Szerző Téma: Zene  (Megtekintve 213672 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

Jester

• Pléhsuszter
  • *
Re:Zene
« Válasz #460 Dátum: 2014. május 11. - 12:45:14 »
Hat de ha nem is hallottad/hallgattad, akkor nem mindegy, hogy ki nyert? ;)
En se neztem a dalfesztet, alapvetoen nem szeretem a pop zenet...
De csak azert elitelni szerencsetlent, mert mas? Attol meg lehet tehetseges abban, amit csinal.

A Cynic tagjai is a heten ismertek be, hogy rendre dugjak egymast ket album megalkotasa kozott. De ettol meg a zenejuk kib*szott jo.

SwitcX

• Vendég
« Válasz #461 Dátum: 2014. május 12. - 17:26:15 »
Sokáig gondolkoztam, mégis mit írjak erre. Sajnos az összes lehetséges végkifejlet bannal járna, így inkább továbblépek a gyomorforgató válaszodon. 

Szilánkmentes

• Vezér
  • the Shatterproof !
    • The Proof Report
« Válasz #462 Dátum: 2014. május 12. - 19:52:26 »
Gyomorforgató?

Jester

• Pléhsuszter
  • *
« Válasz #463 Dátum: 2014. május 13. - 07:11:22 »
Sokáig gondolkoztam, mégis mit írjak erre. Sajnos az összes lehetséges végkifejlet bannal járna, így inkább továbblépek a gyomorforgató válaszodon.
Gyomorforgato? :)
Nem tudom mi a problema, de tudod privat uzenetert nem jar ban ;)

Tovabbra is altalanossagban beszelunk errol, Nem specifikusan a szakallas emberkerol mert nem hallottam.
De te komolyan eliteled Freddy Mercuryt, Elton Johnt, Rob Halfordot...?
Kar lenne ismernie az emberisegnek a  Bohemian Rhapsody-t, vagy a Breaking the lawt...? :E

« Utoljára szerkesztve: 2014. május 13. - 07:13:10 írta Jester »

Todd

• Pókfej
« Válasz #464 Dátum: 2014. május 13. - 13:01:38 »
Megnéztem az említett produkciót. Igazából nem érzem botrányosabbnak, mint sok más könnyűzenei produkciót, előadót. Sőt sok (a kedvenceim között is) sokkal botrányosabb előadásmódú személyt tudnék felsorolni.
A zene nem az én műfajom, így ezt a részét nem tudom megitélni, ha ezt a produkciót érezték a legjobbnak, szívük rajta.
Nem gyomorforgatóbb, mint Axl Rose tangás outfitje, vagy az, hogy Mercury takarítónőnek öltözve kiáltja, hogy I Want to break free, vagy bármi David Bowie-tól. Az említett előadók pedig mind a kedvenceim, attól függetlenül, hogy nem éppen a példás erkölcsi élet mintái.
A mostani sztárolt előadókról nem is beszélve. Ugyanígy minden filozofálást pro és kontra kissé túlzónak érzek, mert semmi olyat nem látok benne, amire ne lett volna már máskor is példa.
Amúgy fura, hogy itthon ezt az eurovíziót milyen rohadtúl komoly műsornak képzelik, miközben mintha mások egy tök poénként fognák fel. Szakállas nőt, hörgő metál szörnyetegeket, öregasszonyt, táncoló medvét, meg mittomén mimindent küldtek már rá az elmúlt években.
Inkább cirkusz ez, minnél meghökkentőbb produkciókkal, amit nem kell komolyan venni, nem pedig rangos tehetség kutató verseny.
Röviden én nem érzem sem a liberalizmus, és a homoszexuálisok védőbástyájának, okot nem látok a masszív gyűlölködésre, ami övezi. Egy számomra közömbös előadó, mint sokan mások. Ennyi.
« Utoljára szerkesztve: 2014. május 13. - 13:09:34 írta Todd »

Szilánkmentes

• Vezér
  • the Shatterproof !
    • The Proof Report
« Válasz #465 Dátum: 2014. június 04. - 22:07:41 »
https://www.youtube.com/watch?v=oozQ4yV__Vw

Ki hallgatta ezt még rongyossá az ASM2 után?

