Szerző Téma: Nem Marvel képregényekről  (Megtekintve 686091 alkalommal)

0 Felhasználó és 2 vendég van a témában

pepo05

• Pókfej
  • Felicia Hardy Lover
Re:Nem Marvel képregényekről
« Válasz #800 Dátum: 2009. január 11. - 22:43:54 »
Basszus, pedig a Gyilkos Tréfa az egyik legjobb és legmélyebb képregény amit valaha olvastam. :omg:
Idézet
Egy milliomos ninja, aki a világ összes szuperhősét megfingatja? Ne vicceljünk, kérem szépen. Hacsak nem a modorával.
Én nem is testi győzelemről beszéltem. Hanem a szópárbajról....leosztotta volna a Kanárit, hogy meg se bírt volna szólalni. Csak persze a saját történetében csak nem hagyhatták leégetni az egyik főszereplőt. :)

Egyébként ő ilyen, egy őrült, megszállott figura. Az biztos hogy ez a sötét tónus az agyadra megy, ha állandóan ilyet olvasol, ráadásul sokszor eléggé nem reális, hogy a szülei halálát mennyire kivetítik rá néha. Mintha csak ez lenne az egyetlen motivációja. Egy meggyötört és beteg ember, szóval ne várjatok tőle poénkodást.
Mellesleg azt én is utálom, amikor ember létére nekieresztik egy szuperképességekel bírónak és még nem is akárhogy elpüföli. Jó, ez egy független sztori, de amikor simán kiütötte Vérontót akkor én is a hajamat téptem. Ezért nem is szeretem, ha szuperhős csapatban van, vagy minden nagyobb eseményben ott kell neki lenni, mert ő a legnépszerűbb. Majdnem mint Pókember, és neki még kevesebb jogosultsága van. Még nem olvastam el a Supergilr történetet, de belelapoztam és egyből szúrta a szemem, hogy kinek másnak kell felvenni a harcot darkseid-dal, mint a Bőregérnek? :headscratch:
Az ilyet én sem szeretem. Ezért kell a saját történeteit olvasni, amiben lehetőleg nem fordul meg a fél szupererős dc világ, hanem realisztikusabb és szupererő nélküli karaktereke vannak.
"Az elme mindig hamarabb adja fel, mint a test. A titok nyitja, hogy az elméd neked dolgozzon és ne ellened"

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #801 Dátum: 2009. január 11. - 22:56:28 »
Van benne valami. De igazából én nem szeretem az ellenségeit se. Valahogy túl sok a röhejes, bár erre magyarázat, hogy mikor találták ki őket. Egyedül a Madárijesztőt szeretem, az tényleg király.  ;) De a Pingvin, Kétarc, és még a Joker is inkább vicc, mint ellenség - főleg egy olyan embernek, aki Darksaiddal bunyózva is győz.

pepo05

• Pókfej
  • Felicia Hardy Lover
« Válasz #802 Dátum: 2009. január 12. - 01:45:15 »
Pingvinnel egyetértek, de a többivel nem. Pont fordítva van. Neki vannak viszonylag a legjobb ellenfelei...De ha már itt tartunk, első blikkre egy manóruhás zöld vagy sárga ember, egy eleketromos ember, akinek sárga villámok vannak a fején, egy horgasorrú vénember repülő ruhában, egy élő homokozó, sokkal nevetségesebbek, mint egy horrorisztikus, vihogó örült szadista bohóc, vagy egy félelmetes, szétmart arcú volt ügyvéd. ;)
"Az elme mindig hamarabb adja fel, mint a test. A titok nyitja, hogy az elméd neked dolgozzon és ne ellened"

zozi56

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
  • Őrszem
    • HálóZsák
« Válasz #803 Dátum: 2009. január 12. - 01:48:37 »
Egyébként a leírásotok alapján nekem egyre szimpatikusabb Batman, lehet, hogy elkezdem olvasni...
Man is mortal, and doomed to death and failure and loss.
This lies beyond our comprehension - why do you not despair?

pepo05

• Pókfej
  • Felicia Hardy Lover
« Válasz #804 Dátum: 2009. január 12. - 01:51:38 »
 :lol: :lol:
Valahogy éreztem, hogy te legalább értékelni fogod ezt komor világot. :) De eddig nem hogy-hoyg nem próbáltad ki milyen is Batmant olvasni? :D

zozi56

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
  • Őrszem
    • HálóZsák
« Válasz #805 Dátum: 2009. január 12. - 01:54:29 »
Nem is igen tudom, valahogy a Marvelhez keveredtem, és eddig megmaradtam a Batmannel való távoli szimpatizálás szintjén. Meg annyi története van, nem is tudom, hol kezdjem. Nem akarok '40-es évekbeli "gagyikat" olvasni, viszont nem tudom, hol tudnék jól bekapcsolódni a történeteibe. Tippek?
Man is mortal, and doomed to death and failure and loss.
This lies beyond our comprehension - why do you not despair?

grey gargoyle

• Thanos
  • A Komédiás
« Válasz #806 Dátum: 2009. január 12. - 08:32:17 »
és még a Joker is inkább vicc, mint ellenség

egy vihogó bohóc mi más lehetne :)

egy élő homokozó

Homokembert azért néhány író elég komolyan tudja venni. Sajnos a legtöbben elbagatelizálják, pedig egy elég komoly és kemény ellenfél lehet bárki számára. én őt nem nevezném viccnek, mert láttam már többször is elég tisztességesen ábrázolva.
This is a joke. A real practical Joke.

