Szerző Téma: Nem Marvel képregényekről  (Megtekintve 685211 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

balogh44

• Thanos
Re:Nem Marvel képregényekről
« Válasz #3380 Dátum: 2014. december 17. - 22:27:00 »
Mindenesetre, itt az első szám borítója:

kevinkain

• Rinó
  • **
    • KevinKain
« Válasz #3381 Dátum: 2014. december 18. - 10:43:45 »
Szerintem nem lehet azt egyértelműen kijelenteni, hogy egyik komolyabb, mint a másik, mert mindegyikben vannak és voltak végtelenül primitív, ostoba, gyerekes sztorik, és mindegyikben voltak igazán komoly és sötét történetek.
Persze lehet különbségeket találni, mint pl. szerintem a Marvel karakterek sokkal reálisabbak általában, míg a DC sztorik sokkal nagyszabásúbbak, de ezekre is lehet ellenpéldákat találni, mint pl. a Batman Első év, vagy az Infinity Gauntlet.
Vagy a DC azért tűnhet komolyabbnak és sötétebbnek, mert alapvetően a Batman az egyik legkomorabb és legsötétebb karakter mind közül, míg pl a Pókember alapvetően egy laza, vidám, viccesebb karakter. De ezt se lehet kijelenteni, mert elég csak egymás mellé tenni egy szivárvány-Batman-t és Gwen Stacy halálát.
Na, azért ez nem teljesen igaz mert ott van még Constantine, Swamp Thing, The Phantom Stranger..... Szerintem ők még sötétebbek! ;)
Plusz megfeledkezünk bizonyos konkrétumokról is, miközben kijelentünk dolgokat. A Gwen-es borítót nem sok értelme van a szivárványos Batman-hez hasonlítani. Példának okáért meg kell említeni, Frederick Wertham nevét aki annyira sötét volt, hogy még azt sem volt rest állítani, hogy a gyerekek a képregénytől kapnak asztmát.  :stupid: Meg is lett az eredménye romboló tevékenységének, sorra szűntek meg a horror, thriller, krimi képregények, és helyettük megjelentek a beszélő állatkák és az űrbéli robotok, manók miegymás, (Batman szívárvány ruhái, és az elnyűhetetlen, beteg mosoly az arcán)

A Constantine és a Swamp Thing inkább a Vertigo-hoz kapcsolódnak, hiába jelentek meg DC logóval is. Pont ezért csinálták az egész Vertigo-t, hogy a komolyabb és durvább képregények elkülönüljenek a szuperhősös történeteiktől. De ezekkel szemben mondhatnám: Ghost Rider, Man Thing, Punisher, Penge. Vagy mondhatnánk, hogy a Marvel milyen komoly kiadó, mert vannak a komolyabb Marvel Knight köteteik.
Plusz Gwen halálát azért mondtam, mert az a képregénytörténelem egyik legfontosabb pillanata (egy korszak lezárása), az egyik első eset, hogy komolyabb karakter meghalt képregényben, ami bebizonyította, hogy képregények (és azon belül a legkomolytalanabbnak ítélt szuperhős történetek) is lehetnek komolyak, drámaiak, amikkel katarzis érzést kelthetnek az olvasókban.
Szóval nem lehet egyértelműen kijelenteni, hogy egyik komolyabb, durvább... mint a másik, mert a végtelenségig lehetne sorolni példákat mindegyikből komoly és ostoba karakterekre, címekre, eseményekre egyaránt

Todd

• Pókfej
« Válasz #3382 Dátum: 2014. december 18. - 14:03:16 »
Ez a Légy érdekes. Kronenberg zseniálisan beteg stílusa nélkül elég esélytelennek tűnik. Plusz a légy amúgy se az a mozgalmas történet, ha meg beleeröltetik a képregényekre jellemző zsánereket (cím alapján ez lesz), és akciószörnyet csinálnak belőle, azzal elcseszik az egészet (mint a második film).

