Szerző Téma: Nem Marvel képregényekről  (Megtekintve 685724 alkalommal)

0 Felhasználó és 2 vendég van a témában

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
Re:Nem Marvel képregényekről
« Válasz #3840 Dátum: 2016. szeptember 07. - 22:48:24 »
A Valiant általában benne van az első 10 amerikai képregénykiadók listájában.

petshop

• Olvasztár
  • **
« Válasz #3841 Dátum: 2016. szeptember 08. - 21:01:25 »
Ez érdekel. Most, a te tudásod szerint ki a 10 legnagyobb, legjelentősebb amcsi képregénykiadó?
Nyilván az első kettőt nem nehéz kitalálni, utána szerintem Image, aztán a Dark Horse, de a többit hogy raknád sorba?
Akár a piaci részesedésük, akár az aktuális eladásaik alapján?

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #3842 Dátum: 2016. szeptember 08. - 21:42:40 »
Image, IDW, Dark Horse, Boom! Studios, Dynamite Entertainment, Archie. Majd egy nagy katyvasz a Valiant, Viz, Zenescope, Random House, Avatar, Oni között, de általában a Viz és a Valiant áll ezeknek az élén.

petshop

• Olvasztár
  • **
« Válasz #3843 Dátum: 2016. szeptember 08. - 22:05:50 »
Köszi! Az IDW a Dark Horse előtt van? Mondjuk ezt mondtam már többeknek is, hogy szegény DH alól kihúzták a széket rendesen: elveték tőlük a Star Wars-t, az Image ráfeküdt az alkotói képregényekre (régebben ebben is a DH volt a legjelentősebb),  és licencelt cuccokat is megvettek más stúdiók. Nem is tudom jelenleg mi hozza a bevételük nagy részét: sejtem, hogy a Mignola-Hellboy, BPRD vonal, vagy a Goon.

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #3844 Dátum: 2016. szeptember 08. - 23:13:22 »
A Mignola-portfóliót kihasználják, igen, de messze nem az a legjobbanb menő IP-jük. Sokkal jobban próbálnak még mindig építeni az Alienshez kapcsolható dolgokra (nem sok sikerrel), Conanra, illetve Buffyra. De náluk mennek még ilyenek, hogy Tomb Raider vagy a Groo (ahhoz képest, hogy Aragonés lassan 80 éves, jól bírja… bár mondjuk Severin is nyolcvanakárhány évesen még dolgozott a Marvelnek), meg egy-két szerzői.

Zöldlámpás

• Mysterio
  • **
  • Sid , a lajhár
« Válasz #3845 Dátum: 2016. szeptember 09. - 19:46:01 »
Sergio Aragones egy nagyon jó író- rajzoló , remek humoros történeteket alkot . Van öniróniája , néha saját magát is bele teszi a történetekbe ahol kissé ügyetlenkedik . Azt hiszem hogy valaki saját magán is tud nevetni , az egy remek tulajdonság . Vagy hogy egy-egy témára többféle  változatot  is  tud úgy elmondani pár kockában amikben mindig más a poén  . Ha jól tudom amolyan szabadúszó alkotó , aki már több kiadónál is dolgozott .
Mindannyan ragyogó  lelkek vagyunk

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #3846 Dátum: 2016. szeptember 09. - 20:46:32 »
Eh, mondhatni. Igazából a MAD magazinnak dolgozik úgy 54 éve, de mellette akadt jó pár megbízásos és alkotói munkája is.

Lizard

• Vízember
  • *
« Válasz #3847 Dátum: 2016. október 24. - 22:23:40 »
Srácok, Ti mit tudtok erröl az Ironlady képregényröl?
"May the force be with you"

Mero

• Thanos
  • Főállású szülői példakép
« Válasz #3848 Dátum: 2016. október 25. - 07:42:16 »
Azt hogy fos. Nem bocsánat, ez így nagyon nem helyes.
Azt hogy NAGYON fos. Na, így már jó.
Lakcim : Access Denied - Directive 5 Biometrikus Információ  Pszichológia Profil : -Cinikus -Szarkasztikus -Marháranagyonvicces (-nek hiszi magát ) Szuper Képesség :Bárkit, bárhol, bármikor felidegesíteni 5 percen belül

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #3849 Dátum: 2016. október 25. - 08:01:18 »
Jobb befektetés mint a Spawn… :hehe:

Lizard

• Vízember
  • *
« Válasz #3850 Dátum: 2016. október 25. - 19:49:30 »
A Spawn az jó, nekem tetszik, de amikor megláttam hogy Hosszú katinkáról képregény majdnem elestem :D
"May the force be with you"

venom75

• Pókfej
« Válasz #3851 Dátum: 2016. október 26. - 05:23:52 »
Rajzilag nem lenne vele baj,de történet kusza,lassú.