Todd

• Pókfej
« Válasz #466 Dátum: 2014. július 24. - 15:42:32 »
Na ez a felvétel abszolút visszaadja, milyen volt a hangulat a Prágai Metallica koncerten!
https://www.youtube.com/watch?v=H71Oq7QHu6U

Jaymz

• Grizzly
  • *
« Válasz #467 Dátum: 2014. július 24. - 17:29:02 »
Nedves :D

Láttam, hogy majdnem bekerült az Unforgiven II. Kár, hogy végül leszavazták, igazi unikum lett volna, először játszották volna koncerten.
Egy nappal később Bécsben meg baromi nagy szél volt. Teljesen nyílt téren volt a koncert, így aki hátrébb állt, annak egész részletek kimaradhattak a számból a szélnek köszönhetően (pacsi a szervezőknek). Amúgy nekem nagyon tetszett, soha nem fogom megunni! 50 év felett is 150 perces koncertek.. Remélem, én is ilyen erőnlétben leszek :)

Jester

• Pléhsuszter
  • *
« Válasz #468 Dátum: 2014. július 24. - 20:52:26 »
En mar most nem birom :D
5-6 eve, amikor a Pecsaban a Queensryche adott 3 oras koncertet, azt meg baromi jol birtam, es vegig elveztem.
Egy honapja a 3 oras Pearl Jam koncerten mar be kellet iktatnom magamnak a felenel egy szunetet :)
Nova Rock vegere meg annyira elfaradtam, hogy Ozzy-t egy az egyben kihagytam, es hazajottem :) Ez van. b*ssza meg, megoregedtem.

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #469 Dátum: 2014. július 24. - 22:19:47 »
Ozzyt otthagytad? Bakker, egyike azon keveseknek, akit nagyon sajnálok, hogy kihagytam életemben.
Metallicára akkor sem mennék el, ha itt lenne a kerületben. Tisztára divatzenekarnak tartom úgy 20 éve. Volt pár jó lemezük az elején, aztán a Fekete (5.) után azok is metallicások lettek, akik soha nem hallgattak metált előtte, ők pedig ráugrottak az újhullámra, és onnantól csak olyan zenét játszottak. Nem kis részük volt abban, hogy a teljes metálzene meghalt vagy 10 évre, mert a sikerük miatt hirtelen minden heavy metal zenekar glam rockot kezdett el játszani (tisztelet a kivételnek, mint a Manowar, vagy a Grave Digger).

Todd

• Pókfej
« Válasz #470 Dátum: 2014. július 25. - 08:16:01 »
Ozzyt otthagytad? Bakker, egyike azon keveseknek, akit nagyon sajnálok, hogy kihagytam életemben.
Igen, egy Black Sabbat koncertet még jó lenne látni az életben, de ez már esélytelen... :(

