Szerző Téma: Nem Marvel képregényekről  (Megtekintve 685282 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

Rockatansky

• Sakál
Re:Nem Marvel képregényekről
« Válasz #3280 Dátum: 2014. október 19. - 01:38:29 »
Jó,oké akkor világosíts fel!Mi a különbség?

Tazi

• Pléhsuszter
  • *
« Válasz #3281 Dátum: 2014. október 19. - 13:18:10 »
De az europaiak közül is bejött pár. Dampyr, Dylen dog.
Ha már európai, nekem még mindig a Judge Dredd.
Az eredeti író -John Wagner- aki olyan 30 éve elkezdte, még mindig részt vesz az írásban, és még mindig faszajó történeteket ír. Mondjhatjuk, hogy itt is "végtelenített" sztori van, ellenben az idő a valóságnak megfelelően tellik (JD már lassan kiöregedő utcai bíró), és ami változik a világban, az úgy is marad, és nem lesz már többé ugyanaz.
Egyébként az évek alatt Wagneren kívül olyan nevek dolgoztak a képregényen, mint Brian Bolland, Alan Grant, Carlos Ezquerra, Warren Ellis, Grant Morrison, Mark Millar, stb. Wagner meg többek között A History of Violence írója is volt, amiből egy egész jó kis film is készült.

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #3282 Dátum: 2014. október 19. - 13:24:37 »
Jó,oké akkor világosíts fel!Mi a különbség?
Hát az, amit leírtam. Vagy hogy érted?

Todd

• Pókfej
« Válasz #3283 Dátum: 2014. október 19. - 14:23:30 »
Azért tök jó, hogy direkt áthoztam egy kérdést, hogy ne a Marvel képregények topicot offoljuk szét, de ehelyett itt is csak a Marvel képregényekről van szó. :lol:
Sajnos amikor ezt kiveséztétek,akkor én még nem voltak itt regisztrálva.Szóval pótolnom kellett. :D
Persze ezzel semmi gond, de direkt azért itt tettem fel a kérdést, mert most nem arra voltam kíváncsi, az nagyban zajlott a másik topicban.
Ha már európai, nekem még mindig a Judge Dredd.
Na látod azokat még nem olvastam, melyikek a legjobb önálló Dredd történetek?
Wagner meg többek között A History of Violence írója is volt, amiből egy egész jó kis film is készült.
Azt a filmet baromi régóta meg akarom nézni, mivel Cronenberg néhány filmjét szeretem (párat meg nem :D), de eddig kimaradt.
Most ami független európai képregény és meg akarom venni, az Julie Maroh-tól a Blue Is the Warmest Color, szintén a film sikere miatt vagyok kíváncsi rá.

Tazi

• Pléhsuszter
  • *
« Válasz #3284 Dátum: 2014. október 19. - 15:05:49 »
Na látod azokat még nem olvastam, melyikek a legjobb önálló Dredd történetek?

Szerintem amivel érdemes a legelején kezdeni, az a Judge Dredd: America. Igen, ez a történet nem Dreddről szól, és más a stílusa is, mint az átlag nyomozós/epikus-háborús történeteknek, de a világot amiben a képregény játszódik, tökéletesen jól bemutatja, és arra is választ ad, hogy kik azok a street judgeok, és ki az a Dredd, mindamellett, hogy az egyik legjobb JD történet.
Másik, amit érdemes az elején elolvasni, az a Block Mania/Apocalypse War (ez kijött egyben, keményborítós kötetben, elfogadhatóan kiszínezve). Ez a szovjet és az amcsi Megacityk közötti harcról szól, nem egy rövid olvasmány, és azt sem mondom, hogy nem járt el fölötte az idő legalább egy kicsit, de szerintem még így is jó, illetve ami ebben a háborúban történik, és amiket Dredd tesz, az a képregény következő 20 évében kísérteni fogja.
Ezzel a listával amúgy nem lehet nagyon mellélőni: http://io9.com/5944097/top-11-essential-judge-dredd-stories
Viszonylag nekem is új a JD, szóval még ezek közül van nekem is bőven, mit elolvasni.

Azt a filmet baromi régóta meg akarom nézni, mivel Cronenberg néhány filmjét szeretem (párat meg nem :D), de eddig kimaradt.
Most ami független európai képregény és meg akarom venni, az Julie Maroh-tól a Blue Is the Warmest Color, szintén a film sikere miatt vagyok kíváncsi rá.
Blue Is the Warmest Colourból nekem mindkét formájában megvolt, és ha választanom kell, nekem a film jobban tetszett. (pontosabban tetszett, a képregény nem igazán) Alapvetően a képregény elég rövid, és bár a filmben vagy egy-két giccsesebb dolog, szerintem valahogy "teljesebb" élményt ad. Meg a másik bajom a képregény rajzával volt: Most abba nem is megyek bele, hogy "mangaakaroklenni-denemvagyokaz" rajzstílusról mi a véleményem, de magukkal a rajzokkal voltak úgymond... "Rob Liefeld jellegű" problémáim.  ;D  Ilyen egetverő anatómiai bakik nem voltak, de valahogy érezni lehetett rajta a technikai kiforratlanságot.

