, 7000 Ft/db)
28.000.- Ft/db/időszak

Abrafax könyvek előfizetés
1 évre (6 szám, 3500 Ft/db)
21.000.- Ft/db/időszak
« Utoljára szerkesztve: 2011. április 25. - 20:15:04 írta venom75 »

mikka

• Fórum Tag
  • Bűnölő
« Válasz #3131 Dátum: 2011. április 25. - 20:25:18 »
Banyek, nem gyenge árak, az 1500 ehhez képest baráti (bár oldalszám összehasonlítás nincs)

Tomi, engem csak az "zavar", ha pl. lenne klón sztori, akkor mint írtam, az sok év, és én félek, hogy abbamaradna...érdekel engem a többi is, de leginkább a klón sztori!!!
Mennyibe jönne ki 2 példányba az összköltség? Feleznénk a költségeket és legalább kettőnknek meglesz (és nem is kell rá 20 évet várni...már így is kb. 10 éve várok) :hehe:
"Én vagyok James Dean, kapcsolom a hármat"

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #3132 Dátum: 2011. április 25. - 20:32:24 »
1.
???
Digedag könyvek előfizetés
1 évre (4 szám, 7000 Ft/db)
28.000.- Ft/db/időszak

Abrafax könyvek előfizetés
1 évre (6 szám, 3500 Ft/db)
21.000.- Ft/db/időszak
Huh, nem gyenge árak. Engem nem is annyira az oldalszám, mint inkább a példányszám érdekelne. Hogy ez hány példánynál kerül ennyibe. Persze nyilván nem ugyanazok az oldalárak és a jogdíj sem.
Tomi, engem csak az "zavar", ha pl. lenne klón sztori, akkor mint írtam, az sok év, és én félek, hogy abbamaradna...érdekel engem a többi is, de leginkább a klón sztori!!!
Engem is leginkább, de épp azért lenne jó mással kezdeni, hogy kialakuljon egy stabil közösség, akikre már lehet építeni.
Idézet
Mennyibe jönne ki 2 példányba az összköltség? Feleznénk a költségeket és legalább kettőnknek meglesz (és nem is kell rá 20 évet várni...már így is kb. 10 éve várok) :hehe:
Höh, olyan 10-12 millából már ki tudnánk hozni a teljes sorozatot, vagyis koponyánként 5-6 mikka milla.  :D

venom75

• Pókfej
« Válasz #3133 Dátum: 2011. április 25. - 20:33:24 »
96 oldal kemény kötés.

venom75

• Pókfej
« Válasz #3134 Dátum: 2011. április 25. - 20:36:13 »
Ne mond hogy nem érted  !!
1 emberként melletted .
1 példány
1 aki belép a klubba
Most több nem jut eszembe.

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #3135 Dátum: 2011. április 25. - 20:38:58 »
Ne mond hogy nem érted  !!
1 emberként melletted .
1 példány
1 aki belép a klubba
Most több nem jut eszembe.
Értettem, csak nem tudtam választani belőle.  ;D

venom75

• Pókfej
« Válasz #3136 Dátum: 2011. április 25. - 20:40:41 »
Jó, akkor tudod ,rám számíthatsz.

Mero

• Thanos
  • Főállású szülői példakép
« Válasz #3137 Dátum: 2011. április 25. - 20:58:52 »
Dettó.
Lakcim : Access Denied - Directive 5 Biometrikus Információ  Pszichológia Profil : -Cinikus -Szarkasztikus -Marháranagyonvicces (-nek hiszi magát ) Szuper Képesség :Bárkit, bárhol, bármikor felidegesíteni 5 percen belül

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #3138 Dátum: 2011. április 25. - 21:02:05 »
Oké, ez kettő. Velem együtt 3. :) Bennel már 4. :)

Anathema

• Rózsa
  • *
« Válasz #3139 Dátum: 2011. április 25. - 21:15:45 »
Rám is számíthatsz! :) Velem együtt 5.