Metallicára akkor sem mennék el, ha itt lenne a kerületben.
Én örülnék, mert az nekem is közel lenne. :D
Volt pár jó lemezük az elején, aztán a Fekete (5.) után azok is metallicások lettek, akik soha nem hallgattak metált előtte, ők pedig ráugrottak az újhullámra, és onnantól csak olyan zenét játszottak.
Én nyílván másképp állok ehhez a dologhoz, mert már akkor ismertem meg a Metallicát, amikor megvolt az éles váltás, így alapvetően megértem ezt, hogy sokan így gondolkoznak róluk, másfelől nekem ez a mentalitás mindig egy kicsit sántított.
Az egyik az, hogyha én kiadnék egy képregényt, amit azok is elolvasnak, akik soha nem olvastak képregényt előtte, az szerintem marha nagy siker, és nagyon elégedett lennék magammal. A másik az, hogy nyilván ha innentől nem követted őket nyomon, akkor nem ismered, a későbbi albumaikat, de amúgy nagyon nem ugyanazt játszották onnantól, ugyanúgy volt kísérletezgetés, új hangzás keresése, ami ugyanúgy kivágta a később csatlakozott rajongóknál is a biztosítékot (St. Anger album 10 évvel ezelőtt). Szerintem a megújulás minden régi nagy bandánál, sőt minden művésznél kell. Most is megy mindig ugyanez, valahányszor egy aktuális banda lép más irányokba is, tehát hidd el, ha a Metallicánál nem is voltam ott ekkor, így könnyen beszélek, most abszolút ugyanezt látom máshol. Ugyanúgy megy az ez nem ugyanaz az Evanescence, Korn, Muse stb. mint 10 éve, de bakker én se vagyok ugyanaz, mint 10 éve.  :lol:
Nem kis részük volt abban, hogy a teljes metálzene meghalt vagy 10 évre, mert a sikerük miatt hirtelen minden heavy metal zenekar glam rockot kezdett el játszani (tisztelet a kivételnek, mint a Manowar, vagy a Grave Digger).
Ezt mondjuk már nem értem, miért lenne részük egy műfaj halálában.   :nemtudom:
A metál zene média és egyéb megítélésén tényleg sokat javított volna, ha még egy klasszikus értelembe vett metál banda eltűnt volna a süllyesztőben a többi akkori trash metal csapattal (Megadeth, Anthrax, Slayer). Amúgy meg a metal nem halt meg, csak átalakult, új irányzatokkal, mint a nu metal, vagy az industrial metal, és ezek akkor is teret hódítottak volna, ha a Metallica marad ott ahol.
A Metallica divatzenekar, ez tuti. De az, hogy valami sikeres, vagy képes megújulni, ez nálam nem negatívum. Az is biztos, hogy ha nem lenne kommersz, talán az egész metál zenét meg se ismertem volna. A Metallica nekem kapu volt erre a műfajra, nélküle Black Sabbatot sem hallgattam volna, és én is marhára tisztelem amúgy a Manowart a maga őszinteségével, a Black album nélkül jó eséllyel azt a csapatot sem ismerném. Szerintem sok ilyen fiatal metál rajongó van még, aki a kommersz bandákkal csatlakozott be, és ezeken keresztül fedezte fel a többi kevésbé elismert zenekart is.

Viszont tegnap olyan koncerten voltam, amit ez a veszély nagyon nem fenyeget, mert 97 óta tök ugyanazt tolják.  :lol: H.I.M.
Ennyi begerjedt csaj között sem ugráltam még mint most (pedig voltam már Paramore-on is  :lol:). Amúgy meglepő módon ők is letolták a 2 órás koncertet, pedig a Parkban még nem nagyon tapasztaltam ilyet, általában max másfél óra a jellemző.
Számomra ők még amolyan, csípem őket, mert megmaradt a tini korszakból banda, pont mint az Evanescence (pár éve őket is láthattam élőben). Amúgy jó volt, Villének azért még férfi szemmel is van kisugárzása ahogy hetykén dohányozva sörözgetve mintegy mellékesen lezavar egy koncertet, halál laza a csávó, pedig tuti, hogy mindez a műsor része. A basszerosuk Mikko Paananen  meg egy akkora állat, hogy simán lehetne metál bandában is.  ;D
« Utoljára szerkesztve: 2014. július 25. - 09:19:56 írta Todd »

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #471 Dátum: 2014. július 25. - 15:23:38 »
másfelől nekem ez a mentalitás mindig egy kicsit sántított.
Az egyik az, hogyha én kiadnék egy képregényt, amit azok is elolvasnak, akik soha nem olvastak képregényt előtte, az szerintem marha nagy siker, és nagyon elégedett lennék magammal.
Azt nem kétlem, hogy elégedettek magukkal, sőt, anyagi okokból teljesen megértem a döntésüket. Csak emberi szempontból nem. Átvetítve a képregényekre, részemről olyan, mint a Semic, amely csak Pókembert adott ki, mert az ment a legjobban, a többi(ek) nem érdekesek. És egy óriási különbség, hogy a Semic egy üzleti cég volt, akiknek - minek szépítsük - csak és kizárólag a profit számított. Egy HM banda - legalábbis akkoriban még - azért alakult, mert ezt szerették csinálni, önkifejezés volt, valahova tartozás. A Metallica mindezt eldobta, más szavakkal el*urvult a sok pénz reményében. Eldobták azt, amit szerettek, amiben hittek, és onnantól nem örömmel zenéltek, hanem "munkából". Ma már feltételezem, hogy rengeteg banda alapul a hírnév és a csajozás miatt, de akkoriban ez még nem volt így. A Metallica az ismeretlenségből előlépő együttes volt, nagyon szép reményekkel, csak aztán belefulladtak a népszerűségbe. Addig úgyszólván évente adtak ki egy lemezt, a Fekete után 5 évig nem jelent meg másik, addig lovagoltak rajta. Nem is teljesen az ő hibájuk, mert a média vitte őket a hátukon.