Todd

• Pókfej
« Válasz #3285 Dátum: 2014. október 19. - 15:26:04 »
Szerintem amivel érdemes a legelején kezdeni, az a Judge Dredd: America.
Mintha ezt már máshol is olvastam volna, hogy ajánlják, lehet, teszek vele egy próbát.

Blue Is the Warmest Colourból nekem mindkét formájában megvolt, és ha választanom kell, nekem a film jobban tetszett. (pontosabban tetszett, a képregény nem igazán)
A filmet láttam, és kifejezetten jó a mostani tinédzserekről szóló kordokumentumnak tartom, attól függetlenül, hogy most alapvetően meleg kapcsolatról szól-e vagy sem. Tudtommal a képregényt egy korban a főhőssel kábé megegyező lány írta, így alapvetően egyértelmű, hogy kiforratlan, ami keveset olvastam belőle, az alapján nem is csak rajzilag.
Már csak az alapvető szituáció, hogy a képregényben a főhős belehal a szerelem elvesztésébe, míg a filmben továbblép, mint a legtöbb normális ember.
Nyilván egy tini azt hiszi, hogy az első szerelem elvesztése a világvége, míg egy felnőtt már tudja, hogy nem. Így a film nagyszerűségéhez (túl az igen hiteles, és merész ifjú színészeken), kellett a képregényt író tini látásmód, és a filmet író felnőtt szűrő, ami helyre tudta kicsit rakni a dolgokat.
De pont azért vagyok a felületesen szemlélve is észrevehető hibái ellenére kíváncsi a képregényre, mert ez egy olyan látásmód, ami nem gyakori.

Ilyen egyedi, kicsit önéletrajzi, kicsit zavaros, szerzői képregények terén amúgy a James O. Barr Hollója a kedvencem (Miért nem jelentette azt még meg egyetlen magyar kiadó sem???). Persze durva képzettársítás egy francia tini kislány sirámaival egy lapon emlegetni.  :lol:
De ott is látszik az önéletrajziság és a fikció közötti lavírozás, az, hogy a szerző kiforratlan, tudatosan, és nem tudatosan egyaránt cserélgeti a stílusát, a történet végére jól láthatóan sokkal szebben rajzol, mint az elején (mi az hogy, gyönyörűvé fejlődnek az elején karikatúraszerű képek!).
És az is fix egész történet, nem végtelenségig nyújtott akármi.

Tazi

• Pléhsuszter
  • *
« Válasz #3286 Dátum: 2014. október 19. - 15:35:16 »
Tiniként az ember ennél sokkal jelentéktelenebb dolgokra is azt gondolja, hogy világvége.  :lol:

Azt nem tudtam mondjuk, hogy a készítő is hasonló korban volt, mint a főhősök, érdekes.

Ezt a Hollót megmondom őszintén nem vágom. Ez az, amiből a film is készült Brandon Lee-vel, vagy valami egészen más?

Ha már szerzői(bb), és nem végtelen kiadványok, én most a Sex Criminalst olvasom, érdekes az is. Értékelem az eredetiséget, de megmondom őszintén, eddig még nem vágott földhöz.  :uhoh:
De legalább szépek a neon színek, a "Cumworld"-ben.  :lol:
« Utoljára szerkesztve: 2014. október 19. - 15:37:32 írta Tazi »

Todd

• Pókfej
« Válasz #3287 Dátum: 2014. október 19. - 15:37:47 »
Igen, ez az. Valószínűleg a legtöbb tragédiával beárnyékolt történet a világon, ugyanis az író/rajzoló a saját menyasszonya tragikus halála után készítette a képregényt. Majd utána a film körüli események azok ismertek.
Nagyon szép és megrázó képregény amúgy, ami váltogatja az elveszített szerelem gyönyörűen megrajzolt sokszor erotikus képeit, a jelen borzalmaival, a tragédia feldolgozhatatlansága miatti gyötrődést (öncsonkítás, drogfüggőség), szóval szerintem az amúgy nagyszerű film, csak kapargatja a képregény mélységeit.
« Utoljára szerkesztve: 2014. október 19. - 15:44:45 írta Todd »

Tazi

• Pléhsuszter
  • *
« Válasz #3288 Dátum: 2014. október 19. - 15:42:10 »
Hm, anno szerettem a filmet, nemtudom mennyire állná meg a helyét mai szemmel, de lenne kedvem belenézni a képregénybe. Meg is nézem, hogy bookdepo-n találok-e valamilyen gyűjteményt belőle.  :brow:

Rockatansky

• Sakál
« Válasz #3289 Dátum: 2014. október 19. - 18:01:11 »
kaine!

