Olvassátok el a Képes Kiadó Batman "mangáját", a Halotti maszkot. Nekem jobban tetszett, mint eddig bármelyik Batman történet.

Összevont üzenet ideje: [time]2010. június 02. - 10:47:35[/time]
Elolvastam a Hellboyt is, de az kicsit se tetszett. Idézek a végéről, az ajánlóból.
"A Hellboy igazi műalkotás -
eredeti..."
"Mike Mignola pedig az egyik
legeredetibb alkotó, akinek műve egyszerre sötét és nyomasztó, lenyűgöző és magával ragadó, szatirikus és mulatságos."
"Hellboyt... egy varázsló idézi meg erre a világra. Sok-sok évvel később szembesül eredettörténetével, valamint azzal, hogy a mágus eljött érte, hogy földöntúli erejét saját szolgálatába állítsa."
Könyörgöm, hol van ebben egy szilánknyi eredetiség is? Minden második C kategóriás fantasy erről szól, és nem tévedés: a könyv tényleg mindössze ennyi. Hozzátéve még néhány nácit (ami szintén nem klisés kicsit se). Nyomozzunk valami után, majd egy csomó bunyó, kis misztikum (évezredek óta érintetlenül álló szobor/istenség a déli sarkon - mennyire eredeti ez már?) nagyjából ebben kimerül a teljes kötet. A sztori sötét, talán nyomasztó is, nem lenyűgöző egy kicsit sem, nem magával ragadó, többször letettem, mert untam, picit talán szatirikus, de kicsit sem mulatságos. Ennyit a reklámjáról.
A filmet olyan közepesnek, vagy annál picit jobbnak tartottam, de ez nulla volt. Monnyon le.
Ego 1: az Apa.
Ez egy magyar szerzőpáros képregénye (Halmi Zsolt rajza, aki a 11 történetben is ott van). A rajzok nagyon klasszak, és majdnem meglepő módon az írás is nagyon rendben van. Nekem tetszett, várom a folytatását.