Idézet
A másik az, hogy nyilván ha innentől nem követted őket nyomon, akkor nem ismered, a későbbi albumaikat, de amúgy nagyon nem ugyanazt játszották onnantól, ugyanúgy volt kísérletezgetés, új hangzás keresése, ami ugyanúgy kivágta a később csatlakozott rajongóknál is a biztosítékot
Igen, ez a kifejezés is akkoriban vált közismertté. Az összes banda, akik addig akár Trash, akár Death Metált játszottak, elkezdtek Glammezni, és amikor a fejükhöz vágták, mindegyik azt mondta, hogy "csak kísérletezgetünk". A legjobb a Paradise Lost volt, akik közel Black Metálból váltottak át Depesche Mode-dá: amikor az egyik lazább lemezük népszerűbb lett, mint a korábbiak, csináltak egyet gitárok nélkül, csak szintikkel. Csúfosat buktak vele, mondanom sem kell.
A Metallicától a 6-7. lemezt még próbáltam, de azok már nem jöttek be. Az 5. nekem is tetszett, különben, de nagy hiba volt, hogy ugyanazt próbálták megismételni.

Idézet
Ezt mondjuk már nem értem, miért lenne részük egy műfaj halálában.
Mert elindították azt a hullámot, hogy onnantól minden önmagára mit sem adó metál zenekar ilyet kezdett játszani, és a matálosok konkrétan nem tudtak mit hallgatni, ha fémzenét akartak. A Scorpionsnak vége lett a Wind of Change sikere után, az Accept megbukott a különben nagyon jó Heaven Is Hell albummal, hogy Udo ki is szállt belőle, még az ex-Metallica tag, aki az első szinte trash lemez után otthagyta őket, és saját bandát alapított (Megadeth), még ők is elkezdték lazábbra venni a figurát, pedig
a Symphony of Destruction, vagy pláne a Tornado of Souls a világegyetem legpörgősebb-zúzósabb dalai közé tartoztak (a Black Metáltól innen).
Idézet
Amúgy meg a metal nem halt meg, csak átalakult, új irányzatokkal, mint a nu metal, vagy az industrial metal, és ezek akkor is teret hódítottak volna, ha a Metallica marad ott ahol.
Ezt csak most mondod, de nem igaz: kivérzett. Kellett neki majdnem 10 év, hogy újra talpra álljon, amihez pedig egy új irányzat, a Doom Metal kellett.
Idézet
Szerintem sok ilyen fiatal metál rajongó van még, aki a kommersz bandákkal csatlakozott be, és ezeken keresztül fedezte fel a többi kevésbé elismert zenekart is.
Ezzel talán nincs is baj. Az, hogy elkészült az 5. album, az kifejezetten jó. Több lett a fan, a lemez klasszis lett. Behozták az újakat, oké, de nem kellett volna leragadni ott.