Sepi

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #807 Dátum: 2009. január 12. - 09:31:21 »
Pepo, nagyon kisarkosítod a dolgot. Persze, hogy bizonyos szempontból minden szuperbűnöső egy vicc, sőt némely szuperhős is. Mi csak azt tartjuk problémának, hogy Batman, mindenféle képességek nélkül, néha egy olyan béna alakkal sem bír el, mint Joker vagy Kétarc, aztán meg röhögve leveri Darkseidet, vagy lever egy olyat Supermannek, hogy az kifekszik. Mert pl Pókember miután nehezen boldogul el mondjuk egy Venommal, vagy Zöld Manóval, utána nem megy el, hogy péppé verje Galactust vagy Thanost.  ;)

pepo05

• Pókfej
  • Felicia Hardy Lover
« Válasz #808 Dátum: 2009. január 12. - 10:22:29 »
Azért volt már Pókembernél is példa, hogy khmm...erején felül, vagy alulteljesített.
És nem sarkosítom...nem bénább egy Joker egyáltalán, mint a felsorolt szereplők. Amúgy meg azt én is írtam, hogy azt nagyon nem szeretem, amikor beküldik egy csapatba, ahol szuperegyének vannak, neki meg az első vonalban kell harcolnia, mert ő az egyik zászlóshajó. :nezze:
Idézet
Homokembert azért néhány író elég komolyan tudja venni. Sajnos a legtöbben elbagatelizálják, pedig egy elég komoly és kemény ellenfél lehet bárki számára. én őt nem nevezném viccnek, mert láttam már többször is elég tisztességesen ábrázolva.
Szerintem is egy elég komoly ellenfél, ha megismered. Én azt írtam, hogy első blikkre...és hát így egy Pókember, vagy Marvel képregényekben nem jártas valakinek Pókember ellenfelei sem komolyabbak, sőt...inkább bénábbak, mint mondjuk egy Batmané. ;)

Sepi

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #809 Dátum: 2009. január 12. - 10:33:13 »
Azért volt már Pókembernél is példa, hogy khmm...erején felül, vagy alulteljesített.
Jó, csak Pókembernél még elhiszi az ember, hiszen neki vannak szuperképességei, aminek azért pontosan nem tudni, hogy mekkora a felső határa. Persze nem egy Sentry vagy Hulk, de azért amikor erején felül teljesített, akkor annak főleg az volt az oka, mert hihetetlenül elszánt volt, és az előhozta a rejtett tartalékokat a képességeiből. Míg Batmannél akkor sem hiszem el, ha ugyanez a helyzet, hiszen semmilyen képessége nincs.
De felesleges ezen vitáznunk, úgysem fogunk megegyezni, vagy meggyőzni a másikat. Én utálom Batmant, te nem, ez van.  ;)

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #810 Dátum: 2009. január 12. - 12:24:49 »
Nem is igen tudom, valahogy a Marvelhez keveredtem, és eddig megmaradtam a Batmannel való távoli szimpatizálás szintjén. Meg annyi története van, nem is tudom, hol kezdjem. Nem akarok '40-es évekbeli "gagyikat" olvasni, viszont nem tudom, hol tudnék jól bekapcsolódni a történeteibe. Tippek?
Húsz évvel mellélőttél, a gagyi a hatvanas évek volt. A negyvenes és ötvenes években pont, hogy sötét, véres, kegyetlen történetei voltak még neki is (a CCA '54-es, és ez az ezt megelőző, azt kiváltó idő volt, ne feledjük). De ha el akarod kezdeni, akkor  anyolcvanas évek végefelé talán megteszi. Bár attól függ, mit akarsz, mert egyrészt volt hatmilliárd sorozta, és rengeteg megjelenése: nyomozó Batman, szuperhős Batman, pszichoterror-főszereplő Batman, ezek tetszőleges keverékei... ha nyomozós sztori kell, a Detective Comics még jobb eséllyel jó választás, a Batman címet a fene se tudja kategorizálni, a JLA_ban egyértelműen a szuperhős, az egyéb sorozatok meg változó. Randomra válassz ki valami híresebb történetet tőle, és próbáld ki mindegyik fajta ábrázolását Millertől Loebön át Diniig és Morrisonig.

Ja, és én akárhogy próbálom, nem emlékszem olyanra, hogy Batman bunyóban nyert volna Darkseid ellen. Olyanra igen, amibe kis híján belehatl, meg olyanra is, amikor Jimmy Olsen verte szét Apokolipsz urát, de Batmannél ilyen nem akar beugrani.

