Szerző Téma: Nem Marvel képregényekről  (Megtekintve 685940 alkalommal)

0 Felhasználó és 2 vendég van a témában

Ben Reilly

• Pókfej
Re:Nem Marvel képregényekről
« Válasz #1900 Dátum: 2010. augusztus 13. - 16:08:31 »
Ben , Neked megvan az a Alfa különszám amiben először szerepeltek Magyarországon szuperhősök ?

Hogy őszinte legyek fogalmam sincs megvan-e. Akkora káosz van nálam hogy hihetetlen. Régóta tervezem, hogy lajstromba veszem a dolgaimat, de mindig megrettenek a feladattól.

Nagyon úgy tűnt , hogy sokan a régebbi képregényeket nem nagyon ismerik.

Ez egyáltalán nem csoda. A mai képregényesek nagyon nagy többsége a CsP v2-nél csatlakozott be. Akik régen gyűjtöttek képregényt vagy abbahagyták lelkesedés híján vagy felnőttek. :) 

dr samson

• Dr. Octopus
    • Samson Comics
« Válasz #1901 Dátum: 2010. augusztus 13. - 16:11:59 »
Idézet
A kérdésemmel arra akartam kilyukadni ( nem feltétlenül csak magyar vonatkozásban ) , hogy ki milyen lapokat , gyűjt és olvas.

Gyűjteni viszonylag keveset. Magyaron belül régen gyűjtöttem a Csodapókot (a régit, az újat nem), meg van a teljes magyar Transformers széria, pár X-men, vagy 50 számnyi Garfield valamerre, egy csomó Tini Titán Teknőcök, meg pár szám Robotzsaru, Marvel Extra, meg csak a jó ég tudja mi. Egyszer rendszereznem kellene már a régi magyar gyűjteményemet. Az újak közül veszem a Képes szuperhősös cuccait (A Batman manga kivétel), kaine Marvel képregényeit, meg vannak a Semic-es Pók különszámok, a Sandman eddigi köteteit, talgaby-nál a Hellboy, amit épp szid, az eddigi összes Kázméz és Huba, meg van a 300 HC, a teljes Hihi Pók, a teljes UF4 magyar kiadás, egy Rozsomák és azt hiszem, hogy kb. ennyi.
Külföldiek. Nagyon sok mindent olvasok, amit kifejezetten gyűtök az a Hulk v3, a Teen Titans v3, a Supergirl v5, és a DeFalco féle F4-ek. Ezeket mind füzetben, de ezen kívül is van egy csomó füzetem és tpb-m/HC-m, ha nagyon érdekel, adj egy e-mail címet és küldök róluk teljes listát (mert vezetek ilyet), ide most le nem írom mind... :D

venom75

• Pókfej
« Válasz #1902 Dátum: 2010. augusztus 13. - 16:20:19 »
Szerintem amit leírtál bőven elég , nem listát kértem csak érdekelt ki merre nyomul.

Sepi

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #1903 Dátum: 2010. augusztus 13. - 16:33:06 »
Magyar készítésű képregényeket már én sem olvasok. Régen olvastam, de most már nem érdekelnek. Amiből volt pár darab, attól már megszabadultam. A régi Semices (Kandis) szuperhősös képregényekből a nagyrésze megvan (két darab X-Ment leszámítva). Bár azokból is inkább a Marveles cuccok, DC-ből kevés van. Mellette sokminden van még a régi időből, Teknőcök, Bobo, Góliát, stb. A 2000 utáni időből megvan az összes nálunk megjelent Marvel (a sniktet leszámítva, mert ha még fizetnek érte, akkor sem kell). Azon kívül pár képes cucc, ilyesmi. De folyamatosan veszem a Garfieldot is. Külföldiből is sokmindent gyűjtök. X-Ment, Rozsomákot, MSHS-t, Pókembert, Hulkot, meg ami megtetszik. Kb ennyi.

dr samson

• Dr. Octopus
    • Samson Comics
« Válasz #1904 Dátum: 2010. augusztus 13. - 16:55:29 »
Idézet
nem listát kértem csak érdekelt ki merre nyomul.
Hát, akkor még amit talán érdemes hozzátennem, azok a különböző sci-fi (főleg Star Trek, és a kiskiadós címek), meg jelenlegi G.I. joe címek, bár ezeknek a gyűjtésére már nem igazán jut anyagi forrás... :( Plusz a Tiny Titans, abból minden tpb-t megveszek, még ha egy hétig nem eszek utána akkor is. :)
Amúgy ha már így felmerült a dolog, akkor te csak a hazai megjelenéseket gyűjtöd? azokból mindent vagy te is válogatsz?

venom75

• Pókfej
« Válasz #1905 Dátum: 2010. augusztus 13. - 17:03:20 »
Igen én csak a hazai megjelenéseket gyűjtöm általában mindent veszek ( sokszor azért pénzfüggő ). Gyűjtöm az olyan újságokat is amiben képregények vannak ( Pajtás , Füles ) és még sorolhatnám. Próbálom beszerezni a régi kiadásokat ( Bobo , Góliát, Rózsaszín Párduc ) .Talán ennyi.