Todd

• Pókfej
« Válasz #472 Dátum: 2014. július 25. - 20:37:51 »
Mint írtam is, én valszeg más szemszögből látom a dolgokat, mivel mindezt nem láttam folyamatában.  ;)
Szerintem nekem az a 10 éves halott szakasz totál kimaradt, mivel akkor még bőven elvoltam a régebbi albumokkal, olyasmik totál kimaradtak, hogy vagy 20 évre eltünt az Anthrax énekese, mivel mire eljutottam odáig az albumok hallgatásában, már vissza is jött.  :lol:
Nehezen merem beismerni, de bizonyos szempontból irigy vagyok a korodra, mert te ezeket a bandákat még jó eséllyel akkor láthattad, amikor a csúcson voltak. Mindig mondom, hogy a 80-as években akarok élni, de sok más téren meg jobb ez, szóval, akkor mégse...  :roll:
Idézet
Egy HM banda - legalábbis akkoriban még - azért alakult, mert ezt szerették csinálni, önkifejezés volt, valahova tartozás.
De szerintem az ember nem tud 20 évesen önkifejezési módot választani. Nem tudod ott elkötelezni magadat egy irány mellett, mert nem biztos, hogy ugyanazt akarod 30-40-50 évesen is csinálni. Így szerintem a kísérletezés nem minden esetben kamu ami az átállunk a jövedelmezőbb irányra kifejezést leplezi. De szinte biztos, hogy sok esetben ez is benne van, sőt el kell ismernem, hogy valószinűleg igazad van, és a Black után a Metallica is megrekedt.
De én ebben a két órában azt éreztem, hogy most ezt a turnét nem csak munkából tolják (na jó az sms tarhálós szavazós kisfilmek nagyon nem tetszettek), és ott van bennük az a a fesztiválzenekar, ami miatt anno nagyok lettek. Ami egyébként számomra is meglepő volt, főleg az Antal Nimród féle Through the never című film után, ami pont az ellentéte ennek (hatalmas szinpadtechnikával előkészített, milliméter és másodpercre pontosan kiszámított, műbalesetekkel megtöltött metál cirkusz van ott, nem is koncert).
« Utoljára szerkesztve: 2014. július 25. - 21:07:30 írta Todd »

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #473 Dátum: 2014. július 25. - 22:32:48 »
olyasmik totál kimaradtak, hogy vagy 20 évre eltünt az Anthrax énekese, mivel mire eljutottam odáig az albumok hallgatásában, már vissza is jött.  :lol:
:lol: Nekem az maradt ki, hogy visszajött, csak 1-2 hónapja tudok róla. Ez is a bomlás egyik eleme volt, különben. Az énekesek rendre otthagyták a bandáikat, hogy egyedül érvényesüljenek, mert ugye a frontember a legnépszerűbb, mindig viszi magával a fanok háromnegyedét. Az énekesnek sincs nagyobb befolyása semmire, mint a többieknek, így távozik, hogy saját bandát alapítson, ahol minden úgy megy, ahogy ő akarja. Majdnem minden esetben létrejött így egy jó együttesből két rossz, kezdve a Warlockkal, de az Iron Maidenen át a Judas Priestig bezárólag. Minden esetben belátták, hogy semmire sem mennek külön, és az énekes csak visszatért, de ez csak a Maidennél vált be. Az Accept volt egyedül, ahol az énekes Udo önmagában is nagyon jó volt egy ideig (Dio jobb volt, de ő nem tartozik ide, mert nem saját együttesből ment át, hanem a Sabbathból).

Idézet
Nehezen merem beismerni, de bizonyos szempontból irigy vagyok a korodra, mert te ezeket a bandákat még jó eséllyel akkor láthattad, amikor a csúcson voltak.

Így igaz, méghozzá élőben, aki itt is volt. A 84-es Maiden koncert a legjobb volt, a kedvencem a KISS első ittenije, vagy a Girlschool és az első Udo koncert volt még frenetikus. A Judas Priest csak nemrég volt itthon először, de az még most is nagyon nagy volt. A Running Wild volt még zseniális, viszont volt pár nagy csalódás is (elsősorban a hangosítás miatt, amit elcsesztek), mint a Manowar, Gamma Ray, Helloween elsői. Sajnos három olyan nagy kedvencem is volt, akiket sosem hallhattam élőben: a Sinner, a Ratt és a Heaven's Gate.

Idézet
De szerintem az ember nem tud 20 évesen önkifejezési módot választani. Nem tudod ott elkötelezni magadat egy irány mellett, mert nem biztos, hogy ugyanazt akarod 30-40-50 évesen is csinálni.
Ez igaz, 20-30 év után biztosan változhat, de ekkoriban még évente jelentek meg új lemezek mindenkitől, vagyis 5 lemez, az 5 évet jelentett, annyi idő alatt esetleg azért változhat meg, mert unja, hogy 5 éve ugyanazt játssza. :) De mondjuk a Metallicára ez sem volt jellemző, mert az első 5 lemezük totál más volt mind. Az első speed-es, a második klasszikus-pörgős, a harmadik zúzósabb, a negyedik szinte trash és az 5. szinte glam.

