Szerző Téma: Nem Marvel képregényekről  (Megtekintve 685815 alkalommal)

0 Felhasználó és 2 vendég van a témában

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
Re:Nem Marvel képregényekről
« Válasz #1740 Dátum: 2010. május 02. - 23:36:04 »
Nem csak Mark Millar tud nagyon nagyzolni:

1962-es.

Silver

• Zöld Manó
« Válasz #1741 Dátum: 2010. május 10. - 21:34:51 »
Nem, nincs Cartaphilus action Alexandránál...

Viszont van Nyitott Könyvműhely kiadó akció amiben elég sok képregény is van of course 35%(!) kedvezménnyel, hátha érdekel vkit.

klikk
« Utoljára szerkesztve: 2010. május 10. - 21:51:50 írta zozi56 »

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #1742 Dátum: 2010. május 10. - 21:49:41 »
(Rövidíts a linken, légyszi.)
Kár, hogy csak az új Satrapi-kötet van benne. A Lencsilánynak még örültem volna mellé. Nem baj, majd társulok valakivel a 3for2 akciójukban. :)

zozi56

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
  • Őrszem
    • HálóZsák
« Válasz #1743 Dátum: 2010. május 10. - 21:53:43 »
Én is akarok Lencsilányt, társulhatunk. :)
Man is mortal, and doomed to death and failure and loss.
This lies beyond our comprehension - why do you not despair?

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #1744 Dátum: 2010. május 10. - 22:01:51 »
Az jó, mert te is spórolsz (2e-ből kijön) és én is.

Silver

• Zöld Manó
« Válasz #1745 Dátum: 2010. május 10. - 22:18:31 »
Mi a pék az a Lencsilány ?

+

ezt a klikk-esedést hogy kell beszúrni ?

zozi56

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
  • Őrszem
    • HálóZsák
« Válasz #1746 Dátum: 2010. május 10. - 22:25:36 »
Lakatos István első önálló képregénye. Nagyon bírom a műveit, követem már egy ideje.

A klikk kódja:
[url=http://pokember.hu/]klikk[/url]
Man is mortal, and doomed to death and failure and loss.
This lies beyond our comprehension - why do you not despair?

Psycho

• Fórum Tag Top
  • Zöld Manó
« Válasz #1747 Dátum: 2010. május 10. - 22:51:15 »
A Lencsilányt én is tervezem beszerezni, Lakatosnak amolyan Tim Burtonos Stílusa van, ami nekem nagyon bejön, de sajnos a feszten nem tudok ott lenni. :'(

Pádi

• Keselyű
  • **
« Válasz #1748 Dátum: 2010. május 11. - 00:44:45 »
Hát nekem nem lesz Lencsilány feszten, húzni kell a költségvetést és bár a rajz okés, maga ez a mesekönyvszerű megformálás riaszt, meg engem csak látvánnyal nem lehet megvenni, a sztori meg Istvánt figyelve nem lesz túl mély.

pepo05

• Pókfej
  • Felicia Hardy Lover
« Válasz #1749 Dátum: 2010. május 11. - 13:35:31 »
Gyöngyhajú lány nincs? :D
"Az elme mindig hamarabb adja fel, mint a test. A titok nyitja, hogy az elméd neked dolgozzon és ne ellened"

Silver

• Zöld Manó
« Válasz #1750 Dátum: 2010. május 31. - 21:22:51 »
« Utoljára szerkesztve: 2010. május 31. - 21:35:02 írta Silver »

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #1751 Dátum: 2010. június 02. - 09:20:18 »
Olvassátok el a Képes Kiadó Batman "mangáját", a Halotti maszkot. Nekem jobban tetszett, mint eddig bármelyik Batman történet.  :)

Összevont üzenet ideje: [time]2010. június 02. - 10:47:35[/time]
Elolvastam a Hellboyt is, de az kicsit se tetszett. Idézek a végéről, az ajánlóból.
"A Hellboy igazi műalkotás - eredeti..."
"Mike Mignola pedig az egyik legeredetibb alkotó, akinek műve egyszerre sötét és nyomasztó, lenyűgöző és magával ragadó, szatirikus és mulatságos."
"Hellboyt... egy varázsló idézi meg erre a világra. Sok-sok évvel később szembesül eredettörténetével, valamint azzal, hogy a mágus eljött érte, hogy földöntúli erejét saját szolgálatába állítsa."

Könyörgöm, hol van ebben egy szilánknyi eredetiség is? Minden második C kategóriás fantasy erről szól, és nem tévedés: a könyv tényleg mindössze ennyi. Hozzátéve még néhány nácit (ami szintén nem klisés kicsit se). Nyomozzunk valami után, majd egy csomó bunyó, kis misztikum (évezredek óta érintetlenül álló szobor/istenség a déli sarkon - mennyire eredeti ez már?) nagyjából ebben kimerül a teljes kötet. A sztori sötét, talán nyomasztó is, nem lenyűgöző egy kicsit sem, nem magával ragadó, többször letettem, mert untam, picit talán szatirikus, de kicsit sem mulatságos. Ennyit a reklámjáról.
A filmet olyan közepesnek, vagy annál picit jobbnak tartottam, de ez nulla volt. Monnyon le.