Már elég nyúzott voltam.Nem is tudom,hogy minek írtam azt a végére. :D

Tazi

• Pléhsuszter
  • *
« Válasz #3290 Dátum: 2014. október 19. - 18:15:14 »

;D
« Utoljára szerkesztve: 2014. október 19. - 18:16:45 írta Tazi »

Todd

• Pókfej
« Válasz #3291 Dátum: 2014. október 20. - 14:32:20 »
Első kritika legújabb képregényemről, Bayer Antal tollából.
Idézet
Szebeni Péterről Testvérek című 30 oldalas színes történettel eddigi legjobb munkáját tette le az asztalra.
A Testvérek egy jól megírt, mai környezetbe ágyazott történet természetfeletti elemekkel. A sztori tempója jó, olvasatja magát, van kedvünk végigmenni rajta, és nem okoz csalódást, akár ilyen véget vártunk, akár mást.
Folytatáshoz katt ide.
További képek, infók stb. itt:
http://peterszebeni.deviantart.com/
« Utoljára szerkesztve: 2014. október 20. - 14:37:37 írta Todd »

Hoby

• Keselyű
  • **
« Válasz #3292 Dátum: 2014. október 20. - 18:00:07 »
“Hard work pays off, dreams come true. Bad times don’t last, but BAD GUYS do.”

Kilgores

• Keselyű
  • **
« Válasz #3293 Dátum: 2014. október 20. - 20:56:00 »
Hát Damian sem maradt sokáig távol...

BuB

• Pókfej
« Válasz #3294 Dátum: 2014. október 20. - 21:03:43 »
Jaj, neee...  :uhoh:  :drying: :'(
SO SAY WE ALL! - LORDS OF KOBOL

Mero

• Thanos
  • Főállású szülői példakép
« Válasz #3295 Dátum: 2014. október 20. - 21:05:37 »
Ezen te meglepődsz ?
Jelenlegi számban is az egész Bat famíllia Apokalipszisen bunyózik Damien holttestéért.
Lakcim : Access Denied - Directive 5 Biometrikus Információ  Pszichológia Profil : -Cinikus -Szarkasztikus -Marháranagyonvicces (-nek hiszi magát ) Szuper Képesség :Bárkit, bárhol, bármikor felidegesíteni 5 percen belül

BuB

• Pókfej
« Válasz #3296 Dátum: 2014. október 20. - 21:08:52 »
Tom, tom... vagyis nem tom, nem tom... mert nem követtem nyomon egy ideje, mert elég furin jelent meg aztán elvesztettem a fonalat olvasási sorrendben, de az tudtam, hogy tervezik visszahozni, vagy legalábbis megy a harc érte...  bá rnem érte már miért, Bats hirtelen felakarja támasztania Lázár kútban? Eddig miért nem tette? Na mindegy, annyira nem vagyok képben, lemaradtam, de vhol annyira nem is izgatott, jobb lenne , ha maradna halott  ;D mert már kinyírnak egy Robint és már azt is vissazhozzák...
SO SAY WE ALL! - LORDS OF KOBOL

Kilgores

• Keselyű
  • **
« Válasz #3297 Dátum: 2014. október 20. - 21:21:30 »
Pont ezt nem értem én sem. Először megy a nagy nem hozzuk vissza.. aztán Frankenstein-t vagy kit kínoz egy visszahozási módszerért, most meg kb egyedül megy Darkseid ellen.. (csak kb követem, de akkor is..) Elég nekem szerintem a fő Batman cím, ez a Damian visszahozása egy év után nekem sok :D

Tazi

• Pléhsuszter
  • *
« Válasz #3298 Dátum: 2014. október 22. - 21:58:28 »
Batman Eternal: Nah, mondtam én, hogy nem csak Hush lesz a háttérben!  ;)

Kilgores

• Keselyű
  • **
« Válasz #3299 Dátum: 2014. október 23. - 09:27:36 »
Batman Eternal: Nah, mondtam én, hogy nem csak Hush lesz a háttérben!  ;)

De ne már, én nem hiszem. Riddler most volt, a Zero Yearben nem hinném, hogy egy melléken kívül most főgonosz legyen. Sok van még hátra, reménykedek :D