Zöldlámpás

• Mysterio
  • **
  • Sid , a lajhár
« Válasz #3383 Dátum: 2014. december 18. - 18:47:13 »
Üdv . Ha jól tudom Damian vissza fog térni , na még ez a kisebb ˝baj ˝mert hogy a két nagynál  mindig visszatér a halálból  az már megszokott .És állítólag  Damian egyszer már elbúcsúzott  az élettől , most meg vissza akarják hozni  még talán rendben van. DE ....khm..izé ...állítólag   { remélem hogy, csak  én értetem félre }   olyasmit akarnak hogy Joker szinte elpusztíthatatlan lesz , ha ez igaz akkor ezt a DC -nek  :violent:.De hiszen Joker egy elmebeteg barom . Remélem ezt azért nem lépik meg  :haj: . Ha én nem értetem jól akkor ,Bocs .
Mindannyan ragyogó  lelkek vagyunk

Mero

• Thanos
  • Főállású szülői példakép
« Válasz #3384 Dátum: 2014. december 18. - 19:06:09 »
Nem tudok úgy válaszolni, hogy ne legyen spoiler. Maradjunk annyiban hogy a Joker dolgot nem értetted félre. Egyenlőre.
Lakcim : Access Denied - Directive 5 Biometrikus Információ  Pszichológia Profil : -Cinikus -Szarkasztikus -Marháranagyonvicces (-nek hiszi magát ) Szuper Képesség :Bárkit, bárhol, bármikor felidegesíteni 5 percen belül

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #3385 Dátum: 2014. december 19. - 00:35:11 »
Plusz a légy amúgy se az a mozgalmas történet, ha meg beleeröltetik a képregényekre jellemző zsánereket
A Dolognál is volt képregényes folytatás, és nem is lett rossz az eredeti filmhez mérten sem.

Todd

• Pókfej
« Válasz #3386 Dátum: 2014. december 19. - 08:35:41 »
Viszont az a film jóval képregényesebb.
Rakás lény, sok szereplő, Antarktisz, monumentális háttértörténet (jégbe fagyott hatalmas UFO). Itt meg, két szereplő szenved egy lakásban.  ;)
« Utoljára szerkesztve: 2014. december 19. - 09:36:11 írta Todd »

Kilgores

• Keselyű
  • **
« Válasz #3387 Dátum: 2014. december 22. - 12:28:04 »
Tudom, hogy nem friss, de ez a borító valami állat 8)

Amúgy maga a sztori sem rossz, főleg az  Ω szám elején a visszaemlékezések.

Kit Walker

• Kraven
  • " The Ghost Who Walks. "
« Válasz #3388 Dátum: 2014. december 24. - 17:32:18 »
Tudnátok abban segíteni, hogy a magyar megjelenésű Superman 1991/7 és 1991/8 10. és 11. számában megjelent történetek az eredeti sorozatban hol jelentek meg? Az egyik azt hiszem Action comics, a másik Man of steel, de ez nem biztos. Ugyanez érdekelne az 1992/2 és az 1992/3 17. és 18. számnál is. Azt hiszem a 18. szám második története a Legion of Super-heroes sorozatban volt. Tudja valaki? Vagy találok valamelyik régi Semices újságban utalást erre?
Köszönöm!

" Man who looks Phantom in the face will surely die. "  OJS

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #3389 Dátum: 2014. december 24. - 19:50:18 »
Damir nem gyűjtötte ki réges-rég ezeket a magyar wiki cikkekbe?

Kit Walker

• Kraven
  • " The Ghost Who Walks. "
« Válasz #3390 Dátum: 2014. december 24. - 20:18:27 »
Ó, köszi, utánanézek!

Meg is van. Köszi!
« Utoljára szerkesztve: 2014. december 24. - 20:21:23 írta Kit Walker »

" Man who looks Phantom in the face will surely die. "  OJS

Zöldlámpás

• Mysterio
  • **
  • Sid , a lajhár
« Válasz #3391 Dátum: 2014. december 28. - 13:35:29 »
Üdv. Hát...szerintem nem is túl nagy baj az hogy a DC véget akar vetni a ˝New 52 ˝  sorozatnak mert 1. 52 különféle Föld eseményeit követni nagyon nehéz .2. A túl hosszú sorozatokba meg csak bele kavarodnak ők is, meg mi is. Mint majom a cérnába . Hisz legkevesebb öt különféle  , ráadásul hosszú nehezen követhető sorozatuk is van .Amik a kölönböző  földjein játszódnak . Pl  Végtelen krízis . { Már megint   :drying: } 2. Világ vége 3.Vége a jövőnek , 4, Igazságtalanság .És ezek majdnem mind közel vagy már túl is vannak a 30. részeken . Kösz .