Ego 1: az Apa.
Ez egy magyar szerzőpáros képregénye (Halmi Zsolt rajza, aki a 11 történetben is ott van). A rajzok nagyon klasszak, és majdnem meglepő módon az írás is nagyon rendben van. Nekem tetszett, várom a folytatását.
« Utoljára szerkesztve: 2010. június 02. - 10:50:16 írta kaine »

Todd

• Pókfej
« Válasz #1752 Dátum: 2010. június 02. - 11:10:16 »
A Hellboy képregény önrekláját szerintem is nagyon tulzásokba vitték, ami visszafelé sül el.
Inkább egy jópofa ponyva fantasy volt, mint mestermű. De hogy őszinte legyek leszámítva egy két tényleg gyönyörű grafikai megoldást, én semmi lenyügözőt nem leltem benne.
A történet gyakorlatilag semmi meglepetést nem rejtett magában, és valóban egy klisséhalom (ami ráadásul késett is úgy 20 évet).
Nekem ettöl függetlenül tetszett, ahogyan a film is. De hogy távol van a műremektől, az tuti.

benya11

• Thanos
    • fotolog
« Válasz #1753 Dátum: 2010. június 02. - 18:31:44 »
Olvassátok el a Képes Kiadó Batman "mangáját", a Halotti maszkot. Nekem jobban tetszett, mint eddig bármelyik Batman történet.  :)
Gondolkodtam rajta a feszten, hogy megvegyem-e, de inkább mást vettem helyette. Majd később beszerzem.

Az Egóból nézek majd előzetes oldalakat, kíváncsi vagyok milyen lehet.

VTomi

• Pókfej
« Válasz #1754 Dátum: 2010. június 02. - 18:43:54 »
a mulatságost részeket én is hiányoltam a képregényből a bemutató elolvasása után. Amúgy Todd véleményén vagyok.

killingjoke

• Kaméleon
  • **
« Válasz #1755 Dátum: 2010. június 02. - 20:32:03 »
Első olvasatra nem tetszett. Előtte csak a Corben által rajzolt Crooked Man-t  olvastam, és Mignola rajzait egy kicsit nehezen vette be a gyomrom. De minnél többször olvasom, annál jobban tetszik.
A történet jóval komorabb a filmnél, és külön öröm, hogy nincs benne szirupos szerelmi szál.
Gondolom a későbbiek során a többi B.P.R.D tag is nagyobb hangsúlyt kap. Jó, hogy Abe itt nem egy  picsogó szép lélek, hanem Hellboy társa.
Tényleg nem olyan zseniális mű, mint ahogy beharangozták, de nekem tetszik, és várom a folytatást.
"Live for nothing or die for something, your call."

VTomi

• Pókfej
« Válasz #1756 Dátum: 2010. június 02. - 20:45:27 »
A film első részében nem is volt annyira gáz Abe mint a 2-ben. Viszont talán a filmben jobban kijött, hogy empata. A képregényben is, csak itt nem pásztázott a tenyeréve, pedig az tetszett. És vízzel teli szemüvege sem volt, meg vizes tartály a nyakán mint a filmben, peig az is jó.

killingjoke

• Kaméleon
  • **
« Válasz #1757 Dátum: 2010. június 02. - 20:55:50 »
Úgy emlékszem, hogy itt is tenyerezik. Mármint, mielött kimászik a vízből, kinyúl, és akkor érzi meg, hogy itt új  halál van. Persze ebből nem derül ki spec képesség, és a film nélkül biztos valam másra gondoltam volna: Lábszag, hullaszag...meg ilyenek.
"Live for nothing or die for something, your call."

VTomi

• Pókfej
« Válasz #1758 Dátum: 2010. június 02. - 21:01:44 »
Úgy emlékszem, hogy itt is tenyerezik. Mármint, mielött kimászik a vízből, kinyúl, és akkor érzi meg, hogy itt új  halál van. Persze ebből nem derül ki spec képesség, és a film nélkül biztos valam másra gondoltam volna: Lábszag, hullaszag...meg ilyenek.
Ááá nem! Tökéletesen lejön, hogy érzi a körülötte levő energiákat, nem a szagra utal :D Márcsak a szóhasználat miatt is. Olyan szépen fogalmaz. Tényleg kinyúlik a vízből, de nem tudom, hogy azért amiért a filmben is használja a tenyerét,  vagy csak úgy. sajnos mindíg ez van. Ha valaki kijön a vízből vagy épp elmerül valamiben vagy kiszabadul a törmelék alól, először kötelező felnyújtani az egyik kezét. X-men originsben dedpool, Pók1ben is azthiszem pókember, vagy Zöldmanó, Pók2-ben Peter és kismillió film és én már rosszul vagyok tőle, mint az ég felé kiáltástól.

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #1759 Dátum: 2010. június 02. - 21:14:24 »
Nem azért van, mert arra próbálják kiásni magukat?  :)