Idézet
De én ebben a két órában azt éreztem, hogy most ezt a turnét nem csak munkából tolják

Az jó, és igazából el is hiszem. A régi rockerek mindig meg akarják mutatni, hogy ők még mindig rockerek. :) Udo is nagyon vadul tolta 50 évesen, amikor újra itt volt. :)

Comicboy

• Skorpió
  • Pókember rajongó
« Válasz #474 Dátum: 2014. július 25. - 22:38:57 »
Ma elmentem egy Media Marktba és különös módon meglátogattam a zene szekciót.
A személyes véleményem a zeneboltokról már jó ideje az, hogy amíg nem volt internet, (na meg torrent oldalak) addig volt értelme zeneboltba járni megvenni az albumokat stb, volt értéke annak amit veszel.
Napjainkban meg hazamész letöltesz egy egész albumot, aztán hallgatod...
Az emberek max akkor vesznek CD-t ha tisztelegni szeretnének az eéőadónak, azzal hogy nem a könnyebb utat választják. Így esett meg, hogy megvettem a Green Day American Idiot album special editionét.
Úgy gondolom megérdemel ennyit az együttes, ha már olyan jó zenét játszanak.
"A nagy erő nagy felelősséggel jár."

Todd

• Pókfej
« Válasz #475 Dátum: 2014. július 26. - 20:10:03 »
Az utóbi évekbenszerintem egyetlen egyszer vettem albumot újonnan premierkor, de az is ilyen elven történt, a Vad fruttiktól a Darabok-at, de azt közvetlenül a szerzőtől, szóval ott feltételezem, hogy tényleg ahhoz került a pénz, akit megillet.

SwitcX

• Vendég
« Válasz #476 Dátum: 2014. július 27. - 02:30:03 »
Éves szinten 20-30 lemezt veszek, de nem itthonról szerzem be. Nagyon drágák lettek  :nemtudom:

Jester

• Pléhsuszter
  • *
« Válasz #477 Dátum: 2014. július 27. - 10:26:50 »

Utolso koncertje volt a fesztivalnak, es addigra total kesz voltam. Az egesz ugy kezdodott egyebkent, hogy elfelejtettem halozsakot vinni, az autotol a satorhelyig elvezitettem a polifomot, es ugyanezen az uton annyira melegem volt, hogy mire odaertem, elcsereltem a kajamat, amit hoztam, egy(!) doboz sorert.... abban a pillanatban jo otletnek tunt.... :)
Picit en is sajnaltam ott hagyni a Sabbathot, de a szamomra fontosabbak megvoltak, igy inkabb a hatamat es a hoerzetemet akartam mielobb rendben tudni.

Szerintem a megújulás minden régi nagy bandánál, sőt minden művésznél kell. Most is megy mindig ugyanez, valahányszor egy aktuális banda lép más irányokba is, tehát hidd el, ha a Metallicánál nem is voltam ott ekkor, így könnyen beszélek, most abszolút ugyanezt látom máshol. Ugyanúgy megy az ez nem ugyanaz az Evanescence, Korn, Muse stb. mint 10 éve, de bakker én se vagyok ugyanaz, mint 10 éve.  :lol:
Szerintem Todd a bandak amiket felsoroltal olyan piszok nagy valtozast nem nagyon eszkozoltek sosem. Teny, hogy kulonosebben nem ismerem az albumaikat, csak egyes szamokat, de nekem mindig az volt az erzesem, hogy ok kifejezetten pop zenet irnak kis torzitott gitarral. A dallamok abszolut a konnyu, gyors, es egyszeru befogadhatosagra epulnek. Dehat pontosan ez kell ahhoz, hogy sokkal szelesebb korokhoz eljusson az adott zene. Hogy ehhez a Metallica es a hasonlo utat bejart bandak mennyire jarultak hozza iranymutatskent? Biztos, hogy valamennyire igen. Es mai naoig van sok olyan banda, akik kifejezetten csak ezek a hatarok kozott hajlandoak kiserletezni.
Azt nem mondanam, hogy mindegyik elk*rvult. Tuti vannak kozottuk olyanok, akik kifejezetten elvezik es szeretik ezt igy, ahogy van.