Mero

• Thanos
  • Főállású szülői példakép
« Válasz #3392 Dátum: 2014. december 28. - 14:39:57 »
Hát...szerintem nem is túl nagy baj az hogy a DC véget akar vetni a ˝New 52 ˝  sorozatnak mert 1. 52 különféle Föld eseményeit követni nagyon nehéz .
Ne haragudj de ezt nem értem. Most tényleg 52  :o szálon fut a DC ? Én azt hittem a New 52 az csak egy jelzés hogy a DC 52 db sorozata meg lett újítva.  :headscratch:
Lakcim : Access Denied - Directive 5 Biometrikus Információ  Pszichológia Profil : -Cinikus -Szarkasztikus -Marháranagyonvicces (-nek hiszi magát ) Szuper Képesség :Bárkit, bárhol, bármikor felidegesíteni 5 percen belül

Raisu

• Traveller
« Válasz #3393 Dátum: 2014. december 28. - 14:50:19 »
Hát...szerintem nem is túl nagy baj az hogy a DC véget akar vetni a ˝New 52 ˝  sorozatnak mert 1. 52 különféle Föld eseményeit követni nagyon nehéz .
Ne haragudj de ezt nem értem. Most tényleg 52  :o szálon fut a DC ? Én azt hittem a New 52 az csak egy jelzés hogy a DC 52 db sorozata meg lett újítva.  :headscratch:
Így is van. Elvileg csak két univerzumba nyújtanak betekintést a sorozataik: a simába, ahol minden fontos sorozat játszódik, meg az Earth-2-be, nem? Illetve a Multiversityben lehet látni többet is, de az csak egy mini. Az 52 meg csak azt jelzi, hogy 52 ongoing sorozatuk van... vagy csak volt?

Comicboy

• Skorpió
  • Pókember rajongó
« Válasz #3394 Dátum: 2014. december 28. - 14:56:30 »
Így is van. Elvileg csak két univerzumba nyújtanak betekintést a sorozataik: a simába, ahol minden fontos sorozat játszódik, meg az Earth-2-be, nem? Illetve a Multiversityben lehet látni többet is, de az csak egy mini. Az 52 meg csak azt jelzi, hogy 52 ongoing sorozatuk van... vagy csak volt?

Ahogy Raisu mondja,  az 52 a 2011-ben megújított sorozatokra utal. Meg gondoljunk csak bele, 52 sorozatot hogy a fenébe crossovereztetnének egymással össze vissza, lehetetlen lenne, a DC bele is halt volna a mániájuk a folyamatos crossoverezés  ;D
"A nagy erő nagy felelősséggel jár."

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #3395 Dátum: 2014. december 28. - 15:24:55 »
Kettő világot futtatnak, de már visszahozták egy ideje, hogy 52 alternatív valóság létezik… megint…
Kíváncsi vagyok, hogy ha egyszer egy csoda folytán végleg megszabadulnak végre DiDiótól, folytatják-e ezt az 52-es szám körüli őrületet.

Comicboy

• Skorpió
  • Pókember rajongó
« Válasz #3396 Dátum: 2014. december 28. - 15:49:48 »
de már visszahozták egy ideje, hogy 52 alternatív valóság létezik… megint…

:o És akkor pl az a Green Arrow aki Flash külön képregénysorijában crossoverezik az nem ugyan az aki a Green Arrow címen ténykedik? :headscratch:
"A nagy erő nagy felelősséggel jár."

