Nekem tetszik kifejezetten a gallér. Kicsit a Red son jut róla eszembe, komolyabb, egyenruhásabb lesz tőle a cucc. Ügyesen lecserélték a kívül hordott alsógatyát, tetszik, hogy a kézfejére is ráhajlik a ruhája az alkarról, ez a páncélszerű megjelenés pedig telitalálat.
Kb. felsoroltad az összes bajomat vele.

Az alsógatya eltüntetésével nem lenne bajom, de azt is rosszul csinálták, az övbe kellett volna valamennyi sárga, így olyan, mintha kezeslábast viselne, mert csak egy egyszínű vörös csík választja el az alsó és a felsőtestét.
A gallér meg a Red Son Supermanhez illett, mert az valóban egyenruhásabb akart lenni, de "normál" Superman esetén inkább gáz, karakteridegen. Ennyi erővel Batman is kaphatna szőrös sapkát a télen játszódó történetekben.
Amennyire neten olvastam, a legtöbb rajongónak se jön be Superman új külseje. Mondjuk ez várható volt, mivel elég sok ideje élt már az ikonikus jelmez. De pl. az új filmes cucca már a legtöbb embernek bejön (oké, nekem az se, de az most nem ide tartozik).
Amúgy hiszem, hogy meg lehetett volna változtatni rendesen, csak nem Jim Lee volt erre a megfelelő rajzoló. Bár bevallom, őt sose szerettem.
Gondolom, amióta bucira lehet verni a fejét. (Action Comics 1.)
Na, az Action Comics-beli jelmeze az megint egy más dolog...