Ben Reilly

• Pókfej
« Válasz #811 Dátum: 2009. január 12. - 13:03:00 »
Azt nem tudom Batsy ebben a csatában végül is nyert-e, de pár komisz pillanatot azért szerzett Darkseid-nak:
http://www.benreillyweb.extra.hu/index.php?spgmGal=Egyeb/Bat

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #812 Dátum: 2009. január 12. - 14:45:26 »
Én meg elég sokszor tanulmányoztam ezt a történetet ilyen-olyan okokból, és ezért nem értem, miről beszéltek... kis híján agyaonverte Darkseid a csatapáncél ellenére. Az eszével győzte csak le (magyarán átverte).

Mike

• Zöld Manó
« Válasz #813 Dátum: 2009. január 12. - 15:03:18 »
Mi csak azt tartjuk problémának, hogy Batman, mindenféle képességek nélkül, néha egy olyan béna alakkal sem bír el, mint Joker vagy Kétarc, aztán meg röhögve leveri Darkseidet, vagy lever egy olyat Supermannek, hogy az kifekszik. Mert pl Pókember miután nehezen boldogul el mondjuk egy Venommal, vagy Zöld Manóval, utána nem megy el, hogy péppé verje Galactust vagy Thanost.  ;)
Már nem azért, de Darkseidot egyálátalán nem verte el, sőt, ahogy Talgaby mondja, majdnem belehalt. Kétszer-háromszor megütötte azzal a páncéllal, ennyi. Supermant meg csak úgy nem tudja leütni, a kriptonit-gyűrűvel tudta elagyabugyálni. Ergó őket sem tudja röhögve leverni, ő csak egy vakmerő ember, aki kiáll Darkseiddal és Supermannel valamilyen eszközzel. Arról, hogy Pókember nem rendelkezik ilyenekkel, nem ő tehet. ;)
Nem vagyok olyan nagy tudor, mint Talgaby, meg igaz, hogy kronológia-maniás vagyok, de szerintem az Első év jó kiindulásnak, ha neten szeretnél, akkor Newgenen a Hosszú Halloween vagy Szellemek, sztem azok nagyon jók. ;)

Sepi

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #814 Dátum: 2009. január 12. - 15:05:33 »
De tudtam, hogy elő fog jönni a kriptonit gyűrű. Zsákos Bruce Wayne Frodó. Számomra inkább az a ciki ebben az egészben, hogy az írók képesek megjátszani az ilyen hülyesékeget vele.

Mike

• Zöld Manó
« Válasz #815 Dátum: 2009. január 12. - 15:12:42 »
Már miért lenne hülyeség? Nem ő használta először ellene. :headscratch:

grey gargoyle

• Thanos
  • A Komédiás
« Válasz #816 Dátum: 2009. január 12. - 15:21:12 »
ha szupermentől elveszik a képességeit, akkor csak egy rohadtul átlagos ember lesz belőle, aki a farmgazdálkodáson és az újságíráson kívül abszólute semmihez sem ért. Semmit nem tanult, ami tudása van, azt csak úgy kapta az őseitől. Szóval nem csoda hogy batman leveri egy kryptonit gyűrűvel, aki messze képzettebb és okosabb mint bármilyen ember valaha is lehet.
This is a joke. A real practical Joke.

Ben Reilly

• Pókfej
« Válasz #817 Dátum: 2009. január 12. - 15:24:47 »
Már miért lenne hülyeség? Nem ő használta először ellene. :headscratch:

A kryptonit gyűrű és a kő, amelyet Batman magától Supermantől kapott, emlékezetem szerint eredetileg azt a célt szolgálta, hogyha Superman valamilyen okból megbízhatatlanná, erőszakossá válna és kifordulna önmagából, legyen egy fegyver amellyel meg lehet fékezni. Ezt az eredeti célt aztán az írók a saját agybajuk szerint formázgatták, és mára az lett belőle, hogy Batman átmegy Lezúziuszba oszt szétcsap.

Mike

• Zöld Manó
« Válasz #818 Dátum: 2009. január 12. - 15:28:50 »
Ezt eddig is tudtam. Tudom, hogy hülye vagyok, de még mindig nem látom a problémát. :headscratch:

Ben Reilly

• Pókfej
« Válasz #819 Dátum: 2009. január 12. - 15:33:33 »
Röviden összefoglalva: Batman, aki egy edzett férfi szuperképességek nélkül, rendre olyan nagyhatalmú ellenfelek ellen küldik harcba, akiket olyan "nagyágyúk" mint Superman is csak erős izomszag árán tudnak elverni. Batman azonban látszólag érthetetlenül mégis képes ember létére felül kerekedni rajtuk, miközben vereséget szenved a saját bűnözői körétől, mint Harvey, Pingvin, Joker stb, vagyis akik szintén nem rendelkeznek emberfeletti képességekkel.
De most megint csak az előttem szólókat ismételtem.
« Utoljára szerkesztve: 2009. január 12. - 15:35:48 írta Ben Reilly »