Raisu

• Traveller
« Válasz #3397 Dátum: 2014. december 28. - 16:03:53 »
De. Nekem úgy jött le talgaby hozzászólásából, hogy van 52 párhuzamos világ, és azokból 2-vel foglalkoznak a képregények.
« Utoljára szerkesztve: 2014. december 28. - 17:38:24 írta Raisu »

Zöldlámpás

• Mysterio
  • **
  • Sid , a lajhár
« Válasz #3398 Dátum: 2014. december 28. - 17:23:56 »
Üdv. Köszönöm. Igen én is úgy tudom hogy havi 52 kiadványuk van .PL Superman,Batman,Flash, Wonder Woman &  Superman, stb ,de az is igaz hogy 52 féle   párhuzamos Föld is létezik . Példának néhány  a Föld 2 ahol két Superman él Calrk Kent   ,és  az Elnök Superman aki szintén földön kívüli csak afroamerikai külsejű . Vagy a Föld 3. az antivilág Ultraman {Suprman gazember ellentéte } vagy Bagoly { aki Batman gonosz párja } stb . Érdekes pl 19-es Föld ahol Jules Verne  regényekre hasonlító  ,19 századi jelegű   { a Gőzgépek világa }   meg a 44-es Föld { ahol  az Ázsiai rajzfilmekből és képregényekből ismerős Mechanikus emberek  élnek } Az ottani Superman elég érdekes mert tényleg egy hatalmas robot szerű alak. De..azért mintha kicsit túl hosszú lenne némelyik sorozat. KÉRDÉS a Föld 1 -en vagyis az új Földön sikerül -e Supermannak kigyógyulni a lappangó a rajta időként kitörő  ˝fertőzésből ˝ amit Végítélet okozott neki .Vagy inkább úgy döntött a DC hogy ilyen marad .Vagyis néha-néha  előjönnek rajta a csont kinövések. . Kösz .U.I. Igaza van talgabynak és Raisunak hogy a képregény sorozatok   eseményei  a fő világon  és Föld 2. -ön  játszódnak . { Szerintem a Föld 2 kicsit érdekesebb} Plusz érdekelne néhány információ a Föld 1  és a Föld 2 közti eltérésekről . Kösz  :worship: :worship:
« Utoljára szerkesztve: 2014. december 28. - 20:52:10 írta Zöldlámpás »

Bat-mite

• Tarantula
  • *
« Válasz #3399 Dátum: 2014. december 28. - 21:05:55 »
Nos... ez az egész onnan indult anno hogy az 50es évek végén néhány hőst a DC újragondolt többek közt Flast és a Zöld lámpást ugyanakkor a nagyágyúk a mint Superman és Batman a régiek maradtak. A dolgot komplikálta hogy az új Flash Barry a régi történetit képregényként olvasta... viszont mindkét Flash találkozott többek köz Supermannel... így jött be a multiverzum a képbe. A régi Flash Zöld lámpás Atom stb akiket újra gondolt a Dc kapott egy saját univerzumot saját Supermannel és Batmannel ez volt az Earth 2 . A 80as évek végéig a DC egy rahedli párhuzamos földet kitalált amik rendszerint a híres JLA annualokban  crossovereltek általában egy JLA / JSA crossover keretében. Amíg el nem jött a Végtelen Világok Válsága és csak egy föld maradt az earth prime. Valamikor a 2000-es évek elején az előző párhuzamos világok túlélői visszatértek a Végső Válság c történetben és az azt követő 52 c heti képregénysorozatban visszaállt a Multiverzum... egészen a Flashpointig ami megint jól összekutyult mindent... A Flashpont végén Barry Allan kicsit átrendezi az időt véletlenül aminek következtében 3 univerzum a DC új földje az akkori állapotban az akkor a DC tulajdonában lévő Wildstorm univerzum és a vertigó címek azon része amik kontinuitásban voltak egymással ebből lett a New 52 Eart 0-ja ahol a legtöbb New 52 történet játszódik. Később behozták az Earth 2-t aminél az volt a spéci hogy a nagy hármas Batman-Superman-Wonderwomen meghalt az első számban és a klasszikus JSA maradék tagja mint kezdő szuperhősök a főszereplők. Azóta egy rakás cím érintette a multiverzum tematikáját többek közt az Action Comics , Multiversity , a Futures endés az Infinite Crisis c játékhoz kapcsolódó digitális heti képregény. A DC köv nagy eventje márciusban lesz amikor költözik a kiadó ez a Convergance és 40 oneshot lesz különböző már nem lézező kontinuitások találkozásáról...  Ezután remélhetőleg mindent helyrepkolnak...