Volt egy szomorú esetem , amikor költözés miatt néhány képregényem a tűzben végezte.  Kedves apukám befűtött velük.Ezért hiányzik néhány Kockás ,  Hahota
« Utoljára szerkesztve: 2010. augusztus 13. - 17:06:07 írta venom75 »

benya11

• Thanos
    • fotolog
« Válasz #1906 Dátum: 2010. augusztus 13. - 18:33:51 »
Az én gyűjteményem elég szerteágazó, sokféle képregényem van. :) Megvan a régi CSP fele körülbelül, az új sorozatból az összes, mivel én is akkor kezdtem el ezt a hobbit, amikor utóbbi elindult. Vannak elég foghíjasan számok a Semic-es X-Menből, Batman-ből, Superman-ből, S&B-ből, Marvel Extrából. A Transformersből egy sincs, az sose érdekelt, a filmet se láttam és még egy képregényt se olvastam belőle. Aztán a CSP v2 indulása körüli időben a Mozaikot is gyűjtöttem (mint azt már korábban is írtam), amit a 65. résznél abbahagytam. Megvan az összes Kingpin-es könyv és fanzine, meg még a többi kiadótól is néhány Marvel kötet. A Képestől megvan az összes Batman, kivéve a manga és a zsebkönyv JLA. Magyar szerzőtől megvan a Piszkos Fred a kapitány, Tomster, Charax eddig megjelent részei, és a Kalyber Joe 1-3. Valamint az összes Buborékhámozó, de az inkább amolyan fanzine. Idegen nyelvű képregényeim olyan 100-150 darab körül mozognak, amik főleg angol nyelvű Marvel-képregények.
« Utoljára szerkesztve: 2010. augusztus 13. - 18:35:23 írta benya11 »

venom75

• Pókfej
« Válasz #1907 Dátum: 2010. augusztus 13. - 18:42:06 »
Köszönöm mindenkinek.

keildavid

• Mysterio
  • **
« Válasz #1908 Dátum: 2010. augusztus 13. - 19:24:24 »
Én is úgy vagyok, hogy csak hazai megjelenésű képregényeket gyűjtök. Nekem is majdnem megvan minden Semic-es(Kandi Lapok) képregények. Pl. Transformers, A csodálatos Pókember, X-Men, és még sorolhatnám. A Képes Kiadótól minden Batman képregény megvan, a Fumaxtól pedig az összes 6 db Marvel kötet, ami megjelent. Kingpintől pedig megvan az összes Vertigo, Bosszú Angyalai és Pókember kötetek. Végül pedig a Cartaphilus képregényeket is gyűjtök. A Watchmen, Sandman, Aliens, Setét Torony.

Külföldi képregényeket nem gyűjtök. Mert én nem tudok angolul.
« Utoljára szerkesztve: 2010. augusztus 13. - 19:28:16 írta keildavid »
Egy mindenkiért, mindenki egyért.

Sepi

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #1909 Dátum: 2010. augusztus 13. - 19:48:51 »
A Transformersből egy sincs, az sose érdekelt, a filmet se láttam és még egy képregényt se olvastam belőle.
Pedig a Marveles sorozat szerintem nagyon jó volt. Én régen imádtam.

benya11

• Thanos
    • fotolog
« Válasz #1910 Dátum: 2010. augusztus 13. - 19:58:56 »
Az a baj, hogy egyáltalán nem érdekel, így nincs kedvem még beleolvasni se.

venom75

• Pókfej
« Válasz #1911 Dátum: 2010. augusztus 13. - 19:59:57 »
2. számban még pókember is szerepel.

Sepi

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #1912 Dátum: 2010. augusztus 13. - 20:00:33 »
Pedig egyszer majd tehetnél vele egy próbát, pár rész után magával tudja ragadni az olvasót.  ;)

Szilánkmentes

• Vezér
  • the Shatterproof !
    • The Proof Report
« Válasz #1913 Dátum: 2010. augusztus 13. - 20:01:28 »
Nekem is csupán 3 Transformers füzetem van. Transformersem inkább játekban volt sok, képregény nem annyira.

venom75

• Pókfej
« Válasz #1914 Dátum: 2010. augusztus 13. - 20:02:07 »
Néha én is előveszem a régieket és végigolvasom a kiadott számokat.

benya11

• Thanos
    • fotolog
« Válasz #1915 Dátum: 2010. augusztus 13. - 20:04:16 »
2. számban még pókember is szerepel.
Erre emlékszem, a régi CSP-ben reklámozták is.

Pedig egyszer majd tehetnél vele egy próbát, pár rész után magával tudja ragadni az olvasót.  ;)
Talán egyszer, de így látatlanban nem szeretném megvenni.

Sepi

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #1916 Dátum: 2010. augusztus 13. - 20:07:08 »
Ki mondta, hogy vedd meg? Olvasd el a Zsákon, fent van az egész sorozat. ;)

benya11

• Thanos
    • fotolog
« Válasz #1917 Dátum: 2010. augusztus 13. - 20:11:10 »
Értem, majd valamikor lehet teszek vele egy próbát. ;)

Pádi

• Keselyű
  • **
« Válasz #1918 Dátum: 2010. augusztus 13. - 20:11:16 »
Nekem Garfieldom volt rengeteg, azzal kezdtem, de már jó pár éve kiszerettem belőle, kandilapokból keveset, egy két Pókember, egy Superman-Batman, Star Wars, Spawn, Tininidzsák meg a különszámok. Aztán az utóbbi időben, mióta járok Börzékre pótolgatom a Teknőcöket meg összeszedtem az itthoni Spawnokat, köteteket veszem kiadótól független ami érdekel, meg a magyar megjelenéseket, az újakat, a régiekből legfeljebb a Korcsmáros-Rejtők érdekelnének, de az már nem fér bele, az újakat viszont támogatom kicsitől nagyig.

keildavid

• Mysterio
  • **
« Válasz #1919 Dátum: 2010. augusztus 13. - 20:14:51 »
A Transformersből tényleg megvan az összes része. Én is ott olvastam el azokat a részeket is, ami nincs meg a gyűjteményemben. Így akkor a hiányzó részeket valóban nem kell megvenni, ha ezek megvannak a HálóZsákon.
Egy mindenkiért, mindenki egyért.