ZoliZoltán

• Bűnölő
  • A Hihetetlen Halk Denevérember
« Válasz #3852 Dátum: 2016. október 26. - 08:12:13 »
Spawnt egy lapon eml :'(íteni ilyenekkel?!
BATMAN,Spawn,Star Wars

Todd

• Pókfej
« Válasz #3853 Dátum: 2016. október 26. - 09:54:48 »
Jobb befektetés mint a Spawn… :hehe:
Biztos azért haragszól rájuk, mert neked nem adtak munkát. :lol:

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #3854 Dátum: 2016. október 26. - 11:22:56 »
Spawnt egy lapon eml :'(íteni ilyenekkel?!
Igaz, bocs, nem akartam ennyire megsérteni az Iron Lady alkotóit és olvasóit.
Biztos azért haragszól rájuk, mert neked nem adtak munkát. :lol:
Eléggé sokat kellene ahhoz fizetniük… Bár annyi előny meglenne, hogy ha még szét is trollkodnám a szöveget, akkor is valószínűleg magyarosabb lenne. ;D

Todd

• Pókfej
« Válasz #3855 Dátum: 2016. október 26. - 11:32:35 »
Eléggé sokat kellene ahhoz fizetniük… Bár annyi előny meglenne, hogy ha még szét is trollkodnám a szöveget, akkor is valószínűleg magyarosabb lenne. ;D
Azért szegény Ati-t és Petshopot tiszteljük meg azzal, hogy feltételezzük róluk, hogy jobb munkát végeztek ettől a szinttől. :lol:

balogh44

• Thanos
« Válasz #3856 Dátum: 2016. október 26. - 18:59:16 »
"Feltételezzük", és azt is, hogy nem vagyok bunkó és most csak ennyit így hirtelen témáról.
Ja, még csak annyit, alig várom hogy a Spawn kiadója bekeményítsen jövőre, na pá!

petshop

• Olvasztár
  • **
« Válasz #3857 Dátum: 2016. október 26. - 20:34:54 »
Gyerekek, mire fel ez az utálkozás?
Én őszintén, azt sem értem, hogy mi a baj, miért kell köpködni a Spawnra? Miért kéne bármelyik képregénynek a másikra??
Aaaannyira kis piac vagyunk mi ahhoz, hogy itt utálkozzunk még ezen a kis szubkultúrán belül is!
Olyan nehéz elfogadni, hogy az egyik ember az egyik féle stílust, a másik meg a másikat szereti, preferálja? Esetleg mindkettőt?
Egy hajóban evezünk (vagy nevezzük inkább lélekvesztőnek), nem kéne még azon belül is szívni egymás vérét.
Örüljünk inkább, hogy egyre több képregény jelenik meg itthon, és egy újabb virágkort élünk meg.

Nem kell, hogy itt "bekeményítsen" bárki is. Inkább segíteni a másiknak, és gondolkozni, hogy az új helyzetet hogyan lehetne kiaknázni (akár magunk számára is, Kaine).

Talgaby szerintem nem is tudja, hogy mi csináljuk Atival a fordítást-beírást. Ha igen, akkor köszönöm a "dícséretet" tőle!  ;D

Sepi

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #3858 Dátum: 2016. október 26. - 21:48:23 »
Olyan nehéz elfogadni, hogy az egyik ember az egyik féle stílust, a másik meg a másikat szereti, preferálja? Esetleg mindkettőt?
Ezzel nincs is baj. De azt is el kell fogadni, hogy vannak olyanok is szép számmal, akik nem szeretik azt a "stílust", és ők is kifejthetik a véleményüket. Tehát nem hibáztatom talgabyt, hogy így nyilatkozik róla. Már régóta nem a kiadvány kezdeti, finoman fogalmazott "botlásairól" van szó, hanem magáról az eredeti sorozatról. Van aki szereti, van aki nem. Ennyi. Nem kell túl bonyolítani.

balogh44

• Thanos
« Válasz #3859 Dátum: 2016. október 26. - 21:52:40 »
Akkor gondolom azt se kell túlbonyolítani ha mások, más fórumokon elkezdik majd szidni, utálni, netán lejáratni a Kingpin egyes kiadványait.
Petshop: Maximális tisztelet a diszkrét megfogalmazásodért! ;)