Igen, ez a kifejezés is akkoriban vált közismertté. Az összes banda, akik addig akár Trash, akár Death Metált játszottak, elkezdtek Glammezni, és amikor a fejükhöz vágták, mindegyik azt mondta, hogy "csak kísérletezgetünk". A legjobb a Paradise Lost volt, akik közel Black Metálból váltottak át Depesche Mode-dá: amikor az egyik lazább lemezük népszerűbb lett, mint a korábbiak, csináltak egyet gitárok nélkül, csak szintikkel. Csúfosat buktak vele, mondanom sem kell.
Gondolom a Host c. albumra gondolsz. Azt mindig meg szoktam vedeni :) Nyilvan soha nem fog felerni egy Draconian Times-szal, de a Hostban meg maradt valami a metalbol, ha a hangszerelesben nem is, a hangulatban mindenkepp. Van egyebkent igazsag a Depeche-hez hasonlitasban. De sokkal inkabb hasonlit a violator/sofad idoszakohoz, amikor Gahan a drokogon logott es elborult albumokat keszitett. Az a ket album teljesen kilog a teljes Depeche eletmubol (es ma mar csak azt a kettot vagyok kepes meghallgatni :) ). De azok 91-93 kornyeken jelentek meg. a Host pedig 99-ben, amikor a Depeche ujra ugyanazt a sz*rt nyomta, amit a kezdeti idokben, meg amit most is.

Ezt csak most mondod, de nem igaz: kivérzett. Kellett neki majdnem 10 év, hogy újra talpra álljon, amihez pedig egy új irányzat, a Doom Metal kellett.
Szerintem itt a melodikus death metalra gondolsz. At the gates, In Flames, Dark tranquility. Ok robbantottak nagyot a 90es evekben.
A Doomot sokkal inkabb retegnek ereztem mindig. (de lehet rosszul van bennem definialva a doom, es igy nem is a megfelelo bandakat sorolom hozza. :) )

Albumokat en is veszek mai napig. Altalaban vagy egy koncert utan erzem azt, hogy muszaj megrohannom a merch asztalt, vagy kozvetlenul futas elott erzem ugy, hogy muszaj valami ujat hallgatnom, es akkor meg itunesbol.
Lemezboltba sajna mar en sem jarok :(

Viszont, ami baromira bejon, hogy egyre tobb es jobb magyar bandat talalni. Eszmeletlenul jokat. Nagyon-nagyon erdemes szerintem odafigyelni a Grand Mexican Warlockra, a Shellbeachre, az Apey & the Pea-re...

« Utoljára szerkesztve: 2014. július 27. - 11:12:42 írta Jester »

Comicboy

• Skorpió
  • Pókember rajongó
« Válasz #478 Dátum: 2014. július 27. - 13:20:13 »
Az utóbi évekbenszerintem egyetlen egyszer vettem albumot újonnan premierkor, de az is ilyen elven történt, a Vad fruttiktól a Darabok-at, de azt közvetlenül a szerzőtől,

Nem ők azok akiknek rajzoltál is vmit?  :headscratch:
"A nagy erő nagy felelősséggel jár."

Todd

• Pókfej
« Válasz #479 Dátum: 2014. július 27. - 13:55:19 »
Igen, ők azok, kedvenc fiatal magyar együttesem. Igyekszem minél több bulijukon részt venni.
2-3 év alatt nagyon feljöttek, régebben még ilyen kis bulik voltak a Gödörben, most meg telt házas koncertek a Budapest Parkban.
Szerintem Todd a bandak amiket felsoroltal olyan piszok nagy valtozast nem nagyon eszkozoltek sosem.
Pont erről van szó.  ;) Abszolút nem azért írtam be őket, mert ők is Metal bandák lennének, amik ellágyultak, ezek csak szimplán mostani népszerű bandák, amik ugyanúgy rendre megkapják a már nem ugyanaz jelzőt, ami tök abszurd, mert ők szerintem is ugyanazon a vonalon mozognak amin elindultak.
Éves szinten 20-30 lemezt veszek, de nem itthonról szerzem be. Nagyon drágák lettek  :nemtudom:
Én inkább csak úgy 10-20 körül, azt mondjuk szoktam lemez boltban is, pl. a musiclandben, de általában használtan, így az nem nagyon ér, mivel így nem mondhatnám, hogy támogatom az művészt.
« Utoljára szerkesztve: 2014. július 27. - 14:33:40 írta Todd »